Jackie de testbeeldman!

Het is winter in het jaar 1993. Kou en smerige wind overheerst Jackie ’s goede humeur en na een potje voetbal besluit hij chagrijnig om eerder naar huis te gaan. Hij heeft er geen zin meer in deze middag en terwijl het al iets begint te sneeuwen drinkt hij in de kantine nog een kop warme chocolademelk op. Onderweg naar huis bibbert hij al lopend omdat de kou door Jackie ’s hele lichaam gaat en thuis aangekomen blijkt hij zo bleek als een sneeuwpop te zijn. Hij pakt uit de diepvries een heerlijk stuk vlees en wat groente. Als voorgerecht heeft hij erwtensoep in de planning staan. Terwijl de boel kan ontdooien doucht Jackie zich en komt hij even later weer op goede temperatuur. Jackie ’s humeur komt weer goed op peil en als hij zich heeft aangekleed haast hij zich naar de keuken omdat hij trek krijgt. Omdat Jackie alleen is dekt hij voor zichzelf nooit de tafel. Voor de TV eet hij zijn bordje leeg. Vandaag is het vroeg als Jackie gaat eten want hij kan écht niet wachten tot half zes.

De klok tikt net vier uur aan en terwijl Jackie ’s eten klaar is zet hij de TV aan. Jackie ploft neer op de bank en zet zijn bordje voor zich. Ondertussen komt op TV het testbeeld tevoorschijn… Naar Net 2 gaat de TV en daar is een kinderprogramma. Jackie heeft daar geen zin in dus gaat de TV naar Net 3 en ook daar is testbeeld. Op vier is een kinderprogramma en een talkshow en vijf is ook nog niet begonnen. Wat moet Jackie nu kijken tijdens zijn eten? De TV gaat op Net 1 waar het testbeeld al de hele dag blinkt! Hij kijkt en eet, en uit verveling telt hij de blokjes… Terwijl hij zich verbrandt aan de soep raakt hij uit concentratie en is hij de tel kwijt… Hij begint opnieuw maar denkt dan bij zichzelf ‘ik ben eigenlijk knettergek!’ Dan is het eten op en heeft hij al tien minuten van de prachtige kleuren van het testbeeld genoten. Hij heeft nooit beseft dat hij er best wel rustig van wordt. Omdat Jackie best wel vaak druk is in zijn hoofd vanwege zijn werk gaat hij op zaterdag sinds kort helemaal los in het testbeeld.

’s Morgens vlak voor half negen zet hij de TV aan en gaat ie op één. Er is nog enkel sneeuw te zien maar over een paar ogenblikken gaat het eerste testbeeld met hoge piep aan en kan hij dit aanschouwen. Dan begint het testbeeld met de radio en komt hij helemaal tot rust. Een nieuwsupdate in de ochtend en heerlijke muziek van zijn favoriete artiest maakt hem helemaal ontspannen. De zon schijnt in door het raam en het licht schijnt op het prachtige testbeeld waar Jackie al een uur naar zit te kijken. Het effect is ongekend en al snel valt Jackie helemaal weg… Zijn ogen zijn gesloten en hij droomt dat hij staat te dansen met een enorme leuke knappe dame in de disco waarbij de dansvloer oogt als de kleuren van het testbeeld. Beide staan op een ronde schijf met blokjes eromheen en verliefdheid lijkt niet meer ver weg te zijn. Het prachtige nummer van ‘walking on sunshine’ bepaalt de sfeer en Saskia houdt zich steeds meer vast aan Jackie. Dan komt al snel het slotlied aan.

Het is weer voorbij die mooie zomer wordt gedraaid en dan stopt alles… De DJ bedankt iedereen en uiteindelijk blijven Jackie en Saskia over. Het licht gaat uit en er klinkt een hele harde piep. Saskia kijkt Jackie aan en Jackie haar. Ze kunnen elkaar niet verstaan door de irritante harde piep. Dan loopt Saskia weg en staat Jackie daar piepend en starend te kijken naar de prachtige gedaante die wegloopt. Jackie wordt wakker en kijkt om zich heen. Hij is weer helemaal alleen met zijn maatje… De TV die hem elke zaterdag vergezelt met het testbeeld waar hij zo lekker rustig van wordt. Regelmatig denkt hij terug aan de droom met Saskia. Zij vertelde hem dat zij ook gek is op testbeelden en ze bood hem aan om samen een fotoboek te bekijken bij haar thuis met allerlei testbeelden. Zij heeft satelliet-TV en kan dus bijna honderd verschillende testbeelden ontvangen en fotograferen. Zal deze droom ooit in vervulling gaan bij Jackie? Dat zal de tijd leren…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *