Mag ik me voorstellen? Het klimaat.

Mag ik mij voorstellen? Ik ben het klimaat! Ooit geschapen door de allerhoogste HEER en met al mijn pracht en praal genoot ik altijd volop van mijn bestaan! Ik ben niet iemand die alleen maar aan zichzelf denkt, zéker niet! Dat iedereen fatsoenlijk kan ademen en kan leven is ook mijn rol in het ‘zijn wie ik ben’. Dat mensen kunnen kijken naar een pracht blauwe lucht is aan mij te danken, ookal wordt dat steeds minder! Herfst, winter, zomer en lente, de vier jaargetijden waarin ik ervoor zorg dat de wereld waarop mens en dier leeft een fijne plek mag zijn. Geen natte voeten in de zomer, geen groene winters maar gezelligheid in de sneeuw. Heerlijk kunnen schaatsen en met als beloning chocomelk met slagroom… De herfst met zijn pracht en praal en wat dacht je van de lente? Het geluid van de vogeltjes. Hun zang en de heerlijke warme temperaturen waarin alles en iedereen verliefd wordt… De lente, waarin blaadjes weer terugkomen en bloemetjes gaan bloeien…

Ik heb de mogelijkheid gekregen om dit allemaal te realiseren maar al lang, heel lang doen mensen hun uiterste best om mij kapot te krijgen. De winters zijn niet meer wit, de lente ’s zijn verschoven, en juist waar de vogeltjes zingen moeten ze uitkijken dat ze niet dood van hun tak vallen als ze bevriezen… April dit jaar sneeuwde en hagelde het nog! Het was gewoon koud en kil! Bloemetjes waren er volop maar hoe lang nog?! De winter en de tijd rond kerst, wat mooi als mensen de plaatjes van de witte kerst zien. Heerlijk schaatsen, sneeuwballen gooien, of van het prachtige uitzicht genieten. Mensen geboren voor 2000 hebben het nog wel meegemaakt, namelijk een witte kerst. Heerlijk de lichtjes in de sneeuw en misschien datgene wat nét wat meer kerstgevoel geeft! Niet te vergeten dat we de geboorte van de HERE Jezus vieren! Nee, de winters tegenwoordig zijn bijna allemaal groen en herfstachtig. De herfst lijkt steeds meer alle vier de jaargetijden te kapen!

Mensen met macht, mensen met alleen maar dollartekens in hun ogen en zij die de keihard werkende ervoor wil laten opdraaien zijn de oorzaak van mijn sloop! Ik word steeds zwakker gemaakt met het vergif van chemie en andere uitlaatgassen. Er is een optie, en die is er over tien jaar nog! Alleen moet iedereen op een eerlijke manier zijn bijdrage leveren! Het gaat om zuinig en verantwoord leven. Betaalbare oplossingen voor iedereen om mij te redden zodat ik weer kan zijn wie ik mag zijn… Meer kleur in de wereld, meer frisse adem en gezondere levens. Is dit het waard om dat allemaal kapot te maken? Moet alles ten koste gaan van de kaviaar etende machtsmisbruikers? Ruziën terwijl de voorbeelden met hun colbertje en stropdas in een grote kring om elkaar staan in Nederland, Brussel of elders op de wereld, het zijn net kleine kinderen en mijn zwakte wordt alleen maar erger… Mijn tranen vallen neer op aarde en dat maakt natte voeten bij jullie!

Ik huil, en kan mijn emoties steeds minder de baas zijn door alle vergiftigingen… Water van tranen maar ook verstikking van hitte, het zijn allemaal verschijnselen waarbij ik laat merken dat ik het niet meer trek… Een mistige waas, namelijk smog over China en wat dacht je van atoomproeven in het verleden? Diverse landen hebben dit gedaan en dat voelde voor mij als een radioactieve schop tussen mijn benen! De lieve HEER zal het soms niet meer aan kunnen zien hoe mensen lijden aan ziekte en vooral nu… Corona en steeds meer toenemende armoede. Mondkapjes over de hele wereld en depressies… Toenemende zelfmoorden en psychiatrische inrichtingen die moeten uitbreiden omdat ze alsmaar voller raken… Het duurt niet lang meer of een gekkenhuis wordt groter dan het Witte Huis en het Pentagon bij elkaar! Zeg maar het Buckingham Palace maar dan vol met doorgedraaide mensen…

Niemand die het straks meer ziet zitten en wat dan? Bestaat er straks nog een 22ste eeuw over zo ’n tachtig jaar? Nee, ik zie het somber in! Tegen die tijd is er van mij niets meer over en kan ik niet anders dan mijn ogen te sluiten… Dus mijn oproep voor misschien wel de laatste keer! Wil iedereen zijn gezonde, sociale en meelevende verstand gebruiken? Niet kibbelen maar doen! Iedereen het recht laten hebben op een gezond leven en eens verder kijken dan de neus lang is. Het is niet moeilijk maar we moeten materialisme wat meer naast ons leggen en elkaar meer in de ogen kijken! Een glimlachje hier en daar meer en onze positieve mogelijkheden laten zien! Dit is mijn oproep aan elk mens. Elk mens met een kloppend hart. Iedereen kan een bijdrage leveren, maar we moeten het alleen willen… Ik ga nog even een dutje doen, want gisteren was het weer een zware dag en dat zal vandaag weinig anders zijn. Dus, zien we elkaar straks weer?

Groetjes van mij…

Het klimaat

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *