Engeland – Nederland – Date!

Een Engelsman en een Nederlandse vrouw zitten in een restaurant aan tafel. Ze hebben elkaar via een dating-app leren kennen en na ruim een jaar heen en weer chatten en bellen besluiten de interesse hebbende vrijgezellen eens met elkaar af te spreken. Bijna alles kunnen ze met elkaar delen maar af en toe is er sprake van een ‘taalbarrière’ waardoor ze elkaar soms even niet begrijpen. De Engelsman stapt in het vliegtuig en laat zich naar Nederland vliegen waar hij uitstapt richting het park waar ze hebben afgesproken. Het is allemaal behoorlijk spannend, want is het na het bellen en chatten écht raak en is er geen sprake van bedonderij? De vrouw staat ondertussen in het park bij de fontein en de Engelsman zoekt zijn weg tussen de drukte om uiteindelijk te arriveren op de afgesproken plek. Vol van zenuwen kijken ze beiden nog even op hun telefoon en zien elkaar ‘s foto ‘s. ‘Dus dit zie ik straks echt?!’ Aan de ene kant verheugt een ieder er zich op en aan de andere kant zijn de zenuwen groot. De Engelsman ziet in de verte de grote fontein… ‘Daar zal ze staan…’ denkt hij bij zichzelf.

De vrouw kijkt om haar heen en het meest naar voren. Ze verwacht dat haar afspraakje daar vandaan komt. De Engelsman wordt steeds ongeduldiger van binnen en door de drukte wordt zijn mogelijke ontmoeting wat vertraagd. Dan eindelijk het moment… Eindelijk zien ze elkaar en volgt er een hand en drie kussen op de wang! Ze kletsen wat bij terwijl ze bij de fontein staan en gaan dan naar een dichtbij gelegen restaurantje aan de rand van het park. Met veel zenuwen bestelt de Engelsman voor beiden wat ze willen hebben en de vrouw moet even naar de WC. Dan wordt het eten bezorgd en dat ziet er heerlijk uit! De vrouw is klaar maar wat nu?! Ze kan niet van de WC afkomen omdat de deur niet meer van het slot kan. Dát is balen! Wat nu?! De Engelsman zit te wachten en denkt bij zichzelf ‘Waar blijft ze toch?!’… De vrouw bonkt op de deuren maar niemand lijkt haar te horen. Ze pakt haar telefoon om hulp in te schakelen maar er is op de plek geen bereik… Ze kan haar date niet bereiken en zit dus voorlopig nog wel even vast!

Er gaat een half uur voorbij en nog steeds zit Vera vast. De Engelsman, John, kijkt en loopt in het rond en gaat richting de WC. Daar roept hij Vera en eindelijk wordt ze gehoord! Vera vraagt of John het personeel erbij wil halen en uiteraard doet hij dit voor zijn misschien toekomstige liefde. Diverse mensen gaan naar het toilet waar Vera vastzit maar het lukt niemand om de deur open te krijgen… Vera zit écht muurvast! Een erg ongelukkige situatie maar John blijft hoe dan ook bij haar! Dan wordt het alarmnummer gebeld terwijl Vera aardig in paniek lijkt te zijn… Beeld je maar eens in om al drie kwartier vast te zitten op een toilet. Omdat het niet anders kan praten John en Vera met de toiletdeur ertussen met elkaar om elkaar op die manier tóch in het echt beter te leren kennen. Om het toch een klein beetje te laten slagen… Dan, na ruim anderhalf uur in totaal komt de brandweer om Vera te bevrijden en met een opgelucht gezicht komt Vera van de WC af. Dan omhelst Vera John en staan ze even in knuffelhouding tegen elkaar. John begeleidt als een ‘echte gentleman’ zijn date naar het tafeltje waar de ondertussen koude maaltijd staat en bestelt opnieuw een nieuwe maaltijd. Dit is van het huis vanwege dit ongelukje, is wat de ober tegen het stel zegt.

Een briljante date, zo de eerste keer in het echt en dan zou zo ‘n situatie alles verpesten! Goed, na anderhalf uur vertraging begint dan nu het échte werk, namelijk om te kijken of er toekomst in zit! De Engelsman John begint te vertellen over zijn favoriete bier en toevallig vindt Vera bier ook lekker, maar uiteraard alleen de Nederlandse. Beiden bestellen ze een grote pul bier en drinken dat op. Dan wordt het eten bezorgd en beginnen ze aan hun heerlijke maaltijd! Ze praten en ontdekken steeds meer van elkaar en Vera voelt absoluut een klik, nét zoals John. De enthousiaste blik wordt steeds groter en af en toe een vrijend voetje begint erg leuk te worden! Als het eten op is en ze samen een grote ijssorbet hebben genuttigd gaan ze samen weer richting het park. Een grote wandeling volgt en het wordt al gauw donker. Al ‘ouwehoerend’ genieten ze van hun wandeling en steeds meer van elkaar. Qua taal lijkt er tijdens hun date geen enkele onduidelijkheid te zijn en dat is waar ze allebei wel een beetje bang voor waren. Ze komen aan bij de fontein en daar gaan ze naast elkaar zitten. Er is niemand meer te bekennen en al stoeiend vallen ze beiden in het water… Een tweede ongelukje is een feit!

Beiden liggen ze in het water, zeg maar een ondiepe vijver om de fontein. Kletsnat helpen ze zich er samen uit en met hun natte kleren aan lopen ze maar richting Vera ‘s huis. Ongebruikelijk natuurlijk maar je gaat je date toch niet kletsnat naar Engeland terugsturen?! Ze lopen door de grote stad en beiden voelen zich ondanks alles goed tot elkaar aangetrokken. Dán komen Vera en John bij Vera ‘s huis. Een ‘gewoon’ rijtjeshuis ergens in een straat… John vraagt of hij bij haar mag douchen en Vera laat hem de douche zien. Uiteraard biedt John, de gentlemen gelijk aan dat Vera zich eerst mag douchen en zij gaat eerst onder de douche. John wacht totdat Vera klaar is en springt dan bij haar onder de douche. Dan gaat Vera even snel naar boven om vlug nog even wat te pakken wat ze nodig heeft en plotseling komt John van de douche af… Dát had ze niet verwacht en al overvallen kijkt ze naar hem… Ze weet niet wat ze moet zeggen en bij het bed waar John zijn andere kleren aantrekt valt Vera opeens flauw van opgewondenheid… John vangt haar op tijd op en heeft haar in zijn armen. Een paar tellen later komt Vera gelukkig weer bij en ze kijken elkaar diep in de ogen! John en Vera belanden uiteindelijk naast elkaar op bed en de avond duurt nog lang. Beiden zijn een beetje erg onzeker en durven niet verder te gaan dan het voetje vrijen en het stoeien van de date-avond…

Dan is het al snel laat in de avond en met Vera gaat het weer goed. Gentleman John zorgt extra voor Vera en samen praten ze uren en uren door naast elkaar in het grote bed bij Vera. Dan nadert de nacht snel en wordt het vroeg in de ochtend. Om half vier besluiten de twee maar eens te gaan slapen, wat ook totaal onverwacht is. Ze liggen naast elkaar want Vera heeft maar één bed… Er is verder geen matras aanwezig en de andere slaapkamer ligt stiekem vol met een heleboel rotzooi… Dus ze moeten maar gelijk naast elkaar in slaap vallen. Dan nadert de nieuwe dag, en Vera wordt wakker in haar grote bed. Ze kijkt stomverbaasd om zich heen en ontdekt dat ze alleen in het bed ligt. Ze gelooft haar ogen niet! Dit alles was dus alleen maar een droom? Een droom die ging over daten, anderhalf uur vast zitten op de WC en samen in een vijver vallen bij de fontein en vervolgens neemt ze haar date mee naar haar huis… Dat allemaal in één toch wel romantisch getinte droom! Vera baalt best wel want ze had gehoopt dat de date goed afliep! Dat ze beiden via internet contact hebben is wél echt en hun afspraak staat ook al gepland. Vlak voor kerst eind dit jaar hebben ze een date staan in Londen want John is voor een paar maanden op zakenreis naar Thailand… Wordt deze droom werkelijkheid? Dat zou mooi zijn, maar nog even afwachten tot December!

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *