Sipje

Een beetje sip loopt ze door de winkelstraat. Want waar is die Sinterklaas nu toch? Bijna nergens is er iets versierd, maar op TV zijn Sint en Pieten er wel degelijk! Sipje zit echt een beetje in een dipje, want het is niet extra gezellig. Met een paar stappen komt ze de winkel binnen die eindelijk wat Sint gezelligheid heeft en daar haalt ze een lekker warme rookworst. Een chocoladeletter gaat mee naar de zelfscankassa en met een beetje glunder loopt ze weer de winkel uit. Brrrrr… Daar bij die kerstbomen staat iemand chocolademelk te verkopen, maar wat heeft dat nu met Sinterklaas te maken? De persoon die de chocolademelk verkoopt roept ‘hohoho, ik ben toch zeker Sinterklaas niet?!’

Hij denkt leuk te zijn en Sipje loopt snel door. Ze pakt de fiets van de stalling en fietst naar huis. Onderweg ziet ze wat kerstbomen aanstaan, maar waar is Sinterklaas? Waar zijn die Pieten? Thuis aangekomen ruikt ze de heerlijke avondmaaltijd van haar moeder en ze schuift alvast aan om te eten. Sipje beklaagt de haast Anti Sinterklaassfeer en moeders legt haar hand op haar schouder… ‘Het zijn al die grote mensen die moeilijk doen en alles is ook voor Sinterklaas heel duur geworden’ Sipje vraagt aan haar moeder ‘maar Sinterklaas is toch rijk?!’ Waarop moeders zegt dat dat waar is maar ook hij zuinig aan moet doen.

Toch gelooft Sipje het niet. Sinterklaas geeft cadeautjes en snoep. Al die jaren was hij er en niemand kreeg te kort… Dit jaar lijkt alles anders te zijn, zal ook Sinterklaas te maken hebben met de crisispijn?! Woont Sint nu met zijn Pieten in een flatje in Spanje? Nee toch?! ’s Avonds laat hoort Sipje opeens voetstappen en een gebonk op de voordeur. Heel vaagjes ziet ze in de donkere straat wat rondlopen en er leek net iemand te zijn weggerend. Haar moeder doet de deur open en vol van verbazing haast ze zich naar Sipje. ‘Kijk eens wat er bij de voordeur staat!’ Sipje holt naar de deur en ziet daar een wasmand vol cadeau ’s en snoepgoed staan…

Samen zetten ze de wasmand in de kamer en ook haar broer en vader komen erbij. Zelf gebakken speculaas wordt klaargezet en ook lekker drinken ontbreekt niet. Vaders begint met het pakken van de cadeaus, want zo is dat nu eenmaal… De vader des huizes pakt de cadeaus. Alle namen komen aan bod en de cadeaus worden vol van enthousiasme opengescheurd. Iedereen is blij en de mondjes bewegen bijna continu van de pepernoten, marsepein en chocoladeletters. Sipje is weer helemaal opgeknapt. Gelukkig is Sinterklaas nog vol van cadeaus en maken de grote mensen er inderdaad een drama van…

Terwijl Sipje even later boven is om de cadeaus weg te leggen hoort ze een paard op de daken en er wordt wat geroezemoesd. Ze kijkt naar buiten en jawel… Sint met Pieten lopen met Ozosnel over de daken in hun straat. Trippel trappel klinkt het en iedereen krijgt cadeaus. Veel blije kinderen en natuurlijk ook de ouders… Sint ziet dat Sipje door het raam kijkt en geeft haar een knipoog. De Piet komt naar haar toe en legt een handje vol pepernoten in haar handen. Haar nacht kan niet meer stuk! De volgende ochtend is het zes december. Sinterklaas is vertrokken naar Spanje… Het waren weer leuke dagen maar nu is het de beurt aan kerst. De volgende gezellige tijd waarin we aftellen naar oud en nieuw… Een tijd waarin Sipje ook niet sip hoeft te zijn…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *