IJzige kunst

In Zwolle zijn vele ijskunstwerken te bewonderen tijdens het IJsbeeldenfestival. Kunstenaars hebben er de mooiste creaties gemaakt en deze zijn te zien in de IJsselhallen. In de grote vrieshal is gewerkt met 275000 kilo ijs en 275000 kilo sneeuw, dus kleed je goed aan als je er naartoe wilt gaan. Buiten is het herfstig met temperaturen van een graad of twaalf met regen maar binnen is het ijzig koud waarbij je echt dikke kleren met een muts en handschoenen nodig hebt.

“In de grote vrieshal is gewerkt met 275000 kilo ijs en 275000 kilo sneeuw, dus kleed je goed aan als je er naartoe wilt gaan”

Ook dieren hadden een plekje in de tentoonstelling

Wat is het thema? Veel kunstwerken hebben te maken met culturen en gebeurtenissen. Bijvoorbeeld het Chinees Nieuwjaar of de Egyptische farao ‘s. Het grote beeld van Jezus Christus is nagemaakt die je normaal kunt zien in Rio de Janeiro.

“Veel kunstwerken hebben te maken met culturen en gebeurtenissen”

Tijdens het fotograferen en het maken van selfies merk je dat je handen beginnen te bevriezen als je geen touchscreen geschikte handschoenen hebt. Echter is het superleuk om dit ervoor over te hebben! Je weet zelf wel wat verantwoord is en wat niet. Je kunt informatie lezen op deze website en tevens op dezelfde website tickets kopen.

“Je weet zelf wel wat verantwoord is en wat niet”

Er is veel aandacht besteed aan kleur en dat maakt het allemaal iets realistischer en geeft meer touch aan de show

Ik kan wel alles hier opnoemen maar dan is het geen verassing meer… Waag er een ritje aan om ook een kleinere in ijs verwerkte versie van de Sagrada Familia te bekijken en plak er een gezellig bezoekje aan de hoofdstad van Overijssel aan! Nu zo vlak na kerst is alles in het centrum gezellig versierd met kerstversiering. Vergeet in dat geval geen paraplu mee te nemen.

“Nu zo vlak na kerst is alles in het centrum gezellig versierd met kerstversiering”

Reageren op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *