Uit het oog verloren…

Het is zaterdagavond en het is tijd om eens een lekker avondje uit te gaan. De sfeer in de stad is goed en het is gezellig met al die mensen. Tom komt met zijn vrienden naar de ingang van de nachtclub in de grote stad en een lange wachtrij is wat hun tegemoet komt. Iedereen wordt gefouilleerd en gevraagd naar hun identiteitsbewijs. Tom staat achter zijn vrienden en is van dat groepje als laatst aan de beurt om gefouilleerd te worden. Tom komt wat gespannen dichterbij, want het is altijd weer spannend met twee van zulke grote kleerkasten van kerels bij de ingang en hij begroet ze. Geen van de security mensen zeggen iets tegen hem en zijn identiteitsbewijs wordt gecheckt. Dan wordt hij gefouilleerd en alles lijkt goed. Tóch wordt Tom de toegang geweigerd… Tom schrikt en terwijl zijn vrienden al binnen zijn en op hem wachten vraagt hij wat de reden is van de weigering. De security geeft aan dat hij er niet netjes genoeg uitziet en verzoeken hem om te vertrekken. De vrienden komen erbij maar alles wat ze zeggen, Tom komt niet binnen!

Dan vraagt Tom of hij de manager kan spreken, of in elk geval iemand die boven de kleerkasten staat maar dan wordt er keihard gelachen en klinkt keihard ‘rot op met je bullshit!’. Tom blijft protesterend staan en ook zijn vrienden vragen zich af waarom hij niet binnen kan komen. ‘Waarom wij wel en hij niet?’ De vrienden dragen allemaal bijna dezelfde kleren en schoenen maar toch wordt Tom buitengesloten. De security heeft geen boodschap aan de vrienden en verzoeken om door te lopen de nachtclub in of ze worden ook verwijderd! Dan zijn er mensen in de rij die zich ermee beginnen te bemoeien en iedereen geeft aan dat Tom er keurig netjes uitziet. Tom draagt een mooie nette spijkerbroek van de mode van het moment, een mooie colbert met een coltrui en zijn schoenen zijn de goedkoopste niet van het meest populaire schoenmerk. Tom kijkt om zich heen en ziet meerdere mensen met dezelfde kleding en schoenen maar toch, ondanks de discussie die er optreedt wordt Tom na meerdere keren ‘nee’ en ‘sodemieter op!’ opeens naar achteren geduwd door één van de security bewakers.

Tom wordt boos, en hij begint behoorlijk vanachter zijn keel te spreken tegen de twee bewakers. Tom, 27 jaar en ambtenaar zal hier een stokje voor steken en dit zeker aanvechten! Dan wordt hij nogeens door de beide bewakers weggejaagd maar Tom blijft uit protest staan! ‘Ik wil met mijn vrienden een gezellig avondje stappen maar jullie weigeren me om geen enkele reden!’ Dan antwoorden de bewakers ‘ga ergens anders heen, idioot!’ De vrienden komen buiten, want zij laten hun vriend niet in de steek. Het hele groepje loopt naar de politieagenten die toevallig langslopen en zij vertellen hun verhaal. De politieagenten lopen met de vrienden mee naar de bewakers en vragen waarom Tom niet naar binnen mag en zijn vrienden wel… Dan geven beide bewakers, opeens heel netjes en beleefd aan dat Tom niet vertrouwd overkwam en dat hij wat te verbergen had! Tom geeft aan het hier niet mee eens te zijn en dat ze wat verzinnen! Ondertussen klinkt de sfeer in de nachtclub steeds gezelliger en wil iedereen maar al te graag naar binnen! De agenten geven aan dat ze niet kunnen ingrijpen in de mening van de bewakers en dat ze ermee moeten ‘dealen’!

Er zijn al tien minuten voorbij en ze zijn nog steeds niet binnen. Tom blijft volhouden met af en toe een duw terug van de security. De mensen in de wachtrij beginnen ook boos te worden waarom Tom niet naar binnen mag maar de bewakers houden voet bij stuk! Dan komt er een man in het pak de kant op van de ingang van de nachtclub en ze laten hem zomaar binnen. Het blijkt de eigenaar te zijn en Tom schreeuwt hem na. Helaas hoort hij Tom niet en loopt door… De security loopt naar Tom toe en pakt hem vast in zijn nek. Hij wordt hardhandig weggebracht tot achter de wachtrij. ‘Oprotten!’ is wat er klinkt en daar staat Tom… Hij sluit opnieuw achteraan in de steeds langer wordende rij. Enkele collega ’s van Tom sluiten aan in de wachtrij en Tom vertelt wat hem is overkomen. ‘Wacht maar even…’ is wat één van de collega ’s zegt en samen wachten ze tot bij de bewakers. ‘Ben je daar weer?! Ik heb toch gezegd dat je moet oprotten?!’ is wat de bewakers tegen Tom zeggen maar dan trekt de collega zijn mond open en neemt alles op via zijn telefoon! De collega is advocaat en geeft dit ook aan. Helaas heeft ook hier de security geen boodschap aan…

‘Je kunt wel zeggen dat je vuilnisman bent, maar toch komt hij er niet in!’ zeggen de bewakers. Dan komen opnieuw de politieagenten langs en ondertussen wordt de sfeer in de wachtrij steeds grimmiger. Iedereen neemt het voor Tom op en gelukkig blijft Tom redelijk rustig. De politieagenten lopen naar de bewakers toe. Dan lopen de bewakers plotseling met de agenten mee en wordt de bewaking afgelost door twee nieuwe kleerkasten. Zij begeleiden iedereen verder en dit keer wordt ook Tom binnengelaten in de nachtclub. Eindelijk! Na drie kwartier zijn ze binnen in de prachtig mooie uitgaansgelegenheid en genieten ze van het uitzicht. Tom, die nog de enige vrijgezel is binnen zijn vriendengroep ziet hele leuke dames lopen en velen kijken hem aan. Tom is een erg knappe jongen met een lief gezicht en uitstraling en misschien heeft hij hier wel de avond van zijn leven! De vrienden betalen entree, hangen hun jas op en halen tenslotte muntjes voor eten en drinken. Een goede tweehonderd en vijftig euro wordt door de totale vriendengroep afgetikt en dan lopen ze met goed gevulde zakken met munten verder..

Ze zijn voor de aller eerste keer in deze nachtclub en ze kijken rond. Er zijn meerdere danszalen en een gezellige ruimte om te kletsen en iets te eten. Bij de grote hoofddanszaal draait de DJ de leukste hits aller tijden en de vrienden besluiten om hier te blijven en ook mee te dansen met de menigte. Tom kijkt tijdens het dansen en swingen om zich heen en tijdens een polonaise werpt hij zijn blik op hele leuke vrouwen. Omdat hij vrijgezel is steekt hij zijn antennes uit en zomaar uit het niets lijkt de polonaisetrein in drie delen te splitsen en lopen alle polonaisetreintjes door elkaar. Tom ’s vrienden lopen voor hem en opeens voelt Tom een paar stevige handen die aan hem aansluiten. Hij kijkt even achteruit en wat ie daar ziet… Een prachtige vrouw met een enorm lief gezicht en een prachtig lichaam. Ze lopen de polonaise nog even door en de DJ begint met zijn volgende nummer waarbij er gesprongen wordt. De mooie lieve vrouw blijft expres naast Tom staan lijkt het wel en enkele van zijn vrienden hebben dat in de gaten. Dan spreken ze Tom aan en adviseren hem om een praatje met haar te maken. ‘Zij past écht bij jou! Heb je haar mooie blauwe ogen en lieve uitstraling gezien?!’

Met haar lieve glimlach en spontaniteit houdt ze Tom stiekem in de gaten. Tom is naar vrouwen toe best wel wat onzeker omdat hij vroeger is gepest. Tom loopt met zijn vrienden naar een plek waar ze wat te drinken kunnen halen en zonder dat Tom het in de gaten heeft loopt Veronica, de knappe lieve vrouw achter Tom en zijn vrienden aan. Ook Veronica is met wat vriendinnen en ook zij lopen met haar mee. Veronica ’s vriendinnen hebben het met haar over Tom en adviseren haar ook om contact met Tom te zoeken. ‘Hij heeft zo ’n lieve uitstraling en kijk eens wat een prachtige man!’ zeggen Veronica ’s vriendinnen. Veronica gaat extra dicht naast Tom staan en bestelt wat te drinken, net zoals Tom. De bedienster komt met het drinken aan en iedereen loopt weer richting de dansvloer richting een sta tafeltje waar ze hun drinken kunnen nuttigen. Tom en zijn vrienden staan naast de sta tafel van Veronica en tegelijkertijd drinken ze hun drinken op. Tom kijkt naar Veronica en zij naar hem. Een hele lieve glimlach verschijnt op Veronica ’s gezicht. Ook Tom probeert een zo goed mogelijke glimlach te tonen en dat lijkt goed te werken!

Er wordt weer gedanst en iedereen geniet weer volop. Zowel de vriendengroep van Tom als die van Veronica blijven een beetje pushen zodat de twee elkaar eindelijk eens aanspreken en niet alleen maar naar elkaar glimlachen. Om middernacht komt het bekende verjaardag moment en wat blijkt, Veronica is jarig en wordt naar voren geroepen. Iedereen zingt voor haar en nadat ze een beetje verlegen weer terugloopt naar de sta tafel sluit ze zich weer bij iedereen aan. Tom bedenkt zich geen moment en hij loopt naar haar toe om haar te feliciteren. Wel is hij behoorlijk verlegen maar voor hij het wist klinken drie zoenen op haar wang en op de zijne en heeft hij haar gefeliciteerd. Ze staan stil tegenover elkaar. Tom weet niet wat hij moet zeggen en Veronica lijkt ook niet te weten hoe ze het gesprek moet openen. Alleen twee lieve lachjes staan op hun gezicht. Dan komt Tom ’s favoriete nummer en vraagt hij of Veronica meekomt naar de dansvloer. Opeens lijkt Tom ’s verlegenheid een heel stuk minder te zijn en hoe leuk het ook is, Veronica loopt met hem mee. Ze swingen en dansen en het leuke en gezellige gesprek begint…

Ze stellen zich aan elkaar voor en kijken eens goed naar elkaar. Tom wordt gecomplimenteerd met zijn mooie stijl van kleding en zijn lieve uitstraling. Veronica, ze is 26 jaar en heeft een prachtig slank postuur. Ze heeft blond haar en blauwe ogen en ze ruikt heerlijk! Veronica heeft een hele lieve zachte stem en ze draagt een wit T-shirt met korte mouwen met een mooie romantische print erop. Ze draagt een rode rok en erg mooie schoenen die bij haar kleding passen. Tom en Veronica lijken meteen een goede klik te hebben en het lijkt erop dat er meer aan het ontwikkelen is. Ze praten en swingen. In de polonaise wil Veronica alleen maar bij Tom zijn en Tom bij Veronica en voordat Tom het weet springt ze een tijd later bij hem achterop de rug. Het was een onderdeel van het liedje en de DJ moedigt het aan. Dan komt een fotograaf en deze maakt van Tom met Veronica op zijn rug een foto. Wát een mooi stelletje zeggen de vrienden tegen elkaar die tijdens hun dans ook naar Veronica en Tom kijken. Ze worden er heel erg vrolijk van! Dolverliefd dat Veronica en Tom op elkaar worden tikt de klok uiteindelijk drie uur aan en draait de DJ het bekende romantische ‘Angels’ van een heel bekende artiest als afsluiter van de avond en nacht in de nachtclub.

Veronica en Tom staan tegenover elkaar en met het bekende romantische lied is het de bedoeling dat je elkaar omarmt en het liefst tegen elkaar aan gaat staan. Veronica en Tom bedenken zich geen moment en terwijl het nummer begint omarmt Tom Veronica heel voorzichtig en hij voelt haar steeds dichter tegen hem aanstaan. De dans vordert en buik tegen buik, anders gezegd, lichaam tegen lichaam dansen ze. Tom wil Veronica erg graag kussen en Veronica Tom ook maar om één of andere reden gebeurt dit niet… ‘Angels’ is voorbij en de dansvloer wordt leger en leger. Veronica en Tom staan nog steeds omarmd en knuffelen elkaar. De twee willen het liefst de hele nacht bij elkaar blijven maar ook zij moeten uiteindelijk met hun vrienden en vriendinnen de nachtclub verlaten. Tom vraagt bij de uitgang of Veronica nog een stukje met hem wil lopen en natuurlijk zegt Veronica ja! De vrienden gaan naar huis en wensen de twee veel plezier. Veronica en Tom lopen naar een park middenin de stad en hand in hand gaan ze naast elkaar op een bankje tegenover het water zitten. Ze kletsen, ze lachen en ook hele mooie serieuzere gesprekken vinden plaats.

Een uur later staan de twee op en vervolgen hun wandeling middenin de vroege ochtend. Ze lopen en opeens springt Veronica weer op Tom ’s rug. Samen lopen ze en ouwehoeren wat maar op het grasveldje raakt Tom uit balans en vallen ze beiden gelukkig niet te hard op het grasveld, Veronica ligt bovenop Tom en ze staat snel op. ‘Duizend maal sorry’ zegt Veronica geschrokken maar Tom vindt het niet erg. Hij staat op en terwijl Veronica opstaat slaat hij een arm om haar heen en geeft aan dat het niet erg is. ‘Jij mag op mij vallen’ zegt Tom lachend naar Veronica. Dan gaan ze verderlopen en gelukkig heeft geen van beiden een schrammetje. Ook de kleren van Veronica en Tom zijn gelukkig nog schoon. Ze lopen verder en Veronica pakt Tom ’s hand vast. Hand in hand lopen ze door het park en bij de fontein blijven ze staan. Tom gaat tegenover Veronica staan terwijl zij haar jas uittrekt en weer in haar prachtige T-shirt met haar mooie rok tegenover hem staat. Tom trekt ook zijn jas uit en staat met zijn colbertje en coltrui met zijn mooie broek tegenover haar en ze komen steeds dichter naar elkaar. Tom stroopt zijn mouwen op want het is best wel warm… Dan staan de twee weer tegen elkaar en Tom slaat een arm om Veronica heen…

Een heerlijke knuffel volgt en Veronica geniet van Tom die tegen haar aanstaat. Ze kan alles van hem voelen en zij drukt Tom tegen haar aan! Dan kijken ze elkaar diep in de ogen en komen de monden steeds dichter bij elkaar. Veronica aait voorzichtig over Tom ’s gezicht en over zijn haar en Tom aait Veronica over haar hoofd en streelt haar verder over haar rug. Ze knuffelen elkaar intensief door elkaar nog meer tegen elkaar aan te drukken en de eerste aanraking van Veronica ’s lippen door Tom ’s mond is een feit! Ze zoenen en worden steeds verliefder en verliefder. Een uur lang wordt er gezoend en geknuffeld en de twee besluiten om vijf uur in de ochtend toch maar eens naar bed te gaan. Hand in hand lopen ze het park uit en gaan dan alleen naar hun huis. Tom, smoorverliefd en kan alleen maar aan Veronica denken. Veronica, smoorverliefd en kan alleen maar aan Tom denken hebben elkaar ’s nummer uitgewisseld en gaan met dit prachtige gevoel naar bed. De volgende ochtend breekt aan. Het is zondagmorgen en bij Veronica schijnt het zonlicht in haar slaapkamer. Zij woont nog bij haar ouders. Tom wordt ook wakker terwijl ook bij hem het zonlicht in de slaapkamer schijnt. Tom woont op zichzelf in een huisje.

Veronica appt Tom met heel veel lieve woorden en een selfie. Tom appt terug en belt haar op. Een nieuw romantisch gesprek begint en ze besluiten om ook vandaag met elkaar af te spreken. Ze gaan samen naar het pretpark en vervolgens uit eten in een heel chique restaurant. Vol van liefde genieten ze, vol van enthousiasme en vol van romantiek ervaren ze de pracht van hun dagje uit. Ze zitten naast elkaar in de achtbaan en Tom kijkt naar haar prachtige dansende blonde haren. Vervolgens gaan ze in de wildwaterbaan met de boomstronken en Tom wordt behoorlijk nat nadat ze naar beneden zijn gegleden. Veronica pakt een handdoek en geeft die aan Tom. Vervolgens pakt ze Tom vast om hem op te warmen. Maar zoals verwacht duurt het niet lang of ze staan weer knuffelend in de wacht bij de romantische zwanenattractie. Beiden stappen in de attractie en ze genieten van de zwanentocht. Veronica legt haar hoofd tegen Tom ’s schouder aan en gaat dichter tegen hem aanzitten. Tom slaat zijn arm om haar heen en zo genieten ze! ’s Avonds bij het eten sluiten ze af met een heerlijk dessert voor hun tweeën en gaan dan weer naar huis. Het is maandag en Tom moet weer naar zijn werk. Iedereen is super enthousiast over Tom ’s nieuwe liefde.

Veronica is docente bij een dansschool en in haar vrije tijd houdt ze van schilderen. Als cadeau krijgt Tom een prachtig meesterwerk van Veronica en hij hangt dit op in de huiskamer. Enkele weken gaan voorbij en vol van liefde en romantiek genieten beiden van het leven. Ze wandelen, fietsen, dansen, gaan naar de bioscoop en doen aan parachute springen. Samen zitten ze aan elkaar vast in de lucht en landen veilig op de grond. Dan, onder de parachute kunnen ze het niet laten om even van dat romantisch moment te genieten door even op elkaar te liggen en te knuffelen. Dan wordt de parachute van hun afgehaald en moeten de instructeurs lachen. ‘We houden van elkaar!’ is wat Veronica zegt. Tom heeft een vliegbuffet en heeft vaker parachute gesprongen. Daarnaast is hij ook kunstenaar en uiteraard geeft hij vanavond een meesterwerk van hem aan Veronica. ’s Avonds spreken de beide tortelduifjes bij Tom thuis af en zij blijft daar slapen. Tom geeft haar zijn meesterwerk en zij schiet in tranen… ‘Wat prachtig is dit!’ en dan volgt een dikke knuffel! Ze zitten even later na het eten en de afwas naast elkaar op de bank in de romantisch ingerichte huiskamer. Een romantisch muziekje is door Tom opgezet en al zoenend genieten ze van elkaar. ‘We moeten toch maar eens kennis maken met onze ouders’ zegt Tom en Veronica stemt hiermee in. De volgende dag zijn beiden vrij en gaan ze een dagje naar het strand. Het is vijfentwintig graden!

Veronica en Tom lopen langs het strand. Geregeld springt Veronica op Tom ’s rug en rennen achter elkaar aan om elkaar kletsnat te maken. Al lachend van pret en romantiek liggen beiden met elkaar te stoeien in het water en wordt er gekieteld. Dan volgt een kus en al knuffelend besteden ze aan zoenen en knuffelen. Ze lopen de duinen in om wat meer privacy te hebben. Er zijn bij stranden van die plekjes waar je naartoe kunt voor privacy en beiden maken daar rijkelijk gebruik van. Ze rollen door het zand, ze zijn geen enkel moment van elkaar los geweest en de beide monden hebben bijna nonstop elkaar geraakt. De liefde duurt voort en laat in de avond komen ze weer bij Tom thuis. Een week later, in het weekend bezoeken ze elkaar ’s ouders. Het is zaterdag en ze gaan naar Tom ’s ouders. Tom begeleidt als een gentlemen Veronica naar zijn ouders en broertje en ze kunnen bijna gelijk aanschuiven aan de eettafel met een heerlijke maaltijd. De avond duurt nog lang en het wordt steeds gezelliger en gezelliger. Er is gelukkig een klik met Tom ’s ouders, broertje en Veronica. Het is bijna middernacht en Tom neemt Veronica mee naar zijn huis. Ze slapen en de volgende dag gaan ze naar Veronica ’s ouders. Terwijl Veronica zich opfrist maakt Tom het ontbijt klaar. Dan komt Veronica van de trap af en gaat Tom voor de trap staan om Veronica van de laatste traptrede op te beuren en haar van de trap te beuren.

Terwijl Veronica en Tom elkaar ’s lichaam weer intensief voelen en een heerlijke zoen volgt hoort Tom de fluitketel fluiten en dat betekend dat het tijd is voor het ontbijt. Hij beurt Veronica naar de eettafel en laat haar los zodat ze kan zitten. Tom bewondert haar met haar mooie rok aan en haar prachtige mooie T-shirt die ze ook droeg in de nachtclub. Dit keer draagt ze er een vestje overheen omdat het vandaag een beetje een somber weertype is. Het zonnetje schijnt af en toe en soms valt er een drup regen. Tom draagt een net poloshirt met een mooie lange broek. Over het poloshirt draagt hij een jasje en zodra het ontbijt klaar is gaan beiden naar Veronica ’s ouders. Tom is best zenuwachtig maar dat is logisch. Veronica was ook zenuwachtig maar dat was snel verleden tijd! Tom rijdt met Veronica naar het dorp waar haar ouders wonen. Hij slaat af richting een villawijk en even krijgt hij een naar gevoel in zijn maag… ‘Ben ik wel goed genoeg?’ vraagt hij zich bij zichzelf af. Dan stoppen ze bij een grote villa en stapt Tom uit. Hij loopt naar Veronica ’s kant en doet voor haar de autodeur open. Hij helpt haar de auto uit en samen lopen ze via het paadje dat achter het huis terecht komt via de achterdeur naar binnen. Tom kijkt zijn ogen uit, wát een grote villa! Er hangen her en der schilderijen die van Veronica lijken te zijn.

De moeder van Veronica verwelkomt haar dochter en stelt zich vriendelijk aan Tom voor. Tom geeft haar een hand en hij heeft een kleinigheidje voor haar meegenomen. Moeders pakt het uit en ze vindt het heel erg mooi! Een klein beeldje voorin de vensterbank want ze is gek op beeldjes. ‘Papa komt er zo aan’ zegt Veronica ’s moeder en schenkt wat te drinken in met een koekje. Veronica ’s vader is even een onderdeel voor zijn Porsche aan het halen en kan elk moment thuis zijn. De drie komen lekker in gesprek en met moeders lijkt er een goede klik te ontstaan. Het valt allemaal reuze mee ervaart Tom. Dan klinkt er een auto die voor het huis geparkeerd wordt. Er zijn voetstappen hoorbaar richting de voordeur en daar komt de vader van Veronica binnen. Terwijl Tom zijn koekje opeet verslikt hij zich van schrik!!! De vader van Veronica is de beveiliger die hem weigerde bij de nachtclub… Veronica ’s vader kijkt opeens met wilde ogen naar Tom en hij begint te schandalen. ‘Oprotten jij!’ is wat vader tegen Tom zegt… ‘Oprotten uit mijn huis!’ Tom weet even niet wat hem overkomt maar voordat de situatie uit de hand loopt besluit hij maar met haast te vertrekken. Hij is in de auto gaan zitten en het lijkt erop dat Veronica nog binnen in huis zit… Probeert ze haar vader te kalmeren? Hij ging half hysterisch tekeer en joeg hem het huis uit.

Dan wacht Tom nog even voor het huis in zijn auto. Hij stapt niet uit voor zijn eigen veiligheid maar na een paar minuten nog steeds geen teken van Veronica. Hij pakt zijn telefoon en belt haar op. Geen gehoor… Even later nog steeds geen gehoor… Dan belt hij toch nogeens aan bij de voordeur maar de hysterische vader van Veronica jaagt hem opnieuw van het looppad af en Tom haast zich in de auto. De vader schreeuwt Tom achterna: ‘Jij met mijn dochter?! Ook nog nooit!’ Nadat ‘sodemieter op’ heeft gegalmd door de straat rijdt Tom boos maar ook verdrietig weg… Huilend rijdt hij naar huis en bij aankomst breekt hij. Hij huilt emmers tranen! Dan pakt Tom zijn telefoon en probeert nogeens te bellen. Opnieuw geen gehoor… Ergens hoopt hij dat Veronica zijn kant op komt of zij hem belt, maar al enkele uren na het voorval nog steeds stilte van Veronica. Géén app, géén gesprek, helemaal niets… ’s Avonds laat, op het moment dat Veronica ’s vader weer moet werken loopt Veronica naar Tom ’s huis en belt aan. Tom haast zich naar de voordeur want dat kan maar één iemand zijn… Veronica! Hij doet open en daar staat de prachtige Veronica met tranen in de ogen… Er klinkt enkel één boodschap vanuit haar: ‘Ik stop met ons, ik kan niet met je verder, ik ben niet diegene die bij je hoort…’ Tom wil hierop ingaan maar dan bedankt Veronica hem voor alles wat ze samen hebben meegemaakt. Ze loopt weg en Tom loopt achter haar aan.

Terwijl Tom achter Veronica aanloopt, zelfs rent omdat Veronica haar looppassen wat versnelt wil hij zijn kant van het verhaal over haar vader vertellen. Echter komt er geen antwoord, alleen maar hardop gehuil en gesnik. Veronica zegt tegen Tom dat hij weg moet gaan en kijkt hem nogeens diep in zijn ogen aan. Tom kijkt Veronica aan en beiden staan huilend tegenover elkaar. Dit is de laatste keer dat Tom Veronica ziet en er klinkt een laatste reactie vanuit Veronica. ‘Laat me met rust!’ en dan draait ze zich om en loopt van Tom weg. Daar staat Tom… Helemaal alleen. Hij loopt naar huis en huilt de hele nacht door. Hij gaat de volgende dag naar zijn ouders om te vertellen wat er is gebeurd en zij schrikken zich rot! Ondertussen kijkt Tom af en toe op zijn telefoon om te kijken of er misschien toch nog berichten van Veronica zijn maar het blijft stil… Tom zoekt troost bij zijn ouders en huilt en huilt. Zijn hart is gebroken en hij voelt de pijn door zijn hele lichaam. ’s Avonds laat gaat Tom weer naar huis en eenmaal thuis ziet hij het schilderij van Veronica. Hij kan het niet aan en pakt het van de muur af. Hij gooit het uit verdriet op de grond en schreeuwt ‘Waarom?!’… Dan snikt en huilt hij bovenop haar schilderij en beginnen door de tranen die op het schilderij vallen vlekken te ontstaan op de schildering. Daar zit Tom, vol van pijn en verdriet… Hij loopt de trap op en gaat maar proberen te slapen. De volgende dag moet hij werken.

Ook op het werk reageren zijn collega ’s geschokt. Tom ’s vrienden horen ’s avonds het bericht en ook zij zijn er kapot van. Iedereen zei dat Veronica écht bij Tom past en dat ze dit niet verwacht hadden. Tom weet wel beter, haar vader heeft op haar in weten te praten en misschien wel verboden om nog verder contact te hebben. Een week later besluit Tom om ondanks zijn pijn de foto ’s van Veronica en hem eens goed te bekijken. Opnieuw beginnen Tom ’s lippen te trillen en rollen er tranen. Hij kan de foto ’s nog niet wissen maar misschien moet hij het maar wel doen. Met één van de vrienden gaat Tom een paar dagen later een wandeling maken in de stad. Ze gaan een biertje doen op het terras en Tom kijkt op een moment om zich heen. Daar in de verte lijkt Veronica te lopen! zegt hij tegen zijn vriend. Beiden kijken eens goed naar de vrouw die dichterbij lijkt te komen met een jongen lijkt het wel. Het is inderdaad Veronica en voor Tom wordt het even teveel… Veronica loopt met haar nieuwe ‘date’ langs Tom en zijn vriend en even kijkt Veronica Tom aan. Dan kust ze haar nieuwe ‘date’ op zijn mond en lopen ze door. Veronica kijkt tenslotte nog even achteruit als hij een bakje in de prullenbak gooit. ‘Typisch een type voor haar volgens haar vader!’ zegt Tom ’s vriend. Veronica ’s date is een brede jongen, ook zo ’n kleerkast! Tom zegt ‘daar zal haar vader wel geen moeite mee hebben’ en drinkt zijn biertje op.

Tom en zijn vriend Wijnand rekenen af en lopen naar Tom ’s huis. Langs het bekende park in de stad zien ze Veronica en haar ‘kleerkast’ met elkaar zoenen en ze lopen maar door. Eenmaal thuis pakt Tom zijn telefoon en begint alle foto ‘s, filmpjes en berichtjes van Veronica te wissen. Vol van tranen, maar ook van boosheid. Het schilderij dat Veronica aan Tom gaf gaat in stukken en vervolgens in de vuurkorf. De fik gaat erin en Tom nodigt zijn ouders uit voor een etentje bij hem in huis. Samen hebben ze een onvergetelijke avond, ondanks Tom ’s pijn. Een tijdje gaat eroverheen en gelukkig knapt Tom weer op. Dan, op een warme zomermiddag, terwijl hij met zijn ouders naar een nieuwe auto aan het kijken is komen ze Veronica ’s vader tegen… Ook hij is met een nieuwe auto bezig maar ze lopen als lucht langs de brede kleerkast heen. Deze wordt het! zei Tom en juist de auto waar Veronica ’s vader interesse in heeft wordt door Tom gekocht. De vader kijkt boos en teleurgesteld want daar gaat zijn favoriet. Er komt een bordje ‘verkocht’ op en de auto wordt richting de werkplaats gereden zodat Tom zijn nieuwe aanwinst snel kan ophalen. ‘Zag je hem kijken?!’ zei Tom ’s vader… ‘Jazeker!’ zei Tom. Hij heeft mij mijn meisje afgenomen, ik neem hem zijn nieuwe auto af! Vervolgens stappen Tom en zijn ouders lachend in de auto en rijden nog één keer een ritje in Tom ’s oude auto. Per toeval rijden ze langs Veronica ’s huis en tot hun grote verbazing staat deze grote villa leeg…

Bij het vuilnis staat Tom ’s schilderij. Hij stapt uit en neemt het mee. Gelukkig is het nog geheel intact! Tom bekijkt het huis nogeens goed terwijl hij ervoor staat. Het huis is verlaten en het lijkt erop dat iedereen met de noorderzon is vertrokken! Dan loopt hij richting zijn auto en gaat met zijn ouders naar huis. ’s Avonds na het avondeten pakt hij het schilderij en wil het ophangen bij zijn ouders aan de muur om ze te verrassen. Dan valt er een briefje van achter uit het schilderij. Er staat een liefdesgedicht op dat nooit meer is afgemaakt…

Lieve Tom,

Weet dat ik van je hou en met je samen wil zijn in zonneschijn en douw
Ik wil voor je zorgen, niet alleen vandaag maar ook morgen
Met jou hoop ik een mooi leven te leven, lekker lang en niet even!
Jij maakt me blij, samen zijn we één en samen zijn we vrij
Ik laat je nooit in de steek …

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *