Beertje Bert

Bert het beertje, in de volksmond ook wel beertje Bert genoemd. Hij is zacht, schattig en hij kijkt altijd vrolijk. Vooral kinderen vinden hun knuffel bij beertje Bert en zijn dan weer heel erg gelukkig. Volwassenen komen bij beertje Bert als ze verdrietig zijn maar ook even wat te praten willen hebben. Beertje Bert luistert altijd en hij troost. Waar nodig kan hij soms uren met mensen samenzijn en is het hem nooit teveel. Op een dag klinkt het geschreeuw van een met de fiets gevallen kind. Hij heeft een behoorlijke wond op zijn knie en beertje Bert is de eerste die erbij komt. Een kusje erop en alles is weer goed na die knuffel. Het kind fietst weer verder en beertje Bert probeert hem bij te houden maar dan geeft hij het op… Hij wilde even een verloren zak snoep teruggeven maar helaas… Dan komt het kind even later met vele andere kinderen terug en is het lange speelkwartier begonnen!

Beertje Bert is favoriet, dat blijkt want een paar uur later loopt hij terug naar zijn holle boom. Op de terugweg komt hij een meisje tegen van rond de achttien en zij zit snikkend op een hekje. Hij komt bij haar zitten en vraagt wat er aan de hand is. Dan breekt het meisje in emoties en Bert troost haar. Het meisje vertelt dat haar vriend de verkering heeft uitgemaakt en dat ze daar heel veel moeite mee heeft. Dan brengt Bert de twee weer bij elkaar na een goed gesprek. Hij was te bang, zij was te bang, en uiteindelijk heeft een goed gesprek met Bert geholpen om voor eeuwig en altijd samen te blijven en voor het mooie leven te gaan. Dan komt Bert een stel jongens tegen die een andere jongen pest. Bert maakt zich boos en waarschuwt de pesters… ‘Wat wil je nu dan, stuk stof!’ is wat er klinkt en dan barst Bert. Bert de beer is even niet meer die vriendelijke liefdevolle beer en geeft de pesters van katoen. Met z ’n berenbruine band om zijn middel is Bert behoorlijk sterk dus niet ouwehoeren met hem! Sorry is wat er door de jongens klinkt en zij bieden hun welgemeende excuses aan.

De jongens lopen samen verder en gaan voetballen. De pesters en de gedupeerde jongen lijken nu opeens grote vrienden en hun hele dag kan niet meer stuk! Beertje Bert kijkt met een voldaan gevoel naar de jongens of anders gezegd de nieuwe vrienden van elkaar. Hij vindt het wel jammer dat er eerst wat rake klappen moesten worden uitgedeeld maar de boodschap is duidelijk overgekomen. Dan loopt Bert weer naar zijn holle boom en gaat een heerlijke honingmaaltijd maken. Hij vult zijn buikje met een honingpasta met biefstuk en als toetje eet hij worteltaart met een vleugje jam. Dan gaat hij ’s avonds even kijken of zijn vriendinnetje nog wakker is en bij de beuk een eindje verderop treft hij haar. Hij gooit haar in de lucht en vangt haar liefdevol op. Dan volgt een dikke kus en een knuffel en gaan samen een heerlijk romantische wandeling onder het volle maanlicht maken. Terwijl ze wandelen komen ze een verliefd paartje tegen. Het zijn een jonge man van vijfentwintig en een vrouw van eenentwintig. Beiden zijn onzeker en durven net niet om elkaar ’s hand vast te pakken. Er is duidelijk te zien dat ze elkaar meer dan leuk vinden.

Het blijkt dat de twee al jaren een oogje op elkaar hebben maar het moment is er nog nooit van gekomen! Dan bedenken beertje Bert en beertje Berta iets om de twee dichter bij elkaar te brengen. Ze gaan een praatje met de twee aan en bedenken samen om een plekje te zoeken waar het romantisch is. Bert zoekt wat kandelaren bij elkaar en Berta regelt de hapjes en in hun achtertuin wordt een gezellige sfeer gecreëerd zodat er nu hopelijk eindelijk eens een doorbraak komt. Het hele dorp vindt de twee leuk bij elkaar passen maar nog steeds is er niets uitgekomen… Een lekker romantisch etentje, een romantisch liedje gezongen door zangtalent Bert en bediening door Berta met wat danspasjes om de twee aan het dansen te krijgen. Berta leert de twee dansen en dan is daar het moment van de waarheid. Tussen de prachtig lichtgevende kandelaren, de sterren en de maan dansen de twee smoorverliefden op het prachtlied en de gezichten komen steeds dichter bij elkaar. Dan dansen ze en dansen ze en héhé… Eindelijk volgt de eerste kus door de jongen. Dan omarmen ze elkaar en dansen ze op het ritme van de zang en het later bijgekomen gitaartje waar Berta op speelt.

Al dansend, juichend en bruisend van liefde lopen Jip en Jep, Bert en Berta samen genietend naar hun huisjes. Jip en Jep blijven bij elkaar de nacht en gaan nog lang ‘nagenieten’ van hun romantische avond onder het maanlicht, de sterren en tussen de kandelaars. Oehlala, de romantiek spuit er overal uit en ook zij worden gelukkig voor de rest van hun leven. Beertje Bert maakt de balans op van de dag en hij heeft weer voor veel geluk gezorgd deze dag. Hoe zal het de volgende dag gaan? Dat is altijd afwachten maar één ding is altijd zeker… Hij is favoriet en elke dag is er weer één om nooit te vergeten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *