Hansje & Sjansje

Het ritme zit er goed in. De muziek bereikt zijn hoogtepunt. De DJ doet er nog een paar plaatjes bovenop en Hansje maakt nogeens die stoere strakke move. Een knappe lief ogende dame stapt erop af en ze komt lekker dicht bij Hansje staan. Ze wil hem leiden naar een mooie dans saampjes maar Hansje is nog niet klaar met zijn stoere moves. Hij wil haar meer laten zien! De bewondering wordt groot en Sjansje doet met hem mee. Hij kijkt naar haar kunsten, zij naar de zijne. Samen gaan ze de dansbattle aan en op het moment dat hij dreigt te verliezen van haar stelt hij zich aan haar voor.

Sjansje is haar naam en Hansje antwoordt met de zijne. Samen dansen ze nog even door en er worden her en der handen vastgehouden. Een glimlach en glanzende ogen van vreugde is het beeld van het moment en om er nog een schepje bovenop te doen straalt de DJ uit met een romantisch plaatje. Hansje en Sjansje komen dichter bij elkaar staan. Nét niet tegen elkaar! Beiden willen het wel graag maar om beleefd te blijven en de gentlemen te zijn behandelen ze elkaar met respect totdat het moment daar is… Maar wanneer eigenlijk?! Wanneer mogen beide lippen elkaar aanraken?

Misschien is het dit liedje wel, of het volgende? Dan doet de DJ een domme keuzeplaat op. Het gaat om zo hoog mogelijk springen want anders… Ben je niet goed snik! Iedereen kijkt hem aan maar springt toch. Ook Hansje en Sjansje doen eraan mee en wat blijkt? Sjansje springt even hoog als Hansje! Ze lachen en na het liedje zijn beiden uitgepuft. Hansje biedt wat te drinken aan en ze wil maar al te graag mee. De DJ kijkt even opzij en bedenkt dat hij interessantere plaatjes moet draaien om hen aan het kussen te krijgen… One for You, One for Me!

Terwijl het liedje speelt gaan beiden weer met het glas drinken naar de dansvloer en begint de beweging weer op gang te komen. Ze kletsen af en toe wat en tijdens het gesprek beginnen beiden elkaar beter te leren kennen. Ofwel, ze krijgen het steeds leuker samen en er wordt uiteindelijk boeiend naar elkaar geluisterd… Ze kijken elkaar aan bij een stiltemoment. De spots draaien over hen heen over de hele dansvloer en dan… Dan is het moment dat Sjansje even met hem alleen wil zijn. Hij loopt met haar mee naar buiten. Nu kunnen ze elkaar ’s stem eindelijk fatsoenlijk horen.

Terwijl ze buiten een bankje opzoeken schitteren de sterren in de lucht. Ze lopen naast elkaar en terwijl de volle maan boven hen schijnt vinden ze eindelijk een bankje. Ze gaan erop zitten en ze komt lekker tegen hem aan zitten. Hij weet even niet of het goed is wat hij wil doen. Namelijk een arm om hem heenslaan maar zij doet het al. Ze legt haar hoofd op zijn schouder en dan… Dan kan Hansje zijn arm ook om haar heenslaan. ‘Kom maar meisje, ik houd je wel warm’ is wat hij zegt en terwijl ze heerlijk tegen elkaar aanzitten genieten ze van elkaar en de prachtig heldere nachtelijke lucht.

Ze vraagt of hij haar leuk vindt en hij vraagt het tegelijkertijd ook aan haar… ‘Ja écht wel!’ klinkt en ze staan op van het bankje. Zodra ze tegenover elkaar staan lopen ze langzaam dichter naar elkaar toe zodat ze elkaar ’s lichaam kunnen aanvoelen… De gezichten komen dichter bij elkaar en voordat ze het weten raken hun lippen elkaar. Wauw! Wát een verliefdheid, wát een opgewondenheid… Ze knuffelen en zoenen, en als ze klaar zijn? Dan doen ze het gewoon heerlijk over! De liefde hangt in de ‘sterren en de maan’ zou je kunnen zeggen. Het wordt voor hun een moment om nooit meer te vergeten. Hansje en Sjansje willen niet meer naar huis. Ze willen bij elkaar blijven!

Ze wandelen, dansen in het licht van de volle maan en knuffelen zodat de sterren nog harder gaan blinken… Een vallende ster vliegt door de lucht en dat betekent dat hun grootste wens uit gaat komen. De nacht duurt nog lang en hun wandelroute is nog lang niet beëindigd. Ze praatten en praatten en daarnaast hadden ze de grootste lol. Nu overnachten ze in een hotel want de tortelduifjes zijn de weg kwijtgeraakt en kunnen dus de weg naar de dansgelegenheid, noch naar huis niet meer vinden… Ze zeggen dat ze in het nieuwe thuis zijn, namelijk bij elkaar! De hotelkamer oogt extra luxe maar beiden hebben er later weinig van gemerkt…

Beide lichamen klonterden door de liefde als één en het bed waarop ze lagen? Dat hield het gelukkig ondanks het gekraak toen ze er alleen al langsliepen! Het was niet helemaal de bedoeling dat het zo snel ging, maar tóch ging het zo omdat ze voor elkaar gemaakt zijn! Hansje en Sjansje hebben nog heel, maar dan ook heel lang sjans en de hotelkamer? Die werd nog voor één nachtje extra gereserveerd. Wél is er een nieuw bed neergezet omdat deze defect was en in zo ’n luxe hotelkamer kon dat écht niet! De technicus kreeg behoorlijk op z ’n donder dat hij daar niet naar had gekeken!

Je moet het maar zo zien. Als ze erdoor waren gezakt was de liefde er waarschijnlijk niet minder om geworden… Hansje en Sjansje gaan na een prachtig weekend samen met de stoomtrein weer richting hun dorp. Op ongeveer dertig kilometer afstand wonen ze van elkaar maar de stoomtrein verbindt hen elke keer weer. Op het perron vliegen ze elkaar weer in de armen en klonteren beide lichamen weer als één en als ze afscheid nemen? Dan vallen tranen en zijn de emoties niet mals… Ze willen niet meer gescheiden worden! Ze houden van elkaar en dat moet maar eens flink bevestigd worden met een leven lang samenzijn…

In het midden van de treinverbinding kopen ze twee jaar later een heel knus en super gezellig houten huis. Aan de rand van het bos settelen beiden zich en met een flinke verbouwing straalt het huis nét zoals henzelf! Meerdere keren per dag rijdt de trein langs hun huisje en de dans? Die zijn ze nooit meer verleerd… Elke avond wordt er even vreugdevol gedanst en met passie wordt deze afgesloten op een plek waar de sterren op z ’n mooist kunnen fonkelen. Ze trouwen en krijgen twee kinderen. Ryan en Sylvia krijgen de details van de dans mee van hun ouders en zo worden ze de beste! En de liefde? Die leeft voort……

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *