Dennis en de verlegen liefde…

Het is zomer. 27 graden en Dennis is bij zijn vriend Simon. Samen gaan ze naar de kermis. Even nog bijkletsen en wat drinken en dan… Op naar de kermis in het dorp. Fietsend gaan ze erheen, want aan het weer ligt het niet. In de verte kunnen ze de gezellige muziek horen en als snel zijn ze in het dorp bij de kerk waar ze hun fiets neerzetten.

Er staat een podium waar jong en oud staat te genieten van de muziek en hun pilsje… Ze treffen allerlei bekenden. Familie, collega ’s en andere vrienden… Er wordt gezellig gedanst op de muziek, gekletst en af en toe even een frietje met een balletje bij café het Eethoekje. Dennis en Simon gaan ook even wat halen en ze smullen hun snacks op.

De sfeer is supergezellig en even later gaan Dennis en Simon een paar attracties in. Na een paar keer door elkaar te zijn geschud gaan ze weer naar het muziekpodium. Daar treffen ze Marieke aan. Simon maakt een praatje met haar en ze begroet Dennis vriendelijk met haar lieve smile… Eerder hebben ze elkaar gezien in de bus naar een festival waarbij Marieke veel glimlachte naar Dennis…

Dat vond Dennis wel leuk, maar hij deed er niets op uit. Elke keer als hij haar aankeek kwam die lieve glimlach weer, maar dan draaide hij zich weer om. Hij is verlegen, maar zij ook… Simon breekt daar doorheen, maar zodra Dennis aan het woord komt slaan ze beiden weer een beetje dicht. Ze gaat even wat drinken halen bij de kraam en ze vraagt of ze op haar willen wachten…

Dennis vraagt Simon om hulp. Help! Wat moet ik doen?! Hij geeft toe dat ze leuk is. Simon stelt voor om met z’n drieën naar de spin te lopen als ze haar drinken opheeft. Daar gaat Dennis met haar in één van de karretjes. Zo gezegd, zo gedaan! Dennis kijkt nogeens naar haar. Wauw! Wat een mooie en lieve meid! Met haar mooie krullende haren die door de wind waaien loopt ze naast hem en gaan ze naar de attractie.

Simon blijft expres aan de kant staan, maar Dennis loopt met Marieke naar de kassa… Tweemaal graag! Hij geeft Marieke een muntje en zodra de spin stilstaat en iedereen eruit is gaan ze samen in een karretje zitten. Het voelt goed, maar wat moet hij zeggen? Wat moet Marieke zeggen?! Er wordt alleen naar elkaar geglimlacht. Marieke legt haar arm op de achterkant van het karretje. Juist, daar waar Dennis zit…

Dennis kijkt om, hij ziet haar mooie aanwezigheid en dat mooie wapperende haar én hij ziet haar arm achter hem. ‘wat nu?!’ Ik durf niet… denkt hij. De spin gaat draaien en Marieke heeft de grootste schik… Dennis geniet, maar de aandacht ligt bij Marieke… Hij vindt haar leuker en leuker en na het ritje wordt hij iets losser. Dennis biedt haar wat drinken aan en samen drinken ze wat… Simon krijgt natuurlijk ook wat.

Dan wil Dennis met Marieke de botsauto ’s in, maar zijn contanten zijn op… Oei! Hij wil zo graag met Marieke de botsauto ’s in met de hoop dat zij, maar hij ook van die verlegenheid afkomt! Gelukkig heeft Simon geld en samen lopen ze naar de botsauto’s. Ze rekenen af en stappen in… Dennis stuurt. Marieke geniet, Dennis natuurlijk ook. Het lijkt allemaal soepeler te worden tussen de twee. Eindelijk is de rem eraf!

Ze lachen, giechelen en Dennis geniet vooral van haar! Marieke ’s arm ligt weer op de leuning van de botsauto… Achter Dennis’ rug. Klaar om beantwoord te worden! Tenminste, daar lijkt het op. Dennis durft niet, maar de ritjes waren super! Even later lopen ze samen weer naar Simon en dan geeft ze aan dat ze weer moet gaan… Dennis baalt! Hij hoopte dat ze bij de muziekavond zou blijven zodat er echte romantiek zou kunnen ontstaan…

Simon vraagt waarom hij haar zomaar laat gaan en Dennis antwoordt… Hij is onzeker! Het raakt hem en hij vertelt dat hij hoopt dat hij haar snel weer ziet. Ook bedankt hij zijn beste vriend voor het voorschieten voor de muntjes. Simon zegt dat hij het graag heeft gedaan omdat hij dat hun gunt. De hele avond spookt Marieke door Dennis’ hoofd. Hij is verliefd en tegelijkertijd heeft hij heel veel spijt… Hij heeft haar laten wegglippen! Saaie pief, wat moet ze toch met hem! Zal ze misschien wel denken.

De avond gaat door. De muziek is op zijn top en aan alles komt uiteindelijk een eind. Met wat pilsjes op fietsen ze naar huis en Dennis blijft bij Simon logeren. Telkens klinkt tijdens gesprekken de naam Marieke… Hij vraagt raad, wat moet hij doen, maar Simon weet het ook niet. De volgende dag gaat Dennis naar huis en tijdens dit ritje spookt Marieke nog steeds door zijn hoofd. Hij hoopt dat hij haar spoedig weer ziet! Die hoop gaat over in een feit… Twee weken later zien ze elkaar bij de bushalte als de vrienden een avondje uitgaan.

Dennis en Simon staan te wachten en wat te kletsen. Maar dan komt Marieke opeens om de hoek… Ze loopt naar Simon en Dennis staat erbij. Verlegen en onzeker. Wat moet hij zeggen?! Een jongen loopt naar haar toe en slaat een arm om haar heen. Hij stelt zich voor als de nieuwe vriend van Marieke… Dat voelt voor Dennis als een zwaard door zijn hart. Hij geeft maar een hand, maar het liefst gaat hij rechtsomkeert! Zijn avondje uit is al verziekt! Toch gaat hij mee, want voor de anderen wil hij de sfeer niet verzieken.

Dennis’ kans is bekeken, en het is de schuld van zijn angst… Dat maakt meer kapot dan je denkt! Wie maakt hem ècht duidelijk dat hij een fantastisch mens is… Helaas is het niet meer mogelijk terug te spoelen naar de mooie zomerse kermisdag. Want wat zou hij het graag anders hebben aangepakt! Nu loopt die jongen naast hem en de angst lacht hem tegemoet…

Reageren op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *