Ik veeg over mijn scherm…

Lekker ontbijtje, lekker douchen en omkleden en vlak voordat ik wegfiets pak ik mijn telefoon en check nog even de social media. Een paar likes, wat leuke berichten en ook veel onzin zoals dat nu eenmaal ook op social media gebeurt… Dan komt er een melding op mijn scherm, namelijk dat ik kan vegen om terug te gaan naar het vorig scherm. Ik pak vanuit het fietsenhok mijn bezem en begin te vegen… Maar wat ik ook veeg, er gebeurt niets op mijn telefoon! Ik veeg nog even door en voordat ik het weet is de hele stoep aangeveegd. Zo is er ook een dating-app en gelukkig heb ik deze niet meer nodig maar toch… Een paar jaar terug heb ik deze weleens gebruikt. Je kunt naar links en rechts vegen, dus alle rotzooi op de stoep ligt óf aan de linker kant óf aan de rechter kant. Dat naar links en rechts geveeg maakte er wel een mooie composthoop van zo langzamerhand…

Ik heb de composthopen toch maar eens opgeruimd toen het naar links en rechts vegen niet meer nodig was en ik wist helemaal niet dat er aan de kant van de schuttingen zoveel mooie bloemetjes zouden kunnen groeien! Wát een ruimte kwam er vrij! Het geveeg houdt sowieso nooit op, want op alle apps moet je tegenwoordig vegen. Al snel werd mijn tuin weer een rotzooi, want even de digitale krant lezen, filmpjes kijken, foto ‘s terugkijken en natuurlijk appjes sturen naar de mensen om me heen… Mijn bezem begint snel te slijten want tjah… Van al dat geveeg wordt ie ook een keer gek! Ik naar de winkel voor een andere bezem, en wat blijkt? De bezems zijn op! Dit is gek, maar dat kan gebeuren. Ik naar een andere winkel en ondertussen ben ik al kletsnat geregend door die herfstbuien… Dan kom ik aan bij de andere winkel en stap daar kletsnat binnen… En wat denk je? Ook hier zijn alle bezems op! Dan in hemelsnaam naar de andere plaats in de buurt en dat is een stukje fietsen…

Ik kom een kwartier later aan in de andere plaats en kom al snel aan bij een winkel… En wat denk je? Ik kom binnen en loop wat rond maar de vriendelijke kassajuffrouw geeft aan dat de bezems niet meer op voorraad zijn… Ik begin de moed een beetje op te geven… Dan probeer ik het bij een vierde winkel in dezelfde woonplaats en voordat ik het wist sta ik in het middelpunt van aandacht… Ik ben de vierhonderdste klant die te horen krijgt dat er geen bezems meer zijn! Wat nu?! Na vier winkels ben ik er wel klaar mee en ik fiets weer, nog steeds met een kletsnat pak naar huis. Ik start mijn computer op want als ik mijn telefoon pak moet ik opnieuw vegen, dus dat ga ik maar niet doen… Ik kijk rond op de online winkels en nergens zijn bezems op voorraad… Wat is dit nu voor geks?! Dan moet ik maar de sneeuwschuiver pakken! Er is enkel één probleem, als iedereen dat doet dan zijn die straks ook niet meer op vooraad! Want stel… Stel dat we dit jaar een witte kerst krijgen met twintig centimeter sneeuw! Je weet het in Nederland maar nooit…

Overal zijn de bezems op, en ik probeer het eens op een buitenlandse website, zo ‘n Chinese! Het kan dan drie weken duren ofzo, maar ik moet toch een bezem hebben voor al dat vegen en swipen… Ik loop door de straat omdat ik zin heb in een ommetje en tot mijn verbazing zie ik overal vieze randen om de tuinen… Het barst van de bladeren en andere groen- en tuinresten. Heeft niemand, inclusief ik dan helemaal geen zin meer om het dan maar met de hand op te pakken?! Dat is erg ongemakkelijk maar het is een mogelijkheid… Ik ga maar naar buiten nadat een volgende korte maar hevige bui voorbij is en pak de rommel op om het vervolgens in de container te kiepen. Een halfuur later is mijn tuin zowel voor als achter weer helemaal schoon en kan er weer opnieuw geveegd worden… Ik ben best wel benieuwd wie me nu geappt heeft maar wat is dat?! Het beeld blijft zwart en reageert nergens meer op… De accu is leeg en deze moet dus eerst opgeladen worden. Net als mijn eigen accu… Die moet ook maar eens opgeladen worden dus ik plof neer op de bank en sluit mijn ogen… Terug naar de realiteit, terug naar de wereld waar gelukkig de bezems wel op voorraad zijn en waar de tuinen er op de meeste plekken wel netjes uitzien!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *