Het potlood en de gum

Eén van de meest gebruikte voorwerpen der mens. Het potlood! Vele ideeën en dromen zijn waargemaakt door dit simpele maar vooral handige voorwerp. Het potlood kent ook zijn keerzijdes. Want strategieën hebben ook voorrang gehad door uitschakeling van personen of andere ‘dingen’ uit te schakelen… Misschien zijn er zelfs wel moorden mee voorbereid! Nee, het potlood is niet altijd voor frisse, liefdevolle en strevende dingen ingezet. Maar, laten we vooral dit onderwerp in een keerzijde van positiviteit draaien…

Vele dromen zijn uitgetekend. Hoe moet die éne nóg grotere en effectievere windmolen eruit gaan zien? Vóórdat het de computer ingaat en digitaal wordt uitgetekend. Ondanks alles is één iemand hier gelukkiger en misschien zelfs wel rijker door geworden. De meest bekende gangbare dingen zijn ermee berekend, want formules voor het ontwikkelen van social media? Waarschijnlijk is er ooit een potlood aan te pas gekomen. Wiskundige formules die getekend op een raam zijn begonnen en verder met een uitgumbare potloodlijn zijn uitgewerkt…

Correcties, vele zijn ermee uitgevoerd. Dingen die er heel anders, misschien lelijker uit zouden hebben gezien als het gummetje er niet aan te pas was gekomen. Misschien had de wereld er zelfs wel anders uitgezien als de mens niet verder had nagedacht en het gum zou zijn vergeten mee te nemen. Of rampen. Je moet er niet aan denken dat een vliegtuig in je achtertuin zou belanden… Nee, het gum is bijna nét zo effectief als het potlood. Zeg maar dat het potlood het idee is en het gum je gezonde verstand…

365 dagen in het jaar, mens en dier worden ouder. Het potlood kan onsterfelijk zijn afhangend van het gebruik. Het heeft tandartsen meer werk gegeven, want we vonden het bijna allemaal wel lekker om erop te bijten. Zo zijn er ergens diep opgeruimd op zolder (of een andere plek) afgekauwde potloden te vinden als je goed gaat zoeken. Of zal het beter zijn voor tanden? Zal hout een positieve werking hebben op kindertandjes? In elk geval zijn we er groot en sterk mee geworden. Net zoals de liefde. Die is er ook groot en sterk mee geworden! Mooie liefdesbriefjes met tekeningen…

Het potlood legt heerlijk vast wat jij voelt voor die ander. Misschien wil je ermee trouwen, huisje, boompje beestje… Jouw hart wordt vastgelegd op een stuk ongelinieerd papier. Vooral die hartjes kunnen effectief zijn! Als je het zou onderzoeken kunnen velen beamen dat hun oogjes zijn gaan fonkelen van die liefdesbriefjes- of brieven met die liefdevolle uitingen. Samen met de pen misschien wel, de concurrent van het potlood. De pen schrijft, het potlood tekent. Maar over de pen gaan we het een andere keer weer hebben.

2 reacties

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *