Kerstcadeautje Claire

Het is bijna kerstmis en de laatste boodschappen moeten nog gedaan worden. Sjors haast zich naar de supermarkt in de harde regen en op het nippertje neemt hij zijn boodschappenbriefje mee. Hij zucht… Er staan maar liefst honderd dingen op want de hele familie komt bij hem op eerste kerstdag. Omdat hij ongehuwd en single is staat de gehele organisatie bij hemzelf. De auto wordt gestart en er wordt met de ruitenwissers op de snelste stand naar de supermarkt gereden. Daar zoekt hij op de overdrukke parkeerplaats een plekje voor zijn auto en hopen maar dat hij niet te ver door de regen hoeft te lopen.

Gelukkig! Er is een plaatsje voor de supermarkt en hij parkeert. Met een winkelwagentje en tien boodschappentassen loopt hij de winkel binnen. Hij zucht eens diep en pakt zijn briefje. De zoektocht naar alle boodschappen begint… Een halfuur gaat voorbij en de halve kar is pas vol. Eigenlijk heeft hij er helemaal geen zin meer in maar als je iets leuks op tafel wil zetten voor een hele grote familie dan moet er toch wat gebeuren. Eindelijk, na een uur de volle lijst te hebben afgewerkt moet hij nog één ding kopen. IJstaarten. Met zijn zware kar loopt hij naar de vriezers toe en zoekt daar wat leuks uit. Tenminste, dat wil hij…

Hij komt plots een dame tegen. Eén die hem met haar lieve ogen aankijkt en met haar glimlach probeert te laten weten dat Sjors bijzonder is. Echt zo ’n verliefde blik! Sjors weet even niet hoe hij zijn houding moet hanteren en glimlacht terug met ‘hoi’. Hij kijkt haar net zo aandachtig aan als zij hem en loopt dan licht trillend op zijn benen verder. Claire, de knappe vrouw, blond en slank, mooi lief gezicht en prachtige ogen loopt achter hem aan. Sjors zoekt ijstaarten uit en plots wordt hij aangesproken door haar. ‘Vind je het ook zo moeilijk om de lekkerste soorten uit te kiezen?’ Hij komt met zijn hoofd uit de diepvries en spreekt haar aan. ‘Ja, er zijn zoveel verschillende soorten…’

Claire geeft Sjors een tip welke de lekkerste ijstaart is van deze winkel. Hij pakt een doos en bekijkt het. Vervolgens bedankt hij haar en kijkt even hoe zij met haar hoofd de diepvries induikt om een ijstaart te pakken. Het overvalt hem, want ze heeft ook zo ’n prachtig lichaam dat nu voorover gebogen staat… Hij loopt door en loopt richting de lange kassarij. Er zitten drie kassières die superdruk zijn. Dan is er weer een vrouw die haar bonen niet heeft afgewogen dus moet iedereen weer op haar wachten. Eigenlijk vindt Sjors het niet zo erg want hij ziet dat Claire achter hem aansluit met haar kar. Ze glimlacht en hij ook naar haar. Romantische gedachten gaan door beiden hun hoofd.

Eindelijk is Sjors aan de beurt. Het gebliep bezorgt hem zo langzamerhand hoofdpijn nét zoals bij Claire. Ze staan immers al lang in de kassa-rij. De winkelkar van Sjors zit propvol en de rekening liegt er ook niet om. Per pin wordt er 350 euro afgerekend. Claire kijkt met verbaasde ogen… ‘Je gaat wel echt een grote maaltijd houden he?!’ zegt ze. Sjors antwoordt dat dat klopt en met een volle kar loopt hij de winkel uit. Wát moet hij in hemelsnaam doen? Die vrouw is zo mooi en lief maar hoe moet hij zich gedragen? Gelijk maar een praatje aangaan of gewoon de gok nemen haar mee uit te vragen?! Hij staat bij de auto zijn boodschappen in te pakken en zodra de hele auto propvol zit zet hij de winkelwagen terug.

Even kijkt hij of Claire nog in de winkel is, maar ze lijkt al te zijn vertrokken. Waarschijnlijk was zij sneller met afrekenen en vluchtte er snel tussenuit. Wel jammer… Bij Sjors gaan de gedachten nog steeds door het hoofd die met Claire te maken hebben. Hij weet nog steeds niet hoe ze heet. In ieder geval is er nergens meer een Claire te bekennen. Een beetje balend stapt hij in de auto en rijdt naar huis. Het koken, bakken en braden begint en er ligt een brief op zijn deurmat. ‘Kerstbomen voor de halve prijs’ want ze moeten nu eenmaal voor kerst allemaal verkocht zijn. Hij legt de brief op tafel en gaat verder met het voorbereiden van het eten. Aan het eind van de middag is alles klaar. Eén ding moet nog gebeuren… Een nieuwe kerstboom! De oude kerstboom is gisteravond afgefikt om een mysterieuze wijze…

De auto wordt weer gestart en Sjors rijdt naar de plek waar de kerstbomen al buiten klaarstaan. Hij loopt tussen de bomen en vindt dé boom die bij hem past. Zo ’n kerstboom die tot aan zijn plafond komt. Sjors sleept de boom mee en rekent af met de kassière. Terwijl hij de boom in de auto ‘propt’ klinkt van achter een zachte en lieve stem… ‘Heyyy, zien we elkaar weer! Ook een nieuwe boom nodig?’ Sjors draait zich om en jawel… Het is Claire. Opnieuw begint zijn hart weer harder te bonken en hij vertelt dat zijn kerstboom is afgefikt. Claire lacht enorm en vertelt dat haar boom ook is afgefikt. ‘Wat een toeval!’ zegt ze. Inderdaad, zegt Sjors en hij stelt zich nu eindelijk aan haar voor. Een mooie warme hand pakt die van Sjors vast en de naam Claire klinkt als prachtige klokken.

Bij de auto kletsen ze even door want nu willen ze elkaar niet meer verliezen. Ze vertelde dat ze hem niet meer had gezien bij de supermarkt. Sjors lacht, want ook hij keek nog even om zich heen of zij er nog was. De afgefikte kerstboom was hun redding in deze situatie. ‘Zullen we samen een beker chocomelk bestellen?’ stelt Sjors voor en maar al te graag drinkt Claire er eentje met hem mee. Ze lopen samen naar het houten barretje. Sjors betaalt en aan de bar drinken ze samen de lekkere bak chocomelk op. Natuurlijk met slagroom en kaneel! Claires’ lippen zitten onder de slagroom. Wat zou Sjors die toch graag aflikken… Claire lacht, want ook Sjors heeft slagroom. Zij vraagt of ze het mag weghalen en natuurlijk mag ze dat. Ze haalt het netjes met haar vinger weg.

Sjors geniet volop dat Claire zo dicht bij hem staat want ze ruikt ook gewoon zo lekker. Haar vinger gaat over zijn mond en Sjors gaat met zijn vinger of de hare. De verkoper van de dranken kijkt erg enthousiast. Hij knipoogt naar zijn collega en zeggen tegen elkaar ‘dat komt wel goed, hahaha’ terwijl Sjors en Claire weer wegrijden. Sjors heeft nu Clairs’ telefoonnummer en zij dat van hem. Dolenthousiast rijden ze elk naar hun eigen huis en jawel… op dezelfde weg worden ze geflitst. Beiden rijden achter elkaar en zien allebei dezelfde felle flits. Dat krijg je als je zeventig op een weg van vijftig rijdt… Eenmaal thuisgekomen appen ze elkaar dat ze zijn geflitst. Claire schrijft dat ze ook voorbereidingen aan het doen is voor de kerst en dat ze op kerstavond naar het kerkje op het open veldje middenin het bos gaat.

‘Met wie ga je?’ vraagt Sjors. Ze typt en terwijl hij dit op zijn telefoon ziet is hij zenuwachtig… ‘Als ze maar geen vriend heeft of getrouwd is…’ Ze vertelt dat ze alleen gaat en Sjors is weer iets minder gespannen. Hij vraagt haar of ze getrouwd is en dezelfde vraag komt van Claire. Beiden antwoorden dat ze nog single zijn en een keihard ‘YES’ gejuich klinkt door beide huizen. Claire vraagt of Sjors ook komt en hij denkt even na. Eigenlijk heeft hij niets met kerken en het geloof maar om Claire wil hij het toch proberen. Voor kerstavond had hij toch nog geen plannen. Claire leest dat Sjors wil komen en ze verheugt er zich nu al op. Nét zoals Sjors. Het avondduister treedt binnen en de regen wordt alsmaar harder en harder… Dit jaar wordt het dus geen witte kerst mompelt Claire.

Bedtijd, Claire kleedt zich om en gaat naar bed. De hele tijd gaat Sjors door haar hoofd en een halfuurtje later valt ze in slaap. Nét zoals Sjors. Na een lekkere nacht te hebben bijgetankt beginnen beiden aan hun ontbijtje. Gelukkig is het droog en een enkel plasje water is er nog op straat. Vandaag is het de dag dat het gaat gebeuren… Vanavond is het kerstavond en Sjors gaat voor het eerst sinds lange tijd weer naar de kerk om daar Claire te kunnen zien. De laatste voorbereidingen voor kerst worden gedaan en Sjors moet nog één ding doen… De kerstboom opnieuw optuigen. Hij staat er nu nog wel heel kaal bij namelijk. Ballen, lichtjes, ornamenten worden erin gehangen en na een uur is ook Sjors er nu helemaal klaar voor.

Claire had haar boom gisteren al opgetuigd terwijl ze tussendoor razend enthousiast met Sjors aan het appen was. De dag loopt door en het is alweer tijd om een wandelingetje te maken. Claire loopt door het bos en Sjors door het dorp. Clair bedenkt zich een romantische wandeling na de kerstavonddienst. Wel heel jammer dat er geen sneeuw ligt… Sjors zoekt zijn beste kleding op, want hij wil wel mooi voor de dag komen. Even zoeken in de kledingkast naar dat ene kledingstuk waar hij vroeger razend populair mee was. Helaas is het verkleurd, dus dat wordt wat anders uitzoeken. Waarom heeft Sjors nog geen relatie? Vroeger was hij veel te druk met zijn studie. Ondanks dat hij in de weekenden wel uitging. Er waren wel meisjes die hem leuk vonden, maar hij zwaaide de deur altijd dicht!

Nu is hij vijfendertig en heeft hij er wel een beetje spijt van dat hij het zo heeft aangepakt in zijn leven. Claire heeft vroeger wel veel vriendjes gehad maar ze pasten allemaal niet bij haar. De één was te egoïstisch, de ander was niet volwassen in zijn gedrag en weer de ander ging vreemd. Daarna is ze een tijdje niet gaan daten tot misschien nu… Langzaamaan tikt de klok verder en het enthousiasme wordt steeds groter. Over een uurtje moeten ze in het kerkje zijn. Sjors zoekt de plek even op en besluit om er lopend naartoe te gaan. Op tijd vertrekt hij van huis en loopt vanuit het dorp het pikdonkere bos in. Langs het paadje is om de zoveel meter een lantaarntje te zien, dus er moet wel iets heel moois zijn in het midden van dit bos.

Hij vindt het wel een beetje spannend. Het is erg donker en zo nu en dan hoort hij dierengeluiden. Eindelijk is er in de verte iets verlichts te zien. Zodra Sjors het bos uitkomt komt hij op het open veldje waar het prachtige kerkje staat. Een zangkoor staat bij de ingang en de klanken van ‘stille nacht, heilige nacht, ere zij god en er is een kindeke zijn mooi en warm hoorbaar. Hij loopt de prachtige kerk in en er zitten al wat mensen. Er is enkel nog geen Claire te bekennen… Even later wacht hij bij de ingang en zo nu en dan neemt hij een vlokje sneeuw waar. ‘Als dat nu maar eens meer zou kunnen worden?!’ Overal waar hij kijkt is het gezellig. Lichtjes, kaarsjes en een grote kerstboom staan in en buiten het kerkje. Het kerstfeest lijkt hier echt waardig te worden gevierd.

Hij krijgt het een beetje koud. Hij loopt nog één keer de kerk in en ziet nog steeds geen Claire. Terwijl hij naar buiten loopt krijgt hij een appje. ‘Als dat maar geen afmelding van Claire is…’ Gelukkig is het zijn moeder. Ze wenst hem een fijne kerstavond. Daar in de verte komt een knappe mooie vrouw aangelopen en zijn hart gaat steeds sneller kloppen. Het is Claire en hij loopt naar haar toe. Ook Claire is alleen en Sjors vraagt of ze het leuk vindt om met hem de kerk in te gaan. Uiteraard vindt ze dit leuk en samen lopen ze de kerk in. Beiden zijn een beetje zenuwachtig maar wel smoorverliefd! Het kerkje stroomt voller en een halfuur later begint de dienst. Claire vindt het maar al te fijn dat Sjors lekker dicht tegen haar aan zit.

Tijdens de kerkdienst wordt verteld over de geboorde van de Here Jezus en het hele kerstverhaal. Er worden liederen gezongen en enkele mooie preken worden gehouden. Sjors hoort Claire zingen en wat vindt hij dat prachtig… Zélfs haar stem is mooi! Even draaien Sjors en Claire op hetzelfde moment hun hoofd naar elkaar om en ze glimlachen naar elkaar. Dan legt Claire haar hoofd plotseling op Sjors’ schouder… Wauw! Sjors slaat tijdens de dienst even een arm om haar heen en kust haar op haar wang. Dan gaan ze uit fatsoen weer normaal zitten en zingen ze de kerkdienst vol van enthousiasme uit. Na afloop van de kerkdienst lopen ze hand in hand het kerkje uit en het zangkoor staat opnieuw bij de ingang van de kerk.

Sjors vraagt aan Claire of ze zin heeft om een eindje te wandelen. Er is in een korte tijd een pak sneeuw gevallen! Natuurlijk zegt ze daar ‘ja’ op want ze is smoorverliefd op hem. Na met wat mensen te hebben gesproken lopen ze samen verder. Er wordt een wandelingetje over het open veld gemaakt. Heerlijk door de sneeuw en er is een mooi wandelpad met lichtjes in het bos. De kerkmensen hebben de meeste paden romantisch en kerstachtig gemaakt zodat meer mensen daar gebruik van kunnen maken. Ook na de kerstnachtdienst om weer naar huis te kunnen lopen. In elk geval maken Sjors en Claire daar graag gebruik van. Hand in hand bewonderen ze de sneeuw en het ondergesneeuwde bos.

Beiden gooien sneeuwballen naar elkaar en drukken ze zelfs sneeuwballen bij elkaar achter hun jas. Het plezier zit er flink in en bij een mooi versierd hutje gaan ze even op een bankje zitten. Het hutje is open en ze besluiten om er eens te kijken. Hoe toevallig is het?! Het hutje is van binnen prachtig versierd met kerstversiering en verlichting en wat is dat daar? Bijin het hutje is een plekje waar een jonge ezel ligt te slapen. Sjors en Claire zijn alleen samen binnen en kijken eens goed rond. Uiteindelijk komen beide ogen op elkaar uit… Ze gaan dichter bij elkaar staan en hun gezichten komen dichter bij elkaar. Ze ruiken elkaar ’s heerlijke geur en de beide lichamen beginnen elkaar aan te voelen. Ze staan nu tegen elkaar aan en beide monden kussen elkaar. Voor hun is kerstavond heel erg goed begonnen… Vooral romantisch.

Na zo ’n tien minuten intiem zoenen vertelt Sjors dat hij best wel is geraakt door de kerkdienst. Hij vertelt over een gevoel dat hij lang niet heeft gekend en dat het erg goed voelt. Claire vertelt dat dit de heilige geest is en zij legt hem uit hoe dit in elkaar zit. Vol van enthousiasme is Claire, want zij is Christen. Sjors vertelt dat hij lange tijd bijzonder weinig met het geloof heeft gedaan en dat er nu eindelijk een deurtje wijd is opengegaan. Claire vertelt over hoe zij tot geloof is gekomen en dat God écht Sjors’ gids kan zijn. Ze vertelt over haar verleden met drank en drugs en sinds vijftien jaar is ze Christen en is de drank en drugs al die tijd verleden tijd! Dan geeft Sjors haar een enorme knuffel en zegt dat hij trots op haar is en hij fluistert in haar oor dat hij ook ‘dat lichtje van God’ wil.

Terwijl ze omarmd staan gaat de deur van het hutje open en kijken mensen naar binnen. Totdat ze zien dat Sjors en Claire met elkaar knuffelen en klinkt er sorry. De tortelduifjes knuffelen en kussen nog even een tijdje verder en lopen drie uur later, dus vroeg in de nacht, door het ondergesneeuwde bos weer naar het dorp. Bij ieder bankje gaan ze even zitten en omarmen ze elkaar. Ze zijn nu écht een stelletje! Uiteindelijk komen ze bij het parkje in het dorp. Enkele bomen zijn versierd met lichtjes en dat maakt ook hier de sfeer weer romantisch. Bij het water gaan ze in de sneeuw liggen. Ze liggen heerlijk in elkaar ’s armen en terwijl het sneeuwen is gestopt trekt de bewolking weg. Een mooie heldere maan met fonkelende sterren komen tevoorschijn…

Even later staan Sjors en Claire op. Ze wandelen naar Sjors’ huis. Op kerstnacht willen ze niet alleen zijn! Sjors slaapt op de bank en Claire in zijn heerlijke bed. Ze willen geen moment meer elkaar uit het oog verliezen. Sjors kust Claire in slaap en zodra ze slaapt aait ze haar over haar hoofd. Dan gaat Sjors slapen… Op de bank. De volgende dag breekt aan. Het wordt licht en Sjors wordt wakker gekust door Claire. ‘Goedemorgen lieve Sjors’ klinkt heel zacht in zijn oor en hij wordt wakker. Ze gaat bij hem op de bank zitten en aait over hem heen. Sjors ziet haar lieve gezicht boven het zijne hangen en hij kust haar op de mond. Vele kusjes volgen en dan drukt Sjors haar heel subtiel tegen zich aan. Heerlijk om zo lekker warm in elkaar ’s arm te liggen!

Vele van deze momenten volgen en een jaar later besluiten ze zich te verloven. Sjors is tot geloof gekomen en samen hebben ze een prachtig leven met God. Enig idee wanneer Sjors Claire ten huwelijk heeft gevraagd? Op het moment dat Sjors zich heeft laten dopen op een heel bijzondere avond. Namelijk kerstavond… De kerk zit propvol, want iedereen is zo ontzettend enthousiast over hun tweeën. Hij heeft tijdens deze avond een prachtige getuigenis en die heet Claire… Zij heeft hem geholpen om God beter te leren kennen. Zo sterk dat ze is en zo trots hij op haar is na haar verleden… Nu hebben ze veel te doen. Het mooiste huwelijk ter wereld moet namelijk worden voorbereid en ze willen elkaar in het kerkje waar het allemaal begon tijdens kerst het ja-woord zeggen. Hoe eindigt dit verhaal zul je je bedenken?

Met veel geluk, liefde en jaren met prachtige kerstfeesten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *