Het Sjansende stelletje

Het is erg gezellig op het festival, de DJ draait de éne na de andere foute hit en de beat wordt steeds zwaarder. Hein van vijfendertig staat lekker te dansen en swingen in de menigte en hij kijkt om zich heen. Er zijn erg veel leuke meiden hier en dat is nu juist wat hij mist… Een leuke vrouw naast zich! Hij kletst en ouwehoert wat met zijn vrienden maar al snel dreunt de DJ in de tent een Nederlands smartlappenlied er tussendoor en dat is de reden om naar de andere kant van het terrein te gaan. Het zonnetje schijnt volop en de temperatuur is erg prettig. Iedereen loopt in zijn of haar T-shirt met korte broek.

Het openlucht podium staat vol met mensen en daar draait de DJ een aantal feestnummers. Dance, rock, af en toe R&B of die éne bekende Nederlander waar toch iedereen vroeger op danste. De vrienden sluiten zich aan bij de dansers en Hein blijft nog even achter omdat hij een glaasje cola haalt bij de bar. De vrolijke barjuffrouw geeft hem het glas en wenst hem veel plezier. Hij loopt zijn vrienden achterna die al volop aan het dansen zijn. Er komen een paar leuke dames bij de vrienden die hen complimenteren met hun mooie leuke kleren. Hein draagt aardbeiensokken en dat vinden ze erg grappig. Teun, één van de vrienden draagt hamburgersokken en Maikel loopt met bananensokken rond. Ook daarvan wordt wat gevonden!

De vrienden en dames kletsen wat met elkaar en na een gezamenlijk drankje scheiden hun wegen weer. De dames vriendengroep vertrekt naar de tent omdat daar hun favoriete Nederlandse artiest gaat optreden. Hein blijft met zijn jongens achter en ze lopen de polonaise mee. Een hele lange rij loopt langs de dansvloer en een stukje over het terrein. De DJ grapt ‘wel hier blijven he?!’ en even later is iedereen weer op de dansvloer. Iedereen wordt even stil omdat de muziek even voor kort stopt. Dan, even later komt Melrose met ‘Ooooooh oooohoooohooooo’ voorbij en iedereen schreeuwt zijn stem schor. Dan komt er naast Hein een prachtige blonde vrouw staan en zij doet haar arm om hem heen. Hein kijkt verschrikt maar ook verrast. Hij heeft zomaar sjans met een knappe vrouw. Beiden zingen ze nog even het ‘oooooh hooooohooooohoooo’ melodietje terwijl ze elkaar lachend aankijken.

De blonde vrouw, slank met wit T-shirt van de Spice Girls en een spijkerbroek aan komt steeds dichter hem aanstaan. Het lijkt alsof ze met hem wil dansen en Hein gaat hier maar al te graag op in. Na het bekende liedje komt er een heerlijk plaatje van jawel, de Spice Girls. De dame legt haar andere arm om Hein heen en zo staan ze van het ene op het andere moment écht bijna tegen elkaar aan. Hein wordt rood en terwijl ze samen dansen kijkt Hein af en toe even stiekem naar zijn vrienden. Die steken natuurlijk een duim op van ‘ga zo door!’. De dame zingt de tekst van het liedje hardop mee en Hein probeert er een beetje in mee te gaan. Hij kent de tekst niet in zijn geheel. De dame komt tegen hem aanstaan en dan legt ze haar hooft over Hein ’s schouder.

Er komt een rake knuffel en wauw… Wat voelt dat fijn! Hij voelt haar hele lichaam tegen zich aan en haar geur is fantastisch. Angels van Robbie Williams wordt ‘om een bepaalde reden’ opgezet. Van feeststemming gaat de sfeer over in een romantische sfeer… Hein en de nog onbekende dame staan lekker tegen elkaar aan en dan wordt gevraagd naar haar naam. ‘Chantal’ wordt in zijn oren geschreeuwd want door de harde muziek en bas moet ze wel met stemverheffing praten. Het lijkt erop dat ze elkaar leuk zijn gaan vinden en heel het liedje ‘Angels’ wordt afgedanst. Chantal vertelt dat ze even naar de WC gaat maar zo weer terug is. Ze geeft Hein een kusje op zijn wang en met haar vriendinnen loopt ze weg van het podium. Ze gaan inderdaad richting de WC. Hein vertelt wat hem allemaal is overkomen aan zijn vrienden en zij zijn razend enthousiast!

Hij kan niet wachten totdat Chantal weer terug is maar ze blijven wel erg lang weg. Misschien moeten ze allemaal plassen of een grote boodschap? Ze dansen nog even verder en een half uur later zijn de dames nog steeds niet terug. Dan gaat Hein met zijn vrienden naar de andere tent. Misschien zijn ze daar ergens… Hij voelt aan de andere kant dat er iets niet lijkt te kloppen. Ze zouden zo terugkomen maar een halfuur later zijn ze er nóg niet. ‘Ik wil haar nummer, ik wil haar Facebook, ik wil alles van haar!’ is wat hij tegen zijn vrienden zegt en zij kijken een beetje twijfelend. Hein haalt nog een glaasje drinken bij de vriendelijke barjuffrouw en dan gaat het vriendengroepje de feesttent in die propvol zit. Hein wil hoe dan ook naast de enorme feestsfeer Chantal weer zien! Achterin de tent dansen de jongens wat en springen af en toe op de beat. Hein kijkt af en toe om zich heen of de knappe Chantal ergens staat maar geen spoor van haar!

Het hele feestterrein staat ondertussen bomvol met mensen en het is al twee uur later. Hein kan Chantal niet uit zijn hoofd krijgen ondanks dat het blijkbaar alleen maar wat gesjans was. Hij baalt als een stekker. Deze vrouw leek écht serieus te zijn. Dat iemand achter je aansluit in een polonaise of wat met je wil swingen is normaal, maar wat Chantal deed… Dát leek meer dan dat te zijn, zegt hij tegen zijn vrienden. Dan, daar in de verte ziet hij een blonde vrouw die erg op Chantal lijkt. Hij wil er naartoe en zijn vrienden volgen hem. Tussen alle feestvierders, waarvan veel al teveel hebben gedronken wringt hij zich als een theedoek ertussendoor en uiteindelijk komt hij bij de dame. Het is Chantal alleen niet… Ze kijkt hem aan en draait haar gezicht om. Hein baalt, hij had eerder om haar nummer moeten vragen maar dat is allemaal na de tijd… Ga je gelijk naar één flirt al een telefoonnummer vragen? Dat bepraat hij op een iets rustigere plek met zijn vrienden.

Het feest is bijna afgelopen en ondertussen is het al half één geworden. De DJ ’s in de beide tenten sluiten af met hun slotlied en dan gaat de hele menigte weer naar huis… Hein gaat bij de ingang staan in de hoop dat Chantal met haar vriendinnen erlangs loopt maar wordt dan door de security weggestuurd. Hij moet maar vijftig meter verder gaan staan bij de parkeerplaats! Hein ’s vrienden eten een lekker vet broodje hamburger en hijzelf eet een grote bak ijs van de ijscokar. Hein baalt… het was een leuk festival met een fantastische ervaring. Helaas vond zij het blijkbaar niet goed genoeg want een minuutje later, terwijl Hein lekker zijn ijsbekertje opeet komt Chantal met een andere jongen het terrein aflopen… Al kussend, al dronken en met een gevaarlijk caperiool valt ze languit op het fietspad. Een val op het asfalt komt hard aan, nét zoals de teleurstelling bij Hein…

Hij loopt naar haar toe en biedt hulp aan. De jongen waar ze mee ging loopt al een stuk verder en kijkt niet meer naar haar om. Ook hij is ladderzat! Chantal bedankt Hein en slaat haar armen om hem heen. Hij trekt ze van zich af en zegt ‘slaap eerst je roes maar eens uit!’ Misschien treffen we elkaar later een keer als je nuchter bent en kletsen we dan bij… Chantal loopt strompelend weg met wat blauwe plekken en zwaait naar Hein. Dan vliegt ze de jongen aan die verderop staat te kotsen en belanden even later beiden in de bosjes aan de kant van fietspad… Hein schudt met zijn hoofd en loopt lachend maar toch nog licht teleurgesteld met zijn vrienden mee naar huis. ‘Laat ze het lekker uitzoeken!’ is wat hij zegt en samen nemen ze nog even een ‘afsluitend drankje’ van de avond… Hoe het met Chantal afliep? Geen idee! Hein heeft nooit meer iets van haar vernomen…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *