Hij die altijd anders is…

Niet de slimste, beetje mank, soms wat grappig op zijn eigen manier en een beetje stotterend loopt hij door het leven. Zijn naam is denkbeeldige Arno. Hij heeft een beperking, een stempel ‘zwak begaafd’ terwijl hij superaardig is! Waar je hem ook tegenkomt, hij lacht altijd en begroet je vriendelijk. Toch herken je hem aan zijn denkbeeldige stempel, want hij is nu eenmaal zwakbegaafd… Wij, de maatschappij hebben zijn leven getekend, want hij is niet geschikt voor de kudde schapen die meeloopt door de sleur van de dag.

‘Jij moet maar nooit een vrouw krijgen, nooit kinderen krijgen, want je kunt dat niet!’ Werken met datgene waar Arno goed in is? ‘Nee, want hij is niet intelligent genoeg!’ En daar gaan zijn dromen, zijn dromen die wij ook hebben! Wij kunnen ze realiseren, Arno niet! ‘Ga maar lekker enveloppen dichtlikken en na de tijd je tijd verdoen met gamen of TV’ Nou, gamen kan ie! Niemand ziet dat hij altijd bovenin de lijst staat met een potje Battlefield of Call of Duty. Of Fifa… Nee, dat hij daar super intelligent in is ziet niemand, want hij is zwakbegaafd, dus hij moet aan de zijkant staan…

Hij kan niets in onze maatschappij. Zijn hele leven moet hij maar in het groepje mede lotgenoten in de safe zone blijven leven. Voor hem geen automonteur, ICT ‘er of ontwerper, géén zangcarrière of geluidstechnicus, want hij is niet goed genoeg… Duizend enveloppen per dag is zijn record, en zijn tong? Gadver! Die likt er gevoelsmatig tienduizend dicht! Arno is bij… Met alles! Hij volgt het nieuws en sport, praat mee op social media en weet zijn vrienden te vinden die hem wél accepteren om wie hij is… Ze doen ‘normale dingen’ samen!

De keuze is gemaakt, door de maatschappij! Hij blijft tot zijn einde des levens op zijn kamertje omdat hij geen enkele kans krijgt… Niemand die door die buitenmuur breekt en kijkt waar hij écht goed in is… Nee, hij slijt zijn dagen wel binnenin zijn beperking of handicap. Hé maar weet je? Het uiterste uit je halen geldt ook voor hem! Dacht Arno… Hij heeft zelf de koe bij de hoorns gepakt, want zo slim is hij dan wel weer… Jaren later heeft hij zijn eigen draaitafel en DJ ’t er op vele plaatsen op los! De mensen staan tegenover hem te swingen en springen en Arno? Die is binnen!

2 reacties

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *