Saartje met haar stiekemerd

Saartje is een jonge dame van drieëndertig en prachtig mooi met haar staartje?! In de ijswinkel waar ze werkt komen klanten maar al te graag om met haar een babbeltje te maken maar tot op heden heeft onze lieve Saartje nog geen liefde gevonden. De ijswinkel is Saartjes’ alles en daarom werkt ze er ook van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat. Tijd voor privé maakt ze maar weinig voor zichzelf want dan zit ze meestal maar alleen… Zo is haar leven, zo gaat het allemaal aan haar voorbij. Maar dan, op een avond vlak na thuiskomst gebeurt er iets merkwaardigs… Wat is dat?! Er klinkt gerammel aan de brievenbus en daar ligt een kaartje van een stille aanbidder lijkt het wel… Ze pakt het op en ziet een hartje met een kusje erop. Is dit een grap?!

Dan draait Saartje het kaartje om en leest ze wat erachter op staat. Het lijkt niet op een bekend handschrift en er staat verder ook geen naam bij… Ze wil het kapotscheuren maar op het laatste moment legt ze het op tafel. Dan kleedt ze zich om en gaat naar haar werk. Het is een dag als alle andere voor Saartje en de dag komt snel weer aan zijn einde. Na het eten hoort Saartje weer een rammelend geluid uit de brievenbus en ze loopt er weer naartoe. Er ligt post op de deurmat en jawel… Opnieuw een kaartje! Dit keer is het een kaartje met een knuffelbeer erop en op de achterkant staat een hele lieve boodschap. Er lijkt écht iemand verliefd te zijn op haar of gaat dit om een hele flauwe grap?! Nu wordt het wel heel spannend…

Op het kaartje staat geschreven dat een jongeman van vijfendertig smoorverliefd op haar is en elke dag, maar ook de nacht aan haar denkt. De ‘stiekemerd’ schrijft dat hij Saartje ‘s gezicht niet uit zijn gedachten kan krijgen en haar erg graag beter zou willen leren kennen onder het genot van een lekker ijsje. Dat moet toch wel heel bijzonder zijn dat een man van iets ouder dan Saartje al twee kaarten heeft gekocht en beschreven naar een totaal onbekend iemand die hij ziet bij de ijssalon. Saartje vraagt zich af of ze er op in moet gaan of het moet negeren, want er zijn op deze wereld ook hele nare mannen die het niet zo goed met vrouwen voor hebben. Tóch voelt het voor Saartje niet verkeerd en ze legt het kaartje neer bij het eerste. Dan gaat ze met vriendinnen uit eten en vertelt ze wat haar is overkomen.

De vriendinnen reageren gemengd. De één zegt dat ze het niet moet doen, de ander juist van wel. Saartje vertelt dat er geen naam op staat, alleen een lieve groet. Vervolgens gaan de dames een eindje wandelen in het park en treffen daar nog wat oud bekenden. Na wat te hebben gekletst en gewandeld gaat Saartje weer naar huis en gaat slapen. Maar wat is dat?! Er ligt opnieuw een kaartje op de deurmat… Dit begint wel heel apart te worden! Ze pakt het op en leest wat er staat. De schrijver van het kaartje heeft een heel lief gedicht bedacht. Nummer drie komt bij de andere twee op tafel en dan gaat ze maar eens naar bed. De volgende ochtend breekt aan en ze moet naar haar werk. Nog één dag en dan is het weekend! Eenmaal op haar werk vertelt ze ook aan haar collega wat er gaande is en die begint te lachen.

‘Dan moet het wel een heel bijzonder iemand zijn’ is wat de collega tegen Saartje zegt en geeft haar een schouderklop. Saartje kijkt haar lachend aan en begint voor haar eerste klant een ijsje in het bekertje te rollen. Een man met donker haar en ongeveer van haar leeftijd die afrekent en er met het soft ijsje vandoor gaat. Zal hij het kunnen zijn? Zo vlak na opening om half negen ‘s morgens?! Hij lachte heel spontaan en met een knipoog verliet hij de winkel. De dag gaat voorbij en dan komt Saartje weer thuis… Er ligt een envelop met daarin een brief. Ze leest de brief en opnieuw legt ze het bij de andere kaartjes. Hij beschrijft wat voor persoon het is en hoe hij eruit ziet. Jammer genoeg zit er geen foto bij om het nog even spannend te houden. Aan de ene kant denkt Saartje ‘ik heb een stalker’ maar aan de andere kant…

Saartje vindt het ook wel weer leuk. Maar wie kan het toch zijn?! De klant van vanmorgen kan het niet zijn want die ziet er niet uit zoals de schrijver zich beschrijft. Saartje valt precies op het type die in de brief wordt beschreven. Ze denkt bij zichzelf na of ze ooit iemand heeft verteld waar ze op valt maar kan zo niemand bedenken. Dan gaat ze maar naar bed. De volgende dag breekt aan en dat is de zaterdag. Ze gaat wat huishoudelijke klusjes doen en ‘s avonds gaat ze met wat vriendinnen uit. Dan treft ze bij terugkomst van een super gezellige avond dansen opnieuw een brief aan op de deurmat. Haar vriendinnen lezen mee en die worden super enthousiast! Saartje had tijdens het dansen een super leuke jongen aan de haak geslagen maar toch kapte ze het weer af omdat Saartje maar aan één ding dacht…

Het begint een soort obsessie te worden. De geheime schrijver die haar elke dag een brief of kaartje stuurt en juist op de momenten als ze er niet is. Aan de ene kant eng, aan de andere kant wel heel leuk! Het weekend is voorbij en Saartje is weer wat brieven rijker. Allemaal positieve brieven van een verliefde minnaar. Het vreemde is dat er geen afzender bij staat. Nog steeds niet… Saartje gaat weer werken omdat het weekend nu eenmaal weer snel voorbij is gegaan en dan komt er om half acht een man van hetzelfde signalement zoals op de brief. Even wordt Saartje zenuwachtig en enthousiast maar dan, een paar minuten later komen zijn vrouw en twee kinderen de winkel binnen en peuzelen samen hun ijsjes op terwijl ze op het terras zitten.

Dan komt ‘s middags de postbode langs en die heeft een envelop voor Saartje. Er komt een briefje uit en Saartje leest aandachtig de brief… Nu staat er een afzender bij met een naam. Frank. Er is eindelijk een naam gekoppeld aan de kaarten en brieven en een uur later komt een leverancier met nieuwe bakken ijs. Toevallig heet hij Frank en lijkt van Saartje ‘s leeftijd te zijn maar dan krijgt hij opeens telefoon dat zijn vrouw aan het bevallen is… Met een noodgang maakt de leverancier dat hij naar huis komt en Saartje maakt haar werkdag, net zoals alle andere af. Dan sluit ze af en al lopend gaat ze naar huis in de hoop op een nieuwe brief. Terwijl ze de voordeur open doet kijkt ze eens goed rond, want dit keer geen envelop of een kaartje… Licht teleurgesteld trekt ze haar schoenen uit en legt de brief van vanmiddag bij de rest.

Ze kijkt nogeens goed naar de kaartjes en brieven en leest ze allemaal nogeens door. Het is iemand die ze elke week tegenkomt maar niet kent. Hij komt elke week in de ijssalon maar dat is lastig, want er komen heel veel klanten omdat haar ijssalon de meest bekende en populairste is van de regio! Saartje runt al jaren haar eigen ijssalon en haar formule is zó goed aangeslagen dat de zaken erg goed draaien en ze er een enorm goed leven van kan hebben. Alleen is er één ding dat mist en dat is een lieve man naast haar… Zal er binnenkort verandering inkomen? Stiekem hoopt Saartje dat het geen grap is van één of andere klant of leverancier of misschien wel één van haar werknemers. Saartje gaat naar bed en de volgende dag breekt aan. Saartje komt weer aan op kantoor en wordt op haar verjaardag verrast…

Saartje ‘s collega ‘s hebben een verrassing voor haar en ze pakt het uit. Het is die favoriete LP die ze graag wilde hebben met kaartjes voor een concert voor haar favoriete artiest. Erg leuk en ze bedankt haar collega ‘s. Bij zichzelf denkt ze ‘ik hoop dat ik binnenkort met de stiekeme liefde mag gaan’ maar al snel zet ze dat uit haar hoofd. Saartje gaat na een prachtige ontvangst weer aan het werk en al lachend loopt ze naar buiten om de borden buiten te zetten met de tafels en stoelen. Een leuke dag in het teken van haar verjaardag gaat voorbij en eenmaal thuis maakt ze zich gereed voor het bezoek dat ze krijgt. Dan gaat opeens de bel… Er staat een bezorger met een enorme grote bos bloemen van de ‘stiekemerd’ en ze wordt hartelijk en met liefde gefeliciteerd.

De bos bloemen, allemaal rode en roze rozen krijgt een mooie plek in de kamer en legt de kaartjes en briefjes er maar gewoon bij. Saartje laat het allemaal aan haar bezoek lezen en iedereen reageert ‘toevallig’ erg enthousiast. De verjaardag loopt ten einde en nadat al het bezoek in de nacht is vertrokken gaat Saartje maar eens op bed liggen. Stiekem fantaseert ze zich bepaalde dingen, bijvoorbeeld hoe het zal zijn als die prachtige man naast haar zal liggen en in slaap wordt gekust. De volgende dag breekt aan en Saartje wordt wakker. Ze heeft een dagje vrij genomen en loopt naar beneden voor het ontbijt. Met goede hoop verwacht ze een nieuwe envelop met een nieuw ‘verhaal’ maar deze dag verloopt toch anders dan ze hoopte…

Er komt geen kaartje, geen briefje en licht teleurgesteld gaat Saartje na een actieve dag sporten en shoppen naar de Chinees om lekker eten te bestellen. Eenmaal thuis gaat ze de tafel dekken en begint heerlijk te smullen. De brievenbus blijft stil en op de deurmat is niets te vinden. Dan gaat ze naar bed, heerlijk slapen en dromen over haar geheime aanbidder. Dit begint wel erg uit de hand te lopen en de dagen lopen door en door… Opeens ontvangt Saartje geen post meer van Frank en is bang dat het over is… Een week lang verheugt Saartje zich op leuke post maar er is al een week voorbij gegaan zonder brieven en kaartjes. Is het dan toch een flauwe grap geweest?! Ze kan het haast niet geloven dat iemand dit haar zo wil aandoen en kijkt eens wat rond op socoal media of ze een ‘Frank’ kan vinden.

Saartje kijkt diverse foto ‘s na maar er is niemand in haar buurt en regio die er zo uitziet als op de brief werd geschreven. Dan geeft Saartje de moed maar op en legt ze de post van Frank maar bij het oud papier… De nieuwe week nadert en op maandag opent ze om half negen weer de ijssalon. Dan komt er al gelijk een klant en haalt een ijsje. Deze klant maakt een praatje met haar en lijkt wel interesse in haar te hebben. Toevallig heet deze jongeman ook Frank maar Saartje durft het eigenlijk niet te vragen vanwege een stukje privacy tussen werk en privé. Frank, de klant die in de ijssalon is lijkt redelijk op het signalement van de brievenschrijver en terwijl het gesprek voort duurt wordt Saartje stiekem steeds enthousiaster. Frank woont in de buurt en komt hier weleens vaker!

Dan, terwijl Saartje het tóch aan deze jongeman wil vragen komt er een vrouw binnen en kust Frank op zijn wang en lopen even later weer de winkel uit. Wat wreed is dit toch!!! Een half uur kletsen en interessant doen en vervolgens loopt zijn vrouw of vriendin de winkel in en gaan met die banaan! Trouwens, de slimmerd heeft zijn ijsje met banaan laten staan en haalt het even later snel op. Hij zwaait naar Saartje en verlaat de winkel. De dag verloopt zoals elke andere en aan het einde van de dag komt Saartje thuis. Nog steeds geen nieuwe post van haar stiekeme liefde en terwijl er noodweer uitbreekt gaat Saartje maar een romantische film opzetten om op andere gedachten te komen. Dan, laat op de avond hoort Saartje gerammel bij de brievenbus…

Er ligt een kaartje met geschreven boodschap en Saartje haast zich naar buiten. Ze wil nu toch eindelijk zien wie het is en kijkt om zich heen… Het is donker, het onweert en regent en terwijl Saartje kletsnat wordt kijkt en rent ze om te kijken of er iemand in de buurt is. Daar in de verte loopt iemand en ze rent er naartoe. Hoe dichterbij ze komt beseft ze dat het om de buurman gaat die met regenpak aan en capuchon op met zijn hond aan het wandelen is. Lekker dan met dit noodweer… Eenmaal binnen steekt Saartje de open haard aan en hervat de film waar ze naar kijkt. Even later gaat ze naar bed en terwijl het onweer langzaam voorbij gaat valt Saartje in slaap. De volgende dag leest Saartje de brief die ze kreeg en daarin staat dat ze wordt uitgenodigd om op een plek te komen zodat ze haar ‘anonieme stiekemerd’ kan ontmoeten.

Natuurlijk gaat Saartje na een periode van in spanning brieven lezen en kaartjes bekijken naar de afgesproken plek. Op zaterdagavond wordt Saartje bij de fontein aan de rand van het bos verwacht. Met veel enthousiasme kleedt ze zich op haar best aan en maakt ze zich op. In haar eentje loopt ze daarna tijdens zonsondergang naar de afgesproken plek bij de fontein. Daar zijn wat mensen maar niemand die op het signalement lijkt. Saartje kijkt om zich heen en loopt om de fontein. Dan vindt ze een briefje met haar naam erop. Ze wordt het bos in gestuurd en dat is al wel heel vreemd! ‘Waarom moet ik dat donkere bos in en kan het niet gewoon hier plaatsvinden?!’ Toch besluit ze om het bos in te gaan en met pijltjes op het verharde pad wordt ze naar de goede plek gewezen. Dan loopt Saartje opeens middenin het bos en is het pikdonker. De zon is volledig onder en daar staat ze dan helemaal alleen…

Daar ginds is weer een pijltje en ze loopt er toch maar naartoe. Dat pijltje brengt haar alleen maar dieper het grote bos in. Het wordt muisstil. Er is alleen maar een briesje wind te horen met in de verte gefluit van een vogel. Bang kijkt Saartje om zich heen en kijkt of er iets ‘verdachts’ is te vinden wat op haar stiekeme liefde lijkt. Toch besluit ze verder te lopen want ze wil toch van die spanning af! Met steeds minder hoop op romantiek volgt ze de pijlen en uiteindelijk heeft ze geen flauw idee waar ze is… Ze is nog steeds in het pikdonkere bos en daar in de verte lijkt een lampje of kaarsje te branden… Ze loopt ernaartoe en ziet een briefje liggen. Ze leest het met de verlichting van haar telefoon en de misschien wel zogenaamde Frank geeft aan dat ze niet bang hoeft te zijn. Er is een foto bij van de jongeman en dan wordt Saartje toch wel weer enthousiast. Ze herkent de jongen niet van de ijssalon maar wil nu toch doorzetten.

Een lang bospad volgt en halverwege hoort ze een geluid in de bosjes. Het kom dichterbij en opeens komt een ree rennend oversteken over het pad. Met grote schrik en een gil vervolgt Saartje het pad en komt uit bij een huisje… Het huisje staat op een grasveldje met uitzicht op het dorp. Een prachtige plek! De deur van het huisje staat open en bij het paadje naar de deur staan allemaal kaarsjes aan de kant die voor de veiligheid in glazen zijn gezet. Nu lijkt het dan te gebeuren en Saartje loopt toch maar naar binnen. Vol van spanning maar ook hoop kijkt ze rond in het huisje dat van binnen groter lijkt te zijn dan dat ze eerst dacht. Het is geheel romantisch ingericht maar terwijl ze erdoorheen loopt ziet ze niemand… Dan loopt ze naar de achtertuin en daar gelooft ze haar ogen niet! Een man, netjes in het pak speelt op zijn piccolo en verwelkomt haar…

Het is een bekende, en zelfs een héél bekende! Collega Frank van de ijssalon heeft Saartje uitgenodigd in zijn hut, zeg maar zijn tweede huis buiten de grote stad waar hij woont. Frank komt hier prima tot zijn rust als hij dat nodig heeft en nu is Saartje bij hem. Hoe gek kan het zijn… Eén van haar werknemers is verliefd op haar, hoe kan ze hier nu niet aan gedacht hebben?! Totaal overvallen laat Saartje weten dat hij het toch wel een beetje op een rare manier heeft aangepakt maar het is hem snel weer vergeven! Frank, de collega die Saartje bijna elke dag ziet legt uit dat hij het op een spannende maar zéér romantische manier wilde aanpakken. Hij is al jaren verliefd op Saartje maar elke keer durfde hij het niet te zeggen. Tóch heeft hij met een grote gok de keuze gemaakt om te proberen dichter bij Saartje te komen en dit lijkt te zijn gelukt. Of toch niet?!

Saartje is even overvallen, ze loopt wat rond en weet even niet wat ze moet! Dit had ze nooit verwacht. Is Frank haar type wel en is het wel verstandig en al die dingen meer… Dan bedenkt Saartje zich en loopt naar Frank toe. Even wil ze hem een klap voor de kop geven, want hoe hij het allemaal aangepakt heeft… Maar dan knuffelt ze hem. Frank kijkt even stomverbaasd maar beantwoordt de knuffel volop! Daar staan ze dan, met elkaar omarmd en wat is het fijn om elkaar ‘s lichaam te voelen. Diep in haar hart voelde ze altijd al wel wat voor hem… Een gezellig gesprek komt op gang en de kaarsen branden nog lang door tot diep in de nacht. Een flesje wijn wordt opengetrokken en een romantisch LP ‘tje van wie kan het ook anders zijn: Saartje ‘s favoriete artiest speelt op de platenspeler. Een op zijn best georganiseerde romantische avond lijkt te zijn geslaagd met een beginnende dans…

Frank vraagt Saartje ten dans en daar staan ze samen… Dansend op Saartje ‘s favoriete muziek worden de stappen gezet en lijkt de liefde te overwinnen. Een eerste zoen op de wang, door Saartje wordt gezet en een beantwoordende zoen wordt geplaatst door Frank. Een aai over elkaar ‘s bol en een diepe maar zwoele kijk in elkaar ‘s ogen leidt tot het volgende… Een heerlijke zoen op elkaar ‘s mond. De spanning en schrik heeft plaats gemaakt voor romantiek en hoe! Al dansend, zoenend, knuffelend en schuifelend genieten ze van het moment, het lange moment en van elkaar! Collega ‘s worden geliefden van elkaar en een antwoord is gegeven op het gebaar. De brieven, de kaartjes, en natuurlijk de bloemen blijven de herinnering van een prachtige liefdesrelatie tussen werkgever en werknemer of anders gezegd… Toekomstig man en vrouw.

De nacht nadert zijn einde en gaat over in de vroege ochtend. Saartje en Frank liggen na een flinke vrijpartij uit te rusten in een met ramen beslagen slaapkamer met het uitzicht over het prachtige landschap met het dorp dat in de verte ligt. De hut van Frank staat namelijk op een heuvel in de heuvelachtige regio. Frank verwent Saartje op en top en nog één keer doen ze het erom! Nog één keer deze nacht, of anders gezegd vroege ochtend genieten ze van hun fijne aanwezigheid met elkaar en vrijen ze erop los! Vól van liefde, vol van het gevoel zoals het hoort en vol van toekomst genieten de twee van een prachtig leven dat op dat moment is begonnen… Alsof de twee voor elkaar zijn gemaakt komen alle puzzelstukjes bij elkaar en is er eindelijk na jaren een antwoord gekomen bij Frank, maar ook bij Saartje. Liefdevol vertellen ze hun collega ‘s op de volgende dag dat ze vanaf heden een stelletje zijn. En dat met hun duffe kop!

De ijssalon draait om Saartje én Frank, want natuurlijk weet het hele dorp het. Nu niet één kaartje, maar velen vallen door de brievenbus van de salon en een enkeling bij Saartje en Frank thuis met alle goede wensen en het ijs? Dat smaakt nog steeds even goed en zelfs beter nu met Frank erbij die nu, een jaar later met Saartje de gehele salon runt. Het is een jaar later, en Saartje en Frank zijn nog steeds smoorverliefd en ondertussen bij elkaar ingetrokken. De winkel loopt op en top en er is iets ‘nieuws te vertellen’… Er vindt binnenkort een bruiloft plaats tussen nog twee andere collega ‘s die elkaar ‘s liefde hebben gevonden. Een paar maanden later vindt deze bruiloft plaats en natuurlijk gaan ook Saartje en Frank er naartoe. Nadat het ja woord is gegeven gaat Frank tijdens de afterparty gehurkt voor Saartje zitten en jawel, op de bruiloft van hun collega ‘s vraagt Frank Saartje ten huwelijk… Saartje antwoordt volmondig met JA!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *