Dag van de aarde

Vandaag. beste lezer, is het 22 April. Daar is toch niet zoveel bijzonders aan? Zou je denken… Het kan voor jou een normale dag zijn en voor mij is het dat ook. Een gewone zaterdag waarbij ik plannen heb voor de huishouding en verder nog een afspraak heb. Zoals vele dagen een thema krijgen of al hebben is het vandaag ‘de dag van de aarde’. Wereldwijd staat men stil bij de schoonheid van de aarde. Een geweldige planeet die we van de schepper voor niets hebben gekregen en we er echt bij stil mogen staan wat de gevolgen kunnen zijn als we zo doorgaan zoals we nu doen.

“Zoals vele dagen een thema krijgen of al hebben is het vandaag ‘de dag van de aarde”

Kijk eens om je heen, hoe mooi de natuur is en hoe dieren leven. Alles lijkt zo normaal te zijn in de natuur en soms ongeschonden. Elke winter sterft het af en in de lente komt het weer terug. Elk jaar weer! We verwachten ook niets anders. Maar wij mensen, wezens die de aarde behoorlijk kunnen bederven en dat ook al wel aan het doen zijn, tellen af naar een moment waarbij alles steeds meer anders zal worden… Winters zijn geen échte winters meer. Bijna geen vorst, en sneeuw is zeer zeldzaam! Witte kerst? Dat komt straks alleen nog maar voor in foto ‘s van oma en opa! En wat dacht je van die heerlijke zomers? Wekenlang mooi weer is ook gereed voor het fotoboek van toen we bij de caravan zaten.

“Elke winter sterft het af en in de lente komt het weer terug. Elk jaar weer!”

Toen de aarde nog een stuk gezonder was, was het leven ook nog aangenamer. We kunnen met z’n allen wel gezonder leven omdat de technieken er wel zijn, maar het probleem is nog altijd macht en dat komt overal in terug. Anders gezegd ‘macht en hebzucht’, want voor sommigen is het nooit genoeg! Hebben we het over olie? Dan moeten we daar met onze tengels afblijven! Hetzelfde geldt voor andere grote uitstootgassen. Vliegmaatschappijen moeten blijven vliegen en auto ‘s en motoren? Dat zijn goudmijntjes voor de overheden! In combinatie met de prijs van benzine komt dat toch even goed uit?! En zo zijn er genoeg andere dingen nog op te noemen, maar dan wordt het wel een héél lang artikel 😉

“Hebben we het over olie? Dan moeten we daar met onze tengels afblijven!”

Het moet voor mensen betaalbaar worden om verantwoorder te leven en daar ligt nu net het probleem! Met alles wat duurder wordt, wordt het klantenbestand bij de voedselbank al groter en groter… Maar nu even weer terug naar de pure schone aarde. Inleveren moeten we allemaal, dat staat vast en dan heb ik het niet alleen over geld. Kortom, we kunnen wel maar krijgen niet iedereen mee om het te willen doen. Veel is uit de natuur, het water en de zon te halen. Gewoon gekregen van de schepper om er wat mee te doen! Waterstof, zonne-energie en een goed begin zijn al de zonnepanelen… Universiteiten die auto ‘s op waterstof testen… Geweldig!

“Kortom, we kunnen wel maar krijgen niet iedereen mee om het te willen doen”

Als ik nu een wandeling maak door de grasvelden die vol zitten met paardenbloemen en alle andere prachtige bloemen die beginnen uit te komen in de natuur dan is het élke dag ‘de dag van de aarde’ en hebben we er écht goed voor te zorgen! Aangezien de zon heerlijk door het raam begint te schijnen nodigt het me uit om naar buiten te gaan voor deze ‘dag van de aarde’ en de pracht en praal van de schepping te bewonderen. Dus tot de volgende keer 😊

Reageren op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *