Denise

Douwe heeft het weekend van zijn leven. Het is prachtig lenteweer en alles is sinds een tijdje weer open. Met zijn vrienden loopt hij zaterdagavond een erg gezellig ogende dancing binnen. De deuren zijn sinds vanavond voor het eerst geopend en nadat ze grondig zijn gecontroleerd door de beveiligers mogen ze naar binnen en worden ze welkom geheten. De jassen worden opgehangen, muntjes worden gekocht en ze lopen door naar de danszaal. Het is al gezellig druk en de vrienden lopen overal langs om alles te verkennen. Ze treffen nog andere vrienden en kletsen bij. Het gaat over koetjes en kalfjes en de laatste actualiteiten van iedereen zijn up-to-date. Er wordt gelachen, gedanst op de vrolijke goed gehumeurde muziek en natuurlijk stiekem ook gekeken naar leuke dames. Douwe heeft zin in een biertje en vraagt of de anderen ook wat willen. Maar al te graag en hij loopt naar de bar om wat te halen.

Daar staat Denise, ze vraagt wat Douwe wil drinken en hij geeft twee handen vol met munten om iedereen te kunnen trakteren. Zowel Douwe als Denise kijken elkaar constant aan en worden op slag verliefd… De rest wacht op Douwe en Denise want iedereen is dorstig naar een heerlijk drankje! Douwe en Denise lijken alleen maar dorstig naar elkaar maar dan wordt Denise weer even wakker geschud. Ze tapt bier en geeft het met haar lieve blik aan Douwe. Hij loopt rood aangelopen van verliefdheid terug naar zijn vrienden en dan worden de bekers bier uitgedeeld. Een enkeling had wat in de gaten want ze stonden alleen maar naar elkaar te kijken en dat is toch wel héél vreemd… Beiden waren even van de wereld en hadden alleen maar interesse in elkaar! Douwe laat weten dat bardame Denise erg mooie ogen heeft en er prachtig uitziet. ‘Zo ’n mooie verschijning heb ik nog nooit gezien en het lijkt alsof we gelijk op slag verliefd zijn geworden…’

‘Pas nou maar op!’ is wat één van de vrienden zegt. ‘Zo iemand heb je nooit alleen voor jezelf!’ Douwe kijkt hem aan zonder wat te zeggen en drinkt zijn biertje op. De DJ zet een plaat op waarbij iedereen uit zijn dak gaat en begint te springen. Zelfs de knappe Denise doet gezellig mee en haar ogen staan ook vaak gericht op Douwe. Andersom staan Douwe ’s ogen ook erg vaak gericht op Denise en alsof het zo moet zijn… Ze komt naar hem toe omdat ze hem beter wil leren kennen. Douwe en Denise lopen richting de bar omdat ze dienst heeft en af en toe mensen moet bedienen. In de tussentijd kletsen Douwe en Denise erg gezellig en in no-time weten ze al het één en ander van elkaar. Douwe lijkt steeds verliefder te worden en er zijn heel veel overeenkomsten tussen beiden. Hij ruikt haar lekkere geur en haar mooie lange dansende haar komt geregeld tegen hem aan. Ze staan bijna naast elkaar in de bocht van de bar en het eerste gratis drankje is een feit!

Denise vertelt dat ze in haar leven veel heeft meegemaakt en daardoor voor de horeca heeft gekozen. Vroeger werkte ze in de ouderenverpleging en heeft veel mensen zien overlijden. Alle verhalen erachter maakte het extra heftig en helaas is ook haar vader niet lang geleden overleden. Vlak daarna heeft haar ex het uitgemaakt en nu woont ze alleen in haar appartementje. Ook Douwe vertelt veel over zichzelf, want het voelt zo enorm goed en betrouwbaar. Ze komen steeds dichter bij elkaar staan en terwijl ze afgelost wordt vanwege ‘Douwe’ met een glimlach gaan ze samen richting zijn vrienden om Denise voor te stellen aan de vriendengroep. Iedereen is enthousiast, behalve die éne vriend… Hij gaf al aan dat Douwe moet oppassen maar toch geeft hij uit beleefdheid een hand aan Denise. Ze kletsen, lachen en genieten van alle gezelligheid. Dan komt er een romantisch liedje vlak voor twaalven en Douwe vraagt of hij met Denise mag dansen…

Maar natuurlijk wil ze dat en ze komt tegen hem aanstaan. Douwe kan niet beschrijven wat hij allemaal voelt, zo dolblij is hij met zijn nieuwe date… Haar prachtige lichaam staat tegen het zijne en dat van hem tegen haar! Het voelt lekker, het voelt warm en het voelt zacht. Denise legt haar hoofd op Douwe ’s schouder zoals bij een knuffel en de dansbewegingen komen op gang… Douwe en Denise genieten volop en stiekem drukken ze elkaar steeds meer tegen zich aan. Dan, nadat de plaat is afgelopen kijken beide gezichten elkaar smoorverliefd aan… Een kus op de wangen volgt en daarna nog een en nog een… Na samen nog even te hebben geswingd en geknuffeld wordt Denise weer opgeroepen om achter de bar te staan en ze zegt tegen Douwe dat hij om twee uur vannacht bij de ingang van de dancing op haar moet wachten. Tussendoor kijken Douwe en Denise elkaar nog steeds smoorverliefd aan en wordt er flink feestgevierd.

Douwe kan maar aan één iemand denken en dat is Denise. Hij verheugt zich om het ‘wandelingetje’ dat hij met Denise gaat maken… Het is bijna twee uur en Denise heeft het erg druk met het serveren van feestgangers. De DJ maakt de zaal donkerder en sluit af met een romantisch liedje. Het wel bekende liedje dat sinds 1998 met zijn ‘Engelen’ een topper is doet ervoor zorgen dat Denise en Douwe weer in elkaar ’s armen staan en het genot weer volop kan beginnen! Denise vertelt dat de bar nu is gesloten en ze nog even met hem kan dansen en sjansen, vertelt ze met een glimlach. Ze drukt hem tegen haar aan en de monden raken elkaar vol van liefde. Er wordt volop gezoend en nadat het liedje is afgelopen vertelt ze dat ze haar spullen moet halen en bij de ingang op hem wacht. Douwe kan niet wachten en haast zich met zijn vrienden naar buiten. Ze kletsen even wat na en de vrienden wensen hem succes. Ze bedanken elkaar voor de gezellige avond en nacht en de vrienden vertrekken naar huis.

‘Doe voorzichtig’ is wat ‘de vriend die het niet helemaal vertrouwt’ zegt en hij geeft David een schouderklopje. Het is vijf over twee en David staat nog steeds te wachten voor bij de ingang. Hij ziet veel mensen bezig met hun horloge en hij beseft eerst nog niet dat de zomertijd is ingegaan. Hij kijkt op zijn telefoon en ziet dat hij een paar minuten over drie aangeeft en schrikt… ‘Dat is waar ook!’ en hij zet zijn horloge gelijk. ‘Denise zal wel snel komen’ denk hij bij zichzelf en hij wacht geduldig. Een kwartier later is er nog steeds geen Denise en bij de dancing wordt het steeds rustiger. Mensen fietsen weg, mensen wandelen weg en de ander wordt opgehaald met de auto of het openbaar vervoer. Uiteindelijk blijft om half vier in de nacht Douwe alleen bij de ingang achter en hij begint een raar gevoel te krijgen. Hij kijkt om zich heen maar nog steeds geen spoor van zijn nieuwe liefde… Douwe besluit om een rondje om het gebouw heen te lopen. Een enkeling is nog achter in de keuken maar niemand heeft Denise gezien.

‘Ze is al naar huis’ zegt een enkeling maar Douwe houdt vol dat ze hebben afgesproken om samen een wandelingetje te maken. De mensen in de keuken beginnen te lachen en wensen hem het allerbeste. Hij kan het niet geloven dat hij bij de benen is genomen en besluit om nog langer te wachten. Is hij dan écht voor de gek gehouden omdat er geen ‘twee uur’ is deze nacht? Is hij écht in deze misselijke zomertijdgrap gestonken? Hij heeft geen telefoonnummer van Denise en ook geen social media. Hij kijkt op zijn telefoon of hij haar online kan vinden maar geen spoor… Misschien heeft ze haar profiel vanwege haar werk verborgen? De net ingegane zomertijd tikt door en het is al kwart voor vier. Douwe loopt weer voor de zoveelste keer terug naar de ingang want voor hetzelfde geld staat ze er nu wél! Het is stil en het enige wat hij hoort is het geklets van water aan de haven. Geen teken meer van Denise en na nog één poging om een rondje om de dancing te lopen gaat hij met een rotgevoel naar huis. Helemaal alleen…

De volgende dag appt hij zijn vrienden dat hij erin lijkt te zijn geluisd. Iedereen baalt als een stekker voor hem. Ondanks de teleurstelling kan hij de prachtige Denise niet uit zijn hoofd krijgen. Hij zoekt nogeens op internet en de enige foto die hij van Denise heeft is de groepsfoto van de dancing waar ze gisteravond en nacht waren. Hij kan natuurlijk gewoon wachten tot volgende keer en hopen dat ze er dan weer is… Stom dat hij geen gegevens van haar heeft! Maar wacht even… De dancing is ook vandaag, deze zondag open en wel vanaf de middag! Hij besluit er naartoe te gaan en dit keer alleen. Hij wil écht vol voor Denise gaan en met zijn mooiste kleren gaat hij richting de haven waar de sfeer er al heerlijk inzit! Het is opnieuw prachtig weer en Douwe gaat de menigte in. Hij ontmoet her en der bekenden en maken een praatje. Er is nog geen spoor van Denise te zien totdat hij haar in de verte lijkt te zien lopen… Hij zegt tegen een paar bekenden dat hij er weer vandoor moet en hij gaat door de drukte naar haar toe. Even is hij haar kwijt maar al snel heeft hij haar weer op het spoor.

Douwe tikt Denise aan en zij draait zich om. Hij schrikt, want het is Denise niet… Vol van schaamte zegt hij sorry en loopt door. Na een paar uur te hebben rondgelopen en gezocht gaat hij weer naar huis en accepteert hij maar dat hij in de maling is genomen op een gemene manier met deze zomertijdgrap! Tenminste, zo lijkt het… Bij een bankje aan de grote weg ziet hij even later Denise dan toch eindelijk! Alleen wel zoenend met een andere jongen… Dát is voor Douwe een enorme klap en hij loopt maar gewoon door zonder iets te zeggen. Terwijl hij bijna thuis is loopt hij huilend door het park. Hij gaat op een bankje zitten om even zijn verdriet te lozen. Dan komt een ‘oude bekende’ naar hem toe en hij kijkt op… Het is een oude vriendin waar hij vroeger smoorverliefd op was. Een tijdje nadat ze waren afgestudeerd gingen ze nog als vrienden met elkaar om maar ze hebben nooit durven vertellen dat ze verliefd op elkaar waren. ‘Joelle wat zie jij er fantastisch uit!’ zegt Douwe. Joelle zegt hetzelfde tegen hem en Douwe staat op. ‘Mag ik je knuffelen?’ vraagt Douwe en ze vliegt hem in de armen! Daar staan ze, in het park omarmd.

Eindelijk!!! Na zoveel jaar voelen ze elkaar ’s lichaam! Douwe vertelt wat er is gebeurd en waarom hij verdriet heeft. Joelle vindt het heel erg voor hem en ze troost hem. De 33 jarige Joelle en 34 jarige Douwe zijn weer na zo ’n lange tijd herenigd. Ze beloven elkaar terwijl ze nog steeds omarmd staan nooit meer los te laten en maken even later een wandeling om héél veel bij te kletsen, te lachen en vooral wat er met Douwe en Denise is gebeurd snel te vergeten… Joelle is sinds een jaar weer gescheiden en woont bij Douwe in de buurt in een pas verbouwd huis. Na een paar uur wandelen, dansen bij de haven en gezellig uit eten in het restaurant om de hoek besluiten beiden naar Douwe ’s huis te gaan. Douwe laat Joelle zijn gezellige huis zien en Joelle is razend enthousiast. ‘Zullen we vanavond samen picknicken’ vraagt Joelle en Douwe antwoordt ‘maar al te graag!’ Terwijl de maan volop schijnt lopen Joelle en Douwe naar een heuvel buiten het dorp. Twee grote handdoeken worden op het gras gelegd en een picknickmand met heerlijke lekkernij wordt genuttigd…

Joelle komt steeds dichter bij Douwe, Douwe komt steeds dichter bij Joelle. Ze vertellen elkaar dat ze vroeger smoorverliefd op elkaar waren maar dat ze het nooit durfden te vertellen aan elkaar… Op de knieën zitten ze tegenover elkaar. Ze kijken elkaar aan en de gezichten komen onder de prachtige maan steeds dichterbij! De eerste kus wordt na al die jaren, ál die lange jaren eindelijk uitgedeeld. Na die eerste heerlijke kus van Douwe volgt er één van Joelle en daarna wisselen ze elkaar af totdat ze zoenend op de heuvel van elkaar genieten… Wát een prachtige nacht, wát een prachtige ochtend als ze in elkaar ’s armen wakker worden en beseffen dat ze in elkaar ’s armen in slaap zijn gevallen… Het is een beetje heiig en Douwe legt zijn jas over Joelle heen want hij wil niet dat ze kou vat. Ondertussen vraagt Douwe of hij haar telefoonnummer en adres mag en vol van enthousiasme wisselen ze elkaar ’s gegevens uit. Samen lopen ze nadat ze dat hebben gedaan weer terug naar Joelle ’s huis want Douwe is wel heel erg benieuwd waar ze dan zo dicht in zijn buurt woont…

Bij Joelle thuis verloopt het erg gezellig en ze hebben in hun liefde nog héél wat in te halen wat ze al die tijd hebben gemist… Ondertussen worden er foto ’s bekeken van hun vroegere jeugd en de tijd erna. Er wordt veel gelachen, geknuffeld, en één ding staat vast… Ze zullen elkaar nooit meer uit het oog verliezen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *