De spannende eerste de gekste date…

Stefan is 36 jaar en zijn vrienden hebben hem opgegeven voor een First Dates sessie dat zich niet in Amsterdam afspeelt. In een gezellig restaurantje ergens in Wageningen speelt het verhaal zich af. Stefan is vijf jaar geleden zijn vriendin krijtgeraakt en hij is nu zo ver dat hij een nieuwe start wil maken. Natuurlijk heeft hij het TV programma weleens gezien, maar met zijn koppie op TV ziet hij niet zitten. Daarom hebben de vrienden van hem voor Wageningen gekozen. Hijzelf moest even over de drempel om deze stap te zetten en zo komt van het één het ander… Stefan is in September vorig jaar 36 jaar geworden en als verjaardagscadeau kreeg hij dit aangeboden. Hij geloofde zijn ogen niet! Nu, vandaag is het dan eindelijk zover… Hij gaat met de trein naar Wageningen om naar het restaurant te gaan.

Stefan is kei zenuwachtig want hij weet niet eens met wie hij daar straks aan dat tafeltje zit. Misschien is ze helemaal niet aantrekkelijk of gedraagt ze zich erg vervelend… ‘Als het maar niet zo ’n type is die denkt dat zij alles beter weet…’ denkt hij bij zichzelf. Hij, lang en slank met blond haar en zijn spijkerjasje met knap t-shirt eronder ziet station Ede-Wageningen naderen en terwijl de trein van snelheid mindert begint zijn hart steeds sneller te kloppen. Nu gaat het zo écht gebeuren, maar eerst moet hij met een bus, misschien wel lopend naar het restaurant. Hij stapt uit de trein en loopt richting het centrum. Dat is een stukje, maar hij vindt het wel fijn om van tevoren even weer een frisse wandeling te hebben gemaakt. Al lopend bonkt zijn hart steeds sneller.

Hij komt bij de horeca en in de verte ziet hij een restaurant met allemaal ballonnetjes voor bij de entree. Hoe dichterbij hij komt, hoe meer zichtbaar wordt dat dit het First Dates Restaurant is waar hij zijn date heeft. Het zweet loopt over zijn rug en even kijkt hij om zich heen. Hij zegt tegen zichzelf ‘Stefan, je kunt dit!’ Na dat te hebben gezegd loopt hij de entree op dit het restaurant in leidt en eenmaal binnen wordt hij hartelijk ontvangen door een mevrouw. Nu is het erop of eronder! De mevrouw vraagt hoe hij heet en hij antwoordt. Ze begeleidt Stefan naar de barkruk en daar moet hij wachten. Vol van zenuwen kijkt hij om zich heen. Er zitten meer datende stelletjes maar ook gewoon mensen die hier voor de gezelligheid wat eten.

Daar bij de ingang komt ze zo… Zijn date! Het duurt even en de barman vraagt wat Stefan wil drinken. ‘Doe maar een glaasje cola’ zegt hij en binnen no-time staat er een groot glas cola voor zijn neus. Dan, terwijl hij zijn cola drinkt hoort hij de ontvangstjuffrouw iemand verwelkomen. Meteen draait Stefan zijn hoofd en hij ziet daar een super knappe vrouw binnenlopen. Zal dit mijn date zijn?! Vraagt hij zich af. De dame loopt het restaurant in waar een andere man zit te wachten en ze stellen elkaar voor. Dan komt Stefan ’s date binnen en zij wordt verwelkomd door de vrouw. Ze begeleidt hem naar Stefan en hij weet niet wat hij ziet… Wauw!!! Wát een ontzettend knappe vrouw en ook van zijn lengte! Dat is wat zijn vrienden ook opgaven.

Stefan staat op van de barkruk en stelt zich voor. Hij luistert naar haar prachtige stem die Daphne zegt en hij kijkt haar aan… Daphne is lang, slank en heeft blond haar. Ze heeft een mooie jas aan die ze uittrekt en daaronder zit een mooie strakke zwarte trui. Ze draag er een prachtige rok onder. Er volgen drie zoenen op de wang. Wat ruikt ze lekker! Vanaf het moment dat ze naar hem toe liep glimlachte ze al, dus dat kan een positief ding zijn! Ze gaat naast hem zitten en ze bestelt net zoals Stefan een cola. Samen proosten ze op een leuke date en kort daarna krijgen ze in het restaurant een tafel aangewezen. Hoe zenuwachtig Stefan is vergeet hij om de stoel voor Daphne naar achteren te schuiven zodat ze meteen kan zitten. Hij wil bijna op zijn plek zitten maar dan klinkt ‘wacht even!’ Hij haast zich naar haar stoel en schuift het naar achteren.

Kom gezellig zitten en Daphne zegt ‘bedankt’ met haar glimlach. Ze gaat zitten. Stefan bedenkt hoe hij met de beste date ever moet beginnen. Hij vraagt aan haar wat voor werk ze doet en ze vertelt dat ze tandarts assistente is. Hij is technisch tekenaar. Ze vragen door over elkaar ’s werk totdat de menukaart wordt gepresenteerd. Het zweet loopt nog steeds over zijn rug en haar lijkt het heel makkelijk te gaan. Daphne komt niet zenuwachtig en onzeker over. Daphne vraagt wat hij lekker vindt qua eten en hij zegt dat hij alles lekker vindt. Zij vertelt dat ze vroeger een moeilijke eter was maar tegenwoordig lust ze ook alles. Gelukkig maar! Ze bestellen allebei een apart gerecht. Daphne met vis en Stefan met kip. Terwijl de koks het eten voorbereiden kletsen Stefan en Daphne lekker door. Gelukkig, de eerste stap is gezet en dat is contact maken! De rest verloopt lekker.

Een vraag en antwoord gesprek loopt door. Stefan ’s zweetdruppels zijn gelukkig weg en de zenuwen zijn al een heel stuk minder. Hij begint het nu écht superleuk te vinden maar de vraag is… Vindt Daphne het ook leuk?! Ze komt wel heel spontaan en lief over, maar is het vriendschappelijk of is er kans op meer? Stiekem hoopt Stefan dat ze hem ook leuk vindt. Hij droomt er al van om samen met haar hand in hand dit restaurant uit te lopen en de avond voort te zetten met wie weet… Een erg mooi vervolg op deze date. Het eten wordt bereid en Daphne vraagt aan hem of hij eerder relaties heeft gehad. Dan vertelt hij dat hij zijn vorige vriendin is verloren. Het was heel dramatisch, vertelt hij maar nu ik nog jong ben wil ik niet altijd alleen blijven, zegt hij tegen Daphne. Ze vraagt verder… ‘Wat is er precies gebeurd?!’ en ze kijkt hem diep in de ogen aan.

Terwijl Stefan erover vertelt wordt het ijs steeds meer gesmolten en voelt hij zich steeds meer thuis bij haar. Zij strekt haar arm op een gegeven moment uit en aait hem over zijn schouder met een lieve glimlach. Dat doet hem goed! Ze vraagt of hij het niet erg vindt dat ze hem hierover vraagt en Stefan antwoord met ‘natuurlijk niet!’ Hij is er graag open over met zijn nieuwe date. Daphne vraagt of hij klaar is voor een nieuwe relatie en hij geeft haar het volgende antwoord… ‘Natuurlijk heeft mijn overleden vriendin altijd een plekje in mijn hart en dit heb ik met hulp moeten accepteren hoe dit allemaal is gegaan. Nu ben ik zover dat ik een andere superlieve vrouw, misschien jij wel, kan toelaten en weer volledige liefde kan geven!’ Daphne kijkt hem superlief aan en zegt ‘wie weet’. Samen eten ze de laatste dingen op en Stefan vraagt om de rekening.

Even later komt de ober met een kistje. Het bedrag wordt door Stefan betaald terwijl Daphne voorstelt om te splitten. Maar dat wil Stefan niet. ‘Dit krijg je van mij’ zegt hij. Daphne zegt dat ze even naar de WC moet. Stefan gaat alvast naar de ruimte waar ze net zoals op TV tegen elkaar zeggen of ze nogeens willen afspreken of dat het hierbij blijft. Het duurt eventjes en hij denkt ‘ze zal toch niet stiekem vertrokken zijn?!’ Hij kijkt even in het restaurant en gelukkig ziet hij haar zijn kant oplopen. Hij gaat snel op de mooie zachte bank zitten en Daphne komt binnen. Ze gaat naast hem zitten en wauw! Wat voelt dat goed… Een medewerker vraagt of ze elkaar nogeens willen zien en Stefan zegt dat Daphne mag beginnen. Vol van spanning, vol van zenuwen kijkt hij haar aan in de hoop dat het antwoord JA is!

Ze begint met ‘het was erg leuk en gezellig en we hebben hele mooie gesprekken gehad’ Stefan denkt ‘ohhh daar gaan we he?!’ Zo gaat het altijd als iemand wordt afgewezen. Daphne vervolgt: ‘Ik wil erg graag nog een keer met je afspreken en dat moet niet te lang duren glimlacht ze’. Stefan weet niet wat hij hoort… Hoera!!! Daphne is vol van spanningen omdat zij ook bang is dat hij haar afwijst, maar dat is gelukkig niet het geval. ‘Heb je zin om vanavond met me de stad in te gaan leuke dingen doen?!’ vraagt hij en een razend enthousiast antwoord is JA! Ze geven elkaar in de ruimte een dikke knuffel en lopen samen het restaurant uit. Ze lopen samen al kletsend, lachend en giechelend de stad in en gaan bij een parkje op een bankje zitten. Ze kletsen en kletsen. Binnen no time weten ze al veel van elkaar en de klik wordt steeds beter!

Het eten was heerlijk maar de avond is nog niet voorbij. Ze gaan samen de rest van Wageningen verkennen en willen dan even een rustiger plekje opzoeken waar het dan toch moet gebeuren… Zowel Daphne als Stefan zijn smoorverliefd op elkaar en ze kunnen niet wachten elkaar te knuffelen en kussen. Het is al donker geworden en ze lopen een bosje in waar een bankje staat. Het is even helemaal stil om hen heen en Stefan gaat tegenover haar staan. Daphne komt dichterbij en pakt zijn hand vast. Langzaamaan komt ze tegen hem aan te staan en de gezichten komen steeds dichterbij. Ze ruiken elkaar ’s adem en de monden raken elkaar dan eindelijk… Wauw! Ze staan nu heerlijk met elkaar te zoenen en knuffelen en de tijd? Die duurt en duurt!

Hij beurt haar op een gegeven moment op, draait een stukje en zet haar weer neer. Zij valt uiteindelijk in zijn armen en gaan dan naast elkaar, in elkaar ’s armen op het gras liggen. Ze vertellen elkaar ’s liefde naar elkaar en er wordt vooral weer veel gepraat, gelachen, geplaagd, geknuffeld en gezoend. Rond het nachtelijk uur lopen ze hand in hand naar het station en gaan ze naar huis. Ze bedanken elkaar voor een heerlijke avond en een laatste stevige knuffel waarbij ze bijna elkaar niet meer los kunnen laten volgt… De treinen van de geliefden komen eraan. De één gaat naar Arnhem, de ander richting Utrecht. Bij de TV serie eindigt het programma met een paar foto ’s van stellen hoe het nu met hen gaat…

“Stefan en Daphne ontsnapten van de zenuwen en toen kwam de klik…”

“De klik werd al snel meer en toen het liefde werd is het nooit meer overgegaan!”

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *