De groene bengels

Beste lezer, een tijdje geleden heb ik heel iets laten doorschemeren over een nieuw idee. Het heeft te maken met schrijven en tekenen en in het artikel Het wordt licht… kun je er iets over te weten komen. Ik ben sinds afgelopen zomer bezig met een serie die een écht Achterhoeks karakter moet hebben maar voor iedereen leuk is om te lezen (en bekijken). Het moet ook voor jong en oud leuk zijn. Het één en ander heb ik al in een documentje gezet. Te beginnen met een naam voor deze nieuwe serie…

“Ik ben sinds afgelopen zomer bezig met een serie die een écht Achterhoeks karakter moet hebben”

‘De groene bengels’ is het geworden en ik ben begonnen met actie ondernemen. Voordat ik vanalles ben gaan voorbereiden heb ik eerst een rondvraag gedaan via mensen om me heen, maar ook via Facebook. De vraag ‘is er interesse in een écht Achterhoeks geschreven serie’ werd veel beantwoord met ‘ja’ of ‘doen!’ Dát maakte me enthousiast, want ik kan wel ideeën hebben en deze realiseren, maar als niemand het leest dan word je er ook niet vrolijk van!

“De vraag ‘is er interesse in een écht Achterhoeks geschreven serie’ werd veel beantwoord met ‘ja’ of ‘doen!’ “

En zo ben ik beland in de volgende stap. Brainstormen en dát verwerken in een Word document. Daarnaast heb ik bedacht hoe ik het ga aanpakken. In eerste instantie begin ik via het internet en sociale media. Zo heb ik gisteren deze technische voorbereidingen afgerond en natuurlijk ook de Facebookpagina aangemaakt. Ik bedenk me zojuist dat ik ook een Instagram pagina moet aanmaken, maar dat komt later! Zo eerst maar eens voor het eten zorgen 😉

“Ik bedenk me zojuist dat ik ook een Instagram pagina moet aanmaken, maar dat komt later! Zo eerst maar eens voor het eten zorgen ;)”

Zoals gezegd zijn de technische stappen genomen en kom ik nu het bij research doen. En het belangrijkste om mee te beginnen… Een basis, want je wil de groene bengels toch leren kennen! ‘Wanneer kom je online met de groene bengels?’ zou een goede vraag kunnen zijn. Helaas kan ik daar nu nog niets over zeggen. Er is echter veel voorbereiding nodig om dit in praktijk te brengen. Via social media houd ik jullie op de hoogte!

“En het belangrijkste om mee te beginnen… Een basis, want je wil de groene bengels toch leren kennen!”

Trouwens, vanavond vlak voordat het donker werd zag ik nog een bengel rondlopen op zoek naar kalebassen en pompoenen. Ze schijnen enorm lekkere drankjes te kunnen maken met kastanjesappen gemixt met modder en suiker. Nogmaals, het schijnt zo te zijn maar of dit het échte recept is weet ik nu nog niet 😉 Belangrijk om te weten: de kabouters op de afbeelding zijn niet de échte groene bengels…

“vlak voordat het donker werd zag ik nog een bengel rondlopen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *