Meedogenloze Alex…

Hard slaat ie om zich heen. De agressieve boom van een vent. Alles om hem heen is kapot en ligt aan diggelen… Hij kijkt met zijn rode gezicht om zich heen en realiseert zich vanalles! Zijn hart gaat even later weer rustiger kloppen en de boosheid neemt af… Maar waarom was ie nu zo kwaad? Een antwoord is dichtbij te vinden. Onrecht! Vastzitten in zijn emotie en het getreiter van zijn onzekerheid. Hij was tot een maand geleden nog kickbokser maar daar is hij na jaren van grootdoen en agressief zijn wel klaar mee! Alex was hard en meedogenloos totdat hij Vivienne leerde kennen…

Ze zat tijdens een wedstrijd naar hem, het beest te kijken terwijl hij zijn tegenstander verrot sloeg. Toch, af en toe zag ze een écht mens in hem omdat zijn ogen af en toe boekdelen spraken. De woeste draak leek dan eventjes een kwetsbaar vogeltje. Alex had ook deze wedstrijd overwonnen! De bel klonk als een gongslag en de wedstrijd was voorbij. Alex nam zijn beker in ontvangst terwijl het publiek luid juichde. Een tijd later liep hij van het podium af en ging naar de kleedkamer. Weer een overwinning rijker! Buiten kwam hij veel fans tegen en voor de TV en radio deed hij nog een laatste zegje… ‘het was een makkie en ik had hem zo lam!’ Daarna liep hij arrogant weg…

Tussen de menigte kwam hij Vivienne tegen. De lieve vrouw met blond haar en slank postuur leek hem wel wat! Er waren veel van die vrouwen die wat van hem wilden, goed of niet goed, maar Vivienne was anders… Zij leek hem serieus te willen leren kennen en ze sprak hem aan. Ze stak een hand uit en Alex dacht ‘wat moet ik doen, ik ben helemaal niet sociaal!’ Toch stak hij ook zijn hand uit en ze stelde zich voor. Ze kwamen aan de praat en Vivienne was vooral benieuwd wie de persoon achter die grote bullebak was. Ze kletsten over vanalles en gingen even later wat drinken. In een restaurantje verderop werd een glas cola en koffie ingeschonken terwijl anderen Alex aankeken. Hij dach ‘moet ik ze nu een klap verkopen?!’

Gelukkig kon hij zich eens een keer beheersen. De aandacht lag bij Vivienne en niet bij de pottenkijkers! Vivienne vraagt Alex recht op de man af wat heb in deze sport heeft gebracht en toen kwam de kwetsbare Alex in beeld. Vivienne wist hem te raken namelijk… Vroeger werd hij erg gepest en thuis had hij het ook niet makkelijk! Alex was het niet waard en werd door zijn ouders gekleineerd. Hij moest maar proberen op vechtsport te gaan omdat zijn vader dat ook deed. Echter, ze kregen toen in de gaten dat de domme Alex meer in zijn mars had. Hij sloeg zijn vader naar de grond. Vanaf dat moment begon zijn harde carrière als kickbokser. Zijn vader trainde hem meg één voorwaarde: hij mocht hem geen bloedneus, tand door de lip en een blauw oog meer slaan!

Alex werd beter en beter en dat kwetsbare zieltje werd steeds meer verborgen achter dat wrede masker. Alex was eerst een domme sukkel en nu is hij de kickboxheld die gerust iedereen knock-out slaat. Alex kijkt Vivienne eens goed aan terwijl ze wat drinkt en die ogen beginnen van uitdrukking te veranderen… Hij begint warmte bij haar te voelen. Na het drankje gingen ze een stukje lopen en Alex? Hij ontdooide steeds meer! Tijdens de wandeling vertelde Vivienne over haar leven. Hoe zij in de maatschappelijke hulp is terechtgekomen en nu andere mensen helpt. Ze kwamen serieus dieper in hun gesprek en het leek erop dat ze elkaar meer dan leuk zijn gaan vinden. Ze moesten maar eens afscheid nemen. Maar niet voor lang! Telefoonnummers werden uitgewisseld en vele dates volgden.

Een volgende wedstrijd vindt plaats en Alex gaat dit keer met tegenzin aan het gevecht. Diep in zijn hart wil hij niet meer die ‘klootzak’ zijn en Alex zijn wie hij mag zijn. De sponsoren met zijn vader hebben immers het beeld bepaald voor hem! Met een tand door de lip wint hij opnieuw. De beker wordt in ontvangst genomen maar Vivienne is er niet bij… Zij moet werken maar ze volgt de wedstrijd op de TV. Ze ziet hem naar voren komen en de beker in ontvangst nemen. ‘wat is er van mijn lieve date over?!’ vraagt ze zich af… Hij kijkt zo boos en meedogenloos… Buiten wordt hij weer opgewacht door de media en wat daar gebeurt is verbazingwekkend. ‘Hoe vond je de wedstrijd?’ vroeg de verslaggever en hij vertelt dat ‘voor een laatste wedstrijd het niet goed was…’ Even werd het stil en toen vroeg de reporter ‘laatste wedstrijd?!’

Alex maakt bekend dat dit zijn laatste wedstrijd was en vertelt dat hij stopt als kickbokser. Daarna loopt hij door en verdwijnt uit beeld. Vivienne gelooft haar ogen en oren niet… Hij stopt! Zodra ze klaar is met werken gaat ze verhaal bij hem halen terwijl al zijn overwinningen en kickboxspullen kapot op de grond liggen. Hij kan er niet meer naar kijken en schiet in tranen in Vivienne ’s armen… Hij vertelt dat hij zijn leven wil veranderen en voor haar maar ook voor anderen een goed mens wil zijn. Emoties stromen en stromen terwijl Vivienne hem trotseert. Samen ruimen ze even later de rommel op. Alex gaat zijn leven beteren door hulp te zoeken en extra veel bij Vivienne te zijn. Hij moet verder ontdooien en een ander vak zoeken. De schoorsteen van zijn huis moet blijven roken…

Mooie maar ook moeilijke periodes gaan voorbij. Hoe dan ook, Vivienne steunt hem altijd! Zijn enorm gespierde lichaam verandert in een mooi slank lichaam waaruit de echte Alex zichtbaar wordt. Kickboxer Alex bestaat niet meer en niemand heeft het meer over hem. Hoe goed dat hij ook was. Echter, één ding moest hij nog doen om het écht af te sluiten… Hij schrijft een excuusartikel in de landelijke krant aan iedereen die hij bont en blauw heeft geslagen. Daarmee is het klaar met die carrière. Vivienne is Christelijk, maar hij heeft er nooit iets mee willen doen. Eerst moest voor zijn gevoel dit afgesloten worden voordat hij mee zou gaan naar de kerk. Toen op zondagmorgen, vlak voor het eerste bezoek aan de kerk de krant door de bus ging met zijn artikel las hij het snel even…

Hij laat het Vivienne zien en zij geeft hem een knuffel! ‘Ik ben trots op je en wauw! Dit voel zo fijn nu je niet meer zo gespierd bent!’ Hij aait haar over haar hoofd en geeft haar een kus. ‘Dankjewel schat!’ Samen lopen ze hand in hand naar de kerk en wat Alex daar meemaakt… Super! Er is liefde, warmte, genegenheid en God en Jezus staan centraal. Een warm gevoel loopt door hem heen en hij vertelt dit aan Vivienne… Ze kijkt hem aan een raakt emotioneel. Alex was al veranderd maar nu hij bekeert moet hij toch de ideale man voor haar worden… Vlak voor het einde van de dienst staat hij op terwijl iedereen mag bidden of iets mag getuigen. Hij is iets zenuwachtig maar waarom?! Hij had altijd aandacht maar nu is zijn masker af. ‘De kwetsbare ik’ is tevoorschijn gekomen en hij begint aan zijn verhaal. Zijn getuigenis… Iedereen applaudisseert en juicht. Amen klinkt door de kerk!

Alex en Vivienne praten na met zo ’n beetje iedereen. Koffie, thee en een koekje staan klaar. Iedereen luistert aandachtig en Alex vertelde dat de preken en aanbiddingsmuziek hem enorm heeft aangesproken. Na de dienst lopen ze samen naar huis. Vivienne is bij Alex en ze gaan samen koken. Het lekkerste, met liefde gemaakte gerecht wordt op tafel gezet. De hele dag gaat het gesprek over geloof en Vivienne moedigt heel voorzichtig aan om samen lid te worden van de kerk en dat Alex zich kan laten dopen. Een tijdje gaat voorbij. Eerst met vallen en opstaan, maar uiteindelijk heeft Alex afscheid genomen van zijn verleden. Een lange tijd had hij geen contact meer met zijn ouders maar eindelijk heeft hij hen uitgenodigd om samen met Vivienne en hem te komen eten. Hij heeft zijn ouders kunnen vergeven! Er heeft een serieus maar uiteindelijk prachtig gesprek plaatsgevonden waarbij vader, moeder en zijn jongere broertje hem hebben geknuffeld en écht sorry hebben gezegd. Vergeving is erg belangrijk om met bitterheid te kunnen stoppen, ook omdat Alex in deze hele positieve transformatie zit.

Het lijkt ook dat er bij zijn ouders iets lijkt te veranderen. Zelfs het jongere broertje Brian wil meer weten over de kerk en een week later besluiten ze om samen naar de kerk te gaan. Noch Alex, noch Brian en hun ouders hebben nooit iets met geloof gedaan vroeger… Tijdens de dienst worden ook zij geraakt en hoe wonderlijk ook… Er vindt een doopdienst plaats! Vivienne kijkt Alex aan en hij zijn ouders en broertje. Allemaal knikken ze ja en ook zij lopen heel voorzichtig naar het kleine bassin om zich te laten dopen. De predikant staat al voor hen klaar om hun te ontvangen bij het badje en hij legt hen het één en ander uit.

Nadat de eerste persoon is gedoopt waar de dienst eigenlijk voor was, volgen Alex, Brian en hun ouders. Vivienne kijkt vol van vreugde toe… Ze gelooft haar ogen niet! De ooit zo bittere en agressieve kickbokser laat zich dopen en nog met zijn gezin ook! Wauw… Daar is maar één ding over te zeggen en dat is geweldig! Iedereen wordt kort ondergedompeld en daarmee worden ze herboren als prachtige nieuwe mensen die volop in vreugde de kerk in kijken naar hun nieuwe broers en zussen. Alex en Vivienne knuffelen elkaar bij het kerkpodium en even later gaat hij voor haar op de knieën… Met een huwelijksaanzoek gevolgd door een luid antwoord: JA!

Alex is tegenwoordig werkzaam als fruitteler en daarnaast is hij prediker geworden. In plaats van de agressieve bullebak is hij bekend geworden als liefdevolle prediker die het liefst iedereen het mooie woord van Jezus wil brengen en dankzij hem zijn nog velen bekeerd…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *