Marilenneke met haar Henneke

Hierbij stelt Marilenneke zich voor. Ze woont in België en heeft één favoriet. Dat is Henneke de Hen. Marilenneke woont op een boerderij met prachtige dieren en de hele familie is geliefd in de wijde omgeving. Elke zaterdagavond komt Marilenneke bij de snackbar voor Vlaamse frittekes, want daar, net op de heuvel zijn ze het aller lekkerst. Daar achter de bar van de friettent staat Maik. Dit is het knapste manneke van het hele dorp en iedere dame wil wel met hem daten… Toch kiest Maik niet voor ‘iedere dame’ maar stiekem wil hij alleen met Marilenneke daten. De prachtige Belgische dame is lief, spontaan en ziet er prachtig uit. Je zou kunnen zeggen dat Maik en Marilenneke bij elkaar passen maar er is één blokje die blijkbaar nog om moet… Maar ja, wie gooit dat blokske om?!

Marilenneke heeft patattekes besteld en loopt vrolijk naar huis want iedereen rammelt van de honger. Haar hen, Henneke gaat altijd met Marilenneke mee. Dit is al van kindeke af aan en ze blijven onafscheidelijk. Vele mensen zeggen tegen elkaar ‘laat ze dat henneke eens vervangen voor een manneke’ maar niemand weet of Marilenneke wel op zoek is… Ze doet zo leuk maar ook weer mysterieus! Het is misschien ook wel gek dat onze knappe Belgische schone altijd met die hen loopt en daar waar zij spreekt moet vaak eerst Henneke zich laten horen… Is er überhaupt wel ruimte voor een manneke? Dan op een dag treffen Marilenneke en Maik elkaar op een dansfeest. Elk half jaar is er een groots dorpsfeest en wordt deze afgesloten met een enorm gezellig boerendansfeest…

Iedereen komt op zijn of haar knapst en ook Marilenneke en Maik. Zélfs Henneke is mee en zij heeft een speciaal pakje aan. Jawel, het henneke in een pakske… Mensen fluisteren in elkaar ’s oor ‘wat doet die hen hier?’ Waarom geen man naast Marilenneke? Waarom geen Maik naast haar? Maik, ook wel Maikske genoemd loopt naar Marilenneke toe en samen praten ze, lachen ze en Henneke krijgt een aai over haar kopske. Dan kakelt de hen alles bij elkaar en wordt het volgende nummer ingestart. Maik, Marilenneke en de hen Henneke staan tegenover elkaar, maar wie kiest Marilenneke om mee te dansen? Maik vraagt of hij haar ten dans mag vragen en daar staan ze dan… Lijf tegen lijf en oog op oog gericht… Begint er nu eindelijk iets meer te ontstaan dan alleen die oppervlakkigheid?

Het dorp is wel weer toe aan een nieuw romantisch avontuur tussen twee mensen! Al jaren hoopt iedereen op een prachtige roman tussen Marilenneke en Maik, want iedereen ziet nog steeds hoe leuk ze met elkaar omgaan en nu ook op het feest… Maar waarom toch élke keer die hen?! Dan danst het hele dorp, zo groot is de tent maar zo klein is het dorp… Met zo ‘n 150 inwoners straalt de pracht eraf en geniet iedereen van de rust en vooral de natuur om hen heen. Dan lijkt er iets te ontstaan, want Maik glimlacht naar Marilenneke en zij naar hem en zij aait hem over zijn kopske… Hij geeft haar een zoentje op haar wangetje en dan komen ze steeds dichter bij elkaar! Maar dan, dan op een moment waar het even lijkt alsof ze eindelijk gaan zoenen en knuffelen, ofwel intensief romantisch gaan dansen klinkt er opeens een hele harde kreet vanuit Henneke…

Ze wordt plat geplet door de twee ‘misschien wel geliefden’… Henneke wordt stil en haar ogen gaan dicht. Ze voelt levenloos aan en Marilenneke breekt in tranen uit! Haar lieve henneke is niet meer, en wat een verdriet heeft ze erom. De dorpelingen denken ‘eindelijk! nu wordt het tijd voor Maik’ maar of dat staat te gebeuren… Maik probeert Henneke mond op mond beademing te geven en reanimeert haar, maar het lijkt erop alsof ze als rouwe kip de moed heeft opgegeven… Arme Henneke, altijd zo geliefd en door een liefde die lijkt te ontstaan tussen twee mensen moet zij het begeven… Hoe hard kan het zijn? Hoe wreed? Maar één ding is zeker, Maik heeft gedaan wat hij kon en troost Marilenneke. Hij houdt haar tegen zich aan en knuffelt haar terwijl haar tranen over zijn gloed nieuwe overhemd stromen.

Arme Marilenneke, ze is haar Hennetje definitief kwijt, maar misschien krijgt ze ondanks het verdriet er iets heel moois en liefs voor terug, misschien wel haar Maikske! Iedereen ziet hoe ze elkaar troosten, maar gelukkig kunnen ze er een moment later op proosten. Gek genoeg is de lieve Marilenneke niet boos op Maik en dansen ze met elkaar de hele avond én nacht door! Een bescheiden kusje volgt zich op met een wat verliefdere kus en uiteindelijk een volledige liefdeskus gevolgd door een intense zoen… ‘Je smaakt naar Vlaamse frittekes’, zegt Maik en zij lacht… ‘Gij ook en ik zie u graag!’ is wat Marilenneke zegt. Daar staan ze, smoorverliefd en naar jaren is hun gevoel bevestigd. En Henneke de hen? Zij krijgt een mooi plekje naast de appelboom waar elk jaar de grootste appels vandaan komen. Schatteke, ik heb een verassing voor u, zegt Maik en dan komt hij met een nieuwe hen aangelopen…

Marilenneke is helemaal blij en ze pakt het vast. Ze bekijkt het van alle kanten en ze knuffelt Maik helemaal suf! ‘Dankjewel Maikske’ is wat Marilenneke zegt en Maik gebaart dat ze even Hennepen op de grond moet laten kakelen. Liefdevol bedankt ze haar nieuwe manneke en samen lopen ze hand in hand naar het zwembad. Het is dertig graden en ze willen graag van elkaar ontdekken of er meer te ervaren is dan alleen de geur van Belgische frittekes en het gekakel van een hen… Zowel Marilenneke als Maik lopen samen hand in hand het water in en gaan tegen over elkaar staan. Ze kijken elkaar aan en vervolgens bekijken ze elkaar eens goed. Marilenneke in haar zwempakske en Maik in zijn zwembroekske… Wat een prachtig stel en beiden lopen dichter naar elkaar toe… Ze staan tegen elkaar aan en omarmen elkaar… De eerste kus is een feit, en velen volgen er! Stevig in elkaar omarmd genieten ze van elkaar en inderdaad, er is véél meer dan alleen Vlaamse friet!

‘Maikske, mag ik u toetje zijn?’ is wat Marilenneke vraagt en Maik tilt haar op. Dolgek op elkaar genieten ze van het lekkere water en vooral van elkaar, uren en uren lang… En de andere dorpsbewoners? Die bereiden een bruiloft voor. Ze zien het al gebeuren dat Maik Marilenneke ten huwelijk vraagt bij de Vlaamse friettent op de heuvel en ze vervolgens omarmd van de heuvel afrollen van enthousiasme en vreugde!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *