Carnaval op het eerste gezicht

Het is carnaval 2023. Josien gaat met haar vriendinnen carnaval vieren en ze hebben er enorm veel zin in. Ze trekken de mooiste carnavalskleding aan en gaan naar de drukke stad. De muziek, feestende en sommige al dronken mensen zijn al op en top aanwezig. Ze nemen een biertje en zoeken een plekje om met de menigte mee te kunnen doen. Kroegje hier, kroegje daar en daar in de verte is het gebaar. Een plekje bij een paar jongens. Knappe jongens ontdekt Josien. Ze kijkt hem aan, en hij haar… Op dat moment staren ogen elkaar voor bijna een minuut aan en ‘biertje?’ komt uit de jongen ’s mond. Ze knikt ja en hij loopt naar de bar om een biertje voor de mooie vrouw met krullend haar en haar knappe carnavalskledij te halen.

Glimlachend neemt Josien het biertje in ontvangst. Dankjewel klinkt en al liplezend knipoogt de jongen terug. Er wordt gedanst, de polonaise gelopen en dan willen de vriendinnen ergens anders naartoe. Josien heeft zich de hele tijd stiekem gefocust op Tom, de jongen die haar het biertje gaf. Ze wil graag hier blijven maar de vriendinnen staan al bij de uitgang van het cafeetje. Josien loopt mee maar steeds met de gedachte bij Tom. De vriendinnen weten nog niets van Josien dat ze hem leuk vindt en dat is niet zo heel verstandig. Ze lopen door de straten van Eindhoven en de carnavalssfeer kan niet gek genoeg zijn. Ze lopen de éne kroeg in en de andere tent uit… Maar Tom is nu even belangrijk denkt Josien, maar ze durft het nog steeds niet te zeggen. Waarom niet eigenlijk?

Ze wil niet dat haar vriendinnen er grapjes over maken, maar straks is Tom weg en ziet ze hem nooit meer… Ze zegt dat ze per ongeluk haar portemonnee bij de kroeg waar Tom hopelijk nog is heeft laten liggen en ze haast zich er naartoe. Het is al een half uur later… Josien loopt tussen de drukte door de kroeg binnen en zoekt naar Tom. Ze moet en zal hem opnieuw zien om een praatje met hem te maken. Maar waar ze ook is… Geen Tom! Teleurgesteld loopt ze nog eens door de hele kroeg, maar tevergeefs… Tom is pleiten! Ze loopt weer naar buiten en kijkt goed om zich heen. Maar tussen duizenden mensen is het wel héél erg moeilijk om Tom daar te zien. Haastig loopt ze terug naar de kroeg waar haar vriendinnen zijn en ze neemt nog een glaasje cola. De zoveelste polonaise klinkt weer keihard door de ruimte en een paar warme handen sluiten zich aan op haar rug…

Ze kijkt achterom en ziet dat het Tom is. Josien is de gelukkigste ter wereld en ze wil hem nu niet meer uit het oog verliezen. Als de polonaise klaar is maakt ze een praatje met hem en ze kletsen lekker door. Josien ’s vriendinnen hebben het in de gaten en knipogen naar haar. Stiekem zouden zij ook wel een leuke jongen aan de haak willen slaan… Josien stelt zich voor en ze hoort uit zijn mooie stem de naam Tom. Na een uurtje lopen ze samen naar buiten om rustig even verder te kunnen kletsen. Ze staan nu in een zijstraatje waar het wat rustiger is en ze trakteert Tom op een ijsje. Na anderhalf uur kletsen krijgt Josien een telefoontje van haar vriendinnen of alles goed is en ze antwoordt met ‘ja’. Samen smullen ze hun ijsje op en lopen dan weer naar de gezellige kroeg. Daar treffen ze de vriendinnen en vrienden en gaan lekker genieten van een feestje.

Er is één ding wat Josien wil en dat is hem vasthouden en knuffelen. Een zoen is ook goed! Of misschien meer? Ze kletsen en ouwehoeren wat voort en rond drieën lopen ze de gezellige kroeg uit omdat er ergens anders een bekende Nederlander optreedt. Daar willen ze allemaal bijzijn! Terwijl ze bijna bij het podium zijn vertelt Tom dat hij om vier uur thuis moet zijn. Hij had zijn vrouw beloofd om het eten voor te bereiden en alvast de kinderen eten te geven… Dát is een enorme teleurstelling voor Josien. Waarom had ze niet eerder gevraagd of hij een relatie heeft of getrouwd is?! Tom bedankt haar voor alles en loopt weg. Er volgt nog een laatste knuffel, maar Josien is al wat terughoudend… Logisch, als je een jongen superleuk vindt en eigenlijk al een beetje verliefd aan het worden bent. Met een rotgevoel gaat ze naar haar vriendinnen die al verder vooraan het podium staan. Ze heeft er niet zoveel zin meer in…

Carnaval 2023 is voor Josien een tegenvaller, maar niet getreurd… Wie weet wat de rest van de dag nog op haar pad komt… Met haar vriendinnen maakt ze er een laat avondje van en om middernacht drinken ze nog een laatste borrel bij Josien thuis. Ze proosten en na de klink hoort ieder oor ‘op de liefde’…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *