Broodje WiFi verhaal

Overal zie je het. Op een uithangbord of op de menukaart van een café of restaurant. Wifi… Vandaag loopt Han zomaar een restaurant binnen omdat hij zin heeft in iets lekkers. Hé, maar wat is dat op die menukaart? Gratis WiFi! Dat wil hij nu weleens proeven. Han roept de ober erbij en vraagt wat ‘WiFi is…’ Dan schiet de ober in de lach. ‘Je kunt het niet eten of drinken én het is gratis!’. Dan kijkt Han stomverbaasd. ‘Het staat toch echt onderaan het menu bij zowel het eten én het drinken’. Hij kijkt nog even op de menukaart en besluit om door te lopen. Niets wat erop staat lijkt hem wat. Maar dan komt hij bij een gezellig cafeetje waar wél een gerecht ‘wifi-lunch’ opstaat. Mét gratis WiFi. Hij vraagt aan de ober wat voor gerecht het precies is en ze antwoordt dat het een broodje is met vier kromme braadworsten met mosterd en groente erbij. Dat lijkt Han wel wat!

Het duurt maar even of het gerecht komt voor zijn neus te staan. Het ziet er heerlijk uit en de kromme worsten liggen inderdaad op delfde manier als het WiFi logo. Hij smult en na afloop neemt hij een toetje. IJs met aardbeien. Als hij op het punt staat om naar huis te gaan komt er een vrouw binnen die een T-shirt draagt waar het WiFi logo opstaat. Meteen kijkt Han stomverbaasd en de gedachten die er in zijn hoofd omgaan zijn alleen maar positief! ‘Prachtige vrouw met een lief gezicht’ denkt hij bij zichzelf… Hoe moet hij haar benaderen voor een gesprek? Dat is de grote vraag. Dan vraagt de vrouw wat de WiFi lunch is en dan ziet Han de kans om het haar uit te leggen. ‘Die is erg lekker, vooral die kromme worsten!’ Dan schiet de vrouw enorm in de lach… ‘Oei… Dat was niet de slimste opmerking’ zegt hij tegen haar en hij excuseert zich. Hij heeft écht spijt van wat hij heeft gezegd.

‘Het geeft niet’ zegt ze en ze vraagt wat er allemaal bij zit. Han vertelt over de groente en de mosterd en daarmee heeft ze haar keuze gemaakt. Ook bij haar duurt het maar even en haar lunch staat voor haar. Han neemt nog een drankje want eigenlijk wil hij de vrouw beter leren kennen. ‘Wat doet zij hier alleen?’ Hij bestelt een latte macchiato. De vrouw zegt dat ze het erg lekker vindt en vraagt aan Han ‘wat hij hier in zijn eentje doet’. Wauw! Denkt Han, ze toont interesse in me. Hij vertelt dat hij zin heeft in iets lekkers en dat het de eerste keer is dat hij hier komt. Voor haar geldt hetzelfde. Zij komt hier ook voor het eerst. ‘Waarom kom je niet even bij me zitten?’ vraagt ze, want dat praat makkelijker. Han komt bij haar zitten en een beetje verlegen lijkt hij te zijn. Het is voor hem lang geleden dat hij bij een vreemde vrouw zit. Ookal is hij pas vijfendertig. Nouja, leeftijd speelt niet altijd zo ’n rol natuurlijk!

Ze kletsen en binnen no-time wordt het allemaal gemakkelijker. Ze lachen en soms gieren en brullen ze erbij. Zij blijkt net als Han ook single te zijn en tot hun grootste verbazing wonen ze niet eens zover van elkaar vandaan. Hoe mooi wil je het hebben?! De lunch duurt ineens urenlang en de sfeer wordt alleen maar gezelliger en gezelliger. Han vertelde dat hij vroeg wat WiFi op de menukaart was bij het andere restaurant en ze begint enorm te lachen. ‘Natuurlijk wist ik wel wat WiFi was, maar ik wilde een grapje maken’. Han werkt bij een ‘bekende telefoonwinkel’. Dan vertelt Melanie dat ze een nieuwe telefoon heeft gekocht en dat ze niet echt weet hoe ze de gegevens moet overzetten. Han wil haar daar maar al te graag mee helpen. Ze heeft de oude telefoon bij zich en voor ze het weten liggen de twee telefoons naast elkaar om zich met elkaar te synchroniseren. Onder het genot van een pakje pinda ‘s… Nu moeten ze wel langer bij elkaar blijven, want dat synchroniseren duurt wel even.

Er is een mooie klik ontstaan tussen Han en Melanie, nét zoals tussen de twee telefoons. ‘Mag ik je telefoonnummer?’ vraagt Han en Melanie geeft maar al te graag het telefoonnummer aan hem. ‘Dan kunnen we gezellig via de app verder kletsen’ zegt Melanie met een glimlach. Zodra Melanie ’s nieuwe telefoon klaar is betaalt Han de rekening van zichzelf en Melanie en lopen ze samen naar buiten. Een stevige wandeling door de stad en het park volgt en uiteindelijk lopen ze hand in hand richting hun huis. Vol van enthousiasme zitten ze ieders in hun eigen huis, want om gelijk samen in één huis te zijn dat vonden ze iets te vroeg na een wildvreemde, maar superleuke ontmoeting. De zondag verloopt vooral met appen en videobellen. ’s Maandags is Han weer paraat in de telefoonwinkel en doet daar gewoon zijn werk. Hij is super enthousiast over de nieuwe soort telefoon die sinds die dag in de winkel ligt en wil hem maar graag aan mensen verkopen.

Zelf besluit hij om er ook een te kopen en hij rekent na de werkdag een hoog bedrag af bij de kassa. Mét een werknemerskorting natuurlijk! Hij vertelt dit mooie nieuws aan Melanie en zij antwoordt ‘Wauw! Mag ik hem zien?!’ ‘Maar natuurlijk!’ zegt hij en hij vraagt of hij voor haar een broodje WiFi mag maken… Melanie komt ’s avonds bij hem thuis en terwijl de worsten staan te pruttelen in de pan omarmt ze hem. Ze is erg blij om hem na twee dagen weer in het echt te zien. Han kust haar op haar wang en slaat zijn armen om haar heen. Dát voelt goed! Samen gaan ze in de kamer zitten en Han zet een kop koffie voor haar. Zelf drinkt hij zijn latte. De telefoon komt uit zijn broekzak en hij laat het ding aan haar zien. Ze is erg enthousiast, maar de telefoon gaat snel weer op tafel. Melanie is belangrijker voor hem en hetzelfde geldt voor haar. Zodra de twee broodjes WiFi klaar zijn smullen ze het op. Het enthousiasme is groot en met een speciale ijstaart wordt de maaltijd afgesloten.

Ze maken er een leuke avond van en gaan nog een lekker stukje wandelen. Er komt een enorme stortbui en Han slaat op dat moment zijn jas over haar heen. Daar staan ze samen bij de dikke boom. Beiden onder één jas en al snel wordt de eerste kus uitgedeeld. Hoe hard het ook regent. Ze genieten volop van elkaar en vol van verliefdheid vervolgen ze even later hun wandeling. Voor hen is het écht een broodje WiFi verhaal en een romantische ook! Zijn ouders zien hem knuffelend en zoenend staan en glimlachen naar elkaar… ‘Weet je nog?! Toen wij elkaar ontmoetten bij het cafeetje met de Wifi lunch…’

Reageren op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *