Traag

Dat is vet irritant… Die ‘rotwifi’ die telkens uitvalt en als ie het dan doet is ie traag! Een mail met vakantiefoto ontvangen… Pfff! Het balkje loopt zo ontiegelijk langzaam vol. Maar dan eindelijk is ie er en je bewondert hem. Wauw! Wat een verschijning… En nu jij nog! Welke foto ga jij versturen waar je op je best staat? Na een foto te hebben gevonden voeg je hem toe als bijlage en weg met die mail. Maar dan, maar dan… Je wordt pissig! De wifi ligt er uit nadat je dertig minuten hebt gewacht…

Het verzendbalkje was bijna vol en toen was ie weg. Weg naar niets! Je reset de boel en voorlopig ben je weer online. Even nieuws kijken op TV. Maar ook dat is traag… Het bolletje draait en draait… Geen acht uur journaal! Timeout tijdens het laden doet je de keuze maken om te bellen… Traag, als je het daarover hebt dan is dat de klantenservice. Je wilt wat buiten de grens zeggen maar je doet het maar niet… Zij kan er ook niets aan doen. Alleen moet nu de modem gereset worden.

Energie raakt op en geduld zakt langzaam weg… Nog even en je smijt alles aan de kant. Je pakt een zak chips en gaat erbij zitten… Totdat het verzenden wel een keer lukt. Totdat ‘de boel’ wel wil meewerken. Internet, je bent er zo van afhankelijk! Daarom bel je op en nodig je de e-mailgeadresseerde uit om de foto thuis bij je te bekijken… Met een lekkere bak koffie! En… Niet te vergeten die gezelligheid die je online niet hebt. De twinkel in de ogen die ontstaat… Dat heb je ook met niet werkende wifi!

Samen kijk je even naar het modem… En daar zie je iets wat je nog nooit is opgevallen! Een stekkertje dat los zit. Hé maar daar zit een kabeltje aan. Je trekt het kabeltje eruit en vervangt hem. De wifi werkt weer en terwijl je de lampjes ziet branden kijk je elkaar aan… Vervolgens zeg je ‘gezellig he? Samen bij de wifi’

Reageren op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *