Het maankasteel

Het is het einde van het jaar en de wintertijd is net begonnen. De eerste avond dat het om vijf uur donker is en de kou overheerst. De winterjassen van Pim en Samantha worden uit de kast gehaald en opgehangen want ze willen samen een wandelingetje maken. Het is nét een dag geleden dat Pim en Samantha hun nieuwe vrijstaande huis af hebben gekregen en alles gezellig is ingericht. De kaarsjes branden en beiden kijken door het raam. Daar in de verte valt beiden al die tijd al wat op. Het kasteel, daar in de verte op die heuvel ziet er prachtig uit, maar als de maan schijnt is het een prachtige plek om te zien. Het effect van het maanlicht op het kasteel en hoe het lijkt alsof het prachtig oude gebouw glinstert. Pim en Samantha besluiten om vanavond eens een kijkje te gaan nemen tijdens een wandeling en zodra het eten op is en de afwas is gedaan besluiten de twee om hand in hand richting het kasteel te gaan. Eenmaal gearriveerd zien ze hoe prachtig het kasteel is van dichtbij en hoe mooi het met de gracht is met de ganzen die eromheen zwemmen.

Beiden willen meer van het kasteel zien en ze hebben geluk. De ophaalbrug is naar beneden en ze lopen eroverheen. Dan kijken ze wat om zich heen. Het lijkt verlaten te zijn en de bewoners van het kleine knusse stadje hebben Pim en Samantha gewaarschuwd. Vroeger, in de middeleeuwen schijnt het kasteel altijd de gezelligste en meest romantische plek te zijn geweest maar nadat er iets vreselijks was gebeurd is het al jaren verlaten en alleen nog maar gebruikt als schuilplaats in de eerste en tweede wereldoorlog. Dat houdt de twee niet tegen en ze lopen toch verder. De toegangspoort is wel twintig meter hoog en hij staat op een kier. Samen lopen Pim en Samantha naar binnen en wat ze daar zien daar schrikken ze toch wel van. Hoe kan zo ‘n mooie romantische plek er zo verlaten bijstaan? Overal hangen kandelaarlampen maar hoe lang hebben deze al niet meer gebrand? Al een paar honderd jaar misschien… Het lijkt alsof er gisteren nog een feestje is geweest als men bij het kasteel komt. Het ziet er om het kasteel erg netjes uit en de tuin is prachtig.

Het is pikdonker en Pim pakt zijn zaklamp. Samantha pakt Pim stevig vast omdat ze bang is. Ook Pim voelt zich niet helemaal op zijn gemak maar omdat ze allebei zo ontzettend nieuwsgierig zijn lopen ze door… Het hele stadje houdt een geheim bij zich lijkt het wel en de twee willen weten waarom! Het is zo stil binnenin het kasteel dat je een speld zou kunnen horen vallen. Zelfs de wind is niet hoorbaar en terwijl Pim naar voren schijnt en af en toe om zich heen schijnt zien beiden dat het er ook van binnen vrij schoon uitziet. Dat is toch niet te verwachten met een kasteel dat al zo lang niet meer wordt bewoond of gebruikt. Dan komen ze bij de ontvangsthal. De kroonluchters zijn al prachtig mooi als Pim er met de zaklamp op schijnt en dan ziet Samantha opeens iets waarvan ze behoorlijk van schrikt… ‘Ik zag in een flits een gezicht bij de keukendeur die openstond en toen zag ik een gedaante weglopen’ Pim schijnt met de lamp om zich heen en beiden zien niets meer. ‘Zal het dan echt spoken?’ zegt Pim. Stotterend antwoordt Samantha bevestigend en samen lopen ze toch maar verder.

Dan komen ze bij de grote huiskamer en Samantha doet voorzichtig de deur van deze kamer open. De deur kraakt enorm en het gekraak klinkt door het hele kasteel. Dan hoort Pim voetstappen en die lijken in de buurt van de huiskamer op te houden. Samen kijken ze richting de plek waar de voetstappen vandaan komen maar er is niets. Dan lopen ze verder en bekijken de pracht van de huiskamer. Ze hebben nog nooit zo ‘n prachtig ingerichte huiskamer gezien en terwijl ze verderlopen door de grote huiskamer komen ze bij een trap. Een mooie houten trap. Ze besluiten om er naartoe te lopen en de trap op te gaan. Al krakend lopen de twee naar boven en daar komen ze aan in een hele grote hal, zeg maar een grote overloop. Ook hier is het muisstil, werkelijk geen briesje te horen! Dan houden Samantha en Pim elkaar vast en kijken ze om zich heen. Er hangen prachtige schilderijen aan de muur en opeens… Er klinkt een enorm gebonk alsof er beneden iets valt en ze rennen de trap af om te kijken. Dan struikelt Samantha van de trap maar gelukkig vangt Pim haar op. Daar liggen ze dan op elkaar…

Terwijl Samantha met haar prachtige lichaam op Pim ligt en haar buik de zijne voelt kunnen beiden het niet laten om even van dat moment te genieten. Ze kussen elkaar en ‘bedankt voor het opvangen’ is wat Samantha zegt. Dan helpt Samantha Pim overeind en gaan ze kijken wat er aan de hand is. Er is een grote vaas op de grond gevallen maar hoe kan dat?! Ze waren immers boven om verder te onderzoeken. Dan schijnt Pim wat in het rond en plots slaat de grote poort dicht… Met een harde knal is de grote deur dichtgeslagen en nu lijken beiden opgesloten te zitten. Er is geen beweging in de poort te krijgen en een klink lijkt er ook niet op te zitten van binnenuit. Ze gaan kijken of ze op een andere manier kunnen ontsnappen uit het kasteel maar nergens lijkt een uitgang te zijn. Dat is misschien wel heel vreemd voor een kasteel. Samantha en Pim kijken overal rond maar het kasteel lijkt beiden te hebben opgegeten! Ze kijken bij het raam boven de poort en daar kijken ze boven het landschap en het prachtige stadje. Even genieten ze van het fantastische uitzicht maar dan lijkt het geluid van een kettingzaag in de buurt te komen…

Van angst beslaan beiden zich en weten niet waar ze zich moeten verstoppen. Achter dat kastje of in de grote kast? Wat als ‘het’ het slot er opzet en ze er niet meer uit kunnen komen? Dan rennen ze paniekerig rond en weten ze zich te verstoppen achter de enorm grote klok in een zijkamer van de huiskamer. Het geluid lijkt steeds dichterbij te komen en dan staat er opeens iets of iemand in de deuropening van de zijkamer… Samantha en Pim durven bijna geen adem te halen en de gedaante blijft staan terwijl de hij de kettingzaag laat lopen. Dan wordt het opeens stil en loopt ‘het’ weer weg. Opeens schrikken Samantha en Pim zich een ongeluk want de klok begint met zijn heel zware bimbam twaalf uur te slaan! Hun harten lijken vele malen over te slaan en de gedaante lijkt terug te komen… Ze gaan snel terug achter de grote klok en zien het weer in de deuropening staan… De gedaante komt dichterbij en kijkt overal waar hij iets zou kunnen vinden. Dan rennen Samantha en Pim snel weg uit de kamer en proberen ze een uitgang te vinden. Dan rennen ze zonder na te denken een trap af de kelder in en wat ze hier tegenkomen is schrikwekkend. Er zitten allemaal celdeuren en dat duidt op een ouderwetse kerker…

Ze horen in de verte iemand roepen lijkt het wel. Ze lopen er voorzichtig naartoe en zien daar in een cel iemand zitten met een cape over het hoofd. Dan doet de persoon de cape af en staan Samantha en Pim oog in oog met een gevangene lijkt het wel… Het is een oude man die hen waarschuwt. ‘Ga hier weg! Ga hier weg! Vlucht!…’ Dan zien ze dat de ontvoerde man vastzit met kettingen om de benen en dat de kettingen aan de muur vastzitten. Ze proberen hem snel te bevrijden maar dan horen ze weer het geluid van de kettingzaag en de voetstappen richting de kelder en kerker komen. Ze proberen de man los te krijgen maar het lukt niet. Het geluid komt steeds dichterbij en ze rennen weg met de belofte hulp te halen. Door de kerker heen vluchten ze en het geluid van de zaag komt steeds dichterbij en dichterbij. Ze worden achterna gezeten door het hard rennend gedaante en op het moment dat ‘het’ Samantha en Pim wilde grijpen weten de twee op tijd te ontsnappen en springen het water in! Daar zwemmen ze en ze maken dat ze aan de kant komen. Tussen de ganzen en eenden zwemmen ze middenin het maanlicht en de gedaante spring ook in het water…

Samantha en Pim zwemmen voor hun leven maar de gedaante komt steeds dichterbij. Ze kunnen nog steeds niet goed zien wie of wat het is maar Samantha kan bijna niet meer… Pim komt uit het water en Samantha ook, de gedaante is opeens nergens meer te bekennen. Vol van angst lopen de twee door het donkere bos aan de achterkant van het kasteel richting de bewoonde wereld en schreeuwen om hulp. Dan komen drie mannen bij ze die ze willen helpen. De drie mannen hebben een telefoon bij zich en de politie wordt gebeld. Deze arriveren al vrij snel en zij hebben grote scharen bij zich om de man in de kerker te redden als hij nog leeft… De groep mensen loopt het kasteel binnen en ze lopen direct naar de kerker. Met vijf man sterk zoeken ze naar de cel waar de man zit maar wat is dat nu? De twee agenten zijn plotseling verdwenen. Ze hoorden even een geschreeuw alsof de agenten worden gegrepen en in angst staan de vijf overgebleven mensen om zich heen te schijnen in de donkere kerker. Er is werkelijk geen spoor meer van de politieagenten en vragen zich af wat ze moeten doen… Ze zien bij een celdeur de grote knipschaar liggen dus ze kunnen de man losmaken en redden…

Ze besluiten dat te doen en Pim pakt de grote schaar. Dan rennen ze naar de cel waar de man vastgeketend zit en gelukkig leeft hij nog. Dan klinkt het geluid van voetstappen opeens heel dichtbij de celdeur en wordt de kettingzaag weer aangetrokken. De gedaante staat achter hun in de deuropening van de cel en hij begint te dreigen met de zaag. Dan pakt de man die vastgeketend zit een sleutel uit zijn zak en maakt de kettingen waarmee hij vast zat los. De man doet zijn cape uit en dan geloven Samantha en Pim hun ogen niet… Het is de burgemeester van het stadje! De man met de kettingzaag komt dichterbij en terwijl hij naast hun staat zet hij het enge ding uit… Hij trekt zijn enge jas uit en feliciteert Samantha en Pim! Het licht gaat aan en de burgemeester feliciteert de beide tortelduifjes ook. Dan komen daar de twee politieagenten aan en ook zij feliciteren Samantha en Pim. De ‘nepgevangene’ pakt een bordje met een grote prijs erop! Samantha en Pim hebben een volledig betaalde bruiloft in het kasteel gewonnen!!!

Achteraf bleek alles om een groot toneelspel te gaan en diegene die het kasteel in wist te komen en de gevangene te vinden zou deze prachtige prijs winnen. De gelukkige mensen lopen de kerker en de kelder uit naar boven en daar staat een geweldige verassing op ze te wachten… Er komt applaus vanuit iedere bewoner van het stadje dat stiekem naar het kasteel is gekomen en het grote feest in het kasteel is geopend. Natuurlijk wel na een luxe douche en opfrisbeurt voor Samantha en Pim! Het zo enge kasteel lijkt opeens omgetoverd te zijn in een prachtig romantisch kasteel waar de twee de dag van hun leven mogen beleven. Na de uitgebreide douche en opfrisbeurt komen Samantha en Pim beneden en kan het feest beginnen. Maar eerst… Pim was al lang van plan om Samantha ten huwelijk te vragen en dit is zijn kans! Tussen alle mensen van de stad gaat Pim op zijn knieën voor Samantha en vraagt of ze met hem wil trouwen… Even is het stil maar dan klinkt er luid het ‘ja woord’! ‘Ja!!! Ik wil héél graag met je trouwen’ en ze vliegt Pim in de armen. Dolgelukkig vieren ze een mooie verlovingsavond in het kasteel met later prachtige dansmuziek.

Een paar maanden later komt de hele familie en vriendengroep van Samantha en Pim en iedereen uit het stadje bij elkaar in het prachtige kasteel om de droombruiloft mee te vieren en natuurlijk rijkelijk te proosten op de beide ‘ja-woorden’! Op een prachtige lentedag zijn Samantha en Pim getrouwd en hebben ze samen de dag van hun leven gevierd. ‘s Avonds hebben de twee een prachtige huwelijksnacht in het door de maan glinsterende kasteel waarin ze vooral genieten van elkaar! Voor het eerst mogen ze samen met enorm veel liefde de nacht doorbrengen en hier maken ze ook rijkelijk gebruik van! Ze zijn de hele nacht niet uit elkaars armen geweest en nu ze in hun huwelijk één zijn geworden zijn ze dat nu ook eindelijk lichamelijk aan het bewerkstelligen. Liefdevol gaan beiden een prachtige toekomst tegemoet en als dat nog niet alles is… hebben Samantha en Pim ook maar besloten om het kasteel te kopen, op te knappen waar nodig en er te wonen. Daarnaast is het kasteel nu ook een hotel want beiden hadden ooit een tweede droom en dat was een hotel runnen. Omdat het kasteel een prachtige plek is voor bruiloften organiseren Samantha en Pim deze bruiloften en zijn er al vele gepland en gehouden…

De kelder en kerker zijn omgebouwd tot een prachtige kelder waar een groot restaurant voor de hotelgasten is maar ook gewone bezoekers van harte welkom zijn. Hotel-de-botel, of anders gezegd, enorm gek op elkaar zijn Samantha en Pim jaren later nog steeds en ook hun kinderen trouwen in het kasteel en naast hun zijn velen getrouwd en het lijkt alsof iedereen voor de rest van hun leven gelukkig zijn met elkaar als ze in dit droomkasteel zijn getrouwd… En zo is het kasteel na honderden jaren weer een prachtig onderdeel geworden van vele mensen en het stadje. Iedere bewoner is weer verenigd met het kasteel en is elke avond het kasteel voorzien van gezelligheid. Ook uit de wijde omgeving weten ze het droomkasteel te vinden en wordt het succes alleen maar groter en romantischer! En het verhaal van de gruwel die lang geleden plaatsvond? Dat was maar een fabeltje en achteraf nooit gebeurd! Gelukkig maar…

8 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *