Welkom Sinterklaas! Maar hoe nu verder?!

Het is weer zover, Sinterklaas is weer in het land. Alle kinderen zijn blij en de pieten zingen, swingen en dansen er weer op los. Trots dat ze zijn delen ze snoep uit en vliegen er soms pepernoten in de ronde. Sinterklaas spreekt het land toe en toen ik hem zag was het net de koning. Maar dan de koning onder de kinderen… Achteraf was de Sint dus al eerder in het land omdat de luisterpiet er niet kon zijn en dat betekende al een dagje eerder kinderpret! Ondanks vele problemen met de al oude pakjesboot 12 is deze gelukkig aangekomen, maar wat de domme piet met de kluisdeur heeft gedaan, dat is niet slim! Misschien is zijn brein wel van chocola, net zoals vele andere voorwerpen op de boot. 

Nu zitten Sint en Pieten met een dilemma… Hoe komen al die cadeautjes toch op tijd bij alle kinderen? Gelukkig heeft Sint een speciale QR toegangs code waarmee hij overdag maar ook in de nacht naar de speelgoedwinkels kan om indien nodig voor nood cadeaus in te kopen. Snoepgoed halen de pieten bij de eigen banketbakker die naast Spanje ook in Nederland actief is. Iedereen kan de schoen zetten, dus dat is vanuit Sint een geruststellende belofte! Het komt allemaal goed en het gekke is dat ik vannacht en vanmorgen vroeg heel veel vrachtwagens heb zien rijden. De één vervoerde snoep, de ander cadeaus. En zo kwamen er duizenden voorbij! Dat zorgde voor lange files… De chauffeurs waren allemaal pieten. Dat gaf mezelf een gerust gevoel.  

De Sint heeft zich met de pieten helemaal suf gewerkt om dit probleem op te lossen. Wel ben ik benieuwd hoe ze de deur nu open krijgen van de stoomboot. Misschien is er een reservesleutel of heeft één van de pieten een briljant idee! We gaan het vast zien! Gelukkig weet ik beter, iedereen krijgt iets in zijn of haar schoen… De Sint was nog op de autobaan. Met Ozosnel was de goed heiligman bij een tankstation. Het arme paard had een pepernoot onder zijn rechterhoef en dat deed pijn. Met moeite is het gelukt om de pepernoot te verwijderen en toen konden Sint en Ozosnel weer hun pad vervolgen op de A12. Het hele team van Sint en pieten moeten het hele land door en de A12 is een belangrijke ader voor al het verkeer…  

Vanmorgen stond er een record van 150KM file vanwege het sintverkeer. De A2 zit nu muurvast. Tot aan Amsterdam staat er maar liefst 200 KM! Wat een domme piet allemaal wel niet veroorzaakt heeft gisteren… Alles komt goed! Ik hoorde namelijk dat de schoorsteenpiet met zijn pieten helikopter het hele land afzoekt naar een slotenmaker die de kluisdeur van de pakjesboot kan forceren. Dit lijkt behoorlijk moeilijk te zijn! Toen kwam de klungelpiet met een heel goed idee… ‘Waarom blazen we de deur niet gewoon op?!’ Er zijn zes zakken vol dynamiet ingeslagen, maar blazen ze daar de hele boot niet mee op? Komt er zo een einde aan Pakjesboot 12? Het blijft spannend in ieder geval… Er wordt op deze zondag in elk geval hard gewerkt om elk kind, maar natuurlijk ook volwassene te verblijden met het sinterklaasfeest. Dus, schoentjes, kom maar op! Sint heeft een ieder ’s cadeauwens aangehoord en misschien is het verstandig dat iedereen even ruimte vrijmaakt in de (snoep) kast…  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *