Stormliefde

Het stormt in Nederland en daken vallen van de huizen. Bomen vallen om en wegen zijn onbegaanbaar. De trein rijdt niet meer waardoor vele reizigers zijn gestrand. Code rood is een feit en met windkracht tien of elf beleeft Nederland de heftigheid van storm Eunice. Knuffelbeer Bruintje en pluizige giraf Vlekje mochten vanavond weer lekker uitgaan in de strandclub. Op Scheveningen strand genieten ze van de gezelligheid samen met alle andere knuffels. Een speciale knuffelparty wordt de aftrap naar een mooie periode waarin iedereen weer los mag! Berend botje in de danceversie is de eerste plaat die de DJ opzet en bij iedereen, dus ook Bruintje en Vlekje gaat het dak eraf! Tijdens een behoorlijke rukwind wordt het opeens wel erg fris in de club en terwijl iedereen naar boven kijkt zien ze dat letterlijk, maar ook figuurlijk het dak is verdwenen. De dans wordt na één liedje al afgebroken en iedereen moet naar buiten!

Terwijl een poos later de storm afneemt komt de prachtige bijna volle maan en een mooie sterrenhemel tevoorschijn. De schuimkoppen lopen over de pluizige voetjes en Bruintje en Vlekje besluiten om een heerlijk winderige strandwandeling te gaan maken. Winderigheid in alle maten, want met hun broodje shoarma bruine bonen klinkt het hele Wilhelmus vanuit hun kontje. Iedereen schaamt zich voor het stelletje, maar de twee lieve knuffels genieten van hun heerlijke wandeling ondanks de schrik van het dak! Terwijl windkracht tien van Bruintje en Vlekje de winderigheid uit hun achterste bepaalt besluiten ze om een romantisch plekje op te zoeken aan het strand. Het maanlicht schittert op de voetjes van het stelletje dat heerlijk naast elkaar omarmd zit te genieten van een rustiger wordende zee en sterrenhemel. Met hun lieve koppies kijken ze elkaar aan en zo verliefd ze al zijn komen de gezichten steeds dichter bij elkaar. Een kus op de wangetjes en de mondjes volgt en ‘ik hou van jou’ klinkt liefdevol vanuit hun hart!

De kerkklok slaat in de verte twaalf uur. Bruintje en Vlekje vallen in elkaar ’s armen in slaap en hun dekentje wordt toegedekt door moeder natuur. Terwijl het zand over hun heen loopt worden ze de volgende dag wakker met een heerlijk warm dekentje, namelijk een laag zand over hun lijfje. Het zonnetje schijnt in hun oogjes en dat betekent opstaan en wassen! Ze gaan het zeewater in en spartelen heerlijk in het rond. Springend, dansend en knuffelend genieten ze van het heerlijke Noordzee water! Het stelletje kijkt nogeens rond en ziet wat storm Eunice heeft gedaan. Zij hebben geluk gehad, zij hebben kunnen genieten van de pracht van hunzelf! Nu is het weer tijd om richting huis te gaan. Daar in de rijke straat van Scheveningen komen ze fris en fruitig aan bij hun holletje waar ze even heerlijk gaan uitrusten. Zo ’n romantische nacht in de storm is prachtig maar wel heel intensief, dus met nog één windje uit beiden hun kontje zeggen ze elkaar in de ochtend ‘welterusten lieve schat, ik hou van je!’…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *