Het verlegen meisje…

Vrolijk maar onzeker kijkt ze om zich heen, helemaal alleen… Iedereen zegt hallo of hoi en zij? Zij groet heel zachtjes. Zó zachtjes dat je haar mond bijna niet ziet bewegen… Haar karakter is van rozen, zo aardig, zo lief… Maar wie is toch die vertrouwensdief? Wat gaat er in haar koppie om? En wat heeft haar zo onzeker, zo verlegen gemaakt dat ze bijna niets durft te zeggen of nauwelijks een groet uitbrengt? Met haar knappe uiterlijk, haar mooie krullende haren en haar prachtige mooie ogen kijkt ze iedereen aan maar het liefst houdt ze haar hoofd naar beneden… Vijfendertig jaar oud, goudeerlijk, maar ze kan het niet laten zien! Bij niemand… Waar zit haar knop? Wie kan die knop omdraaien zodat ze de wijde wereld gaat inkijken en haar gordijnen eindelijk open gaan? Wanneer mag ze laten zien dat ze lief is en dat ze de mooiste vrouw, zowel innerlijk als uiterlijk is? Wie gaat een arm om haar heen slaan en wil met haar de uitdaging aangaan? Het spookt in haar hoofd, want de niet realistische stem, of anders gezegd, het gevoel wat haar is ingepraat heeft haar veel verdriet beloofd!

Verzetten lijkt geen zin te hebben want de niet-realist, de nepperd, vindt altijd wel iets waardoor ze haar buigt… Hilde gaat naar de masseur met haar nek- en schouderklachten en deze zegt ‘sta eens rechtop, je mag er zijn!’ Hilde antwoord ‘er zijn in pijn’ en de discussie eindigt in het kantoor bij de assistente die de volgende afspraak weer inplant. Een lief maar zielig vogeltje, dat is Hilde, maar zij is niet diegene die dit wilde! Het is haar aangedaan, traan voor traan… Een verleden van succes, een verleden van rijkdom, een verleden van ouderlijke liefde, maar helaas de foute man… Hij die dacht dat hij haar claimen kan! Handtastelijk wat hij was, een grote bek en enorm beledigend… Daar kon maar één ding tegenop en dat was de bevestigende schop! Hoepel op klonk er vanuit Hilde en uiteindelijk heeft ze gelukkig gedaan wat ze al lang wilde! De idioot zit nu met zijn eentje in zijn patserbak, en de koude kak? Ach… Dat kreeg een oplawaai door een paaltje in de glimmende lak! Hilde is verlost van hem maar nog niet van de foute waarheid! Nog niet van de nepperd…

Niemand dringt tot haar door, want ze staat er alleen voor! Tenminste dat denkt ze want stiekem is er iemand die haar wél ziet staan… Iemand die haar liefde zou willen geven en wél goed voor haar wil zijn! Hij wil met haar vechten tegen haar pijn, want samen is voor haar wél zo fijn! Hij met z’n krullenbol is altijd weer blij dat hij haar ziet! Een hallo, of hallo Hilde is elke dag weer de normale opening maar Hilde blijft in zichzelf. Eindelijk is er iemand, maar ze kan het niet en hij denkt uiteindelijk, ze wil misschien helemaal niet! Elke dag is voor Stef een mooie dag omdat hij haar kan zien, want dat geeft hem elke dag een dikke tien! Ookal komt er bijna niets uit haar, dan probeer ik het telkens weer en weer… Hopelijk verandert ooit die sfeer! Iedereen begint Hilde te negeren, maar Stef niet! Wat er ook gebeurt, hoe Hilde soms geslotener dan gesloten kan zijn, Stef blijft haar aandacht geven terwijl Hilde in haar gedachte steeds zit te beven. Waar Hilde is wordt goed werk geleverd, alles is perfect en aan kleur ontbreekt het niet! Stef complimenteert haar en samen bekijken ze de situatie nogeens… Hilde legt uit wat haar plan is van het project en Stef begrijpt haar helemaal!

Dan verlaat ze de ruimte, buigt haar hoofd weer wat naar beneden en loopt weg… Bijna zonder iets tegen Stef te zeggen! Stef bekijkt het project en glundert, ondanks een klein beetje pijn die hij voelt omdat Hilde hem weer heeft verlaten… Dan loopt hij naar buiten! ‘Dag Hilde’ klinkt en zij zegt ‘doei’. Stef loopt door de uitgang naar zijn auto en stapt in. Tussendoor gaat hij even boodschappen doen en gaat dan eten. De beste jongen is nog single, en hij vraagt zich af ‘zal Hilde het ook zijn?!’ Naar aanleiding van stiekem navraag van collega ‘s blijkt ze nog alleen te zijn maar dat is ook het enige dat ze weten. Voor Stef een opluchting maar ook een opgave. Hoe gaat hij haar proberen te veroveren als zij zo gesloten is? Stef kijkt op social media, daar vindt hij Hilde en poogt haar als vriend te mogen hebben… Online dan! Een goed uren klinkt er een bliep op Stef ‘s telefoon en ja hoor… Hilde heeft hem geaccepteerd! Hij kijkt bij haar relatiestatus en gelukkig… Ze is ‘vrijgezel’ en Stef juicht een gat in de lucht! Dit klinkt misschien heel gemeen, maar voor hem is het nu écht een kans om haar voor hem te winnen! Hij bekijkt haar foto ‘s en wordt alsmaar enthousiaster. Met vrienden staat ze prachtig mooi op de foto ‘s. Wat is ze prachtig als ze haar koppie overeind heeft…

Hij gaat even lekker sporten in de sportschool. Zijn conditie moet op peil blijven en na zo ‘n twee uur loopt hij weer terug naar huis. Door straten, over stoepen en door parken loopt hij richting zijn voordeur maar dan… Het is muisstil in het park en het enige wat je hoort is water en gesnik. Stef loopt dichter naar de persoon toe. Hij kan niet zien wie het is want het is donker. Hoe dichterbij hij komt hoe meer de persoon op Hilde lijkt. En ja hoor… Het is Hilde. Stef loopt naar haar toe en gaat naast haar zitten. Ze krijgt het in de gaten maar Stef vraagt beleefd wat er aan de hand is en wil haar troosten. Hilde vraagt Stef om weg te gaan, want ze wil met rust gelaten worden! Dan pakt Stef door en legt zijn hand op haar schouder. Hilde draait haar hoofd om snauwt nogeens ‘ga weg!’… Dan staat Stef op en zegt ‘sorry, ik wil er alleen maar voor je zijn!’ Hilde legt haar hoofd weer in haar armen en breekt… Telkens opnieuw! Stef loopt even een rondje om de vijver en een halfuur later ziet hij haar nog steeds diep in verdriet… ‘Hoe kan ik haar helpen?’ vraagt hij zich af en hij probeert het nog een keer. Voorzichtig loopt hij naar Hilde toe en praat tegen haar. Er lijkt geen antwoord te komen maar dan… Op een moment staat ze op en vliegt hem in de armen.

Haar tranen stromen over Stef ‘s kleren maar dat maakt hem helemaal niets uit. Stef is blij dat hij haar in zijn armen heeft en haar mooie zwarte haren kan voelen en haar over haar hoofd kan aaien om te troosten. Ze gaan even later samen een wandeling maken en af en toe komt er een nieuwe ‘troostknuffel’. Stef vraagt of Hilde zin heeft om met hem mee te gaan naar zijn huis. Hij wil haar helpen en opvangen en hopen dat Hilde Stef vertrouwt. Dat lijkt zo te zijn en ze gaat op het aanbod in. Stef loopt met Hilde naar zijn huis en laat haar binnen. Hilde krijgt alles van zijn huis te zien en ze eindigen naast elkaar op de bank met een kop koffie en een koekje. Stef probeert Hilde te begrijpen en laat haar praten en praten… Eindelijk komt alles bij de arme schat eruit! Stef pakt een dekentje dat ze over zich heen kan trekken en hij legt zijn arm op haar schouder. Hilde kruipt tegen Stef aan en bedankt hem voor het luisterend oor. Dan ervaart Stef haar prachtige en heerlijk warme lichaam tegen zich aan ondanks dat zij het opeens koud heeft gekregen. Samen zitten ze op de bank en praten overal over. Binnen de uren die volgen leren ze elkaar eindelijk kennen en kunnen ze spreken van een opkomende vriendschap, misschien zelfs wel meer buiten het collega ‘s zijn.

Stef begrijpt de gehele situatie en laat dit ook weten. Hij vertelt dat hij vroeger ook zo is geweest en Hilde kijkt op. ‘Wat bedoel je?!’ is wat ze vraagt en Stef legt het uit. Dan staat ze op en Stef kijkt verbaasd… ‘Wat ga je doen?’ vraagt Stef en Hilde geeft aan dat ze even een frisse neus moet halen. ‘Mag ik met je meelopen?’ vraagt Stef en Hilde antwoordt ‘graag!’. Hilde geeft aan dat ze een beetje naar wordt en trekt helemaal wit aan. Stef trekt ook zijn jas aan en loopt met Hilde mee naar buiten. Ze lopen door het park en gaan in het donker met volle maan aan de rivier zitten. Daar laat Hilde weten heel veel respect voor Stef te hebben maar nooit heeft gedurfd dit te laten weten. Stef begint wat te blozen en bedankt haar voor het compliment. Terwijl de maan over het water schijnt zitten Stef en Hilde naast elkaar en lijkt het met Hilde weer de goede kant op te gaan. Hilde begint te vertellen over het project waar ze aan werkt. Stef had gehoopt dat ze over ‘hun’ meer kon vertellen. Vindt zij hem leuk ja of nee?! Stef begint er minder vertrouwen in te krijgen omdat ze opeens over haar werk begint en weet even niet wat hij moet doen… Behalve naar haar luisteren dan. Hilde vertelt over hoe ze de toekomst voor zich ziet met het project en hoe ze hierin wil groeien.

Stef probeert erop in te spelen dat ze het goed doet en dat hij trots op haar is. Hilde blijft doorvertellen en Stef luistert en luistert maar… De tijd tikt door en langzaam verschuift de volle maan zich weer richting ondergang. Stef en Hilde zitten nog steeds naast elkaar en praten over het werk. Dan kan Stef het niet meer tegenhouden en laat Hilde weten dat hij haar leuk vindt… Hilde valt stil en kijkt hem aan. Even wordt het stil en Hilde kijkt de andere kant op. Stef wacht zenuwachtig af wat ze gaat doen. Word ze kwaad, scheld ze hem uit of trekt ze zich weer terug? De stilte lijkt lang te duren maar dan komt er een positieve wending. Hilde gaat tegen Stef aanzitten en slaat een arm om hem heen. Dan wordt Stef warm. Zijn verliefdheid lijkt eindelijk beantwoord te worden! Stef slaat ook een arm om Hilde heen en daar zitten ze dan. Lekker tegen elkaar en een arm om elkaar heen geslagen. Hilde durft Stef nog niet echt diep in zijn ogen te kijken, maar bij Stef gaan nu op een nette manier alle remmen los… Stef draait zijn gezicht naar dat van Hilde en kijkt haar aan. Hilde kijkt hem aan en er verschijnt een glimlach op haar gezicht. Dan komen ook de gezichten dicht bij elkaar en wat er dan gebeurd… Dat is waar ze achteraf allebei op hadden gehoopt!

Hilde vertelt aan Stef dat ook zij al heel lang smoorverliefd op hem is maar het nooit durfde te laten merken. Gezien haar verleden, waar ze dus alles over heeft verteld aan Stef had ze zich geblokkeerd naar bijna alles en iedereen. Hilde geeft aan heel blij te zijn dat hij haar als vriend heeft toegevoegd op Social media. Stef begrijpt het helemaal en vraagt Hilde om op te staan. Ze staat op en dan slaat Stef zijn armen om haar heen. Hij drukt haar subtiel tegen zich aan en terwijl hij over haar hoofd aait drukt Hilde hem steviger tegen haar aan. Daar staan ze, buik tegen buik, en uiteindelijk mond tegen mond… Hilde geniet van hem tegen haar aan, Stef geniet van Hilde tegen hem aan. Liefde is geboren tussen de twee, écht geboren! Middenin het maanlicht staan beiden te zoenen en knuffelen en vol van liefde voelen ze elkaar ‘s aanwezigheid. Hilde streelt over Stef ‘s prachtige lichaam en andersom gebeurt het ook. Dan uren later begint de zon op te komen en de geliefden hebben elkaar geen moment los kunnen laten. Stef beurt Hilde op en brengt haar naar zijn huis. Daar gaan ze op hun vrije zaterdag eerst hun liefdesnacht inhalen door een paar uur te slapen en terwijl ze liggen te slapen begint het buiten enorm hard te regenen. De druppels tikken op de ramen en de twee slapen heerlijk onder het genot van de tikkende druppels verder.

Zie de twee daar eens omarmd liggen. Dan slaat Stef een arm om Hilde heen om haar te laten weten dat hij écht om haar geeft en er altijd voor haar wil zijn. Hilde wordt wakker en haar glimlach verschijnt op haar gezicht. ‘Ik wil er ook voor jou zijn’ en er komt een kus. Dan knuffelen ze elkaar eventjes en vallen de tortelduifjes in elkaar ‘s armen in slaap. Vol van liefde, geen spanning meer of ze elkaar wel leuk vinden, gewoon één ding en dat is samen verliefd op elkaar zijn en dit vooral aan elkaar laten merken! Ergens middenin de middag, terwijl het weer is opgeklaard worden Hilde en Stef wakker. Ze kijken smoorverliefd in elkaar ‘s ogen en kussen elkaar op hun mond en wangetjes. Dan staat Hilde op, want zij wil voor Stef een lekker middagontbijtje maken. Ze haast zich naar de keuken maar dan valt ze keihard van de trap… Er klinkt hard ‘auw!!!’ en dan blijft het stil beneden. Stef haast zich naar Hilde toe en ziet haar daar liggen. Het lijkt wel levenloos hoe ze daar ligt en hij roept haar. Gelukkig is Hilde bij kennis en Stef probeert haar te helpen op te staan. Met veel gemier en gemartel lukt het eindelijk en beurt Stef haar op en hij legt haar op de bank. Hij ziet even aan hoe het met haar gaat en verzorgt haar op en top. Er mag niets aan ontbreken en uur later probeert Hilde op te staan… Gelukkig kan ze weer goed lopen en rent Stef in de armen.

Ze knuffelen, kussen en dansen, de hele dag door en het middagontbijt? Dat is zéker wel genomen! Beiden hebben elkaar op een heel romantische manier ‘gevoerd’. De smoorverliefde collega ‘s willen zoveel mogelijk bij elkaar zijn en dit doen ze ook. Het is zaterdagavond, in de bioscoop draait een goede actiefilm die ze beiden graag willen zien en ze gaan er naartoe. Hilde legt haar hoofd tegen dat van Stef en halverwege wordt er vanalles gedaan behalve de aandacht bij de film te hebben. Ze kussen, knuffelen en voelen vooral elkaar en even later verlaten ze de filmzaal. Vierend van liefde gaan ze door de stad naar huis. Ze halen halverwege een lange frikandel, elk uiteinde gaat bij Hilde en Stef in hun mond en langzaam eten ze hem op richting elkaar ‘s mond. Ze lopen hand in hand en per toeval komen ze een aantal collega ‘s tegen die een avondje uitgaan in de stad. Dolenthousiast laten ze weten dat ze het leuk vinden dat Hilde en Stef nu wat hebben en lopen even later enthousiast verder. Stef loopt mee naar Hilde ‘s huis en zij laat hem haar prachtig ingerichte huis zien. De rondleiding begint in de woonkamer en daar bekijkt hij al de door haar geschreven boeken. ‘Ik wist niet dat je schrijver bent’ zegt Stef en Hilde antwoordt dat ze met een pseudoniem werkt. Het zijn hele heftige verhalen, achteraf gaan ze allemaal over haarzelf.

Daar, helemaal onderin op de onderste plank liggen de prijzen die ze met haar schrijftalent heeft gewonnen en Stef bekijkt ze aandachtig. Dan komt Hilde met twee koppen thee bij Stef en ze vertelt over haar boek waar ze nu mee aan het schrijven is. Het gaat om een kinderboek en ze maakt een grap dat ze graag het eerste exemplaar met haar nieuwe vriend en hun kleintje wil lezen. Stef glimlacht en geeft aan dat daar over te praten valt… Eerst willen ze vooral van elkaar genieten en ze gaan naast elkaar op de bank zitten om de thee op te drinken. Dan komt Stef dichter bij Hilde zitten en samen genieten ze van elkaar ‘s aanwezigheid. De thee smaakt goed en het lekkere koekje doet ook goed! De gordijnen gaan dicht, het is bedtijd en voordat ze in elkaar ‘s armen in slaap vallen ontstaat er een serieus maar heel mooi gesprek. Hilde praat nog steeds over alles wat haar is overkomen en Stef luistert en troost daar waar nodig. Dan wordt er gekeet, er wordt gelachen, gegiecheld en geknuffeld. De kussens vallen uit elkaar en overal liggen veren. ‘Dat wordt slapen zonder kussen’ zegt Stef en ze beginnen beiden keihard te lachen. Stef gaat in haar armen liggen en geeft aan dat ze altijd veilig bij hem zal zijn. Hilde beantwoord hem met een dikke kus op de wangen en een enorme zoen op zijn mond. Dan vallen ze in elkaar ‘s armen in slaap en snurken beiden te hele nacht door… Op elkaar!

De volgende dag worden ze wakker en is hun eerste werkdag. Samen gaan ze naar het kantoor en zonder dat ze het weten hebben hun collega ‘s slingers en ballonnen opgehangen om ze te feliciteren met hun grote liefde naar elkaar! Ze worden hartelijk verwelkomd en een gejuich volgt met felicitaties. Ze vieren hun liefde met hun collega ‘s en drinken er samen op met wat lekkers. Het kan niet zonder knuffel en terwijl ze in het middelpunt staan gaan beiden ook in het midden staan en vliegen in elkaar ‘s armen. Dan wordt er rijkelijk geapplaudisseerd en volgen de slingers om hen heen… Zo mooi dat het ze ook écht is gegund en het mooie is dat Hilde met de dag vrijer is geworden en eindelijk kan genieten van het leven. Natuurlijk het leven samen met Stef. Vol van emotie vertelt ze dat hij haar er bovenop heeft geholpen en hij haar weer heeft geholpen om de wereld in te kijken en niet alleen maar met een gebogen hoofd te lopen. Zo duurt een mooie relatie voort en in het bijzijn van familie, vrienden en niet te vergeten de collega ‘s stappen ze in de lente van het jaar erop in het huwelijksbootje. Er moet nog aan een ‘belofte’ gewerkt worden over het eerst uit te brengen kinderboek van Hilde en in de huwelijksnacht van de twee geliefden wordt hier smakelijk, genietend en vooral uitend van intense liefde aan gewerkt! Hilde en Stef krijgen negen maanden later een zoon, en in die tijd is ook het eerste kinderboek van Hilde gedrukt met een daverend succes.

Het kinderboek is helaas te vroeg gekomen om als eerste aan Hilde ‘s en Stef ‘s zoontje te laten lezen. Het is ook niet erg want Hilde heeft heel veel kinderen hier mee blij kunnen maken. Zowel in Nederland als België krijgt ze nieuwe prijzen en natuurlijk moet dit rijkelijk gevierd worden… De drie gaan twee jaar later op wereldreis naar Australië en Canada en daar beginnen de plannen te komen… Het gezinnetje wil emigreren naar Australië om daar verder van hun leven te genieten. Voor beiden zijn er hier kansen als het gaat om het project van Hilde en tevens dat van Stef. Ze richten hun eigen ingenieursbureau op en daarnaast blijft Hilde een rijke fantasie als schrijfster houden. Het éne na het andere boek verschijnt en de kinderboekenreeks wordt in Australië een groot succes! Niet alleen in Australië maar wereldwijd worden boeken van Hilde verkocht, en nu zonder pseudoniem! Een mooi leven in Australië op een mooie grote boerderij en hun kantoor bij huis… Dat is het leven van beiden die hun leven lang gelukkig zijn! Elke ochtend opstaan, de koeien melken en ze op hun grote land vrij laten. Dan samen naast elkaar de computer opstarten en werken aan hun projecten, samen een bakkie koffie of thee en natuurlijk niet te vergeten: een intense knuffel want anders kunnen ze hun dag niet beginnen……

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *