Het knapste meisje uit de klas

Daniel is al twee jaar smoorverliefd op het knapste meisje uit de klas. Haar naam is Sabrina. Ze volgen beiden dezelfde opleiding en het begon allemaal op een schoolfeest. Vanaf het voorgezet onderwijs kennen ze elkaar al en vanaf het schoolfeest van het eerste beroepsopleidingsjaar werden de gevoelens voor Daniel steeds serieuzer. Ze gingen als gewone klasgenoten met elkaar om totdat er bij hem een warm vonkje ging branden naar Sabrina. Tijdens het schoolfeest dansten de twee met elkaar en het werd erg gezellig. Sabrina ’s lichaam kwam steeds dichter naar dat van hem en hij was blij dat hij haar in de dans mocht sturen. Even stonden de gezichten tegenover elkaar en keken beide ogen elkaar aan. Het leek een eerste kus te worden maar helaas… Er kwam geen kus omdat de conciërge, Rodney naar haar toe kwam omdat ze moest helpen met het opzetten van een alcoholisch drankstapeltje. Ofwel een mogelijke romantische draai werd bruut afgebroken.

Met een rotgevoel liep Daniel weg uit de gymzaal die heel mooi was omgebouwd tot danszaal. Het feest was afgelopen en met zijn vrienden liep hij naar huis. Vanaf dat moment kan hij alleen maar aan Sabrina denken. De heerlijke geur, haar prachtige haren, haar mooie en lieve gezicht en haar fantastische lichaam… Toen Sabrina ’s stem tijdens de dans zo nu en dan in zijn oren klonk was hij al verkocht. Zo opeens! Sinds dien heeft hij een hekel aan conciërge Rodney. Hij kan hem wel ‘ik weet niet wat’ doen want waarom heeft hij het zo abrupt afgebroken? Sabrina liep met hem mee en Daniel heeft haar die avond en nacht niet meer gezien. Het is nu twee jaar later, de schoolvakantie breekt aan en iedereen gaat op vakantie. Daniel zit op een mooie berg in Zwitserland op een rots met pen en papier want hij wil nu eindelijk een brief aan Sabrina schrijven. Dit lukt echter niet… Hij denkt na, schrijft wat op het vel papier maar na een tijdje scheurt hij het door.

De hele vakantie denkt hij aan haar! Na twee jaar moet er een keer verlossing komen met goede afloop… Na drie uur op de berg te hebben gezeten wandelt hij terug naar het huis waar hij met zijn ouders zit. Hij zegt niets tegen hen, maar de ouders hebben in de gaten dat er wat met hem is. Dan, op een avond met een glaasje wijn voor de TV, tijdens het kijken naar een romantische film op de Zwitserse TV vertelt Daniel wat er met hem aan de hand is. Beide ouders kijken hem aan en vragen ‘waarom stuur je geen brief?’ Hij vertelt dat hij dat probeert maar er bijna geen woord op krijgt. Het is niet goed genoeg en hoe ga je iemand proberen te versieren of ‘bij je te krijgen’? Zijn ouders zeggen dat hij na twee jaar weleens uit dat verliefde lijden verlost mag worden en dat hij het gewoon moet doen zoals hij het voelt. Daniel denkt er over na en pakt nog een ijsje uit de vrieskast. Daarna gaat hij naar bed en natuurlijk denkt hij bijna alleen maar na over zijn stiekeme verliefdheid ‘Sabrina’.

De volgende dag is al lang begonnen en om tien uur wordt hij wakker. Blijkbaar had hij de rust echt even nodig en staat op met een lekkere douche. Vandaag wordt het een warme dag en er staat een grote wandeling op de planning. Voordat hij met zijn ouders deze wandeling gaat maken pakt hij tijdens het ontbijt pen en papier en begint wat dingen op te schrijven. Zijn broertje vraagt wat hij doet en ‘afblijven!’ klinkt. Dan begint het ontbijt en staat op het vel papier al de tekst ‘lieve Sabrina’. Het begin is er en als ze met de wandeling door de bergen en natuur zijn begonnen geniet iedereen van de prachtige schone Zwitserse natuur. Aan een picknicktafeltje gaan ze tussen de middag een boterham eten en Daniel pakt zijn vel papier er weer even bij. Broertje Willem is even foto ’s aan het maken van de omgeving en zit met zijn maten te appen, dus nu kan hij even de tekst ‘lieve Sabrina’ uitbreiden met meer!

Hij volgt zijn gevoel door het zonder blokkades op papier te zetten en voor hij het weet is de eerste alinea een feit! De wandeling wordt hervat en Daniel voelt zich al een stuk beter. Hij heeft eindelijk zijn gevoel kunnen uiten, ookal is het op een vel papier. De vakantie duurt nog een week en ze genieten volop! Ook Daniel voelt zich met Sabrina ‘in gedachten’ bij zich erg goed en geniet volop van het prachtige land. Natuur, klimmen, afdalen, zwemmen en heerlijk lekker eten… Dat was hun verblijf in Zwitserland. Eenmaal thuis gaat Daniel boodschappen doen. Hij is gevraagd om even naar de bakker twee brood te halen. Bij de bakker aangekomen pakt hij na het afrekenen zijn broden en loopt weer terug naar zijn fiets. Daar komt hij Sabrina tegen, wat hij totaal niet verwachtte… ‘Hé hoe  gaat het met jou dan?!’ roept ze naar hem en Daniel antwoord dat het goed gaat. Hij vraagt hoe het met haar gaat, maar wel met zweet op de rug! Hij staat naast haar met de fiets tussen zijn benen en begint iets te beven. Tjah, dat krijg je als je opeens de grote liefde in je leven ziet!

Ze kletsen een kort praatje bij elkaar en gaan dan weer hun eigen weg. Over een paar weken zien ze elkaar weer op school en in de klas. Hij verheugt zich daar wel weer op, want dan kan hij haar elke dag weer zien. Vrolijk fietst Daniel terug naar huis en geeft de broden af. Na een paar weken is het weer tijd om naar school te gaan en Daniel heeft er erg veel zin in. Eindelijk kan hij zijn ‘Sabrina’ weer zien en al vroeg zit hij op de fiets. Aangekomen op school kletst iedereen bij en zodra de klas samen is komt eindelijk met prachtig dansende haren en een prachtige verschijning Sabrina aan. Hij kan zijn ogen niet van haar afhouden en begroet haar zodra ze aan komt lopen met de zware boekentas. Ze antwoordt heel spontaan ‘goedemorgen allemaal’ en dan loopt iedereen naar binnen om zich te melden bij de eerste les. Sabrina komt naast Hennie zitten, een goede vriend van Daniel. Ze aait over zijn schouder en over zijn wang en Daniel denkt bij zichzelf ‘wat is dat nu?!’

Concentreren is voor Daniel nu erg lastig want zijn al die twee jaar voor niets geweest? Ze gaan wel erg ‘leuk’ met elkaar om en naast schrik komt er ook angst, want wát als ze wat met elkaar hebben gekregen in de vakantie, of misschien nog wel eerder? De les duurt voort, en het lijkt voor Daniel erg lang te duren, dan gaat eindelijk de bel en iedereen haast zich naar de kantine. Daniel loopt naar Hennie om een praatje te maken en uiteindelijk te vragen of Sabrina en hij wat met elkaar hebben maar het verlossende antwoord komt al snel… ‘Nee!’ we zijn gewoon goede vrienden en af en toe ouwehoeren we wat! Dat geeft Daniel een goed gevoel en hij zegt ‘ahhh gelukkig!’ Hennie kijkt hem verbijsterd aan want dat antwoord had hij niet verwacht. Terwijl Sabrina zit te wachten op haar zelfgemaakte broodje gezond komt Daniel naast haar staan, want hij heeft ook zin in een broodje. En, kan hij even weer van Sabrina ’s aanwezigheid genieten. Sabrina groet hem en hij haar…

Dan vraagt Daniel of ze bij hem wil komen zitten en dat wil ze wel. Ze eten, kletsen en geinen wat naar elkaar maar Daniel vraagt zich af ‘voelt Sabrina écht wat voor hem?’ De les begint weer en beiden ruimen hun dienblad op. Ze lopen samen naar de klas en met een bezwete rug gaat Daniel naast Sabrina zitten. Hoezo doet hij dat nu opeens? Het lijkt wel een automatische piloot maar goed, ze lijkt het leuk te vinden dat hij naast haar komt zitten. Er worden zo nu en dan snoepjes tussen beiden uitgewisseld en na wat gegrinnik stuurt opeens de leraar beiden de klas uit! ‘Er mag niet gegeten worden tijdens de les, en wat doen jullie?! Wegwezen!’ Zowel Sabrina als Daniel lopen de les uit en gaan samen even buiten zitten. Daniel voelt een stuk papier in zijn broekzak. Wat is dat nu? zegt hij tegen Sabrina. Hij pakt het uit zijn zak en er staat al gelijk ‘lieve Sabrina’… Zij zit naast hem en ze kijkt stomverbaasd… ‘Mag ik het lezen?!’ vraagt ze.

‘Euh…’ jah, euh… twijfelt Danielle en zij pakt het uit zijn handen. Ze leest het briefje en Daniel weet niet hoe hij zich moet gedragen. Hoe zal ze reageren? Wat zal zij van hem vinden? Ze leest en leest en de tijd lijkt langer te duren dan anders… ‘Alsjeblieft, zeg wat!’ denkt Daniel. Dan vouwt ze het briefje weer netjes op en geeft het terug. Sabrina kijkt Daniel aan en ze vraagt of hij met haar mee wil naar het park dichtbij school. Beiden lopen naar het park want zij wil wat tegen hem zeggen. Zodra ze bij het fonteintje zijn begint Sabrina te praten en vertelt dat ze dit niet meer had verwacht. ‘Het was inderdaad een erg gezellige dans’ zegt ze en ook bij haar kwamen er meer vlindertjes. Daniel begint zich steeds beter te voelen maar uiteindelijk vertelt ze dat ze er nog niet aan toe is. Dát is voor Daniel een behoorlijke teleurstelling en samen lopen weer terug naar school. Eigenlijk heeft Daniel er geen zin meer in vandaag en aan het einde van de dag fietst hij alleen naar huis. Ondanks de teleurstelling is de verliefdheid nog niet over en de volgende dag is nog steeds zijn ‘vizier’ gericht op de mooie prachtige en sexy zomerse Sabrina.

Elke dag die voorbij gaat ziet Daniel haar nog steeds zitten. Alles staat haar mooi, maar vooral met die mooie strakke T-shirtjes aan en een korte rok ziet Daniel het helemaal zitten! Hij is in de war. Ze is er niet aan toe maar wanneer wel? Afgewezen is hij in principe niet vindt hij. Daniel gaat met zijn vriendengroep maar ook met Sabrina erbij een middagje naar de stad. Ze shoppen wat en Sabrina gaat met de jongens naar een kledingzaak. Ze laat Daniel een mooi shirt zien ‘dat hem wel goed zal staan’ en Daniel gaat het natuurlijk meteen passen! Hij loopt het pashokje uit en ziet Sabrina niet meer staan. Wat is dat nu? Hij kijkt zijn vrienden maar zij lijken niets in de gaten te hebben. Sabrina staat alweer bij de kassa af te rekenen en loopt vervolgens de winkel uit. Dan komen de vrienden weer bij elkaar en bespreken dat ze naar de bioscoop willen. Sabrina wordt gevraagd of ze mee wil en uit enthousiasme zegt ze ja. Danielle wil vanavond hoe dan ook naast haar zitten, ookal is hij behoorlijk zenuwachtig als zij bij hem in de buurt is…

De avond breekt aan. Ze hebben gezellig gegeten en lopen totdat de bioscoop open is naar een kroegje om daar wat lekkers te drinken. Om zeven uur ’s avonds gaat de bioscoop open en ze hebben besloten om naar een gezellige romantische komedie te gaan. David probeert in de buurt van Sabrina te blijven want hij wil hoe dan ook naast haar zitten. Wat hij gehoopt heeft gebeurt niet. Simon, één van de andere vrienden gaat naast haar zitten en René, wéér een andere vriend gaat aan de andere kant naast haar zitten. Hij baalt, het is wel leuk, maar hij kan niet naast zijn liefde zitten. De film begint na een reclameblok en af en toe kijkt hij in de donkere zaal naar Sabrina. Wauw! Denkt hij bij zichzelf. Ze ziet er nu écht prachtig uit in dat strakke witte T-shirtje met die korte broek. Hij zou haar erg graag willen knuffelen. Dat verliefdheid zo ver kan gaan, twee jaar en dan ‘ik ben er nog niet aan toe’ te horen… Dat gaat er bij hem niet in! De film wordt halverwege onderbroken door de pauze. Iedereen loopt de filmzaal uit om wat lekkers te halen en vervolgens gaan ze weer terug.

Daniel kletst met Hennie. Zij hebben het over vanalles en eventjes over Sabrina. Hij heeft een balletje voor hem opgegooid en zij vindt Daniel juist erg leuk! Dat is wat hij vertelt terwijl Sabrina nog niet terug de zaal in is. Hennie had wat in de gaten toen met die opmerking op school en toen wilde hij hem meteen helpen. Dát is wel erg gaaf, zegt Daniel en de film begint weer te draaien. De plek naast hem is leeg, want Daniel zit aan de buitenkant van de vriendengroep. Plots komt er iemand zijn richting opgelopen en na het voorkruipen voor de stoelen en mensen komt Sabrina naast hem zitten. Wauw! Hij ruikt haar geur en met een glimlach kijkt ze Daniel aan. Hij houdt haar een bak zoete popcorn voor en met haar mooie zachte hand graait ze er wat popcorn uit. ‘Dankjewel’ glimlacht Sabrina en ze kijkt weer naar de film. Er komt een spannende scene aan en terwijl het gaande is legt Sabrina haar hoofd tegen dat van Daniel. Heerlijk dat hij dat vindt kijkt hij verder, want wat moet hij nu doen? Een arm om haar heenslaan?

Ze blijft na de spannende scene met haar hoofd tegen Daniel aanzitten. Hij draait zijn hoofd naar haar en zij glimlacht. Ze fluistert in zijn oor ‘heb je zin om straks met me mee te gaan?’ Daniel antwoordt jazeker, lijkt me leuk! Zodra de film is afgelopen gaan de vrienden, behalve Daniel en Sabrina weer naar huis en zij lopen samen de stad in. ‘Ik moet je aan iemand voorstellen’ zegt Sabrina en ze lopen een horecazaak binnen. Daniel wil eigenlijk maar één ding en dat is met haar zoenen en knuffelen! Hij heeft er zo op gewacht al die tijd… Sabrina loopt naar de band die nog aan het repeteren is en geeft de drummer een kus op zijn mond. Een knuffel volgt en Sabrina stelt Daniel voor aan haar nieuwe vriend… Sinds gisteravond hebben ze officieel wat en Daniel staat te kijken van verdriet! Waarom?! Waarom?! Hij loopt chagrijnig de horecazaak uit en fietst zo snel mogelijk naar huis. Huilend… Het is al nacht en snel gaat hij op zijn bed liggen. Na een potje janken valt hij in slaap en breekt de zaterdagochtend al snel weer aan.

Chagrijnig staat hij op en vertelt wat hem is overkomen. Daniel ’s ouders troosten hem en praten er met hem over. ‘Misschien moet je eerst je school eens afmaken voordat je aan dat soort dingen begint’. Hij geeft hen gelijk maar toch… Hij is verliefd en nu heeft ze sinds een paar dagen tóch een vriend. Een twintig jaar oudere drummer! Wat moet hij met haar… Eigenlijk vindt hij het maar niets, maar zijn ouders zeggen ‘leeftijd zegt niets!’ liefde wel! Daniel gaat een broodje ei maken en eet het op. Dan belt hij wat vrienden om te vragen of ze zin hebben om vanavond uit te gaan en dat willen ze maar al te graag. De nachtclub in de stad is waar ze naartoe gaan en hopelijk kan Daniel snel Sabrina uit zijn hoofd zetten na twee jaar afvragen ‘welles, nietes’… Wie weet loopt er een leuk meisje daar in de club en is alles al snel ‘verleden tijd’…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *