Daar ben je, daar gá je…

Die dag bij de bushalte, daar waar maar geen bus lijkt te komen is de vraag ‘rijdt ie vandaag wel? ’Een half uur wordt een uur en daar komt eindelijk de bus aan! De chauffeur had een lekke band en al vrolijk zijn de passagiers nadat de 33 jarige Han is ingestapt. Hij gaat achterin de bus zitten en hoopt dat hij nog ‘redelijk op tijd’ aankomt op zijn locatie. Een bespreking moet zijn eindoordeel vellen over de vraag of ijs met jam en suiker nu écht het lekkerste eten van het jaar gaat worden. Dán valt Han wat op… Er is een dame die elke keer naar hem kijkt en naar hem lacht. Han leest wat door en bereidt in gedachten de toespraak voor maar dan voelt hij zich verstoord vanwege de dame. Han glimlacht naar de dame en gaat verder met de voorbereiding. De bus stopt en enkele passagiers stappen uit. De dame blijft zitten…

Dan rijdt de bus weer verder en legt Han zijn tablet weg waar hij de speech heeft opgeslagen. De dame kijkt opnieuw achterom om Han in de ogen te kijken. Dan glimlacht Han opnieuw. Hij voelt zich wat ongemakkelijk door de dame maar hij doet alsof het hem niets doet. Dan staat de dame op omdat ze bij de volgende halte. Han kijkt op zij en dan overkomt hem iets wat hij nooit heeft verwacht. De dame geeft hem op het raam van de bus een kusje met een hartje en loopt verder. De bus rijdt verder omdat deze nu eenmaal naar zijn eindbestemming moet net zoals Han. De hele dag heeft Han de dame in gedachten en ook ’s avonds krijgt hij haar niet uit zijn gedachten. Tóch wel heel speciaal! Dan spreekt Han het grote publiek toe en uiteindelijk zorgt hij met zijn toespraak ervoor dat het ijs met jam en suiker het lekkerste eten van het jaar wordt. En zo wordt Han bekend om zijn speech en de reden dat overal ijs met jam en suiker dé bestelling en het thuis bereidde eten wordt!

Han gaat tevreden weer richting de bushalte. Het is al laat en de kerkklokken hebben net precies elf uur geslagen. De bus komt gelukkig nu wel op tijd en Han stapt in. Dit keer gaat hij voorin de bus zitten en er stappen nog wat mensen in. De bus rijdt weg en Han hoopt dat hij snel thuis is omdat hij na een volmaakte avond ook behoorlijk moe is geworden. Dan, bij dezelfde bushalte als waar de dame vanmorgen uitstapte stappen er veel mensen in, waaronder ook de dame… De dame stapt achter in en loopt naar voren. Ze lijkt in eerste instantie niets in de gaten te hebben maar dan ziet ze Han… Er verschijnt meteen een glimlach en ze komt naast Han, aan de andere kant van het looppad zitten. Han voelt zich wat ongemakkelijk maar aan de andere kant vindt hij het ook wel weer leuk. Al blozend kijkt Han door het raam naar buiten en ziet in de weerspiegeling de dame herhaaldelijk naar hem kijken. Dan draait Han zijn gezicht om en begroet de dame. Met een glimlach begroet ze Han ook en vraagt of hij een fijne dag heeft gehad.

Ze babbelen even wat bij en voor hij het weet heeft hij er een fan bij. Nadat Han had verteld over zijn speech is Angelique, de knappe dame ook geïnteresseerd geraakt in zijn speciale ijsspecialiteit en ze heeft beloofd dat ze het gaat proberen als ze thuis is gekomen. Na wat heen en weer kletsen tussen beiden stapt Angelique uit. Ze pakt één halte eerder dan die van Han. De bus rijdt verder en Han denkt bij zichzelf ‘waarom heb ik haar niet om haar nummer gevraagd?’ Dan nadert de bus de halte waar Han uitstapt en al buiten wandelend nadert hij zijn huis. De volgende dag moet hij weer vroeg op om naar zijn werk te gaan dus besluit hij om meteen naar bed te gaan. Een volgende dag breekt aan en Han staat op om zich klaar te maken voor het werk. De bus is dit keer op tijd en Han stapt in. Dan, bij de volgende halte stapt Angelique ook weer in en loopt langs Han heen met een glimlach. Het lijkt alsof ze opeens geen interesse meer in hem heeft en ze gaat achterin de bus zitten al kijkend naar het raam. Han leest nog even de krant en als de bus is gearriveerd stapt hij uit. Toch wel een beetje een tegenvaller dat Angelique geen interesse meer lijkt te hebben, zélfs geen kusjes meer op het raam…

Heeft ze teveel gedronken? Of was ze gewoon in een dolle bui? Angelique heeft helemaal niets gezegd over het ijs wat ze zou maken op advies van Han. Zal ze het zo verschrikkelijk gevonden hebben? Met wat collega ’s bespreekt Han wat hem is overkomen met Angelique en zij geven hem wijze en soms onwijze raad. De dag komt tot een einde en Han loopt weer richting de bushalte. De bus komt aan en Han stapt in. De bus rijdt weg en dan stapt even later Angelique weer in. Han begint weer wat te blozen en kijkt Angelique aan. Ze ziet Han en glimlacht, in zijn oor fluistert ze nog ‘dankje voor de ijstip’ en al glimlachend loopt ze verder. Han kijkt naar achteren en ziet de al glimlachende Angelique zitten. Hij kijkt nogeens goed naar haar en hij lijkt steeds gekker op haar te worden. ‘Dit is toch eigenlijk tegek voor woorden dat ik op een totaal onbekende vrouw verliefd lijk te worden…’ Han weet niet eens of ze ook vrijgezel is zoals hij en toch laat hij zich op één of andere manier gek door haar maken. Als ze wat zegt wordt hij vrolijk, zegt ze niets dan heeft hij een rotdag… Wat kan verliefdheid toch ook weer voor onzekerheid zorgen.

Elke dag ziet Han Angelique in- en uitstappen en elke dag begroeten ze elkaar. Al flirtend lijken ze steeds leuker met elkaar om te gaan. Een kusje op de ramen met een hartje en soms een dag niets. Ook Han durft sinds kort iets op de ramen te tekenen en dan glimlacht Angelique met haar lieve gezicht. Een kusje komt van haar lippen en dan is daarmee Han ’s dag weer voorbij qua werkdag. Er gaat geen dag voorbij en Han denkt aan Angelique. In de weekenden heeft hij zijn hobby ’s en contacten met vrienden en familie maar zondagavond verheugt hij zich al op de leuke en wat romantische busritjes met de voor hem onbekende en vreemde Angelique. Het is maandagochtend en het is steenkoud. Met sjaal en muts op wacht Han op de bus en deze komt even later aan. Hij stapt in en achter hem zit Angelique. ‘Dag Han’ is wat er klinkt en een kort praatje volgt. Han wordt steeds verliefder op haar en kijkt haar stiekem eens wat dieper in de ogen. Dan maakt Angelique een opmerking… ‘Hoe vind je mijn ogen?’ Dan schrikt Han… Is hij te ver gegaan? De bus stopt bij de halte van Angelique en zij stapt uit… Zonder kusje en zonder hartje.

Dat neemt Han mee, de rest van de dag! Telkens vraagt hij zich af of hij iets verkeerds heeft gedaan en hij hoopt maar dat Angelique ook op de terugweg weer in dezelfde bus zit. Eindelijk… Het is vijf uur en hij loopt naar de bushalte. Daar stapt hij in de bus en hoopt maar dat Angelique ook instapt. Helaas… Bij de volgende halte stappen veel mensen in maar geen Angelique. Han baalt en hij hoopt dat hij maar snel thuis is. Met een naar gevoel stapt hij de bus uit en loopt naar zijn huis. Hij heeft geen zin om te koken en besluit om naar de chinees te gaan. Babi Pangang is ook wel een keer lekker! Terwijl hij in het Chinees restaurant staat te wachten lijkt het erop dat Angelique daar staat. Hij loopt op de dame af maar dan blijkt het iemand anders te zijn. De bestelling voor Han is klaar en hij rekent af waarop hij vervolgens zijn eten meeneemt. Hij stapt in de auto en rijdt naar zijn huis. Een eenzaam maar lekker Chinees maaltijdje met Angelique in gedachten… Een mix van fijn en minder fijn! Tenslotte besluit Han als toetje ijs met jam en suiker te eten en daarmee vindt hij het wel weer genoeg voor vanavond qua eten. Vlak voor het slapen gaan maakt Han nog even een wandelingetje en hij komt langs de bushalte….

‘Morgen weer Angelique?’ is wat hij stiekem hoopt en hij loopt door. Helemaal alleen… Wat zou het mooi zijn om binnenkort Angelique naast hem te hebben… ‘Niet teveel dromen, Han!’ is wat hij in gedachten tegen zichzelf zegt en hij loopt verder. Dan, na een uur lopen komt Han langs de bushalte waar Angelique altijd instapt en warempel… Hij ziet dat ze uit de bus stapt! Ze loopt zijn kant op maar Han loopt te ver weg om gezien te worden door haar. Wel kijkt ze even Han ’s kant op maar zegt gewoon ‘hoi’ omdat dat beleefd is om te doen. Blijkbaar heeft ze niet in de gaten dat het Han is in het pikkedonker en beiden lopen door zonder dat ze elkaar in de gaten hebben. Han heeft zin om haar te roepen maar ergens durft hij het ook niet. Hij is best onzeker! Dan, na ruim drie uur wandelen komt hij weer thuis en is toch blij om nog een glimpje van Angelique te hebben gezien. Hij gaat gelijk slapen want de volgende dag staat de bus om zeven uur weer paraat! De volgende dag stapt Han weer in de bus en stiekem hoopt hij op Angelique en ja hoor… Met een glimlach rent ze naar de bus terwijl ze Han al ziet zitten. Ze haast zich en gaat maar gewoon naast Han zitten. Goedemorgen Han is wat ze zegt en Han zegt netjes en zeer enthousiast goedemorgen terug.

Beiden kletsen en kletsen, alles lijkt opeens te zijn veranderd in positieve zin! Er is geen onzekerheid meer en samen genieten ze van de tot op heden gezelligste busreis aller tijden… Dan stapt Angelique niet uit bij haar bushalte maar bij dezelfde halte als Han. Hij vraagt haar wat ze gaat doen en ze antwoordt met enthousiasme ‘ik ga solliciteren bij dat bedrijf dat zich bezig houdt met ontwerpen van mode’ dus bij het bedrijf waar Han werkt… Dát maakt hem superblij en hij loopt graag met Angelique mee. Ze lopen samen al kletsend naar het bedrijf en lopen het pand binnen. Han wijst Angelique de weg naar de juiste plek. Maar wacht even… Han heeft vandaag een sollicitatie, dat is waar ook! Hij wist alleen even niet meer van wie en dát blijkt dus Angelique te zijn! Jeetje, hoe dingen kunnen lopen denkt hij bij zichzelf en neemt een grote bak koffie. Hij gaat even weg naar buiten vertelt hij zijn collega ’s want hij moet even naar de supermarkt voor zijn bekende ijs specialiteit. Snel komt hij terug met een tas die hij even op zijn kantoor neerlegt. Han is de gelukkige met een koelkast en daar legt hij de hele boel in, behalve de jam… ‘Enkele collega ’s vragen zich af waarom hij jam heeft neergelegd in de keuken maar ach… Wat maakt het ook uit?!

Al blozend loopt Han naar zijn kantoor en ziet de prachtig knappe Angelique zitten. Hij bereidt het gesprek voor en nodigt tenslotte Angelique uit om binnen te komen voor het sollicitatiegesprek. Angelique lijkt helemaal niet zenuwachtig meer en ze krijgt hoop op een leuke baan met misschien wel Han boven haar… De vragen worden op een leuke en spontane manier op Angelique afgevuurd en antwoorden volgen. Het is niet een gewoon sollicitatiegesprek maar een hele leuke en de laatste vraag die Angelique stelt is ‘je werkt in een modezaak en je spreekt over ijs?!’ Dan legt Han uit dat hij een bekend vlogger is die over eten, lekkernij en diëten vlogt. Dan loopt na een uur het gesprek ten einde en verlaat Angelique met veel hoop het kantoor, natuurlijk met begeleiding van gentlemen Han! Dan begroeten ze elkaar buiten en zeggen ze ‘tot de volgende keer in de bus’ en allebei lopen ze lachend weg. Han bekijkt de gegevens die hij heeft opgeschreven en ondanks dat hij haar qua persoon graag zou aannemen komen de gegevens die hij heeft opgeschreven naar aanleiding van wat ze vertelde allemaal overeen met wat er wordt gezocht in een nieuwe collega. Han denkt er nog een nachtje over na is wat hij besluit en gaat aan het einde van de dag naar huis. Dan ziet hij Angelique lopen met een andere man naast zich… Heeft ze dan tóch een vriend of is ze getrouwd?

Hij wordt helemaal gek van binnen! Het zal toch niet waar zijn?! Is hij verlieft op iemand die al lang getrouwd is of een relatie heeft? Hij leest teleurgesteld de sollicitatiegegevens door, nogeens en nogeens… Dan besluit hij om in overleg met zijn hogere hand te kiezen voor Angelique. Of ze nu iemand heeft of niet… Dan wordt het zakelijk een leuke collega! Han is degene die Angelique mag laten weten dat ze wordt aangenomen en zal dit haar melden door middel van een nieuw gesprek op kantoor! Hij belt haar op, en tegelijkertijd is Han bang dat haar man of vriend de telefoon oppakt. Het is namelijk een vast nummer. Er klinkt een vrouwenstem en het is die van Angelique. Gelukkig is ze het zelf en Han vertelt haar gelijk het goede nieuws! Gefeliciteerd, je bent het geworden! Een hoera is wat er aan de andere kant klinkt en Angelique komt gelijk naar kantoor om vanalles te regelen en natuurlijk leidt Han haar rond binnen het bedrijf. Enthousiast dat Angelique is loopt ze naast Han en Han probeert het zakelijk te houden want hij vermoedt dat ze niet eens vrijgezel is… Zakelijk is de klik er al, en natuurlijk komt dat ook door de busreisjes die ze hebben afgelegd. ‘Stom dat ik nooit heb gevraagd naar haar relatiestatus’ is wat Han zich bedenkt. Aan het eind van de kennismakingsronde gaan ze samen de papieren invullen en begint een nieuwe carrière voor Angelique.

Angelique vindt al snel een goede aansluiting bij de collega ’s en binnen de kortste keren is ze al een vast onderdeel van het ‘meubilair’ van het bedrijf. Han is ook erg tevreden over haar maar tóch is er nog steeds één dingetje… Is Angelique vrijgezel of niet?! Hij kan het haar niet zo makkelijk vragen nu hij haar manager is maar toch denkt hij verder na dan zijn neus lang is. Binnenkort is er een personeelsfeest en ook Angelique gaat mee! Zaterdagavond is er een dansfeestje waarin iedereen heel chique gekleed gaat en het eten door het bedrijf wordt geregeld. Natuurlijk zorgt Han ervoor dat hij zo dicht mogelijk bij Angelique in de buurt blijft maar ook weer niet té opvallend. Hij kletst wat met collega ’s en het feest wordt geopend. Het eten was verrukkelijk en het toetje? Het bestaat uit ijs, pudding en extra in de aandacht… IJs met jam en suiker bedacht door Han! Al dansend wordt de avond vervolgd en dan komt het moment… Angelique vraagt of Han met haar wil dansen op de bluesmuziek die momenteel volop draait. Natuurlijk wil Han dit en ze staan dansend van elkaar te genieten. Dan lijkt er langzaam een antwoord te komen op de vraag waar Han al lang mee zit… Tussen de muziek door worden er vragen gesteld en antwoorden gegeven in elkaar ’s oor. Dan vraagt Han het haar gewoon… ‘ben je getrouwd of heb je een relatie? gewoon uit benieuwdheid’ lacht hij naar haar.

Dan antwoord ze met ja… Ik heb een hele lieve man! Han lijkt even in elkaar te zakken maar dan begint ze te lachen… Ze zegt ‘ik heb een hele lieve man die nu met me danst en me al een tijdje erg leuk vindt en ik hem ook! We zijn alleen nog niet getrouwd’ En ze lacht… Han lacht ook en samen vervolgen ze de dans en nadert de avond in rap tempo. De muziek wordt rustiger en romantischer en Han en Angelique staan omarmd met elkaar te dansen. Ze kijken elkaar smoorverliefd aan maar een kus is er nog niet geweest. Dan gaan de twee even samen naar een aparte ruimte érgens buiten de danszaal en het buffet. Ze lachen, gieren en brullen maar kletsen ook… Het gaat alleen maar over leuke dingen en niemand anders heeft in de gaten waar ze zijn. Han en Angelique kijken elkaar diep in de ogen terwijl ze tegenover elkaar staan… Beiden hebben zin in meer maar ergens durven ze het niet. Zijn ze bang voor de zakelijke consequenties? Dan gaan ze weer terug naar de zaal en dansen er weer volop op los. Het feest komt tot een einde en alle collega ’s gaan naar huis met hun vrouw, vriendin of alleen. Han en Angelique besluiten om na afloop nog even een eindje te wandelen en dat eindje werd al gauw een wandeling van een uur en meer… Onderweg stoppen ze en gaan tegenover elkaar staan. Han en Angelique kijken elkaar diep in de ogen en de gezichten komen eindelijk dichterbij… Han ruikt de heerlijke lucht van Angelique en andersom Angelique ook. De monden komen dichterbij…

Wát een prachtig lichaam, wát een prachtige ogen en wát een prachtige lippen heb je denkt Han en dan gebeurt datgene waar Han, maar achteraf ook Angelique al lang op hadden gehoopt. De lippen raken elkaar en de eerste zoen is een feit! De volgende zoenen komen en omarmd staan ze tegen elkaar aan. Han geniet, Angelique geniet… Ze staan tegen elkaar ’s lichaam en wauw wat voelt dat heerlijk! Han drukt Angelique dichter tegen hem aan en Angelique doet hetzelfde en terwijl de volle maan achter een wolk verdwijnt regenen de tortelduifjes even later kletsnat terwijl ze heerlijk lang staan te zoenen en knuffelen. Dan biedt Han aan om Angelique mee te nemen naar huis zodat ze zich kan opdrogen en opfrissen. Die kans laat ze natuurlijk niet schieten! Samen lopen ze, samen knuffelen ze en zoenen ze en uiteindelijk komen ze aan bij het huis van Han. Samen lopen ze naar binnen en Han laat haar even snel het huis zien. Dan maakt Han de douche voor Angelique klaar en biedt aan dat ze zich kan douchen. Vervolgens maakt Han de woonkamer romantisch qua sfeer met kaarsjes en natuurlijk het lievelingsgerecht van beiden… Na de douche en opfrisbeurt van Angelique zitten ze omarmd naast elkaar te genieten van het ijs en natuurlijk van elkaar… Han bedenkt zich geen minuut en zet een romantisch muziekje op zodat ze nog de hele nacht verder kunnen dansen en… Knuffelen!

De hele nacht dansen en knuffelen het kersverse stel en de verliefdheid spat er helemaal van af! Dan lopen beiden de trap op richting slaapkamer omdat ze toch nog een beetje slaap nodig hebben. En omdat Han heeft gezegd dat Angelique nu niet alleen buiten moet lopen heeft hij maar al te graag aangeboden om bij hem te blijven slapen maar dan wel op een aparte slaapkamer… Dat was in eerste instantie de bedoeling maar toch zijn ze naast elkaar wakker geworden de volgende ochtend en wat was dat een heerlijke ervaring! Welk verliefd stel wil er nu niet in elkaar ’s armen wakker worden en dan nog lang van de ochtend genieten… Eindelijk is het dan gelukt, eindelijk zijn Han en Angelique een stel en hoe!!! Smoorverliefd gaan ze door het leven en ze genieten volop. Maandagmorgen op kantoor was ook een dag om nooit te vergeten want iedereen had wel wat in de gaten wat Han voor Angelique voelde en stiekem wist ook iedereen het van Angelique en het bedrijfsfeest was voor iedereen een stille hoop dat de twee bij elkaar zouden komen. Han en Angelique worden vol van enthousiasme verwelkomd door hun collega ’s en middenin de belangstelling staan de tortelduifjes omarmd met elkaar te knuffelen en zoenen. Wát een heerlijk begin van de dag en wát een heerlijk idee dat ze dág en nacht bij elkaar kunnen zijn. Han en Angelique, wát een prachtig stel om te zien en wauw! Wat straalt de liefde elke dag en elke nacht…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *