De langharige teckel

Hij is lief, klunzig en valt vaak over zijn eigen haar. Hij is een labrador en heet Klosje. Zo ‘klost’ hij door zijn leven. Andere honden moeten hem niet zo, niet omdat hij gemeen is, maar vanwege zijn véél te lange haren. Als hij door zijn baasje wordt uitgelaten loopt iedereen hem voorbij. Af en toe is er die verschrikkelijke buurvrouw die Klosje een aai geeft en trakteert op veel koekjes. Als hij haar schreeuwerige en schellende stem hoort heeft hij al gegeten en gedronken! Klosje is veel te lief om zijn tanden eens goed aan buurvrouw Roza met haar roze pantoffels te laten zien…

De koekjes zijn eigenlijk heel lekker, maar elke keer als Klosje naar de buurvrouw is geweest moet ze twee dagen op rantsoen. Klosje moet geen dikke haarborstel worden, ookal zou de haarborstel na een knipbeurt goed kunnen helpen! Op een dag gaat Klosje met zijn baasje wandelen en zoals gewoonlijk loopt elke hond hem weer voorbij. Buurvrouw Roza schreeuwt nog even ‘hallo’ achterna en het kippenvel is alweer een feit. Baasje Pim loopt met zijn ‘Klosje’ naar het grasveldje even verderop waar hij Yvette tegenkomt en even heerlijk met haar gaat knuffelen.

Klosje kijkt het smoorverliefde stel aan. Sinds een paar dagen hebben de twee verkering en dat vindt hij véél leuker dan die buurvrouw met haar roze pantoffels. Zij wilde met Pim uit, maar dat heeft hij altijd weten tegen te houden met diverse smoezen. Goed maar ook, want Yvette is véél en véél leuker! Er worden een paar zoenen uitgedeeld tussen de twee tortelduifjes en samen lopen ze naar haar huis. Wauw! Wát een gezellige plek is dat. Yvette heeft Pim uitgenodigd op de koffie en heeft lekker taart gebakken. Natuurlijk krijgt Klosje er ook wat van mee!

Klosje vraagt zich af of Yvette een hond heeft, maar dat lijkt er niet op. Misschien dat hij ook nog een lieverd aan de haak kan slaan met een wandeling? Hoe moet hij dat tegen hen zeggen, want honden en mensen verstaan elkaar grotendeels niet! ‘Zit’ is zitten. ‘Los’ is loslaten en als Klosje hard genoeg rent als de lijn los is dan hoort hij een keer ‘hier!’… Dat betekent dat hij terug moet komen en dat er een koekje voor hem klaarligt. En zo loopt alles gesmeerd, maar Klosje ’s liefde? Daar mag toch ook wel een keer wat aan gebeuren?

Pim en Yvette zijn na zeven uur beiden moe en Klosje sliep al op het kussentje bij Yvette. Baasje Pim neemt hem mee naar huis en na een aai over zijn lijf en een kus op zijn kop gaan ook zij slapen. Pim in zijn grote bed en Klosje beneden in de hondenmand. Van beide klanten klinkt er gesnurk. Het lijkt wel een vraag- en antwoordspel in een houtzagerij! De volgende dag wordt klosje wakker en hij merkt dat Pim bij hem staat met één of ander apparaat… Hij doet zijn hoofd omhoog en laat aan zijn baasje merken wat dat is. Pim vertelt dat hij vandaag naar de kapper gaat!

‘Yes!!!’ Eindelijk! Het scheerapparaat en alle andere benodigdheden maken van Klosje de knapste hond ter wereld! Nadat Yvette bij Pim is gekomen geven ze Klosje samen een knipbeurt. Tussendoor wordt er gezellig gekletst, af en toe een knuffel, want zo gaat dat bij pas verliefden en een kus. Klosje kijkt dan op en blaft. Dan komt Yvette en aait hem over zijn nu knappe bol. Een schaap wordt nu écht een hond kun je wel zeggen en na een uur knippen en scheren loopt Klosje naar een spiegel. Daar gelooft hij zijn ogen niet… Is dit mijn nieuwe uiterlijk?! Yvette zei tegen Pim dat het zo met Klosje écht niet kon en naar een knappe vrouw wil hij maar al te graag luisteren!

Buurvrouw Roza komt opeens binnen en haar valse stem klinkt als twee kraaien bij elkaar… ‘Wat heb je met die hond gedaan?!’ Hoezo?! Vraagt Pim en dan zegt ze dat ze hem vroeger mooier vond. Ze heeft absoluut geen kijk op verzorgde honden lijkt het wel en ondanks dat Roza bij haar buurman is valt ze wat tegen Pim en Yvette uit. Dát schiet Klosje in het verkeerde keelgat! Hij gromt en terwijl Roza hem probeert te temmen begint hij alleen maar harder te grommen. Hij laat zijn tanden zien en zodra de boze buurvrouw hem wil aanraken grijpt hij… Twee tanden staan in de bil van de buurvrouw…

Pim kalmeert Klosje, maar als hij haar afgescheurde broek ziet en ‘nouja, alles wat eronder bedekt zit’ draait hij zijn gezicht om. De buurvrouw loopt kwaad weg en even later beginnen Pim en Yvette keihard te lachen… Ze zitten naast elkaar schaterend op de grond en Pim zegt ‘goed gedaan Klosje!’. Klosje likt over zijn gezicht en gaat in zijn mandje liggen. Een heerlijk koekje wordt nog toegegooid en zodra de twee zijn uitgelachen valt hij in slaap. De volgende dag gaan Pim en Yvette een groot stuk wandelen en gaan naar een hondenparadijs. Iedereen mag hem opeens, want hij ziet er netjes verzorgd uit. Hier een reuk, daar een likje en als labrador Eva op hem af komt is het liefde op het eerste gezicht!

Ze spelen, knuffelen en rennen alle kanten op. De baasjes Pim en Yvette vermaken elkaar tijdens een heerlijke picknick en de baasjes van Eva vermaken elkaar met een ijsje van de ijsboer. De lenteachtige middag gaat snel voorbij en smoorverliefd lopen beide honden weer naar hun baasje want het ‘hier!’ commando had geklonken. Koekjes worden opgepeuzeld en hup! In de auto gaan ze weer naar huis. Het blijft niet bij die éne keer dat Klosje Eva ziet. Binnenkort zullen ze elkaar elke dag zien, want de baasjes van Eva verhuizen binnenkort naar de wijk waar Pim en Yvette wonen. Een grote verassing, want het stel met een baby op komst had niet verteld dat ze in het huis van boze buurvrouw Roza komen te wonen.

En zo wordt een roman weer tot een goed einde gebracht. De boze buurvrouw is vertrokken, want ze wist nu zeker dat Pim écht niets in haar zag. Waar ze naartoe is gegaan weet niemand, maar wel is bekend dat Pim en Yvette gaan samenwonen en een superleuk gezin naast zich krijgen. En Klosje en Eva? Zij leven zoals Pim, Yvette én het gezin naast hun nog lang en gelukkig…

Reageren op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *