Boerin zoekt man 1/2

Stanley is 38, hij werkt bij zijn vader op een tuincentrum en hij speelt graag gitaar. Hij zit bij een bandje en elke maand treden ze een keer op. Het bandje is razend populair waardoor er veel mensen op af komen. Veel mannen, vrouwen maar ook kinderen luisteren aandachtig naar de prachtig zelfverzonnen nummers. Je zou denken dat er wel ergens een leuke dame voor hem is in het publiek of in het kennissennetwerk waar ze als bandje zitten maar helaas… Ja, er is één iemand, Floortje, maar zij is voor Stanley wat te opdringerig en het moet allemaal zoals zij het wil. Daar is hij na twee dates écht wel achter gekomen. Ze hadden elkaar leren kennen via een muziekuitvoering. Nadat hij twee keer had afgerekend bij peper dure restaurants, zo ’n driehonderdvijftig euro per keer, heeft hij laten weten af te zien van een derde date. Toch blijft ze contact zoeken als ze optreden en Stanley vindt in gedachten dat dát maar eens moet ophouden. Kan Floortje er wat aan doen dat ze nog verliefd op hem is?

Jammer dan, had ze niet ook nogeens Stanley op een ‘smile’ achtige manier moeten dwingen om in driedelig pak te komen tijdens de dates. Floortje is een erg knappe vrouw om te zien en stiekem wordt ze door meerdere mannen leuk gevonden. Een doorsnee sexy vrouw zeg maar waar naast veel make up niets aan ontbreekt! Haar rijke ouders zagen het helemaal zitten met Stanley en zij zagen al een bruiloft in het vizier… Helaas voor hen, een gelukje voor Stanley! Aanstaande zondag komt er een nieuw seizoen van een TV programma waarin boerinnen op zoek gaan naar mannen. Zeg maar ‘boerin zoekt man!’ Zodra het zover is pakt Stanley een glas cola met wat pindarotsjes en bereidt zich voor om naar de eerste aflevering te kijken waarin de boerinnen worden voorgesteld. De uitzending is begonnen en de gezellige presentatrice opent de televisie avond. Dan komen de boerinnen voorbij en met veel enthousiasme kijkt Stanley. Een ieder heeft weer wat anders, positief en negatief, de één is bollenteler, de ander werkt met champignons. Niet te vergeten de boerinnen met koeien en schapen.

Dan komt boerin Marijke in beeld en Stanley wordt alleen maar enthousiaster en enthousiaster. Het lijkt alsof hij al verliefd op haar begint te worden terwijl hij alleen nog maar naar de TV kijkt. Hij volgt haar hele voorstelronde en hij ziet al voor zich dat hij daar met haar samenwerkt en een gezinnetje vormt met kindjes. Eigenlijk te gek voor woorden hoe hij hierover nadenkt, maar Stanley voelt zich behoorlijk alleen als single van 38. De mooie Marijke, slank, blond haar met golvend haar, en verder zoals een mooie knappe vrouw eruit ziet met haar mooie lieve spontane gezichtsuitdrukking zoekt iemand die toevallig hetzelfde karakter heeft als Stanley. Aan het einde van de uitzending denkt Stanley na… Zal ik eens een gok wagen en haar een brief sturen? Terwijl het buiten pijpenstelen regent start hij zijn laptop op en zoekt het adres met de gegevens die hij nodig heeft om de brief te posten. Hij start daarna zijn tekstverwerker, kiest een leuk lettertype met kleur donkerblauw en begint aan zijn brief… ‘Hallo Marijke’, nee, ‘Dag Marijke’, nee, ‘Lieve Marijke’,  ja dat is een goede opening…

Hij zit urenlang te typen en te wissen en uiteindelijk heeft hij vroeg in de ochtend, rond de klok van twee de brief klaar. Hij leest het nog eens na en corrigeert nog wat laatste dingetjes. Dan wordt de brief in een envelop gedaan en niet te vergeten wordt een foto bijgevoegd. Zodra alles klaar is voor verzending loopt Stanley naar de brievenbus bij hem om de hoek en een beetje zenuwachtig staat hij ervoor… ‘Als ik hem er nu doorheen laat glijden kan mijn leven voorgoed veranderen, kan ik dit wel aan?!’ Vooral als hij ook in het begin nog concurrentie heeft van de andere mannen… Toch glijdt de brief in de brievenbus en met een gevoel van ‘ik zie wel’ loopt Stanley weer naar huis. Eenmaal thuis kijkt hij nogeens naar wat foto ’s en het introfilmpje van de 37 jarige Marijke. Er gaat een tijdje overheen maar dan krijgt hij telefoon van de redactie van het TV programma. Hij is uitgekozen om mee te doen. Stanley weet zich even geen raad, want eerlijk gezegd had hij dit niet meer verwacht. De redactie vertelt dat Marijke de brief en foto van hem wel heel erg leuk vindt en dat hij bij de eerste ronde waarin de speeddates plaatsvinden mag deelnemen.

Hij komt tegenover zijn grote favoriet te zitten. Tijdens een speeddate en met cameraploegen tegenover Marijke. De datum van de speeddates komt steeds dichterbij en op de dag zelf maakt Stanley zich op als de knapste man… Hij moet natuurlijk wel heel erg goed voor de dag komen. Met zijn vrienden heeft hij nieuwe kleren gekocht en het duurste geurtje. Daarmee stapt hij in de auto en rijdt richting de plek. Hoe dichterbij hij komt, hoe zenuwachtiger hij wordt. Want over nog geen tien minuten krijgt hij de mooie en lieve Marijke te zien. Hoe zal deze dag verlopen? En wordt hij uitgekozen om te mogen logeren op haar boerderij? Het moment breekt aan… Stanley rijdt de parkeerplaats op en loopt met veel spanning naar binnen. Daar wordt hij hartelijk verwelkomd en de cameraploegen staan klaar. Hij wordt naar de speeddate kamer van Marijke begeleid en daar moet hij wachten totdat hij aan de beurt is. Hij zit in een soort wachtkamertje met gezellige tierelantijntjes en mooie planten. Andere jongemannen zitten bij hem en ze kletsen wat voort. Dan wordt Stanley geroepen en al zwetend staat hij op en loopt de kamer van Marijke binnen…

Hij bekijkt haar eens goed, nét zoals Marijke dat doet naar Stanley. ‘Ga zitten’ is wat ze zegt en Stanley gaat zitten. Wát een prachtige vrouw is ze ook in het echt, denkt hij en zodra het klokje begint te tikken begint de speeddate. Marijke begint met het gesprek en Stanley antwoordt. Uiteindelijk komt er van beide kanten een vraag- en antwoordenspel en er lijkt al een beetje een klik te komen. Dan, na een tijdje kletsen klinkt de klok. De tijd is om! Ze bedanken elkaar en Stanley loopt de kamer uit. Hij kletst wat na met sommige mensen en de cameraploeg komt naar hem toe… Dát had hij even niet verwacht en hij wordt geïnterviewd met de vraag wat hij van Marijke vindt. Natuurlijk is hij enthousiast. Niet een beetje maar reuze enthousiast! Hij hoopt dat hij naar de boerderij mag om daar te logeren maar dat gaat wel héél spannend worden allemaal… Zal hij écht haar man kunnen worden? Zal zijn droom uitkomen? Hij lijkt smoorverliefd op haar te zijn geworden maar is zij het al op hem of zal dat ooit gebeuren?

Na een middagje gezelligheid stapt Stanley in de auto en rijdt naar huis. Eenmaal thuis maakt hij eten voor zichzelf en als hij zijn aardappeltjes met bonen en tomatensaus opheeft doet hij de afwas. Binnen enkele dagen zal hij horen of hij doorgaat naar de volgende ronde. Deze dag werd besteed aan opnames om de speeddates zo goed mogelijk te laten verlopen, ook voor op TV! Hij heeft al een oproep gekregen om aanstaande woensdag aanwezig te zijn op dezelfde plek waar de opnames beginnen en waar hij ook van Marijke zelf te horen krijgt of hij bij haar mag logeren. Een paar spannende dagen gaan voorbij. Stanley verheugt zich op woensdag, maar ergens is ook het besef dat het een teleurstelling kan zijn. Hij verheugt zich zo op haar… ‘Ach, dan heb ik pech gehad’ denkt hij bij zichzelf. ‘De kop gaat er niet vanaf!’ Eindelijk is het dan woensdag, eindelijk is hij bij de opname en staat hij met zijn concurrentie tegenover Marijke, De presentatrice kletst wat richting de camera, zoals het hoort en uiteindelijk vraagt ze aan Marijke wie er met haar door mogen naar de logeerpartijen… Vijf mannen mogen mee, en er zijn er al vier genoemd, behalve die van Stanley!

Dan, als laatste… ‘Wie mag er als laatst mee naar je boerderij?’ vraagt de presentatrice. Even is het stil en dan antwoord Marijke met een lieve glimlach ‘Stanley!’… Hij geloofd zijn oren niet! Hij bedankt haar en loopt super enthousiast naar de backstage plek. De andere vier jongens komen bij hem en feliciteren hem. ‘Nu worden we concurrenten van elkaar!’ zeggen ze tegen elkaar en met een drankje en lekker hapje wordt de dag weer gezellig afgebroken. Stanley rijdt uiteindelijk naar huis en eenmaal thuis begint hij meteen wat spullen in te pakken, want de logeerpartij is al over een week! Hoe dit avontuur verder zal verlopen lees je in het volgende deel van dit verhaal. Stanley is superblij, nét zoals zijn ouders en jongere zusje. ‘Je wordt een bekendheid, jongen!’ zegt zijn vader en ‘misschien vind je ook hier wel de liefde van je leven!’ zegt zijn moeder. Stanley hoopt dit echt, want hij is nog steeds heel erg ‘hotel de botel’ op Marijke en hij kan haar niet uit zijn hoofd zetten. Eerst een week van voorbereiding en de dingen die normaal ook in zijn leven gebeuren! Aanstaande zaterdag zal hij in zijn mooie zwarte auto stappen en richting het noorden van het land rijden om Marijke te ontmoeten… Het vervolg in het volgende deel!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *