Ed en Eefje, wat een geluk!

Het is een klamme zomeravond, de zon staat rood aan de horizon en gaat over enkele minuten onder… Maar Ed en Eefje lopen nog gezellig hand in hand door het boerenweiland om te genieten van de heerlijke geur van de natuur. Zo nu en dan vliegt een vleermuis voorbij en zijn zwaluwen de waarschuwing van een naderend onweer… De twee wandelen naar huis en halverwege staan ze even stil… Omarmd geven ze elkaar een dikke pakkerd en ‘ik hou van je’ klinkt van beide kanten. Dan begint het in de verte donker te worden en lijkt de bewolking dreigend dichtbij te komen. Er klinkt een rommel de bommel maar de twee verliefden lopen zingend en swingend verder richting eindbestemming… Het is zover, een drup regen valt en bliksem heeft zich geopenbaard! De rommel, de donder dendert door de lucht en over de grond.

Ed en Eefje gaan schuilen in een oude schuur, want de onweersbui duurt maar liefst een uur. Het is behoorlijk uit de handen gelopen en de ene na de andere flits en knal maakt van het hele weer een natuurlijk en afreagerend bal. De schuur houdt de twee droog, en in de tijd van schuilen hebben ze nog even extra tijd om elkaar diep in de ogen te kijken… Wat ze daar ontdekken, dat is alleen maar mooi! De liefde die constant doorbloeit en daar in de verte is een koe die loeit. Ook zij heeft een stier gevonden en in de regen en donder wordt er hard gewerkt aan een kalfje voor volgend jaar. Bliksem, donder en geloei, dat is het meest aanwezig geluid van de omgeving van de oude schuur met aangrenzend een boerderij… De boerderij van boer Wijs met zijn altijd heerlijke krentenbrood met spijs. Samen met zijn vrouw bakken ze en bakken ze en naast de melkveehouderij hebben ze hun eigen bakkertje bij huis.

Ed en Eefje wachten met veel plezier de onweersbui af en gaan als de regen is gestopt weer naar buiten. Dan staat boer Wijs met een tweetal lekkere krentenbroden met spijs voor ze klaar… ‘Kom binnen dan kun je bijkomen van het noodweer en zodra ze een stap binnen hebben gezet is er een ontzettend ontspannen en keigezellige sfeer! De bliksem en donder trekken verder omdat dat nu eenmaal zo gaat. Het dorpje dichtbij gelegen krijgt nu de volle laag en op de boerderij is het feest begonnen! Een krentenbroodparty met heerlijke wijn en andere hapjes is geopend en de muziek is ook aanwezig. Vrouw Spijs speelt accordeon en hij zingt. Ed en Eefje hebben onverwachts een avond om van te genieten en samen met andere buren die ook zijn uitgenodigd komen ze pas om half drie ‘s nachts thuis… Met een behoorlijke kater! Al slenterend en zingend komen Ed en Eefje thuis maar wat nu?! Ze krijgen de sleutel niet meer in het slot…

Een beetje teveel gedronken maar ach… Je moet het leven toch vieren?! Ze hebben elkaar gelukkig en dat is het belangrijkste. Dan vallen ze maar bij de voordeur in slaap en in de ochtend worden ze weer wakker met een behoorlijke wegzakker… ‘Pfff, dat hadden we niet zien aankomen op onze leeftijd!’ is wat Ed tegen Eefje zegt en met hun zessentachtig en drieënnegentig proberen ze het nog een keer om hun huisje in te komen. Gelukkig lukt dit en met een stevige kop zelfgemaakte soep is het de bedoeling dat ze de kater weer snel te boven komen. Ed en Eefje, een stel voor eeuwig zou je denken, zijn dolgelukkig met elkaar getrouwd, hebben tien kinderen gekregen en ook zij zijn erg gelukkig terecht gekomen met een fantastische partner waar ook weer kinderen zijn ontstaan. Eén prachtig mooie familie en dat allemaal door één formule… Namelijk liefde!

Ed en Eefje zijn met liefde geboren en van kinds af aan is ze dat al volop aangeleerd en zo ging het door en door tot jah… in de verre toekomst zullen we maar zeggen 😉 Ed en Eefje, getrouwd toen ze zestien en drieëntwintig waren omdat ze al vroeg in verwachting raakten van een drielingm hadden nooit verwacht dat ze zoveel geluk zouden hebben en wat zijn ze blij dat ze zoveel ellende is bespaard. Elke dag maken ze een wandeling over het boerenland en genieten ze van de natuur. Zij denken dat ze langer blijven leven als ze elke dag met hun neus de geur van weiland en natuur inademen en niet te vergeten… Vaak een feestje van het leven maken! Af en toe een kater hoort erbij maar op deze hoog bejaarde leeftijd… ‘Ach, je leeft maar één keer’ zegt Ed met een glimlach. Samen wandelen ze hun geluk elke dag weer tegemoet en dan stopt er een auto met een groet… Daarna volgt er een andere auto en weer één en weer één en ga zo nog maar even door…

Het zijn alle tien de kinderen met aanhang en ze vragen of er koffie met gebak is… Ed en Eefje doen de deur open en met hun kater die ze nog een beetje hebben ontvangen ze de hele familie met veel liefde en warmte. Er is nieuws, want de éne zoon heeft een nieuwe baan, de ander heeft een nieuw huis gekocht… De éne dochter vertelt dat ze haar eigen babykleren winkeltje heeft geopend en de ander vertelt dat ze zwanger is van de vierde. Wéér aan andere dochter vertelt dat ze zwanger is van haar eerste kindje en toen de echo kwam bleek dat ze niet zwanger was van één kindje maar het bleek opeens een drieling te zijn… Vreugde na vreugde en ondanks af en toe een flinke onweersbui tijdens een wandeling, of een sneeuwbui in de winter wandelen en glijden ze al genietend door… Ed en Eefje, een goed voorbeeld voor iedereen zou je denken, want wie zou je dit niet schenken? Samen lopen ze door, tot het moment… Ja dat éne moment waar we zoveel mogelijk niet aan willen denken omdat iedereen er een keer aan komt…

Maar totdat het zover is hebben ze dit en genieten ze zoveel ze kunnen! Toen ze zestien en drieëntwintig waren, en nu op hun zessentachtig en drieënnegentig. Voor altijd jong gebleven in een prachtig leven!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *