Het pechvogeltje

Flop, nog niet eens uit het ei gekomen wordt groter en groter en moet nu wel écht de wereld gaan zien. Hij duwt, duwt en duwt maar het lukt maar niet om een enkel barstje in het ei te krijgen. Het moment is daar en hij probeert nogeens met man en macht te duwen tegen elke kant van het ei… Helaas, het heeft geen enkel nut! Flopt geeft het maar op, want misschien is ie nog niet sterk genoeg? Hij gaat maar weer rusten in het lekker warme ei maar hij wil er zó graag uit! De volgende dag breekt aan en Flop gaat tijdens een mooie lentemorgen opnieuw op volle kracht duwen en duwen… Met z ’n vleugeltjes maar ook z ’n voetjes zet hij zich opnieuw in om eindelijk het levenslicht te mogen zien maar nog steeds lijkt het een betonnen muur waar hij tegenaan duwt! Komt hij er dan nooit uit? Moeder vogel gaat maar weer eens op het ei zitten en zij merkt enige beweging in het ei…

Ze gaat van het ei af en bekijkt het eens. Ons laatste ei gaat dan eindelijk uitkomen? Ja, dat ei dat veel pijn en moeite kostte om eruit te persen… Vader is ook bij het nest gekomen en samen zien ze hoe veel moeite het kost voor Flop om uit het ei te komen. Het ei beweegt en beweegt en af en toe rolt het naar de andere kant van het nest, maar nog steeds geen enkel barstje. Dan duurt het nog dagen waarbij Flop elke dag maar weer meerdere keren probeert om hopelijk toch nog ooit het levenslicht te zien. Het arme vogeltje is eraan toe om te kunnen leven en dan niet alleen in dat veel te klein geworden ei… Vader en moeder zien nog steeds dat hun jonkie veel moeite doet om uit te komen en ze proberen om een barstje in het ei te drukken met hun snavel. Helaas, het ei is te dik en ze geven de moed ook maar weer op. Teleurgesteld gaan vader en moedervogel hun nachtrust in en de volgende dag kijken ze weer samen naar hun laatste ei…

Het ei beweegt en wat is dat? Er klinkt een piep! Misschien is er ergens een openingetje? Beide ouders kijken rondom het ei maar er is nog steeds geen barstje te vinden. Hoe kunnen we het arme vogeltje helpen?! Vragen ze zich piepend af… Dan geven ze het ei van Flop een duw en drukken ze nogeens met hun snavel tegen het ei maar nog steeds geen barstje. Flop drukt en beweegt volop maar de buitenkant is zo hard als steen! De hele dag drukt Flop en hij drukt en drukt… Hij rolt met het ei en hij merkt dat hij overal tegenaan botst maar nergens ook maar één barstje. Dan geeft Flop het op, wat hij al dagen probeert lukt niet en misschien moet het arme vogeltje maar doodgaan in zijn ei. Zowel vader als moeder bekijken het ei opnieuw en merken geen teken van beweging meer. Zal het dood zijn?! Vragen ze zich opnieuw piepend af… Ze besluiten na dagen maar om het ei uit het nest te gooien en met veel verdriet doen ze dit. Daar gaat flop, meters naar beneden en het ei belandt op een grasveldje waar de boom opstaat.

Het ei valt uit elkaar en opeens ziet Flop het levenslicht! Door deze val hoort hij dood te zijn maar wonderbaarlijk genoeg heeft hij het overleefd en piept en kijkt wat in het rond. Flop loopt wat rond en piept en piept… Waar zijn jullie papa en mama? Piept Flop. Dan komen er twee vogels van hun nest en dat zijn vader en moeder van Flop. Ze zijn met z’n drieën bij elkaar en zijn zo ontzettend blij! Flop geniet volop maar heeft toch wel weer honger. Vader haalt een worm en dit keer heeft hij geluk. Hij komt met een worm van wel tien centimeter terug en geeft dit aan Flop. Dagen en weken gaan voorbij en Flop wordt steeds groter. Het begint nu echt een vogel te worden en wordt uiteindelijk aangewezen op zichzelf. Door de grote val naar beneden heeft hij nog steeds niet kunnen vliegen en ondanks vele pogingen kan hij zijn vleugeltje niet bewegen… Het lijkt te zijn gebroken dus moet hij maar op de grond blijven. Flop kijkt sip om zich heen, want hij is helemaal alleen.

Elke vogel kan vliegen maar ik niet! Piept hij om zich heen, maar de ouders zijn nergens meer te bekennen. Is Flop dan verstoten? Niemand helpt hem en hoe moet hij nu verder? Hij loopt wat en daar ginds ziet hij een spinnetje. Hij pakt het op, speelt er wat mee en eet het vervolgens op. Dan loopt hij verder en verkent een nieuwe omgeving. Flop rent, hij probeert op te stijgen maar het lukt niet… Dan is er een kat die hem ziet. Miauw is wat er klinkt en de kat begint achter Flop aan te sluipen. Nét op het moment dat de kat wil toehappen springt Flop op en knalt Bolletje de kat tegen een boom. De kat heeft zich behoorlijk gestoten en ziet allemaal sterretjes. Hij vangt achter meerdere ‘Floppen’ aan want hij ziet hem wel tien keer! Flop haast zich weg uit de achtertuin van de buren en komt dan op een plek met water. Daar gaat hij lekker genieten van het zonnetje en tussendoor drinkt hij wat. Als hij een paar uur later klaar is met zijn ontspanning probeert hij vanuit een boom of hij dan eindelijk kan vliegen…

Takje na takje springt en klimt hij en daar op het laatste takje helemaal bovenin staat Flop op de uitkijk. Hij neemt een paar stappen terug en neemt een flinke aanloop. Hij rent en rent en eindelijk is er geen tak meer om op te staan! Hij is in de lucht maar al gauw stort hij naar beneden. Zijn rechtervleugel staat open maar de linker kan hij niet bewegen om te vliegen… Ondanks veel pogingen probeert hij zijn leven te redden maar helaas… Hij valt van grote hoogte in het water en dreigt te verdrinken. Is dit dan Flop ’s wrede einde? En na zo’n korte tijd? Dan wordt hij opgetild door een grote vis en Blub brengt hem naar de kant. Flop en Blub begroeten elkaar en al piepend bedankt Flop hem. Geen van beide kunnen elkaar verstaan. Flop piept en Blub laat wat belletjes achter. Geen enkel idee wat de vis bedoelt. Dan loopt Flop naar de andere kant van de boom. Hij moet en zal vliegen en hij klimt en springt weer naar boven in de boom. Dit keer aan de andere kant! Eenmaal bij de hoogste en laatste tak neemt Flop een aanloop en begint flink te rennen. Zijn ondergrond is weg en wat is dat nou?

Flop is in de lucht, valt keihard naar beneden en valt op de grond. Het wordt donker om hem heen en zijn ogen gaan dicht… Een moment later opent Flop zijn ogen en ziet prachtige dingen. Hij vliegt opeens en wat is hij blij! Heel veel vrolijke vogels zijn er om hem heen. Flop is niet meer alleen en iedereen is blij met hem zoals hij ook blij is met de andere vogels. Toch kijkt hij om zich heen en vraagt waar hij is… De vogels vertellen hem dat hij in de vogeltjeshemel is. Ben ik dan dood? Zegt Flop en iedereen knikt ja met zijn of haar koppie. Wat is het hier mooi zegt Flop en hij vliegt, wandelt en springt met de andere vogels mee. Flop geniet nu eindelijk volop, en het mooie is, in de vogeltjeshemel is geen dood en verdriet, en dát is wat Flop met veel bewondering ziet en ervan geniet!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *