Marlieke, Johns’ stiekeme liefde…

Het is warm. Erg warm! De zon brandt op Marlieke ’s hoofd en opeens is daar het moment… Ze valt flauw. Omstanders schieten te hulp en even later zit ze met een kan water tegen een muurtje. Ze is te druk met werken, te druk met zichzelf bewijzen dat ze wil! Nu heeft ze het moeten bekopen met de schrik maar het had ook nog anders kunnen aflopen. Ze probeert weer op haar benen te staan en dit lukt. Voor de rest van de dag neemt ze het er even van en gaat naar huis. Nog steeds ervaart ze een beetje duizeligheid. John, de jongen die het liefst zo veel mogelijk bij haar in de buurt is ving haar tijdens de flauwte op. Hij zag dit als dé uitgesproken kans om haar te helpen!

Toen hij haar in zijn armen had keek hij haar even aan maar Marlieke gaf geen kick. Zij was ergens waarvan ze het niet wist. John is weer druk aan het werk en mist Marlieke enorm! Normaal kan hij niet wachten totdat hij haar de volgende dag weer kan zien. Marlieke neemt het allemaal niet zo serieus met John, maar waarom niet? Misschien is ze er niet aan toe of zij vindt hem niets. Marlieke drinkt wat water en gaat op bed liggen. John is blij dat het vijf uur is want zonder zijn stiekeme liefde vindt hij er veel minder aan! Hij rijdt naar huis en eenmaal thuis appt hij haar… Nadat hij op de ‘verzenden’ knop heeft gedrukt hoopt hij op een positief antwoord.

Al kokend ziet Marieke het appje van John, ze tikt het aan en wil antwoorden. Eigenlijk heeft ze er niet zoveel zin in en legt de telefoon weer naast haar neer. John zag even dat ze het bericht had gezien en even ‘typte’ ze wat op zijn scherm. Toen werd het stil. Héél stil… Hij legt teleurgesteld het toestel neer en begint aan zijn eten. Maar dan komt er een biepje… ‘Is het Marlieke?’ Hij pakt de telefoon en unlockt zijn scherm. Het is zijn oma… Heel lief, maar hij wil Marlieke! Ookal zou het maar even een berichtje van haar zijn. Hij heeft haar immers opgevangen en verzorgd. Marlieke pakt na het eten haar telefoon om John te antwoorden. Maar dan belt haar online date genaamd ‘Enemy01’

Ze pakt op en spreekt hem aan. Hij, Sander, de echte naam achter zijn schuilnaam spreekt haar helemaal de hemel in en Marlieke antwoordt ‘sorry, maar ik heb geen interesse…’ Heel koel verbreekt ze de verbinding en legt de telefoon weg. Sander stuurt nog een berichtje naar haar met de vraag ‘waarom doe je zo?’ Dan stuurt Marlieke een bericht terug met inhoudelijk het egoïsme van hem. Hij prijsde zichzelf alleen maar. Hij deed alles goed en een ander niet… Hij was de rijke jongen en hij was de stoere bink op de sportschool. Sander is gespierd en als je zijn gezicht ziet dan lees je het egoïsme en alle andere idioterie ervan af. Waarom Marlieke hem had gekozen?

Hij is gespierd en zijn foto ’s zien er goed uit. Vakantie hier, vakantie daar en hij heeft een grote hobby en dat is motorrijden. Marlieke rijdt ook motor en zoekt ook een écht maatje om dit samen te kunnen doen. Ze valt op de bank in slaap en John houdt zo nu en dan zijn telefoon in de gaten… Geen reactie van Marlieke. Hij gaat laat in de avond een stukje wandelen. Er zijn overal mensen die verkoeling zoeken maar hij wil ook even in een rustig gedeelte zijn. Hij loopt een bospad in en eindelijk is het even later rustig. Her en der loopt er iemand en hij spreekt hem of haar beleeft aan met een groet. In de verte staat een klein hutje. Hij loopt erin en geniet van het uitzicht van de natuur.

Na een uur hoort hij dat er iemand richting het hutje loopt. Nee, het lijken wel twee mensen… De hut is aan één kant helemaal open en tot zijn grote verbazing ziet hij daar Marlieke. Hij weet even niet wat hij moet zeggen. Het enige wat klinkt is ‘hoiii’… Even later loopt een jongen naar binnen en hij pakt Marlieke bij haar hand. Het is Sander, de date van Marlieke. Ze wil het toch nog een keer met hem proberen. Sander stelt zich voor aan John. Hij baalt… Marlieke vertelt dat Sander haar nieuwe vriend is en ze kussen elkaar. Zo snel, zo onvolwassen ook eigenlijk! Sander is na het ‘geen interesse’ bericht naar Marlieke toegegaan en heeft met een grote bos rozen zijn excuses aangeboden. Toen was hij opeens poeslief en Marlieke lijkt hier helaas in te trappen.

Hand in hand lopen ze samen de hut uit en John zit weer alleen… Hij voelt zich erg ongelukkig en laat even een traantje vallen. Met een rothumeur loopt hij weer naar huis. Hij probeert zijn verdriet in te houden totdat hij thuis is. Daar valt hij neer op bed en huilt hij een emmer vol. De afgelopen maanden heeft hij alleen maar gedacht aan Marlieke en nu is het te laat… Morgen moet hij weer werken en moet hij Marlieke weet onder ogen zien. Dat zal behoorlijk pijn doen! Hij slaapt niet echt goed en juist wanneer hij lekker slaapt gaat de wekker. Hij staat op en maakt zich klaar om te werken. Eenmaal aangekomen bij zijn werk loopt hij naar binnen en begint met zijn ding. Marlieke loopt naar hem toe en begroet hem. ‘Goedemorgen’ klinkt terug en dan vraagt ze ‘wat is er aan de hand?’ John draait zich om en zegt ‘niets. gewoon slecht geslapen’….

Ze loopt weer weg en gaat buiten aan de slag. John komt even later ook buiten en helpt een paar collega ’s waaronder Marlieke. Hij ziet haar prachtige slanke lichaam, het prachtig licht krullende haar en haar lieve gezicht… Helaas mag hij niet meer over haar dromen want ze is bezet! Stiekem fantaseerde John zich dat hij met haar stond te knuffelen en hij haar prachtige mond kuste. ‘Hoe zou het zijn om dat lichaam overal te voelen…’ Misschien een hele stoute fantasie maar waarom zou het er niet mogen zijn?! Hij moet zich maar focussen op iemand anders. Misschien ook eens op het internet??? Hij meldt zich aan en bekijkt alle profielen. ‘Girl38’ Dát lijkt iemand die van zijn leeftijd is. Hij stuurt haar een bericht en dan opeens verschijnt de betaalmethode… 386 euro?! Zijn ze wel helemaal lekker?!

Hij bekijkt de website nogeens goed en hij komt erachter dat het een datingsite is met allerlei extra begeleidende diensten. Een bemiddelingsbureau zeg maar. Hij baalt, want de foto die hij van de vrouw zag was erg spontaan en lief. Achter het scherm werd hij al verliefd. Hij denkt na. Gaat hij die 386 euro betalen of niet?! Hij pakt even later zijn portemonnee. Pakt zijn pinpas en op de website doorloopt hij de betalingsprocedure. 386 euro is afgeschreven en hij krijgt toegang tot alle profielen. Snel surft hij naar ‘Girl38’ en bewondert de foto ’s opnieuw. Hij leest nogeens de profielomschrijving en klikt op ‘contact opnemen’. Er verschijnt een scherm. Daarin staat dat het bericht eerst naar de consulent gaat en als deze akkoord gaat krijgt ‘Girl38’ John ’s bericht. Wát een oplichterij! Zegt hij tegen zichzelf en hij hoopt maar dat de consulent coulant is!

Zoveel geld en dan nog niet rechtstreeks contact kunnen opnemen?! Dat is wel heel erg! John baalt. Hij is een kwart van zijn salaris kwijt aan deze dating app omdat hij zo graag iemand wil en het liefst ‘Girl38’. Dan ontvangt hij een bericht. Girl38 heeft John ’s bericht ontvangen en opgewekt hoopt hij op een reactie. Een uur later ontvangt hij nog een bericht. Het komt rechtstreeks van ‘Girl38’ en het is persoonlijk… John opent de datingsite, omdat alles afgeschermd is via de website. Hij klikt op het envelopje en vervolgens op ‘Girl38’…

Er staat een leuk lief mailtje maar aan het eind beschrijft ze ‘dat ze al met iemand aan het daten is!’ John zegt teleurgesteld maar ook boos in de mail ‘waarom heb je je profiel dan niet verwijderd?!’ Hij sluit de computer af en gaat eten koken. Dan ontvangt hij een berichtje… Het zal wel een boze opmerking van ‘Girl38’ zijn maar het is Marlieke. Ze bedankt hem voor het opvangen toen ze flauwviel en ze vraagt of hij het leuk vindt dat ze met haar vriend op de koffie komt. John legt zijn telefoon neer en heeft even geen zin om te antwoorden! ‘Als je voor mij gekozen had dan had ik nu geen 386 euro te hoeven betalen voor een datingsite!…’ Dat is wat hij tegen zichzelf zegt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *