Liefde per post

Herman, 35 jaar. Sabine, 33 jaar… Ze kennen elkaar maar ook weer niet! Elke keer begroeten ze elkaar terwijl Sabine de post bij Herman door de brievenbus laat glijden. Hij kijkt naar haar, zij naar hem! De glimlach is duidelijk zichtbaar… Elke dag wandelt Sabine door de straat met haar fiets. Ze bezorgt een ieder vrolijk nieuws of ellende. Bij Herman wordt een nare brief altijd als prettig ervaren, want hij heeft Sabine weer kunnen zien!

Elke dag probeert hij iets te versturen. Of het nu een offerte is, een reactie op een recept of een mening over een onderwerp in het tijdschrift… Hij wil Sabine elke dag over zijn paadje! Hoevaak ze ook naar zijn brievenbus loopt, ze glimlacht elke dag met haar lieve spontane gezicht. Die mooie witte tanden zijn zichtbaar en die roze wangetjes… Herman ’s hart gaat sneller kloppen! En Sabine? Zij kan niet vaak genoeg door het raam kijken om Herman binnen te zien en als hij in de tuin bezig is? Dan heeft ze haar dag weer!

Tot een praatje is het soms weleens heel kort gekomen. Bijvoorbeeld over het weer. ‘Warm he?!’ of ‘Koud he?!’ en dan klinkt de prachtige stem die antwoordt ‘poeh zeg dat wel!’ Ondanks dat het zo warm of koud is kijken beiden met verliefde oogjes alsof het heerlijk zomers weer is. In hun hart is het weer altijd goed, want ze kunnen elkaar weer zien en, soms met een gebaar, soms in het echt begroeten. De buren spreken er ook over. Want wat willen zij toch dat ze samen een keer gaan daten… Of het er ooit van komt? Dat hangt ervan af!

Herman is gek op chocolademelk maken, en dan met zijn eigen recept! Sabine houdt van chocolademelk drinken… Dus dát is al een match! Zij werkt bij de post zoals je al kunt lezen, hij werkt bij een chocolaterie waar naast alle heerlijke chocolade zijn recept als beste getest is in de regio! Maar hoe gaat Herman haar uitnodigen om bij hem chocolademelk te komen drinken? Is hij dan geen gluiperd? Ja, sorry, hij denkt dat hij niet zomaar een postbode bij hem binnen kan uitnodigen… Als hij maar eens wist dat Sabine graag wil!

Op een dag moet het er toch maar eens van komen. Al dat gespook in zijn hoofd, al dat gespook in haar hoofd… Ze worden er een beetje gek van terwijl ze stapelgek op elkaar moeten worden! Hij praat met zijn vrienden, zij praat met haar vriendinnen… hij vraagt aan zijn ouders, zij vraagt aan haar ouders… En al die vrienden, vriendinnen en ouders? Die vinden dat ze gewoon bij hem chocomelk mag komen drinken en hij mag haar gewoon binnenlaten zodat hij zijn best kan doen om haar voor zich te winnen. Hij gaat haar uitnodigen op de ‘chocomelk’ en zij? Zij denkt na over een openingszin!

Het is een mooie zomerse dag. De temperatuur stijgt naar dertig graden en Sabine doet weer haar wel bekende postronde. Herman houdt de tijd in de gaten wanneer Sabine ongeveer langskomt met brieven en jawel hoor… Hij gaat de plantjes watergeven terwijl de chocolademelk wordt opgewarmd. Hij hoort voetstappen en een iets piepende fiets. Zij ziet een knappe man gebukt in de tuin… Eigenlijk wil ze hem aanraken, maar wat zal hij dan denken? Hij zou het niet erg vinden, maar dat weet zij niet! Terwijl Sabine het paadje oploopt naar zijn brievenbus begroet hij haar. Zij zegt ‘heyyy’…

Een brok zit in Herman ’s keel en Sabine loopt langzaam door in de hoop dat hij een praatje met haar maakt. Maar dan! Dan zegt Herman dat hij snel naar de chocomelk moet want anders kan hij het wegspoelen. ‘Heb je zin om mijn recept te proeven?’ vraagt Herman en Sabine knikt maar al te graag met haar lieve glimlachende koppie. ‘Ik moet alleen de rest van de post nog doen’ zegt ze en Herman biedt aan dat ze na haar postronde welkom is. ‘Lijkt me erg leuk!’ zegt ze en zo staat hun misschien wel eerste date vast. Sabine loopt weg en Herman ’s hart gaat tekeer… Nét zoals die van Sabine!

Een klein uurtje later zit Herman de krant te lezen en dan komt Sabine naar de deur gelopen. Hij staat op, loopt versneld naar de deur en doet hem open. ‘Welkom! kom binnen!’ is wat hij zegt en terwijl hij haar aankijkt ziet hij haar mooie krullende haren, haar prachtig slanke lichaam en mooie lieve mond, neus en stralende ogen. Hij ruikt haar heerlijke geur en zij dat van hem. Ook Sabine ervaart zijn prachtige aanwezigheid als we het over lichaam, ogen, neus en mond hebben en eigenlijk wil ze hem een knuffel geven. Dát is nog een beetje te vroeg! Wie weet wat deze dag te brengen heeft… Beiden zijn wel een beetje zenuwachtig maar het enthousiasme overheerst!

Twee grote koppen chocolademelk, twee stukken appeltaart en twee verliefde mensen naast elkaar op de bank kletsend over ‘vanalles en nog wat!’ Het wordt gezelliger en gezelliger en de bevestiging is compleet… Ze zijn beiden nog vrijgezel! Voor het geval er vanavond gezoend en geknuffeld gaat worden. De chocolademelk bevalt er goed en ze complimenteert Herman. Hij bedankt haar en ziet dat de klok bijna vijf uur aantikt. Hij hoopt op een antwoord van een vraag… ‘Wil je met me eten?’ Sabine ’s antwoord is ‘ja’ en de oven wordt voorverwarmd. Het beste recept van Herman wordt uit de kast gehaald en samen bereiden ze het voor.

De radio staat aan en beide zingen op de melodie mee. Hij hoort haar prachtig zachte stem, zij dat van hem! Een half uurtje later is het zover… Het eten is klaar en de tafel wordt gedekt. Sabine wil het liefst tegenover hem zitten zodat ze hem kan aankijken, en Herman? Hij wil naar haar prachtige lichaam kunnen kijken en ook naar haar mooie gezicht. Zodra de tafel gedekt is beginnen ze met het eten. Herman schept op en Sabine schept bij hem op… Met een glimlach op beide gezichten klinkt ‘eetsmakelijk’ en er wordt heerlijk gesmuld! Het toetje volgt en ook hier geldt ‘zij schept bij hem op, hij bij haar…’

Alles wordt in de afwasmachine gezet en Herman vraagt of ze wat te doen heeft vanavond… ‘Nou, na deze super gezellige middag met jou wil ik eigenlijk bij je blijven!’ Herman ’s hart begint sneller te kloppen en hij zegt ‘eigenlijk wil ik ook bij jou zijn!’ Zo gezegd, zo gedaan… Ze kletsen, lachen en stoeien af en toe wat… Verliefdheid stijgt en stijgt en zodra de eerste knuffel bij kaarslicht komt… Voelen ze elkaar ’s lichaam! Wát heerlijk! Beide gezichten staan tegenover elkaar en komen dichterbij. ‘Dit voelt heel goed’ zegt Herman en Sabine bevestigt dit met een duidelijke ‘ja’ en een kus op zijn wang…

Ze staan even knuffelend in de kamer en dan komt het moment van de waarheid… Ze kijken elkaar aan en hun lippen komen dichter bij elkaar… De zoen wordt beantwoord! Knuffelend, zoenend en allebei smoorverliefd genieten ze van hun mooiste romantische avond en nacht… En de post? Die moet morgen gewoon weer worden bezorgd. Natuurlijk helpt Herman mee en daarna mag zij met hem een dagje mee naar de chocolaterie… Het lijkt haar erg interessant en eenmaal binnen geniet ze volop van Herman ’s werk en van hem! Ze likken elkaar ’s met chocola besmeurde lippen af en iedereen ziet het… Iedereen geniet van hen! Hen vol met liefde…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *