Hij kijkt naar haar… Zij naar hem…

Hij kijkt naar haar, zij kijkt naar hem. Er gaan allerlei gedachten door beiden heen… ‘Wat als, of zal ik eens?’ Dat is datgene wat als eerst opkomt! Soms overspoelen romantische gebeurtenissen de gedachte, en bij haar ook de wat stoutere… Wát als hij helemaal één is met mij? Hij kan er ook wat van hoor! Want hij gaat nog een stapje verder… Met kinderen en trouwen enzo… De knappe koppies kijken elkaar aan en ze beginnen te glimlachen! Hij trekt de aandacht met zijn mooie blouse en trendy spijkerbroek en zij met haar donkere broek en T-shirt. Hij bekijkt de situatie van boven naar beneden, zij andersom. Het zijn net twee op slag verliefde kikkers, maar jah… Het moet toch echt menselijk blijven! Nou goed, alleen in gedachte wensten ze dat ze even een kikker waren.

Ze staan tegenover elkaar… Wachtend bij het tankstation. De drukke autobaan raast hen voorbij maar voor hem, ook voor haar lijkt de tijd even op pauze te staan. Hij rekent binnen af. Zij loopt hem achterna. De tankspuiten sloegen op hetzelfde moment af. Voor hem tachtig euro, voor haar zeventig… Een tientje verschil kan veel betekenen. Want wat als zij hem eens ergens op zal trakteren? Beiden houden elkaar stiekem in de gaten in de wachtrij. De kassière is een stagiair en weet nog niet helemaal hoe het kassasysteem werkt. Voor de ‘twee kikkers’ een moment om langer van elkaar te genieten! Maar dan, op het moment dat ze hem aan kijkt gebeurt er plots iets… ‘Hé je bent aan de beurt!’ Hij wordt rood, zij lacht!

Ook zij is aan de beurt om af te rekenen en hij loopt nadat hij de kassabon in ontvangst heeft genomen langs de broodjes, gehaktballetjes en andere voedzaamheden. In gedachte hoopt hij dat zij ook zijn kant opgaat en wonderbaarlijk genoeg gebeurt dit even later ook. Hij staat zijn broodje op te eten, zij zoekt nog wat in de koeling. Hij kijkt haar aandachtig aan en zie veel moois… Zij kijkt af en toe achterom waardoor hij zijn ogen wegdraait. Ze lacht, hij lacht… Dan loopt ze met een broodje ham en broodje kaas naar zijn tafel. ‘Hoiii’ glimlacht ze naar hem en hij zegt ‘hallo’ terug. Twee monden bewoorden eetsmakelijk en er wordt heerlijk gegeten én bewonderd. Hij pakt zijn telefoon, zij ook. Dan denkt hij ‘dat moet ik niet doen want zo krijg ik geen aandacht’. Zij denkt hetzelfde en steekt hem ook weer in haar broekzak.

Hij begint met een praatje, zij antwoordt. Hij uit Eindhoven, zij uit Helmond. Hij met zijn Mercedes, zij met haar BMW. Ze kletsen en kletsen totdat uiteindelijk zijn horloge zes uur begint te piepen. Het is nog zo ’n ouderwets horloge. Een minuut later klinkt haar horloge. Precies hetzelfde ouderwetse model! ‘Wil je mijn Mercedes zien?’ vraagt hij en zij zegt enthousiast ja. Ze loopt met hem mee en daar staan twee lange rijen achter hun auto… Oeps! Niet meer aan gedacht. De één claxonneert, de ander roept met vuile woorden, wéér de ander lacht. Beiden zetten hun auto ’s even verderop de parkeerplaats en showen daar hun pracht. Ze gaat in zijn auto zitten, hij ernaast. Stiekem kijkt ze ook naar hem, hij stiekem naar haar. Wát een prachtige auto! zegt ze en vervolgens loopt ze om de auto heen. Dan volgt hij haar en bewondert haar auto… Zowel van binnen als buiten.

Hij ruikt haar, zij ruikt hem! Heerlijk… Stiekem willen ze allebei wel wat leuks met elkaar doen maar hoe vraag je dat? ‘Wil je een film kijken’ is zo ’n standaard vraag tegenwoordig. Hij nodigt haar uit om samen een eindje te rijden. Zij met haar auto en hij met het zijne. Ze kennen allebei een bekend afspreekpunt net buiten Eindhoven en ze rijden er naartoe. De éne keer met zachte toeren, de andere keer buiten het oog van de politie met wat hardere toeren! Zijn meter slaat uit, zijne ook! Totdat aan het eind van de weg, een zestig kilometer weg, oom agent ze al staat op te wachten. Zij is geklokt op honderd en vijf, hij op honderdvijftien… Dát is veel te hard! Met veel zweet op de rug staan ze achter elkaar aan de kant van de weg. Eerst mag zij naast oom agent zitten, daarna hij… Ze komt er met een fixe boete vanaf. Hij niet…

Zijn rijbewijs is ingevorderd. Dat is balen! Zij biedt aan of hij met haar wil meerijden. ‘Maar al te graag!’ en de Mercedes? Die wordt wel een keer weer opgehaald. Hij is al lang blij dat hij op deze manier contact met haar kan hebben. Ookal zal de strafmaat behoorlijk pittig zijn! De agent zei al dat hij zeker een paar maanden niet mag rijden… Maar dat telt nu even niet. Alleen Nathalie telt! Want met haar wil hij samenzijn… Hij biedt haar bij thuiskomst aan om wat te drinken. Zij zegt nee. ‘Mijn vriend wacht thuis op me en hij zal niet blij zijn met de boete die ik gekregen heb…’ Hij baalt, zij houdt zich even stil. ‘Geintje!!!’ zegt ze en ze loopt met hem mee naar binnen. Eenmaal binnen praten ze en lachen ze. Het balen is snel over gegaan in liefde naar elkaar en de avond duurt nog lang. Ze willen alles van elkaar weten en zodra het eten in de oven staat hebben ze zin in een dansje. Hij zet muziek op en zij staat recht tegenover hem! Ze hebben beide zin om elkaar vast te houden…

Ze bewegen op de maat, buigen naar voren, naar achteren, zij beurt hem op, zij haar! Het ritme is de ene keer wilder dan de andere keer… Ze dansen en dansen en hun lippen komen steeds dichterbij. Maar dan, op dat moment als het staat te gebeuren gaat de pieper van de oven af. Het eten is klaar! Ze lopen naar de oven en hij wil het eten eruit halen. De deur gaat open en er komt zoveel stoom uit de oven dat de hele keuken grijs wordt. Zoveel, ze kunnen elkaar niet meer zien. Dan wordt het donker en roept hij haar. Want zij zal ook niet weten wat haar overkomt. Even later wordt hij wakker in zijn bed. Het ochtendzonnetje schijnt door de lichte gordijnen en de naam Nathalie spookt nog door zijn hoofd… Zo heette de knappe dame uit zijn droom! Hij staat op. Kijkt of zijn rijbewijs nog in de kast ligt en checkt zijn auto… Gelukkig! Ook dát was een droom. De oude betrouwbare Volkswagen kever staat nog naast het huis op de inrit!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *