De druppel…

De druppel, vaak komt hij van ver en stroomt dan her en der. Vanuit een grijze lucht of een emotionele zucht, is hij altijd doorzichtig en gedraagt zich medeplichtig… Vanuit het oog een traan genoemd maakt hij zich wereldberoemd. Hij valt in het water vanuit het hoge of te pletter op het droge. De druppel is een kenmerk voor hem of haar, want met een troostende arm om de emotie bezorgt hij altijd een gebaar. Tegen droogte brengt hij ideale omstandigheden, want her en der op de wereld hebben veel mensen hieraan geleden. Bloemetjes gaan weer bloeien en mensen leren vanuit hun gevoel te groeien. Daarom staat de druppel of traan altijd klaar om naar ons toe te gaan…

De druppel, een teken van goedheid, bouw en uiteindelijk huwelijkse trouw! Na het ja-woord komen veel meer druppels van boord, bij iedereen, want Jantje, Pietje of Grietje is niet meer alleen. Rouw, een woord op een briefje aan een hemels touw, een boodschap zo hoog, richting de ontvanger boven de regenboog… De druppel is bereikt, want nu is het klaar, alle rapen zijn gaar! Boosheid brengt de dure tomaten even in de meerderheid. Het gezicht, zo rood, nog even en daar is de eerste stoot… De druppel zorgt voor leven, in weelde of verdriet, dit is voor velen het meest herkenbare gebaar voor altijd en niet voor even! Het is aan jou of je het met jouw gevoel ziet!

De druppel, hij is van emotie of natuur, ze zijn nooit te duur… Regen of huilen, er is bijna altijd een mogelijkheid om ergens te schuilen. Overlijden of nieuw leven, voor mens en druppel, anders gezegd, de traan staan geboren worden of afscheid nemen altijd dichtbij. Hier op aarde is het van begin tot eind altijd moeten doorstreven! Niet meer op je stoel kunnen zitten van het lachen en kramp in je buik krijgen, ook dat is een emotie waarvan je door de lach naar adem zit te hijgen! De douw staat weer prachtig op bloemen en planten, ook dat is één van de druppel ’s kanten… De kraan druppelt lekker door, voor ons mensen is dat onprettig voor ons oor!

Reageren op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *