Besnaard podcast afl. 3 & 4

Er staan nieuwe afleveringen van de ‘Besnaard’ podcast online:
Luister ‘Pietertje’ en ‘gevangen’ via de links of lees het via de website.

Afl. 3
‘Het is een prachtige dag, 31 graden en volop zomer. Pieter ’s ouders zijn buiten in de tuin bezig en ze genieten volop van de nieuw in de grond gestopte bloemen. De ochtend is bijna voorbij en het wordt maar eens tijd om de lekkere broodjes ei met spek te bereiden. Pieter zit boven. Uiteraard staat zijn PC aan en zijn gordijnen zijn dicht. De wereld gaat momenteel aan hem voorbij, behalve die van zijn online gaming-paradijs. Toch neemt hij pauze van zijn potje omdat hij de heerlijke broodjes met ei begint te ruiken. Met vierkante ogen verlaat hij zijn enig vertrouwd plekje, de slaapkamer. Hij loopt de trap af naar beneden. Pieter kan meteen aanschuiven en hij grijpt naar de broodjes. ‘Heyyy Pietertje’ roept zijn vader. Pieter zegt weinig… Alleen ‘hoi!’. Zijn ouders ruiken de zweetgeur van Pieter en willen er wat van zeggen. Enkel, kan het zijn dat dan het huis te klein wordt…

Toch zegt vaderlief er wat van, want dit kan zo niet. Zoals verwacht staat Pieter boos op en loopt weer naar boven. Het geluid van de games klinkt na een paar seconden weer van boven en iedereen beneden zit weer met een rotgevoel. ‘Ze willen hem alleen maar helpen…’ Pieter speelt weer met zijn internetvriendjes ergens in Amerika en Canada en ze knallen samen een groep andere spelers omver. Pieter gaat volop in de aanval, maar helaas… Vijf minuten later is Pieter af en dat klinkt iedereen luid in de oren! Er wordt geschreeuwd, gevloekt en als dat nog niet alles is komt pa ook nog erg boos op zijn slaapkamer. Hij trekt de stekker uit de computer en geeft aan dat het nú afgelopen is. ‘Waar ben jij in vredesnaam mee bezig!’ zegt zijn vader. Pieter gaat tekeer omdat nu misschien zijn computer wel kapot is. Want, als je zomaar de stroom eraf haalt kan de harde schijf crashen. ‘Niks mee te maken!’ zegt Pieter’s vader.’ Meer via tekst en podcast!

Afl. 4
‘Pieter wordt meegenomen door de politie en in een bus gesmeten. Nou, dat mag ook wel wat rustiger… zegt hij nog. Wat is er allemaal aan de hand vraagt iedereen zich af. De politiebus rijdt met volle snelheid weg… In de bus vraagt Pieter wat er aan de hand is en dan wordt er gezegd ‘dat weet je wel…’ Pieter ontkent. Aangekomen bij het politiebureau wordt hij ondervraagd. Het zou gaan om een overval bij een juwelier waar Pieter zou zijn herkend. Toen Pieter een paar namen hoorde wist hij al genoeg… Enkele van zijn pesters hebben zijn naam genoemd en aangegeven dat hij de ontbrekende persoon zou zijn. Pieter probeert de situatie uit te leggen, maar niemand gelooft hem. Enkele uren later wordt hij in de cel gezet. Daar verblijft hij de rest van de nacht en op zijn horloge ziet hij het al snel tien uur ’s morgens worden. Er staat een bord met eten voor hem klaar…

Hij pakt het eten op en kijkt ernaar. ‘Dit geef je nog niet eens aan de varkens!’ moppert hij. Het ziet er écht vies uit en hij zet het maar ergens neer. Trek heeft hij toch niet… Pieter snapt niet hoe dit heeft kunnen gebeuren. Hij is opgepakt voor een overval en de pesters zijn de daders. Het zoveelste incident in zijn leven waar hij gewoon door kapot wordt gemaakt! Pieter wacht maar gewoon af en al snel geeft de klok twaalf uur aan. Na een mooie dag dat hij éventjes weer een beetje positief was wordt hij zo snel weer in een donker gat gesmeten. Pieter is onschuldig, dat weet iedereen! Als het vier uur is roept Pieter maar weer eens. Hij schreeuwt en roept… Dan hoort hij voetstappen en gaat de celdeur open. ‘Wat moet je?!’ Pieter vraagt nogmaals wat er aan de hand is en hij zegt dat hij onschuldig is.’ Meer via tekst en podcast!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *