Kabinet Rutte Vier(t)

Deze week is het dan na een lange tijd eindelijk zover gekomen, we hebben een nieuw missionair kabinet. Een paar andere ministers erop en bam! We kunnen weer verder met waar we zijn gebleven, of toch niet?! Zal de gedachte van de andere poppetjes enigszins voor verandering en wijsheid zorgen? Geen smoesjes, geen gezinsslopende fouten bij de fiscus en al helemaal geen bezuinigingen waar Nederland al lang voor vreest? Milieuregels op en top en als je de plannen hoort dan zou de wereld toch een stuk mooier en schoner moeten worden? Maar, bij welke portemonnee gaat de schade komen? Juist! Zoals het nu is bij iedereen die lang niet al die onkosten kan ophoesten. Nederland lijkt in haar mening te zijn gehalveerd, want de éne helft is helemaal into het milieu en geeft graag geld uit terwijl de andere kant steeds meer moeite heeft om de eindjes bij elkaar te knopen en niet verder komt dan de goedkopere oplossingen waarin we nu leven. Veel mensen zeggen ‘de armen worden armer en de rijken worden rijker!’

“Zal de gedachte van de andere poppetjes enigszins voor verandering en wijsheid zorgen?”

Ruim tien jaar is Mark Rutte minister-president en heeft erg veel kritiek op zich gekregen. Vaak wordt gezegd dat onze overheid ‘de liefste van Brussel moet zijn’ om zo snel mogelijk alle staatsschuld bij hen af te lossen. De VVD is van vroeger af aan altijd al de ‘partij voor de rijken’. Kijk eens om je heen, want de meeste Nederlanders hebben het goed maar her en der lijkt dat toch steeds meer af te zwakken. Corona heeft bij velen roet in het eten gegooid en dan gaat het grotendeels over de ondernemers. Thuiswerken is de laatste twee jaar de norm geworden, behalve in de zomers, maar wat als het niet anders kan?! Horeca, bioscopen, theaters en nog heel veel meer branches komen in de problemen. Er is nog nooit zoveel geklaagd als nu en elke dag klinken de noodkreten hoog boven de kerktorens uit… Fijn dat Rutte vier is begonnen toch?! Velen zullen hier vrees ik anders in staan en van mij uit begrijpelijk. De angst is groot en we hebben het wel over velen hun brood!

“Vaak wordt gezegd dat onze overheid ‘de liefste van Brussel moet zijn’ om zo snel mogelijk alle staatsschuld bij hen af te lossen”

We hoeven de TV maar aan te zetten en het gaat over het Coronaverdriet, de ontevredenheid en vooral de boosheid de laatste tijd! ‘Ze hebben overal schijt aan klinkt in vele oren’ of ‘ze maken alles kapot!’ De wereld verbittert en raakt steeds depressiever, dat is de waarheid. De lucht lijkt al twee jaar niet meer blauw te zijn maar grijs in velen hun ogen! Het is werkelijk waar af te lezen bij iedereen en zo gek is het niet… Wat is er van deze oude vertrouwde wereld overgebleven? Je kunt nergens meer naartoe behalve met beperkt bezoek. Iedereen leeft thuis en de meeste contacten verlopen via schermen. Smartphones worden de norm om te communiceren lijkt het wel  en als je het helemaal goed voor elkaar hebt dan is daar de Smart TV. Wij zijn momenteel (bijna) de enigen in Europa die ‘op slot’ zitten maar iedereen gaat toch lekker naar Duitsland of België? Goed voor de omzet in die landen terwijl wij steeds verder wegzakken… De kerst en oud en nieuw waren voor de ondernemers juist de tijden om flink in te halen in hun al opgelopen schulden. Daar gaan alle kansen voor de Nederlanders om hun eigen volk te kunnen sponsoren…

“Wat is er van deze oude vertrouwde wereld overgebleven? Je kunt nergens meer naartoe behalve met beperkt bezoek”

Heel het land staat stil, we hopen op de eerste versoepelingen die lijken te komen zoals de niet-essentiële winkels te openen op afspraak. Er wordt weer versoepeld in de sportbranche en scholen mogen weer ‘wat meer open’! De vraag is ‘hoever en hoelang moeten we hiermee doorgaan? ‘s Winters elke keer alles dicht en ‘s Zomers open die boel! Zie het als dieren in hun winterslaap, zo gaat het met ons mensen ook worden lijkt het wel… Hopelijk zal het kabinet Rutte vier hier een oplossing in vinden met al hun nieuw aangenomen ministers en niet te vergeten de rest van de wereld! Niet alleen ik, maar iedereen wil uit deze ellende… De wereld moet weer open, mensen moeten weer toekomstvisie kunnen hebben en de sombere blik moet weer blij worden. Er is voor ons nieuwe kabinet zoals net genoemd nog genoeg te doen en hopelijk gaat iedereen zijn of haar handen uitsteken! De handtekeningen zijn gezet bij de koning dus aan de slag…

“Er is voor ons nieuwe kabinet zoals net genoemd nog genoeg te doen en hopelijk gaat iedereen zijn of haar handen uitsteken!”

Reageren op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *