Joost de dromer

Bam! Al dromend loopt hij tegen een lantaarnpaal… Joost droomt in zijn fantasie waardoor hij de echte wereld vaak niet meer bewust meekrijgt. Laatst nog, toen liep hij opeens op de snelweg. Met 120 km per uur sjeesde iedereen langs hem heen, maar er was totaal geen angst. Sommigen belden de politie, maar al snel was hij weer van de snelweg af.

Zijn droom moet werkelijkheid worden dit keer. Een boerderij met zeven kippen, tien schapen en vijftig koeien… En dat allemaal bedacht op de streep tussen vluchtstrook en rijbaan! Joost is een absolute dromer met gevaar voor eigen leven! Hij werkt als administratief medewerker bij een bedrijf en ook daar kennen ze hem als dromer. Hij droomt dan over de lekkerste koffie!

Het kan niet anders of hij werkt op de afdeling ‘in de wolken’ en als hij schoonmaakster Betty ziet dan gaat zijn hart sneller kloppen en krijgt hij het warm. Al een tijdje is hij smoorverliefd op haar, maar is zij ook verliefd op hem? Eigenlijk vraagt hij zich dat niet af omdat hij daar ook teveel over droomt. Mooie dromen hoor, want ze zitten samen aan het strand en picknicken. Doen samen een ritje door de bergen of bij zonsondergang dansen…

Dat is slechts een klein deel van zijn dromen over haar. Hij hoopt en hoopt… Dat ze een keer samen de uitgang uitlopen, hand in hand! Of ergens uit eten en dat de avond nog lang mag duren… Hoe zal het zijn als ze samen kindertjes hebben? Wie weet… Voor nu staat er weer een dag als alle andere te wachten. En vandaag is het vrijdag, dus de schoonmaakster komt zijn kantoortje weer doen! De lekkerste koekjes worden in huis gehaald!

In de supermarkt vindt hij de wel bekende koeken en hij loopt zo de winkel uit. Winkelpersoneel zet het op een sprinten, want hij is vergeten om te betalen… In plaats daarvan droomde Joost dat hij alleen met haar de koekjes op at, samen met een lekkere bak fantasiekoffie. Hij wordt uit zijn droom gerukt als hij wordt tegengehouden door het personeel. Eenmaal terug in de supermarkt wordt er 180 euro met hem afgerekend…

‘Geen smoesjes!’ Zei de politieagent. En daarmee liep hij naar huis. Een dure pak koeken! Nu moet hij haar wel mee uit vragen… Eenmaal op het werk verheugt hij zich op haar. Maar dan krijgt hij te horen dat ze ziek is… De koeken blijven tot volgende week. Want het moet een verassing blijven. Zijn droom komt hem tegemoet, want kan hij haar niet een kaartje sturen? Een lieve tekst erin? Hij vraagt haar adres, maar… Privacywet! Hij denkt bij zichzelf ‘dikke fiets met je privacywet!’.

Hij gaat aan het eind van de dag naar huis. Hé, een kaartje… Joost pakt het op en maakt het open. Een lief kaartje van Betty! Mét een uitnodiging. Betty en haar vriend gaan trouwen en Joost is uitgenodigd… Hij baalt en is verdrietig. Zijn droom met Betty valt in duigen! Dan maar weer dromen over de boerderij met zeven kippen, tien schapen en vijftig koeien…

Reageren op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *