Blog

 • Bloemetjestijd!

  Het is lente, en dat betekent dat we afscheid nemen van de koude witte winter van dit jaar. De temperaturen worden weer wat warmer en langzaam gaan we gelukkig de goede kant op. Het zonnetje laat zich steeds meer zien en de vogeltjes… Die fluiten om ons heen in koor, héél groot koor! Heerlijk om dit elk jaar weer te mogen ervaren en waarom zou ik die natuur niet een handje helpen? Bloemetjes poten voor het aangezicht van je voor- zij en achtertuin, en waterpartijen voor het drinken van de vogeltjes en natuurlijk ook voor je eigen genot! Want, wat is er mooier als je musjes, roodborstjes of andere vogeltjes ziet in je tuin? Vervolgens pak ik een bolletje en leg ik die in een open vogelhuisje. Zo heb je leven in je tuinen en vooral nu in Coronatijd kun je zien dat de wereld gelukkig doorleeft. Vogeltjes schijnen dol te zijn op pindakaas… Dus ik ga eens een poging wagen!

  “Heerlijk om dit elk jaar weer te mogen ervaren en waarom zou ik die natuur niet een handje helpen?”

  Terwijl ik net ontbeten heb en achter me in de achtertuin kijk zie ik al een vijftal mussen die steeds dichterbij lijken te komen richting mijn waterpartij. Dat zijn drie pilaren waar water uitkomt. De natuur en de dieren… Iets waar we zó voorzichtig voor moeten zijn en ook zij hebben verzorging nodig. Zó zorgen we voor de natuur, dieren en ook voor onszelf omdat we ons op deze manier gratis en voor niks kunnen amuseren door gewoon te genieten van onze achtertuin! De pracht van Moeder Natuur, anders gezegd, de kundigheid van onze lieve HEER, zijn creatie, zijn paradijselijkheid tussendoor de kunstmatige wereld die wijzelf als mensheid maken. De door mensen gemaakte wereld, die steeds harder wordt, bitter en om prestatie draait. Waar een sorry tegenwoordig niet meer wordt geaccepteerd en voor jou honderd anderen kunnen worden gebruikt… Laten we de paradijselijkheid van de creatie van God, onze schepper niet aan de kant schuiven!

  “De kundigheid van onze lieve HEER, zijn creatie, zijn paradijselijkheid tussendoor de kunstmatige wereld die wijzelf als mensheid maken”

  De aarde zoals deze nu is is natuurlijk niet honderd procent goed! Kijk eens om je heen, dan vraag je je misschien af ‘wat een ellende!’. Zet de TV, radio of het internet maar eens aan en voilà! De ellende den top! Corona, politieke ruzies, de economie die in elkaar zakt, faillissementen, en zo kan ik nog wel even doorgaan… Maar ondanks alles gaat het paradijs van God, de creatie van God die we ook al op deze aarde mogen ervaren, gewoon door! Ookal zou straks alles failliet zijn en zal iedereen werkloos thuis zitten (wat ik natuurlijk niet hoop) dan fluiten de vogeltjes gewoon door en leeft de natuur voort! Als wij er zuinig op blijven, tenminste… Dit leven is niet ons enige leven, ook als we ons hart bij de HEER hebben neergelegd zal een leven komen bij HEM op een nieuwe aarde en een nieuwe hemel! Deze belofte staat ook in de bijbel en wat is er nog mooier om daaraan vast te mogen houden?

  “Dit leven is niet ons enige leven, ook als we ons hart bij de HEER hebben neergelegd zal een leven komen bij HEM op een nieuwe aarde en een nieuwe hemel!”

  Met bloemen, met zorgen voor de dieren, maar ook door meer naar elkaar om te kijken zorgen we voor onszelf, elkaar en zorgen we voor (de creatie van) de HEER! Want, hoe moeilijk het leven ook is, en helaas merk ik het zelf momenteel ook met mijn gezondheid, de HEER is altijd bij je en hij is je gids! HIJ is diegene die me in leven houdt en mijn hoofd boven het wilde water houdt! Samen met de mensen dichtbij me om me heen natuurlijk… Dus, bloemetjes in kleur geeft je leven een gezonde geur, de creatie van God openen je ogen voor een mooi lot en omkijken naar elkaar is altijd vragen naar een positief gebaar! Met dit korte gedichtje sluit ik deze column af en zeg ik tegen je… Tot de volgende keer 😉

  “de HEER is altijd bij je en hij is je gids!”

 • Na bijna tien jaar…

  Beste lezer, helaas heb ik een vervelende mededeling… Afgelopen zaterdag heb ik na bijna tien jaar weer een epileptische aanval gehad. Voor mij, maar ook de mensen om me heen is de schrik er goed ingekomen en zit ik met de vraag; ‘hoe nu verder?’… De medicatie wordt nu weer opgebouwd tot honderd milligram per dag en morgen (donderdagochtend) moet ik in het ziekenhuis zijn voor een hersenfilmpje (EEG) en wordt gekeken hoe ik verder ben te behandelen. Voor diegenen die dit nog niet weten, ik heb in het verleden te maken gehad met epilepsie door pesterijen, ook wel traumatische epilepsie genoemd en helaas is het dus na bijna tien jaar weer teruggekomen. Psychisch doet het behoorlijk wat met me en zoals al verwacht ben ik voorlopig voor lange tijd mijn rijbewijs kwijt!

  “Voor diegenen die dit nog niet weten, ik heb in het verleden te maken gehad met epilepsie door pesterijen, ook wel traumatische epilepsie genoemd”

  Voor mij voelt het weer als ‘terug bij af’ en mijn leven lijkt behoorlijk ‘over de toeren’ te zijn want hoe nu verder? Wanneer kan ik het verleden écht achter me laten en wanneer kan ik nu écht werken aan een herstel? Hoe kan het dat het weer terug is gekomen en misschien wel het belangrijkste… Hoe voorkom ik een volgende aanval? Het is een behoorlijk ingrijpende gebeurtenis en afgelopen zaterdag gaat ook in de boeken als ‘een dag om hopelijk snel te vergeten’. Opnieuw keuringen bij het CBR, opnieuw onderzoeken, opnieuw medicijnen slikken die veel invloed uitoefenen in je dagelijks leven… De zon is even onder en daarop volgde al snel de donder…

  “Het is een behoorlijk ingrijpende gebeurtenis en afgelopen zaterdag gaat ook in de boeken als ‘een dag om hopelijk snel te vergeten”

  Wat is epilepsie? Een epileptische aanval kan worden veroorzaakt door een hersentumor, een zuurstoftekort bij de geboorte of zoals bij mij door traumatische gebeurtenissen. Tijdens een epileptische aanval kun je je bewustzijn kwijtraken en begint je lichaam te schudden of trekken spieren zich samen. Je begint slijm te produceren en je kunt een tongbeet hebben waar je na de tijd ontzettend last van kunt hebben. Bij mij zijn de aanvallen te herkennen aan schudden, samentrekken van spieren en verlies van bewustzijn. In het verleden duurde dit meer dan een halfuur, maar gelukkig duurde het dit keer tussen de vijf en tien minuten en hoefde ik niet mee naar het ziekenhuis. Wel was de ambulance gekomen en toen de ambulancebroeders binnen kwamen was de aanval weer voorbij. Het duurde even voordat ik weer ‘helemaal bij kennis was’.

  “Tijdens een epileptische aanval kun je je bewustzijn kwijtraken en begint je lichaam te schudden of trekken spieren zich samen. Je begint slijm te produceren en je kunt een tongbeet hebben waar je na de tijd ontzettend last van kunt hebben”

  Ik vind het behoorlijk eng, want wat is er gaande in mijn hoofd? Is het ‘hetzelfde liedje als vroeger’ of is er toch wat anders aan de hand? Dit klinkt natuurlijk behoorlijk ernstig, maar goed… ik moet maar afwachten wat de uitslag is en of het een reactie is van ‘iets’… Voor nu geldt: proberen om mijn leven weer op te pakken en weer op conditie te komen. Veel mensen zeggen dat het ook met Corona te maken kan hebben, daar was ik ook nog herstellende van. Epilepsie is gewoon een rotziekte als ik het zo even mag benoemen en ik hoop dat er ooit een tijd komt dat ik écht afscheid kan nemen van deze ziekte die al meer dan vijftien jaar mijn leven beïnvloed! Voor nu neem ik rust en hoop ik snel weer de oude te zijn… Mijn verhaal ‘Van de kaart geveegd…’ lees je door hier te klikken.

  “Veel mensen zeggen dat het ook met Corona te maken kan hebben, daar was ik ook nog herstellende van”

 • April doet wat ie wil!

  Beste lezer, het is alweer twaalf april en deze maand doet dit jaar écht wat ie wil! Eerst genieten we van prachtig lenteweer met bijna vijfentwintig graden en een week later is het nog maar gemiddeld vier graden met matige vorst in de nachten. We weten met z ‘n allen niet wat we van deze maand moeten verwachten, maar wel dat de kapstok een muts, sjaal maar ook bodywarmer en zomerjasjes bevat. We lopen de ene keer in de korte broek en de andere keer moeten we de winterkleding weer aan. Tjah… Hoe wisselvallig wil je het weer hebben!? Staan we aan het begin van een ander klimaat? Waarbij dit een gewoonte wordt? Wordt het écht tijd dat we beter voor de wereld gaan zorgen? Wordt het tijd dat we God ‘s creatie zélf gaan repareren? Dit is een soms terugkomende gedachte die in me opkomt als ik naar buiten kijk en vooral vorige week toen het sneeuwde en ik hoorde dat er vijf centimeter is gevallen…

  “Wordt het tijd dat we God ‘s creatie zélf gaan repareren?”

  Het weer is niet meer te vertrouwen, want de éne keer is het 23 graden, de andere keer gaan de getallen kelderen naar nét boven het vriespunt. Mensen lopen het risico vaker ziek te worden en voor de geestelijke gesteldheid is het ook niet alles! Vorig jaar deze tijd bleek dat door de Corona-maatregelen, de lockdowns de wereld zich weer langzaam begon te herstellen. Schonere lucht, schonere wateren en nog veel meer van dit soort dingen. Het bewijs is er, lijkt me! Als we allemaal rekening houden met het milieu qua uitstoot kunnen we samen weer de aarde redden en de seizoenen hun recht teruggeven! Want, vorst in April, dat kan, maar een keldering van 23 naar 4 graden zijn we toch niet meer gewend? Het is raar, het is vaag, het is niet wenselijk, maar we moeten ermee dealen. Ik heb er een weekje vakantie opzitten, en vlak voor vakantie was het heerlijk warm met 23 graden. Je pakt je koffer alvast in en vervolgens schrik je je rot als je de weersverwachting ziet…

  “Het is raar, het is vaag, het is niet wenselijk, maar we moeten ermee dealen”

  T-shirts in de koffer, zwembroek, korte broek, en niet te vergeten zonnebrand en eventueel aftersun. Daarbij wat vesten en toch lange broeken, maar toen ik het weer voor mijn weekje vakantie zag besloot ik toch maar om de inhoud van de koffer te veranderen. Tjah… Iets te vroeg de koffer ingepakt, maar gelukkig hebben we de weersvoorspelling! Het was overigens wel een prachtige week en we hebben veel van het mooie eiland gezien. Door regen en zonneschijn, de natuur heeft altijd haar pracht. Het uitzicht is enorm en met een regenpak aan kun je toch blijven doorgaan. De vraag is alleen of je dat wil… Nat worden! Tenslotte hier mijn gedicht:

  April begint met een kikker in je bil maar gedurende de maand doet het wat het wil. Zon, kou, maar ach… Wereld. Weet dat ik van je hou! Je laat je van alle kanten zien, en misschien is het de straf van ons toedoen en dat verdient géén absolutie tien! Lente begint volop te bloeien, knopjes komen uit, bladeren en bloemen beginnen te groeien. Lente is nieuw leven, en dat leven duurt maar even. Mensen, planten, dieren, alles leeft, maar wat als niemand dat een kans geeft? Wat als geld en macht belangrijker is? Hoever moeten we gaan in het gemis? We kijken uit naar toen, want we weten met z ‘n allen drommels goed wat we moeten doen… Jij, prachtige wereld, jij hebt het maar te accepteren maar ik vrees dat we nooit van je zullen leren! Hoe je je best ook doet, hoe je je ook verweert, geen mens, geen machine die er van leert.

 • Niet schelden, maar wel een koptelefoon!

  Beste lezer, even iets wat er in me opkwam toen ik het woord ‘koptelefoon’ hoorde. Je hebt heel veel verschillende soorten en maten en soms zijn ze er in de gekste ontwerpen. Je sluit ze aan op de telefoon of je laptop en vroeger waren ze het meest bekend om de walkman en de discman waarmee je onderweg naar cassettebandjes, de radio of een cd luisterde. We willen tegenwoordig alles mobiel en dat heeft zijn voor- en nadelen. Maar als tegen mij wordt gezegd ‘sluit de koptelefoon aan’ terwijl ik een app gebruik dan zeg ik weleens voor de gein: Scheld me niet uit! Het is namelijk gewoon een ‘hoofdtelefoon’ of je gebruikt oordopjes.

  “als tegen mij wordt gezegd ‘sluit de koptelefoon aan’ terwijl ik een app gebruik dan zeg ik weleens voor de gein: Scheld me niet uit!”

  Je zegt toch ook niet ‘hou je kop!’ als je het netjes wilt houden, en als je naar de wc gaat zeg je toch ook niet ‘plee’ maar gewoon het ‘toilet’? Dus waarom wel een koptelefoon? Wel leuk om hier eens over na te denken en als je het tegen iemand zegt dan zal de kans erg klein zijn dat iemand zich beledigd voelt omdat iedereen het een koptelefoon noemt. Lief koppie, dat klinkt schattig omdat de toon het doet. Maar als je zegt ‘lieve kop’ dan klinkt het al snel weer minder leuk tenzij je het over een dier hebt. Een leeuw met een mooie kop of een panter… Aangezien we in Nederland erg bezig zijn met het uitvoeren van ‘correcties’ omdat we niet willen discrimineren of schelden zal het woord ‘koptelefoon’ ook weleens een geschikt kandidaat kunnen zijn.

  “Lief koppie, dat klinkt schattig omdat de toon het doet. Maar als je zegt ‘lieve kop’ dan klinkt het al snel weer minder leuk”

  Jodenkoek, moorkop, dat zijn een tweetal woorden die in de media in de belangstelling zijn geweest. Maar leven we nu in een tijd waarin we dingen moeten corrigeren of moeten sommigen niet zeuren? Zelf vind ik dat ze er eerder over moesten nadenken voordat het überhaupt in de productie werd genomen onder die naam. Want je wil nu toch ook geen product met een scheldnaam in productie brengen? Goed, ik ga nu geen discussie op gang brengen, dat wil ik helemaal niet maar die koptelefoon… Dat kan eigenlijk niet hoor 😉😂 Lalala, met een lekker melodietje dat kan in de bus, de metro, de trein of tijdens een wandeling maar natuurlijk wel in een veilige omgeving, waar je goed op het verkeer kunt letten dus hoe je het ook wil doen… Gebruik je ‘hoofdtelefoon’-volume met mate!

  “Lalala, met een lekker melodietje dat kan in de bus, de metro, de trein of tijdens een wandeling maar natuurlijk wel in een veilige omgeving”

 • De wind waait om je oren…

  De wind waait om je oren, je bent in je uppie en terwijl je je oplaadt voel je je opeens zoals het zou moeten horen. Even geen stress, even geen deadlines en even geen alles om je heen, dát is het gevoel dat je ervaart helemaal alleen. Je laat los wat niet nodig is, want wat heb je aan dat andere gemis? Wat je nodig hebt is waar je hart sneller van gaat kloppen, is iets waar een paard sneller van gaat galopperen zodat hij niet is te stoppen. Met kleur versla je zwartwit, je geniet van de buitennatuur terwijl de sleur van de dag binnenzit. De sleur hoort bij het leven, maar jij bent diegene die bepaalt hoe zwaar… Daarom kijkt de zon naar je als gebaar.

  Het leven is mooi, erg mooi! Maar al die vermoeidheid, stress, spanning en lichamelijke klachten veroorzaakt een hoop geklooi! Luister naar je hart en kijk naar de lucht, laat je gedachten spreken en neem een diepe zucht… Heb lief je leven want het duurt maar even, kijk naar rust en niet naar materialistische lust, want het leven draait om geluk in je hart en nieren. Kijk eens naar de lentevreugde van planten en dieren?! Dat is het voorbeeld wat over je lichaam en geest streelt… Lach, zing en dans, want in dit leven heb je écht de kans… Wees dankbaar voor gezondheid en soms ook voor de strijd, want hierdoor vind je het antwoord. Er is absoluut bij falen geen man overboord!

  De wind is het licht in je eigen orkaan, het verfrist en maakt nieuwe kansen. Zie jij ook opeens die wilde ganzen? Zó mooi wit als sneeuw, en dat al eeuw na eeuw! Zie jij de papagaaien, de roodborstjes en de narcissen? Dat is de kleur, het leven waarover jij mag beslissen! Het is zonneschijn na regen, en in plaats van de dip volgt eindelijk de zegen! Ga je weg, een ookal heb je pech… Er is altijd een zonnige horizon op je levensweg. Kijk naar voren, kijk op zij, lach naar een ieder en spreek het vrolijk woord… Daarmee ben jij diegene die een aandeel creëert naar een positieve samenleving en voor iedereen een kleurrijke beleving.

  Lachen, gieren brullen en terwijl de wint waait door je krullen… Het lot is voor een groot deel jouw eigen keuze. Met de positieve energie van het leven en de stabiliteit zijn de mogelijkheden om je hart sneller te laten kloppen en nog meer te glimlachen reuze! Bak een taart, ontsteek de open haard, nodig mensen uit en geniet samen, alleen daarmee kun je je levensgeluk beamen.

 • Kerkelijk geweld? Nee toch?!

  Beste lezer, het is je vast niet ontgaan wat er afgelopen weekend is gebeurd in Urk. Een stel kerkgangers die erop los sloegen en zelfs één iemand die een verslaggever van een TV omroep omver reed… Helaas is te betreuren dat het is gebeurd, maar beste kerkgangers in Urk… Hebben we geen goed voorbeeld te laten zien aan Nederland en de rest van de wereld? Het voorbeeld zoals Jezus het ooit had bedoeld? Daar hoort absoluut géén geweld bij! Ik kan me voorstellen dat die pers bij de voordeur vele kerkgangers op zijn plat gezegd ‘de strot uithangt’ maar hebben ze ergens geen punt? Iedereen is met strenge lockdownregels grotendeels thuis en bij deze kerk worden zo ‘n zevenhonderd mensen ontvangen waarbij het lijkt alsof er niets aan de hand is… Ik ben zelf ook Christen, maar helaas heb ik zelf ook Corona gehad, dus als we het hebben over ‘God beschermt ons tegen Corona’ dan kom ik daar met mijn verstand niet bij!

  “Het voorbeeld zoals Jezus het ooit had bedoeld? Daar hoort absoluut géén geweld bij!”

  Ben ik dan wel een goede Christen zullen sommigen zich dan afvragen, nou daar ga ik écht geen antwoord op geven! Ik doe m ‘n best… Ik leef op deze wereld waar ‘ik als Christen’ nét zoveel risico ‘s kan lopen op ziekten en ongelukken dan wie dan ook! Als het de bedoeling is dat ik het loodje leg dan ‘zij het zo’! Dit klinkt misschien erg grof, maar ik vind dat ik nu even direct moet zijn. Niemand wordt voorgetrokken in gezondheid, dus waarom wél met Corona? Ieder mens maakt een dosis ellende mee, daar ben ik ondertussen wel achter gekomen, Christelijk of niet! Waar ik wel in geloof is dat God iemand van Corona kan genezen, als we onze handen maar blijven vouwen… Persvrijheid hebben we in Nederland, maar draait het gedrag van de pers van afgelopen zondag niet om kijkcijfers? Gaat het écht nog wel om ‘gezond nieuws’? Ik kan me voorstellen dat bijvoorbeeld commerciële TV het door Corona ook moeilijk heeft.

  “Niemand wordt voorgetrokken in gezondheid, dus waarom wél met Corona?”

  Hebben ze het er niet om gedaan? Is het geen TV stunt? Of de krant die weer een mooie voorpagina moet hebben? Sensatie, daar draait het tegenwoordig enorm om, dus mij verbaast het niets. De kerkganger met een microfoon voor de mond duwen en maar hopen dat iemand over zijn of haar grens gaat want dán hebben we materiaal waarmee we de boel lekker kunnen vermaken in Nederland. Helaas zitten mensen zo in elkaar en als het nodig is kostte wat het kost! Zélf kom ik al maanden niet meer in de kerk maar stream ik. Natuurlijk is dat minder leuk en zoals velen het ervaren is het binnen de vier muren van je huis best eenzaampjes op deze manier omdat je geen échte contacten kunt maken behalve via dat scherm. We doen het om een virus uit te bannen! We doen het om in de toekomst weer op de oude manier zoals het hoort samen met elkaar te zijn! Nederland baalt, maar Nederland wordt ook boos als ze de beelden van afgelopen zondag zien… En weet je wat het vervelende is? Dit schaadt wel een beetje het beeld naar Christenen!

  “Nederland baalt, maar Nederland wordt ook boos als ze de beelden van afgelopen zondag zien…”

  Gelukkig is niet elke Christen zo… Velen lossen problemen die er zijn niet met geweld op en zij kerken met maximaal dertig man of thuis. Ik blijf er bij dat we écht nog even moeten volhouden totdat we zijn gevaccineerd en dan mag er weer meer om het normale leven weer te mogen leven! Ik blijf er positief in, en dat is wat ook door onze HEER is gezegd! In plaats van onze vuisten te gebruiken om te slaan, stompen of iemand omver te rijden kunnen we ook onze handen vouwen en bidden! Bidden om Corona van de aarde te laten verdwijnen en ons weer in vrijheid te laten leven… Een Coronavrij leven!

  “In plaats van onze vuisten te gebruiken om te slaan, stompen of iemand omver te rijden kunnen we ook onze handen vouwen en bidden!”

 • Jouw veiligheid online…

  Alles gaat met computers en in de cloud… Zet je bestanden maar op het internet en zo is het makkelijk om de bestanden te benaderen of aan te passen. Samenwerken in een ruimte? Nee! Dat doen we toch gewoon online vanuit huis tegenwoordig?! Vooral in deze tijd werken we grotendeels vanuit huis en ook voordat we gingen thuiswerken deden we al zo ontzettend veel online. Handig, leuk, makkelijk en creatief! Je kunt veel makkelijker contacten maken en dat nog met filmpjes en foto ‘s erbij ook… We hebben een normaal sociaal leven en sinds een jaar of twintig ook één die echt online verloopt. Zit je niet op Facebook? Dan hoor je er tegenwoordig volgens veel mensen niet meer bij… Géén WhatsApp? Dan val je er buiten! We leven nu eenmaal in een tijd waarbij we haast online moeten communiceren met elkaar en ook met vreemden. Maar hoe veilig zijn we allemaal!?

  “Zit je niet op Facebook? Dan hoor je er tegenwoordig volgens veel mensen niet meer bij…”

  Alles op het internet is te hacken, en dat gebeurt vaak genoeg! Vooral bedrijven zijn het doelwit maar particulieren worden ook maar vaak genoeg bezaaid met spam, phishing, virussen en ramsomware. Eigenlijk zijn alle zonet opgesomde dingen virussen. Het geeft allemaal een hoop narigheid als je het opent! Werken goede virusscanners dan wel? Jazeker! Maar je bent zelf verantwoordelijk wat je op het internet doet en het is slim om e-mail van onbekenden niet te openen. Hoevaak gebeurt het niet dat je op Facebook een vriendschapsverzoek krijgt van iemand die achteraf lid is van een online sexclub of andere duistere praktijken uitvoert. Je kunt het al raden wat er gebeurt als je dit soort personen, en vaak nog nep ook, toevoegt aan je vriendenlijst… Men kan je profiel overnemen en ernstig misbruik maken van je identiteit. Helaas kan daar geen enkele virusscanner wat aan doen! De virusscanner controleert alleen bestanden die op je computer worden gedownload of geopend en geen personen die op social media zitten.

  “Je kunt het al raden wat er gebeurt als je dit soort personen, en vaak nog nep ook, toevoegt aan je vriendenlijst…”

  Een tijdje geleden heb ik een documentaire zitten kijken waarbij de documentairemaker op onderzoek uitging op internet om hackers te ‘testen’. Het schijnt zo te zijn dat je dus via bitcoins toegang kunt krijgen tot geïnfecteerde computers en je zelfs de webcam kunt gebruiken om mensen te bespioneren. Wat ik zag daar schrok ik toch wel van. De documentairemaker installeerde een programmaatje en voila!!! Zo makkelijk ging het! Van vele computers over de hele wereld kon de beste meneer toegang krijgen en hij gaf zelfs nog toe dat het verleidelijk was om toegang te krijgen tot meer dingen dan alleen een webcam en een paar bestanden die op de lokale harde schijf opgeslagen stonden. Gelukkig gaf hij toe dat het écht verkeerd is wat er gebeurt maar dat beschrijft wel hoeveel lekken er nog aanwezig zijn op het internet en op vele computers. Ervan uitgaande dat voor dit onderzoek de documentairemaker wél toestemming heeft gekregen op één of andere manier… Wél was hij zo menselijk om de eigenaren van de gehackte computers te waarschuwen.

  “De documentairemaker installeerde een programmaatje en voila!!! Zo makkelijk ging het!”

  De éne keer voor weinig bitcoins, de andere keer voor veel kun je via een contactpersoon waarbij je eerst vertrouwen moet winnen vele geïnfecteerde computers ‘kopen’ en daar mee doen wat je wil! Dat gaat van toegang tot bestanden en social media naar het openen van de webcam en niemand had het in de gaten! Je kon gewoon zien dat er op de geïnfecteerde computer een goede virusscanner was geïnstalleerd en soms zelfs twee! De enige oplossingen die er zijn is om je computer altijd up-to-date te houden maar ook de software die (legaal) op je computer is geïnstalleerd. Af te raden is om software, computergames enzovoorts illegaal te downloaden, want in veel gevallen zit daar juist de toegang om via een virus of ingebouwde malware toegang te kunnen krijgen tot je computer en dus ook je persoonlijke gegevens. Natuurlijk kost het wat als je het allemaal moet kopen maar voor je eigen veiligheid is het absoluut het beste! Ga voor de gein maar eens een virusscan doen over je illegaal gedownloade bestanden, en je zult zien dat de crack of elders binnen het bestand vaak malware of virussen bevat! Zelf gebruik ik alles legaal, en er is absoluut géén ruimte voor illegaal gedownloade ‘troep’ op mijn PC, laptop etc.

  “Natuurlijk kost het wat als je het allemaal moet kopen maar voor je eigen veiligheid is het absoluut het beste!”

  Natuurlijk is het aantrekkelijk om als je ‘de wel bekende’ bronnen hebt om software, muziek en films en overige bestanden lekker binnen te trekken. Nieuwsgroepen, peer-to-peer netwerken, natuurlijk ken ik ze ook! Maar wist je dat je identiteit van jezelf maar ook van mensen om je heen op het spel staat?! Bij deze ben je dus gewaarschuwd 😉 Het gaat niet alleen om oom agent, want hier in Nederland wordt veel momenteel nog gedoogd. Ookal zou je maandelijks vele terabytes aan data illegaal downloaden, de kans is zeer klein dat je wordt gepakt… Bij aanschaf van software of games, muziek en films moet je dus niet alleen denken aan het ‘netjes spekken’ van de auteur maar ook je eigen veiligheid op het internet. De vijand slaapt nooit en als jij er alles aan doet om ellende te voorkomen dan hoef je jezelf toch ook niets kwalijk te nemen? Uiteraard is het raadzaam om geregeld je wachtwoorden te veranderen en nee… ‘welkom123’ is niet voldoende! Draait je computer nog op Windows 7 of een verouderde Macintosh? Stop ermee en overweeg een upgrade! Je lokale computerzaak weet hoe je op de meest verantwoorde manier kunt overstappen op een nieuw besturingssysteem. De updates voor bijvoorbeeld Windows 7 worden al een tijdje niet meer aangeboden…

  “Welkom123 is niet voldoende!

  Update ook je telefoon, tablet en eigenlijk gewoon alles wat met het internet verbonden is. Het is soms irritant dat je een halfuur moet wachten, maar alles voor veiligheid, toch?!

 • Lente, nieuw leven!

  Beste lezer, het is weer lente! En wat is het heerlijk om elk jaar weer na de winter de vogeltjes te horen fluiten en de lammetjes rond te zien lopen die pas zijn geboren. We vieren elk jaar Pasen, en dit betekent dat we de opstanding van Jezus uit de dood vieren. We staan stil en rouwen om de dood, in geval van goede vrijdag, wat voor Pasen valt rouwen we om het sterven van Jezus aan het kruis. Een paar dagen later staat hij op en heeft hij de dood overwonnen en is hij een nieuw leven in getreden. Wij vieren Pasen met paaseieren en de paastak die in de kamer staat. Als je er eens goed naar kijkt dan zie je in de meeste gevallen een dode tak of dode takken waar we eieren aanhangen. Natuurlijk is dit allemaal kunst, maar als je er écht over nadenkt dan zie je aan de ene kant iets dat dood is en aan de andere kant iets dat weer gaat leven. Iets dat is uitgestorven heeft geen kleur meer, en iets dat leeft of begint met leven krijgt kleur…

  “Natuurlijk is dit allemaal kunst, maar als je er écht over nadenkt dan zie je aan de ene kant iets dat dood is en aan de andere kant iets dat weer gaat leven”

  Bekijk het eens in het menselijk leven, we hebben allemaal onze momenten dat ons leven zwart-wit-grijs is en alles maar niet wil lukken of we niet meer ergens om kunnen lachen… We kunnen dan nergens meer van genieten en voor je het weet word je depressief. De wereld om je heen is zwart-wit-grijs en de toekomst lijkt uitzichtloos. Je wil alleen nog maar huilen en in het ergste geval slapen, dus het lijkt alsof je middenin de winter leeft. ‘s Winters zijn er geen bladeren in de bomen, geen bloemen en ziet alles er uitgestorven uit. De bomen zijn net skeletten en eigenlijk is het natuurgebied alleen maar mooi als het heeft gesneeuwd. Als je rondloopt lijkt het spookachtig (zonder sneeuw) en ben je misschien gauw uitgekeken. De natuur is koud en kil en alles lijkt te zijn uitgestorven. In werkelijkheid slapen natuurlijk bijna alle dieren en weten we gelukkig dat elk jaar de groei weer terugkomt. Zo is dat ook in het leven. Het is even duister en soms kom je in de mist terecht dat je het (even) niet meer ziet zitten.

  “De natuur is koud en kil en alles lijkt te zijn uitgestorven. In werkelijkheid slapen natuurlijk bijna alle dieren en weten we gelukkig dat elk jaar de groei weer terugkomt”

  Het lichtpuntje is altijd dichtbij, want geen enkel leven is geboren om levenslang ongelukkig te zijn! Je moet het alleen wel zien en positief gestemd blijven. Hoe moeilijk dit soms ook is! Blijf niet alleen in je kot zitten maar trek erop uit en maak van je leven wat je ervan kunt maken! Goed, nu lijk ik een psycholoog, en de rest van de goede preek zou ik ook aan deze hulpverleners over moeten laten. Ik dacht aan dit artikel toen ik bij mij thuis de paastak bekeek die achter op mijn eettafel staat en ineens bedacht: “Dit is een afbeelding van de dood maar door de gekleurde eitjes begint het weer te leven”. En daar staat goede vrijdag en Pasen ook voor! Jezus is een goed voorbeeld van dit gebeuren en zélfs bij levenden lijkt het soms alsof ze dood zijn terwijl ze leven! Dit kan door depressie, overspannenheid, burn-out of andere gebeurtenissen die een mensenleven behoorlijk kunnen raken! Vooral nu is het belangrijk dat we naar elkaar blijven omkijken, juist in een wereld waarin het lijkt dat niets meer mogelijk lijkt te zijn door de Corona-maatregelen. Communiceren is nog nooit zó belangrijk(er) geworden……

  “Nu lijk ik een psycholoog, en de rest van de goede preek zou ik ook aan deze hulpverleners over moeten laten”

  De lente is weer begonnen en gelukkig begint alles weer te groeien, bloeien en het kale van de natuur is in no-time weer levend! Alles wordt weer groen en kleurrijk en hoor eens de vogeltjes die vroeg in de ochtend al in koor voor ons zingen… Dat maakt je toch vrolijk?! Je bent bijzonder zoals je bent en je mag er op deze wereld zijn! Je hebt het recht om vrolijk te zijn en na teleurstelling ook weer afscheid te mogen nemen van pijn.

 • Romantisch in een hutje op de hei…

  Dit verhaaltje gaat over een hele knappe vrouw en een hele knappe man, samen zijn ze smoorverliefd op elkaar en ze heten Kees en Merel. Zij komt uit een boeren familie en hij… Niemand weet waar hij vandaan komt! Kees is namelijk opgegroeid in een pleeggezin. Men vermoedt dat hij van de melkboer afkomstig is, maar dat zijn en blijven alleen maar geruchten. De melkboer schijnt ooit iets te hebben gehad met de klokkenmaakster, en daar zou Kees uit zijn gekomen. Kees en Merel leven samen in een prachtig hutje op de hei… Terwijl het prachtige lentelandschap weer opbloeit komen ook Kees en Merel weer hitsig tegen over elkaar te zitten aan de ontbijttafel. Het staat vol met lekkere luxe broodjes, boter, kaas en eieren en natuurlijk kunnen de croissants niet ontbreken. Smoorverliefd kijken ze elkaar aan en voordat ze gaan eten klinkt er tegelijkertijd door het smoorverliefde stel ‘ik hou van jou!’…

  Na hun gebedje beginnen ze aan hun ontbijt en uiteraard volgt een lekker glaasje melk en wassen ze na de tijd af. Nouja… Afwassen… Naast de afwas maakt het dolgekke jonge stel van allebei 29 jaar elkaar eerst nat en wordt er stevig geouwehoerd! Een intense knuffel volgt en terwijl Merel al op het aanrecht zit gaat de deurbel. Kees loopt ernaartoe en doet open. Het is de postbode met een pakketje. Kees loopt naar Merel en samen openen ze het pakketje. Het is die oh zo mooie jurk die Merel heeft besteld en ze besluit hem meteen aan te passen. Zodra Merel terug komt van boven valt Kees flauw… Hij kon er even niet meer tegen hoe prachtig mooi Merel is in die jurk… Hij komt een minuut later weer bij met een bult op z ‘n hoofd. Merel is zich rot geschrokken en op het moment dat Kees weer bij komt ligt hij met zijn hoofd bij Merel op haar schoot. Gelukkig gaat het weer goed en Kees probeert even later weer op te staan…

  Wauw! Wat ben je prachtig mooi! Zegt Kees en Merel krijgt een rood gezicht. “Dankje” klinkt een beetje verlegen en dan loopt Kees naar haar toe. Hij beurt haar op en tilt haar naar boven. De romanticus die hij is… Terwijl Kees een net pak aantrekt lijkt het alsof het stel nu compleet in stijl gekleed is… Een halfuur later na de voorlopig laatste intense knuffelpartij besluiten ze om naar buiten te gaan om van het prachtige lentelandschap te genieten. Het is prachtig weer en de zon staat hoog aan de hemel! De vogeltjes fluiten als een gigantisch koor en her en der komt er een hert of ander rendier voorbij gerend. Samen lopen Kees en Merel hand in hand door het mooie landschap en komen bij een klein kronkelend beekje. Daar is het water zó ontzettend schoon dat je er de vissen kunt zien zwemmen en ze besluiten om aan de rand van het kronkelend beekje te gaan zitten. Samen omarmd en zoenend genieten ze van het prachtige leven wat hun is gegeven.

  Vol van liefde brengen ze de rest van de middag door aan het kronkelende water en in de verte komen ook twee mensen aan gelopen en besluiten te gaan zitten aan het water. Het zijn ook twee smoorverliefde mensen en ook zij besluiten om nog even van elkaar te genieten daar aan het water. De buikjes van het stelletje beginnen te knorren en samen lopen ze terug naar huis om te koken. Dan gaat de bel van de voordeur wéér… Het is het andere verliefde stel dat in de verte aan het water zat… Ze vertellen dat Kees en Merel iets hebben laten liggen bij het water en geven het terug. Het is een klein doosje met een ring! Kees wilde Merel ten huwelijk vragen maar hij wist niet zeker of hij dat wilde doen aan het beekje of boven op de heuvel. Nu moet Kees wel met de waarheid komen maar dan moeten ze eerst wel even naar de hoogste heuvel rennen… Van dolheid rent het smoorverliefde stel naar het hoogste van de heuvel en terwijl Kees en Merel tegenover elkaar staan gaat Kees op de hurken… “Lieve Merel, Wil je met me trouwen?”

  Vol van enthousiasme zegt Merel ‘JAAAA’ en ze pakt Kees stevig vast en kust hem! ‘Ik wil heel graag met je trouwen’ maar dan gaat het mis… Kees raakt uit evenwicht en ze vallen beiden op de grond. In elkaar ‘s armen rollen ze vervolgens van de hoge heuvel af en op elkaar liggend komen ze tot stilstand in het ondiepe beekje dat door het prachtige landschap kronkelt. Samen genieten ze van hun natte knuffelpartij in het beekje totdat de zon ondergaat. Dan lopen ze samen naar hun hutje toe en vallen ze boven in elkaar ‘s armen in slaap. Natuurlijk wel met een schone piama. Kees en Merel trouwen een jaar later en waar anders dan op de plek waar Kees Merel ten huwelijk vroeg… Twee jaar later krijgen ze twee kinderen met de naam Diana en Jan. En zo leven Kees, Merel en de kinderen Diana en Jan nog lang en gelukkig! Niet te vergeten het Jackrusselhondje Tarzan. Ook hij geniet volop van het leven en het gezin waarin hij terecht is gekomen… Tot zover een verhaaltje met een letterlijk spetterend romantisch verloop en een lentekarakter.

 • Het rode potloodje…

  Het potloodje, vooral vandaag een veel beslissend voorwerp waar we onze toekomst voor ons land mee bepalen. Met haar rode kleur mogen we het meenemen naar huis als aandenken waar we op hebben gestemd. Is het links, is het rechts of ergens in het midden? Kiezen we voor een harde hand of de wat zachtere? Willen we één EU of willen we zo snel mogelijk uit de EU weg en moeten alle grenzen als het kan morgen nog dicht. Kiezen we voor veel of weinig asielzoekers en mogen ze hier een toekomst opbouwen of niet? Moeten we weer één eigen Nederland worden of mag het meer multicultureel zijn? Moet de elitaire jokkebrok aftreden of krijgt hij er nog vier jaar bij? Meer milieu en natuur of meer asfalt zodat we straks sneller op onze bestemming zijn en per kilometer kunnen afrekenen aan de staat? Moeten alle wegen zestig worden buiten de bebouwde kom en 24/7 honderd worden gereden op de snelweg? Wordt het een slakkentempo of gaan we weer terug naar het oude? We horen vanalles om ons heen als het gaat om de verkiezingen en vooral de beloften. En natuurlijk het allerbelangrijkste op het moment… Het Coronabeleid… Verlengen we de lockdown of stoppen we (gedeeltelijk) ermee?

  Zal het rode potloodje de bezuinigingen van de afgelopen jaren inkleuren om ermee door te gaan of kiezen we een eerlijker beleid? Zal er straks een vleestaks komen of een suikertaks? Wat zal het rode potloodje van stemmend Nederland roodkleuren is de vraag! Binnen maximaal een paar dagen weten we het en met een beetje geluk morgen al… Blijft Nederland varen op de VVD als grootste partij samen met CDA, D66 en de ChristenUnie of zal er een nieuwe wind gaan waaien in ons landje? Tuurlijk moet er nog onderhandeld worden, en dat vind ik sowieso al zoiets aparts. De mensen hebben gestemd en die partijen moeten het doen! Niet zeuren verder, gewoon regeren! Zelf hoop ik dat we een kabinet krijgen waarbij de kloof tussen arm en rijk minder wordt en er véél meer naar het Nederlands volk geluisterd wordt! Iedereen moet gelijk behandeld worden en niemand hoeft in dit land op straat terecht te komen. De overheid moet er voor iedereen zijn, want iedereen heeft recht op een goed leven in ons goed en veilig Nederland! Hopelijk hebben de meeste potloodjes het juiste vakje ingekleurd als het gaat om socialer naar elkaar omkijken en niet alleen in deze tijd van Corona maar ook erna! Ik ben van mening dat ook de overheid meer kan doen om mensen weer socialer naar elkaar om te laten kijken!

  Het rode potloodje, niet alleen bij verkiezingen een belangrijk voorwerp maar wat dacht je van de vele tekeningen en brieven? Hoeveel boodschappen zijn er wel niet met een rood potloodje geschreven of gekleurd? Bijvoorbeeld een liefdesbrief… Om in het rood te zeggen ‘ik hou van je!’ en een hartje erbij te tekenen en zodra de ontvanger de brief opent dan springt ie een gat in de lucht! Dus voor alle vrijgezellen in het land, mocht je niet weten wat je met het rode potloodje moet doen? Dan is dit een hint voor je! Als je stem geluk brengt, laten we dat hopen, dan kan die boodschap aan die stiekeme liefde waar je al lang mee rondloopt ook geluk brengen! Nee heb je, maar ja kun je krijgen! Goed, beste lezer, ik begin een beetje teveel te fantaseren misschien… Maar stel dat je met zo ‘n situatie zit?! Goed, het gaat om lef, het gaat om het durven om zoiets te doen. Voor zover ik weet heb ik dit in het verleden nog nooit gedaan, omdat ik er het lef niet voor had. Rood is naast roze toch een heel belangrijke kleur voor de liefde dus bewaren dat potloodje! Wat is er nóg mooier aan een souvenir die je leven heeft veranderd op twee (of meer) manieren?

  Door het rode potloodje hebben we even ander nieuws in de media. Na een jaar lang bijna alleen maar Coronasfeer op TV, radio en internet waren de afgelopen weken éven weer een beetje als vanouds… Lekker geruzie in de politiek waarbij tijdens de TV debatten het ook niet altijd een relaxte sfeer bleef en tenslotte gaan de kleuterklassen zich proberen samen te voegen naar misschien eindelijk een eenheid van volwassen mensen als de verkiezingsuitslag positief is. Waarbij positief weer eens écht positief mag zijn! Tegenwoordig in tijden van Corona is het een veel gevreesd woord bij een testuitslag. Voor nu ga ik lekker van de avond genieten en wacht ik de uitslag van de verkiezingen rustig af! Zelf hoop ik wat ik net al een beetje heb laten doorschijnen dat er een andere wind in ons mooie Nederland gaat waaien en waar het geloof wat meer terrein mag winnen! Een minder grote kloof tussen arm en rijk en waar iedereen een mooie toekomst mag hebben! Met goede hoop sluit ik dit artikel af en wens ik iedereen een prettige avond en als je nog moet stemmen… Doe het nu het nog kan 😉 Jouw stem kan bepalend zijn voor heel Nederland!