Noknok

Nok nok wie is daar? Het is Jaap met de sigaar! Weet je dat roken slecht voor je is? Ja dat weet ik, zegt Jaap. Maar weet je wat ik mis? Een pan die kookt en klein is. Pim vraagt: Waarom wil je die? Jaap zegt ‘om rapen te koken, want dan zijn alle rapen gaar!’ Rook stoomt uit je neus, zegt Pim, en dat is jouw keus. Je kunt het niet laten, want ik hou je wel in de gaten. Sigaret retteketet, waarom niet weg er met!? Bakkie choco en chips, oh wat lekker, met die slagroom is het alleen maar gekker! Pim wil een gezonde Jaap en Jaap vindt Pim een zeurende aap.

Jaap ’s stem klinkt als een haast verstopte trompet en Pim is nu aan zet. Een preek van de week zet hopelijk andere gedachte in de kweek. Jij bent een zeur, zegt Jaap en weet je wat Pim zegt? Ik zie het aan je kleur. Trouwens, wat een geur! Wat wil je voor leven? Een Jaap van honderd jaar of maar even? Ik kan het niet is wat Jaap voorlegt, je kan het wel is wat Pim zegt. Wat als je binnenkort het lootje legt? Pim maakt zich bezorgd en daarom zeurt hij maar door. Jaap heeft het wel door maar waar doet hij het voor? Moet jij ook eens doen, zegt de grote oen, krijg je een ander verstand van! Zegt Jaap, maar dan?

Pim wordt boos, loopt weg en plukt uit zijn tuin een roos. Dan loopt hij naar zijn vrouw en geeft haar deze. Een kusje op zijn wangetje en mondje. Dat verkleint Pim ’s kleine door Jaap veroorzaakte korte lontje. Kom je bij me zitten? Zegt Roos, dan pak ik een doos. Pim gaat zitten en kijkt naar de prachtige planten met daarbij de zonnebloempitten. Jeetje wat mooi, wat gaaf, afwachtend houdt Roos zich braaf. Wat zal Pim doen? Pim pakt Roos vast en knuffelt haar, dankjewel voor dit prachtige gebaar! Ik hou van jou en weet dat ik ook van jou hou, is wat er klinkt terwijl de liefde heerlijk zijn liefdeslied zingt. Dan belt Jaap aan, maar dit keer zonder sigaret. Retteketet, wat is dat nu? Jaap zonder sigaret? Roos doet open en Pim wil even een ommetje lopen.

Dan excuseert Jaap zich en hij vertelt dat hij toch zijn sigaretten heeft weggedaan! De nieuwe buurvrouw komt achterom en ziet Jaap staan. Na de vredesknuffel met Pim begeleidt buurvrouw Ida zichzelf naar Jaap, haar liefdesbuffel en zie ze daar eens staan kletsen en lol maken, zie ze eens hand in hand gaan… Retteketet wat een pret en dat zonder sigaret. Buurvrouw Ida is zijn grote verlangen en door die nicotine laat Jaap zich niet meer stangen. Ida en Jaap, de twee verse tortelduifjes en wat dacht je van Roos en Pim? Liefde overheerst en dat door een weggegooide doos sigaretten, weet je hoe slim? En zo komt alles goed. Misschien per toeval, misschien niet, hoe dan ook, wat fijn dat iedereen weer liefdevol naar elkaar doet!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *