Het leven van een schrijver / dichter

Het leven van een dichter, en schrijver, en columnist… Dat is niet zwaar. Tenminste voor mij niet! Overal probeer ik als ik me ervoor openzet woordjes aan te knopen en soms komt het gewoon in me op. Ik pak de telefoon of als ik thuis ben de computer en werk de gedachte uit. Inspiratie wordt omgezet in werkelijkheid, hetzelfde als fantasie… Soms heb je gewoon even een oplaadmoment nodig, of een paar dagen rust. Soms werkt je inspiratieknobbel niet… Eventjes niet! Tjah, wat dan?!

Dan staat alles stil… Vier dagen geen update op de site en even lijkt het alsof het een vergeten product wordt… Nouja, product? ‘K doe het niet als mijn vaste werk. ‘K ben gewoon een online schrijver die een paar keer per week wat in elkaar zet. Zo eentje ben ik. Komt aan dit gebeuren een einde? Nee, dat denk ik niet. Aangezien ik al jarenlang dingen schrijf. Soms weet ik niet of ik meer een blogger ben dan een schrijver. Of juist andersom… Ach, het heeft allebei met schrijven te maken! Terwijl ik typ denk ik dat ik het allebei ben.

Terwijl ik nog op bed lig hoor ik de vogeltjes en dat doet me goed! De zang komt in meer dan stereo bij me binnen en de zon schijnt volop. Lijjt er dan toch nog een lente aan te komen? Zo een waarbij je samen op je handdoekje een ijsje aflikt? Een 20-25 graden seizoen? Pfff, dat mis ik wel hoor… Die grijze sferen ben ik wel klaar mee! Als ik dat wil kan ik net zo goed een muurtje grijs schilderen en er net zo lang naar kijken totdat er ‘depressief’ op staat. Voor mens en natuur is de welbekende zon-vitamine nu van belang! De schepping juicht, voor hen die gewoon leven en van hem genieten. De schepping buigt… Voor hen die hem vervuilen en bespotten!

Automatisch hang ik hier weer wat zinnen, zelfs alinea ’s aan. Als het over de lente gaat… Dan komt werkelijk alles weer uit de knoppen! Maar nu klaar ermee! Voor heel eventjes dan… Heel eventjes. Totdat mijn schrijvers, bloggers of dichtershoofd weer gaat ratelen. De vulpen weer op papier wil om zijn sporen achter te laten naar… iets speciaals of kant en klare onzin met dat lekkere knapperige korstje. ’t Is gewoon de tekstverwerker hoor… Anno 2023 super handig en altijd en overal in de buurt. Zelfs op je mobieltje in je broekzak! Voor nu zeg ik ‘goed goan’ (Achterhoeks voor het ga je goed) en tot de volgende keer 😉

Reageren op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *