De Toet Toet Expres

Het is zonnig en het water is kalm, vele kinderen staan aan de haven te wachten om op de Toet Toet Expres te mogen. De boot met allerlei spannende avonturen en prachtige gebeurtenissen. Het is de meest mooie boot die er is en iedereen is welkom. Arm, rijk, dik en dun, het is geen enkel probleem wie je bent en hoe je eruit ziet. Het avontuur kan zo beginnen want er klinkt een hoop kabaal. De Toet Toet Expres komt eraan! Alle kinderen staan met vol enthousiasme te springen en zodra de kapitein het hekje open doet zie je alleen maar stromende enthousiastelingen op de boot komen… Dan worden de ouders uitgezwaaid en vaart de Toet Toet Expres uit… ‘Schip Ahoy’ is wat de kapitein zegt en voor iedereen het weet zitten ze op volle zee.

De kinderen zien het land steeds verder verdwijnen en zijn nu overgedragen aan de kapitein. Met veel kind vriendelijkheid van deze man kan iedereen wat vragen en terwijl de antwoorden worden gegeven legt de kapitein uit waar ze naartoe gaan… Van de haven varen ze naar Israël, de geboorteplek van de kapitein. Terwijl de Toet Toet Expres vaart wordt er gezongen met veel vreugde en worden maagjes van de kinderen rijkelijk gevuld met vis en heerlijk belegd brood. De kok is de kapitein zelf en dat is toch al een beetje merkwaardig, want normaal is daar toch iemand voor ingehuurd? De kinderen smullen en smullen en nadat de buikjes vol zijn geraakt zien ze een storm opkomen. De lucht wordt pikdonker en het begint te bliksemen, regenen en enorm hard te waaien. Er komen golven van wel tien meter hoog!

De kapitein blijft rustig terwijl ieder kind in paniek begint te raken… De boot begint te schommelen en het water is ongelofelijk wild. ‘We zinken!’ is wat een ieder zegt en dan houdt de kapitein zijn hand op en dwingt de storm te gaan liggen. Terwijl de Toet Toet Expres al water op het dek heeft gekregen gaat de storm liggen en klaart het binnen een paar minuten weer helemaal op! Er is niets meer van de storm te bekennen en de zon schijnt weer volop! Elk kind kijkt verbaasd, hoe kan dit nu gebeuren?! ‘Daar in de verte is land!’ zegt één van de kinderen en iedereen kijkt verwonderd naar de kustlijn van Israël. Dan, op het moment dat de kapitein zou moeten aanmeren zegt hij tegen de kinderen om plaats te nemen op de stoelen en de gordels om te doen. ‘Fasten your seatbels’ is wat klinkt en dan gebeurt er iets heel wonderbaarlijks… De Toet Toet Expres stijgt op uit het water en vliegt… Het uitzicht is prachtig en alle kinderen kijken vol van plezier om zich heen. Wauw!

De kapitein vertelt een verhaaltje over de plek waar hij is geboren, dat is namelijk Bethlehem. Ze vliegen er met de Toet Toet Expres naartoe. Woestijn, prachtige natuur, dorpen en steden en als eindbestemming Bethlehem, dat is de plek waar de kapitein de vliegende boot laat landen en iedereen met zijn vriendelijkheid en vreugde uitlaat. Eén van de kinderen vraagt aan de kapitein, die blijkbaar ook nog meer is dan een kapitein, naar zijn naam… Dan antwoordt de kapitein ‘ik ben diegene die je al kende voordat je geboren werd’ en iedereen kijkt stomverbaasd. De kapitein legt uit dat hij in het jaar nul is geboren en heel veel mensen heeft geholpen en dat nu nog steeds doet. Als kinderen vragen hoe oud hij is begint hij te grinniken. Dan gaan de kapitein en de kinderen ergens gezellig liedjes zingen. Vervolgens wordt de reis met de Toet Toet Expres vervolgd en gaan ze alle belangrijke plaatsjes langs waar de kapitein een belangrijke rol heeft gespeeld.

Nadat ze de stal hebben bekeken waar de kapitein is geboren gaan ze richting zijn ouderlijk huis en vervolgens de tempel waar hij heel vaak bad. De reis wordt vervolgd naar Golgotha waar hij is gestorven en daarna gingen ze langs het graf, of anders gezegd de grot waar hij weer is opgestaan en dát vonden de kinderen wel héél bijzonder! Een kind vraagt ‘bent u Jezus Christus?’ en de kapitein antwoordde volmondig met JA! ‘Ik ben jullie Here Jezus en ik lijd jullie rond langs mijn meest belangrijke plaatsen en ook die van jullie’. Met veel vraag en antwoord, enthousiasme van hier tot overal, én de warmte van ‘kapitein Jezus’ hebben de kinderen een onvergetelijke reis met de Toet Toet Expres. Elke mooie bijzondere plek van élk kind aan boord wordt bezocht en door iedereen met veel bewondering bekeken. Elke plek wordt met enthousiasme geëerd. Dan gaat de Toet Toet Expres weer richting de thuishaven waar ze zijn opgestapt. Alle ouders ontvangen de kinderen weer met liefde en vreugde… De kinderen zijn helemaal vol van de liefde van Jezus. En de kapitein, jezus dus, hij glimlacht en neemt weer andere kinderen mee met zijn Toet Toet Expres!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *