Jip in de zomerdip!

In dit verhaal stelt de 33 jarige Jip zich voor. Hij heeft last van een zomerdip omdat hij alleen is. Geen leuk meisje om hem heen, geen romantiek en geen gezelligheid. Iedereen heeft plezier en is smoorverliefd op elkaar, behalve Jip. Pas geleden had Pamela het uitgemaakt want hij was niet goed genoeg. Geen mannenmake-up, geen dagelijks strak in het pak en zijn familie was maar niets… Pamela heeft veel pijn achtergelaten bij Jip en dat brengt hem in veel verdriet en eenzaamheid. Wat heeft hij te geven want hij is niet de doorsnee jongen. Pamela heeft hem dat allemaal wijsgemaakt. Het was toch echt de druppel dat laatst met dertig graden Jip opnieuw geen pak aanhad met een nette zwarte broek. Jip werd toen eindelijk een keer boos en dat pikte mevrouw al helemaal niet. Haar ouders en Pamela zetten hem het huis uit en toen moest hij naar zijn eigen huis toe lopen.

Na dertig kilometer lopen was Jip weer afgekoeld. Hij had geen zin in een taxi, hij wilde alleen maar buiten lopen en vooral even niemand in zijn buurt. Toen hij eindelijk thuis was kreeg hij een appje met een boodschap dat het voorbij is. Verdrietig en opgelucht was hij, aan de ene kant hield hij nog van haar, aan de andere kant kon hij haar wel ‘ik weet niet wat doen’. Een nieuwe start, een nieuw leven dacht Jip bij zichzelf maar nu is het tijd voor een nieuwe liefde in zijn leven. Het wil momenteel alleen niet zo vlotten… Je kunt een meisje nu eenmaal niet tevoorschijn toveren. Datingsite hier, swipen daar maar op het moment zijn nog steeds niet alle rapen gaar! Met zijn vrienden gaat hij weleens uit en beweegt hij zijn heupen tijdens een gezellige dans maar ook daar maakte hij nog geen enkele kans. Er zijn genoeg leuke dames maar ja… Als het er niet van komt dan komt het er niet van!

Op een dag gaat Jip naar een recreatieplas in de buurt. Het is zessendertig graden, de zon brandt op een ieders bolletje en ruggen worden massaal ingesmeerd. Jip heeft zich thuis al ingesmeerd en met zijn hondje Pepijn wandelt hij langs de plas en de prachtige natuur eromheen. Het is er poepdruk en hij loopt met zijn hondje tussen de vele mensen door. Stelletjes, ouders met hun kinderen en vrienden gaan hem voorbij en uiteindelijk is het weer wat rustiger als hij aan de overkant van de plas wandelt. Her en der liggen wat mensen op een badhanddoek lekker uit te rusten. Dan, daar in de verte liggen drie leuke dames te zonnen en het lijkt erop dat ze een oogje op Jip hebben. Of is het Pepijn? Daar komt hij zo achter. Zodra Jip langs de dames loopt wordt er vriendelijk begroet en natuurlijk reageert hij terug door ook met zijn lieve blik hallo te zeggen.

Er wordt wat gegiecheld terwijl Jip een paar meter verderop ook zijn badhanddoek neerlegt. Pepijn zit naast hem en geeft zijn baasje een likje over zijn gezicht. De drie meiden houden Jip en zijn hondje in de gaten en je kunt zien dat ze graag contact willen leggen. Nou, eigenlijk is het één van de dames die hem wel erg leuk vindt. Zou het liefde op het eerste gezicht kunnen zijn? Jip denkt bij zichzelf ‘dat zijn leuke dames’ maar ik durf er geen gesprekje mee te voeren want ik ben toch maar niks! Dankjewel Pamela, dankjewel schepper! Wat is eigenlijk mijn doel hier? Mijn hele leven alleen blijven en misschien wel uitgelachen worden?! Dan komt één van de dames naar hem toe en vraagt of ze Pepijn mag aaien. Wát een lieve hond is dat en ze vertelt dat ze hondentrimster is. Pepijn wordt lekker verwend door Eline, de knappe blonde dame met haar lieve gezicht. Kom lekker zitten, biedt Jip aan en Eline bedenkt zich geen moment en komt naast hem zitten.

Innerlijk voelt Jip zich een beetje zenuwachtig, want er zit een prachtige vrouw naast hem in haar bikini met haar prachtig slanke lichaam, blonde haren en ontzettend lieve uitstraling. Haar ogen, wauw! Die maken écht contact met hem en dat maakt hem alleen al op slag verliefd! Elke minuut begint zijn hart sneller te kloppen en dan kijkt Eline naar Jip ’s gezicht. ‘Je lijkt me een lieve spontane jongen’ en Jip begint wat te blozen. Ze kletsen wat heen en weer en af en toe wordt er gelachen. De twee vriendinnen kijken af en toe naar de plek waar Jip en Eline zitten en die zijn super enthousiast. Eline vertelt dat ze in dezelfde plaats woont als Jip en dat ze ook haar honden trimsalon in deze plaats heeft. Jip vertelt dat hij in de bakkerij werkt bij zijn woonplaats, maar Eline is er nog nooit geweest. Er zijn namelijk vier bakkerijen in het plaatsje en zij komt altijd bij de bakkerij van haar familie. Het enthousiasme straalt er bij beiden vanaf. Niet alleen vanwege de lieve Pepijn…

Een uur later loopt Jim met Eline en Pepijn naar de twee vriendinnen die nog liggen te zonnebaden. Hij stelt zich aan hen voor en handen worden geschud. Nu zit hij tussen drie leuke meiden waarvan ééntje nog steeds de leukste is, en dat is Eline! Pepijn heeft ook helemaal zijn dag. Door drie meiden wordt hij geaaid en geknuffeld en Eline en Jip kijken elkaar ondertussen smoorverliefd aan. Beide gezichten glimlachen, ogen spreken boekdelen en gek genoeg komen ze steeds dichter tegen elkaar te zitten. Ze gaan samen even heerlijk genieten van de zon en terwijl ze naast elkaar liggen met de zonnebril op wordt er door de twee meiden met Pepijn gespeeld. Eline vraagt of Jip al eerder een relatie heeft gehad en hij antwoordt met ja. Hij vertelt hoe zijn vorige relatie verliep en Eline kijkt op. ‘Echt waar?! Wat een naar mens’, zegt ze. ‘Dat mensen een prachtig iemand als jou dat aandoen…’ Tjah, zegt Jip. ‘Ik was niet goed genoeg’. Eline pakt zijn hand vast en knijpt er een beetje in.

‘Voor mij ben je goed genoeg’ zegt ze en even later laat ze zijn hand weer los. ‘Dankje’ zegt Jip en hij zegt dat hij het erg lief vindt dat ze dat zegt. Eline vertelt ook over haar vorige relatie en ze raakt emotioneel. Dat had Jip niet verwacht. Ze gaat rechtop zitten en droogt haar tranen. Hij ziet haar als een sterke vrolijke vrouw maar toch heeft ze een zelfde verhaal als hem. Hij kijkt haar aan en slaat  dan een arm om haar heen. Ze legt haar hoofd tegen zijn schouder en huilt een beetje uit. ‘Je mag bij mij jezelf zijn en ik mag je zoals je bent’ zegt Jip. Eline gaat nog wat meer tegen Jip aanzitten en ook zij slaat een arm om hem heen. ‘Ik heb wat voor je’ zegt Jip en hij pakt uit zijn zak een steentje met geloof, hoop en liefde erop gekrast. Hij geeft het aan haar en ze bedankt hem met een intense knuffel. Dát voelt zo ontzettend goed die lichamen tegen elkaar! Ze ruiken elkaar ’s geur, ze voelen elkaar ’s zachte huid en zodra buik tegen buik gaan wordt het verlangen om elkaar vast te houden intenser.

Hun hoofden leunen over elkaar ’s schouder en ze geven elkaar even later een kusje op de wangen. Beiden zeggen tegelijk ‘dankjewel!’ en gaan samen een wandelingetje maken. Ze lopen drie keer de hele plas rond en de vriendinnen hebben een terrasje gevonden waar ze een grote bak patat, wijn en een grote ijsco naar binnen werken. Jip en Eline gaan bij een mooie grote boom staan dat een stukje verder van de plas afstaat en wat is dát daar achter? Het zijn jonge eendjes met hun moeder die genieten van het leven! Smoorverliefd staan Jip en Eline tegen elkaar aan en staan te zoenen. Ze knuffelen elkaar en dan beurt Jip Eline op. Ze slaat haar benen om Jip heen en al genietend van elkaar ervaren ze échte liefde voor altijd! Na een heerlijke wandeling maar niet te vergeten de knuffelpartij komen ze weer bij de andere meiden. Pepijn is lekker verwend en het hondje speelt nu met de hond van iemand anders die ook aan het terras zit. Het is avond aan het worden en ze gaan na een prachtige dag naar huis.

De vriendinnen gaan ieders naar hun eigen huis. Jip en Pepijn naar dat van hen. Jip en Eline komen morgen weer bij elkaar want de smoorverliefden willen elkaar zo vaak mogelijk zien en aanraken! Ze hebben afgesproken bij de kerk in het dorp. Daar tegenover is een erg leuk café waar ze eerst wat gaan drinken en dan zien ze wel hoe de dag verloopt. Zo gezegd, zo gedaan. Na afgelopen nacht heerlijk te hebben geslapen komen beiden op hun best naar de kerk en het eerste wat ze doen is elkaar heerlijk vasthouden en knuffelen. Samen lopen ze hand in hand naar de kerk om eerst deze eens te bezichtigen van binnen. ‘Zie je het al voor je, dat ik hier het ja woord zeg tegen je bij het altaar?’ zegt Eline. ‘Jazeker!’ zegt Jip en hij zegt dat hij er zich al op verheugt. Dan schieten ze samen in de lach en kijken verder in de kerk. Eline wil wel heel erg graag touwen, nét zoals Jip. Ze hebben al met elkaar afgesproken waar ze dat willen doen. Namelijk in deze prachtige kerk. Met de ouders, broers, zussen, vrienden en vriendinnen, een paar collega ’s en natuurlijk ook wat honden van de trimsalon.

Dat pas over twee jaar… Eerst lekker wat drinken in het café en dan een heerlijke wandeling door het bloemenveld waar ze even later in het gras gaan liggen. De romantiek is actiever dan actief. Ze genieten van elkaar op en top! Naast prachtige romantiek leren ze elkaar steeds beter kennen. Ze gaan na verloop van tijd samenwonen en een prachtige toekomst ligt voor ze. Twee prachtige families worden door hun bruiloft waarin ze voor altijd trouw beloven één. Jip en Eline komen nog vaak genoeg in het bloemenveld en de recreatieplas blijft een bijzondere plek omdat ze elkaar daar op een spontane en bijzondere manier hebben leren kennen. Jip vanwege de wandeling met hondje Pepijn, Eline vanwege een dagje genieten met vriendinnen. Zo kwam van het één het ander. Gemis en verdriet werd bij hen opgevuld door liefde. De liefde zoals het hoort te zijn zonder haat en pijn. Ze houden intens van elkaar en hun huwelijk heeft dat nog extra bevestigd. De zomerdip is nooit meer bij Jip teruggekomen. Daar heeft hij voor eens en altijd afscheid van genomen. Eline had meer last van de winterdip. Ook deze is voor altijd weggebleven!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *