Poesje Mauw

Poesje Mauw, zo heet de twee jarige zachte zwarte poes met haar stekkelige haar. Ze speelt graag met kinderen en enkele volwassenen, maar als ze vogels of honden ziet dan worden haar kraalogen groter dan groot…

Poesje Mauw is dol op vlees. Voor haar maakt het dus niet uit of het ingeblikt vlees is of een pas gevangen kuikentje… Haar tanden schieten er graag in! Maar ach… het lieve beestje is zo aaibaar en ze kan je zo lief aankijken.

Heel onschuldig kijkt ze je aan met het half opgegeten kuiken naast haar… Ze haalt haar laatste pootje er vanaf en voor ze het weet vliegt ze meters verder. Boer Ben is woedend en Poesje Mauw is al snel in de struiken…

Al snel is ze ver uit de buurt van de boer en loopt de wijk weer in… Kinderen wachten haar op en gaan met haar knuffelen en kroelen. De schop onder haar kont is ze hierdoor snel weer vergeten. Poesje Mauw laat zich lekker verwennen!

Het zwarte diertje voelt haar maag rammelen en dat betekent rennen naar Baasje! Ze gaat het luikje door en bevindt zich binnen no time bij haar bakkie. Een liefhebbend baasje vult het met brokken en daarnaast staat melk. Bijna dansend kan ze niet meer wachten…

Jammie jammie, slik slik en een klein scheetje van het lekkere gesmul! Poesje Mauw is weer helemaal vol van energie… Ze krijgt een aai van het baasje en een kusje. Maar wat is dat?! Baasje trekt haar neus in… Bah bah! Jij stinkerd! Daarmee heeft ze geen goede beurt gemaakt, of toch wel?! Baasje grinnikt…

Maar nu op naar buiten. Eens zien of er weer wat te knuffelen, spelen of kattekwaad is… Een plasje wordt gedaan in de voortuin van de buurvrouw en opeens vanuit het niets klinkt er geschreeuw… ‘ga weg, rotbeest!’ Poesje Mauw denkt bij zichzelf ‘prima, maar ik ben mijn behoefte weer kwijt’

Even later een poepie, en die zal ze ook laten ruiken ook… Jawel. Bij de burgemeester in de voortuin! Daar zo bij de deurmat ziet ze het wel zitten. ‘Weet je wat? Ik doe het gewoon’ denkt ze en ze legt haar drolletje op de lekker zachte deurmat. Burgemeester Snor trapt even later in de drol…

Wat hij dan zegt is niet voor onze oortjes geschikt! Poesje Mauw ligt ondertussen weer bij baasje… Al genietend op haar schoot.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *