Straalbezopen

Het feest is afgelopen. Straalbezopen waggelt hij naar buiten en pist in de plantenbak voor de entree van het zalencentrum. Anderen kijken hem aan en walgen van zijn gedrag. Het duurt niet lang of iedereen is vertrokken. Behalve Evert… 

Evert valt genadeloos hard op de drukke weg. Een automobilist ontwijkt hem nog net! Hij krijgt de wind van voren en een vloek eindigt de confrontatie… Daar kan hij het deze nacht mee doen. Strompelend vervolgt Evert zijn weg. Na een uur dwalen valt hij in slaap in de bosjes van een park. 

Planten sterven af van Evert ’s geur, want hij stinkt een uur in de wind door de alcohol. Bij hemzelf is recent ook iets afgestorven lijkt het wel… Zijn gezond verstand! Zorgen maken de slechte dag van morgen. Veel ellende door wat er op de wereld gebeurt. En dan ook nog de financiële ellende door alles wat naast zijn cholesterol stijgt. 

Evert is extreem gevoelig. Een jong mens van veertig die de sleur van de wereld niet meer aankan… Echter, moeder de vrouw en twee kinderen maken zich ernstig zorgen. Waar is ie gebleven? Ze gaan hem zoeken en vinden hem in de struik in het park… Hij huilt en huilt als hij ze ziet. Elsa houdt hem vast en troost hem. De twee kids staan erbij en kijken ernaar. 

Samen lopen ze naar huis. Evert zit met blauwe plekken op zijn linkerbeen maar wat voelt het fijn om het kort zwerversbestaan weer achter zich te laten! Elsa heeft de koffie klaarstaan en zodra Evert weer beneden is zegt ze sorry… ‘ik heb je nooit begrepen…’ Evert slaat een arm om haar heen en zegt ‘ik begrijp mezelf soms niet, hoe kun jij me dan wél begrijpen?’ Hij kust haar op de wang en zegt dat hij van haar houdt. 

Al knuffelend brengen ze de dag door. De kinderen zijn even bij oma en opa terwijl Elsa Evert weer een good feeling verzorgt… Hun liefde is voor eeuwig, voor altijd! Onder één voorwaarde… Geen feestjes alleen meer! En de drank? Die is aan de gootsteen geschonken. Dansend, vallend en opstaand leven ze hun leven en de wereld hoe die is? Die kunnen ze ietsje beter handelen… Ietsje beter.  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *