De treinromanticus

Het is zeven uur ‘s morgens, en Charley staat te wachten op de trein. Hij heeft een familiedag aan de andere kant van het land en hij heeft zich er al dagen op verheugd. Wel heeft hij één dingetje, naast alle stellen in de familie is hij de enige die alleen is. Hij heeft in een gebed weleens laten weten dat ie zich alleen voelt maar tot op heden was er nog niets gebeurd. Dan stopt de trein op het perron waar Charley staat te wachten. Vervolgens stapt hij in en gaat op het bankje zitten. Weet je nog? Die oude gele hondenkoptreinen? Dit was één van de laatste ritten die deze treinen maakten en dat ouderwetse deed Charley wel even goed. Retro treinreizen net zoals vroeger naar school. De trein vertrekt, en voor hij het wist was hij zijn dorpje uit en geniet hij van de prachtige natuur die onze prachtige wereld te bieden heeft. Dan stopt de trein in de grote stad en wordt deze propvol gevuld met mensen, voornamelijk jongeren die naar een grote voetbalwedstrijd gingen. Het gejuich, geschreeuw, maar ook de drinkers worden hem wat teveel en hij zet zijn oordopjes extra hard zodat hij enigszins is afgeleid door de muziek.

Dan stopt de trein in de buurt van het voetbalstadion en stapt bijna iedereen uit de trein. Gelukkig, denkt Charley. Na dat luidruchtig gedoe zit Charley weer lekker rustig in de trein om de reis te vervolgen naar zijn familie. Stad, dorp, weiland en bos komen voorbij, maar Charley moet nog drie uur reizen voordat hij op de plek van bestemming is. Dan stopt de trein bij een klein dorpje in een heuvelig landschap en daar stappen wat mensen in. De trein gaat weer verder omdat hij nu eenmaal verder moet om iedereen op de plek van bestemming te brengen. Opeens kijkt Charley verbaasd op. Er komt een knappe spontane vrouw tegenover hem zitten en stiekem heeft onze vrijgezelle man wel een oogje op haar. Liefde op het eerste gezicht, daar twijfelde Charley over maar blijkbaar zit dat er volgens hem nu toch echt wel in! De twijfel is opeens weg maar hij zit met een probleem… ‘Hoe kan ik een gesprek openen terwijl ik zo onzeker ben over mezelf?’ Dan komt er een koffiedame door de trein gewandeld en ze heeft ook nog een lekker taartje op haar karretje staan.

Charley heeft wel zin in iets lekkers met een kopje koffie dus hij houdt de dame aan. Dan vraagt hij aan Merel, want zo heet de dame die tegenover hem zit, ‘wil jij ook wat? Ik trakteer!’… Met een lieve glimlach antwoordt Merel, ohh, lekker! Dan bestelt Charley twee koffie met room en twee stuks appeltaart. Door de lekkere koffie en de taart komen Charley en Merel met elkaar aan de praat en wat blijkt… Merel moet in dezelfde plaats zijn als waar Charley moet zijn. Dus ze hebben nog drie uur om lekker te kletsen. Charley vertelt over zijn hobby als muzikant en zanger. Dan vraagt Merel of hij een stukje voor haar wil zingen en met veel zenuwen begint Charley met een lied voor haar. De zenuwen zijn al snel weg als hij begint en Merel met haar lieve lach en spontane uitstraling hem aankijkt. Als Charley klaar is begint de hele trein te applaudisseren waarbij Charley het behoorlijk warm van binnen krijgt. Dan pakt Merel iets uit haar tas, namelijk haar visitekaartje met haar telefoonnummer. Ze is zanglerares en wil Charley graag verder helpen om het uiterste uit hem te halen!

Omdat de trein nog twee en half uur onderweg is gaat het zingen en kletsen nog even verder… Wauw! Wat heeft Merel een prachtige stem en wat kan ze prachtig zingen… Charley vraagt zich natuurlijk af of Merel single is of niet, maar hoe gaat hij haar dit vragen? Dan komt er een moment dat Merel het hem vraagt, gewoon uit belangstelling zegt ze. Charley denkt ‘jaja’ met een glimlach. Hij antwoordt dat hij nog single is en dan vraagt hij of zij ook single is… Dan komt er het verlossende antwoord. ‘Ja, ik ben ook nog alleen’ en dat verblijdt Charley enorm! Zou ik haar type kunnen zijn vraagt Charley zich af en Merel stiekem hetzelfde… Zal ik zijn type zijn? Dan komen ze in een donkere tunnel en die is erg lang lijkt het wel. De trein stopt plotseling en iedereen kijkt een beetje verschrikt. Charley denkt nu bij zichzelf ‘nu kan ik nog meer tijd nemen om Merel beter te leren kennen en tjah… Merel denkt hetzelfde ookal kijkt ze uit het raam maar daar ziet ze niets. Dan begint Merel te praten over haar werk en over haar privé leven. Wat zijn haar hobby ‘s naast zingen en ze vertelt dat ze graag schildert. Charley wil daar natuurlijk meer van zien en dan pakt Merel haar telefoon en laat het hem zien. De trein rijdt inmiddels weer verder.

Allebei zitten ze nu naast elkaar terwijl Merel haar foto ‘s van haar schilderijen laat zien. Het zijn prachtige schilderijen waarin God en Jezus centraal staat maar er zijn ook landschappen te zien met bossen en kleurrijke bloemen en planten. In de verte staat een huisje en laat dat nu de plek zijn waar Merel ook woont. Wauw! zegt Charley, dat is een prachtige plek! ‘Je bent uitgenodigd bij deze om een keer te komen kijken’, zegt Merel en Charley gaat er vol enthousiasme op in en accepteert haar uitnodiging. Dan lijkt Merel moe te zijn en leunt tegen Charley aan. ‘Mag wel he? vraagt ze met een glimlach’ en natuurlijk zegt Charley ‘natuurlijk’ en hij slaat een arm om haar heen. Zo lijkt er toch iets heel moois te ontstaan tijdens deze misschien wel mooiste treinreis ooit! Charley kijkt door het raampje naar buiten en dan komt de conducteur langs… Hij vraagt om de kaartjes en Charley maakt Merel wakker. Samen geven ze de reisbewijzen af en dan, geheel onverwacht zegt de conducteur tegen hen beiden: ‘Het komt echt goed tussen jullie, ik zie het op jullie gezicht’ en dan knipoogt hij… Wauw, als dat geen positief bedoelde opmerking is dan weet ik het niet meer, zegt Charley. Merel geeft hem een kusje op de wang en gaat dan weer tegen hem aanzitten om even wat te slapen.

Charley begint te zingen, dit keer een eigen geschreven lied… Een romantisch lied! Merel doet alsof ze slaapt maar stiekem hoort ze elk woord wat Charley zingt. Vol van liefde klinkt het refrein en opnieuw is het in de hele trein muisstil… Niet alleen Merel maar iedereen luistert aandachtig. Een oudere vrouw spreekt Charley met tranen in de ogen aan en complimenteert hem met dit prachtige lied voor zijn nieuwe net ontstane liefde. Wauw… Iedereen is positief overvallen door dit lied. Dan, als Charley klaar is met zijn lied omhelst Merel hem en dankt ze hem voor dit prachtige lied. Een enorme knuffel volgt en dan komt het moment waarop ze beiden op hebben zitten wachten… Er volgt een zoen en een kus op de mond. Dan klinkt door de omroepster dat ze de eindbestemming behalen en de trein begint vaart te minderen. Ze zijn een uur te vroeg aangekomen want beiden zijn extra op tijd vertrokken om niet te laat te komen op hun bestemming. Charley heeft een voorstel, namelijk of Merel zin heeft om een stuk te wandelen. Natuurlijk wil ze dat en ze lopen samen de trein uit. De oudere vrouw loopt naar hen toe en bedankt hen voor deze prachtige treinreis. Dan lopen de tortelduifjes naar het mooiste park van de omgeving en opeens klaart het op. De lucht wordt helder en de zon gaat volop schijnen!

De vogeltjes fluiten in koor om hen heen en de bloemetjes staan in prachtige kleuren om heb heen. Samen lopen ze hand in hand naar de grote fontein en daar gaan ze op een bankje zitten. Vol van liefde kijken ze elkaar aan en er volgt nog een kusje. Dan lopen ze naar de fontein en kijken ze elkaar opnieuw diep in de ogen aan, vol van liefde… Even later volgt er een stevige knuffel en al zoenend staan ze omarmd met elkaar te zoenen en wat is dat toch een heerlijk gevoel! Charley streelt Merel en Merel streelt Charley… Dan vraagt Charley aan Merel of ze zin heeft om mee te gaan naar zijn familie. Ze denkt na maar al snel zegt ze ‘jazeker!’ ‘Ik wil je familie graag leren kennen!’. Ze lopen nog even door het park en lopen dan naar het huis waar het familiefeestje plaatsvindt. Charley belt aan en in zenuwen, maar dolverliefd staat Merel naast Charley voor de deur te wachten totdat er wordt opengedaan. Wat voor mensen zijn het en mogen ze me? Dat is wat er even in Merel ‘s gedachten opkomt. Dan wordt de deur opengedaan door de moeder en wordt Charley hartelijk verwelkomd en Charley stelt Merel voor. Geheel onverwacht staat hij met een dame voor de deur en zo enthousiast, ze kennen elkaar net een paar uur.

Merel stelt zich voor en al gauw gaan ze langs de al aanwezige familie. Merel geeft iedereen een hand en al gauw wordt ze opgenomen in de familie. Iedereen vindt haar een ontzettend lieve en spontane vrouw en ze past écht bij Charley. Het enthousiasme wordt alleen maar meer en natuurlijk wil iedereen Merel leren kennen. Ze is wat ze eerder de dag nog niet had verwacht het middelpunt van de familiedag maar gelukkig met een positief resultaat. Namelijk een nieuwe liefde en een superleuke familie. De dag duurt nog even voort en de avond nadert. Charley en Merel zitten naast elkaar op de bank na een heerlijke BBQ met ijs en ze genieten nog even van elkaar. Dan vraagt Merel aan Charley of hij de volgende dag naar haar toe wil komen en natuurlijk wil hij dat. Na een prachtige familiedag en een romantische avond bij de ouders van Charley brengt Charley Merel naar huis met de Chevrolet van zijn vader. Hij ziet voor het eerst het huis in het echt en is meteen enthousiast. Na Merel te hebben afgezet rijdt hij smoorverliefd weer naar zijn ouderlijk huis en gaat hij slapen… Voor zover hij dat kan! Zijn vlinders in de buik fladderen en hij moet elke keer aan haar denken. Wát een dag, wát een mooie vernieuwing in mijn leven is wat hij denkt.

De nieuwe dag breekt aan en de haan heeft gekraaid. Het is zeven uur in de ochtend en Charley staat op. Hij ontbijt bij zijn ouders, broer en zus en al vroeg gaat hij naar Merel toe. Hij pakt opnieuw de Chevrolet van zijn vader en rijdt er naartoe. Met zenuwen zet hij de auto naast het huis neer en hij loopt naar de voordeur. Hij ziet nergens een deurbel en kijkt nog even in het rond. Misschien had hij niet goed opgelet. De luiken zijn allemaal nog dicht en misschien ligt ze nog wel te slapen… Afgesproken is afgesproken en hij klopt op de deur. Het lijkt erop dat ze het niet heeft gehoord en Charley klopt nog een keer. Opnieuw geen gehoor… Hij wordt al een beetje zenuwachtig. Ze zal me toch niet vergeten zijn?! Dan valt hem iets op. Hij kon zich herinneren dat het huis een andere kleur luiken bij het raam had dan bij deze. Hij kijkt op het naamkaartje en daar staat een hele andere naam op… Oeps! Dat is niet de bedoeling. Charley gaat terug naar de auto en rijdt terug naar de straat. Hij kijkt om zich heen en daar in de verte staat een zelfde huis. Hij rijdt er naartoe en rijdt daar netjes de oprit op en plaatst de auto wederom netjes naast het huis. Hij loopt naar de voordeur en belt aan. Gelukkig is hier wel een deurbel! Hij hoort dat er naar de voordeur wordt gelopen en wat hij dan ziet als de deur opengaat zal hem voor altijd bijblijven…

Een prachtige Merel staat in de deuropening en ze rent naar Charley toe. Al knuffelend gaan ze naar binnen en Charley krijgt een rondleiding door Merel ‘s huis. Nadat Merel Charley heeft rondgeleid gaan ze samen achter het huis zitten. Dan ziet Charley bij de appelbomen een grote hangmat en ze gaan er samen naartoe. Merel klimt erin en vraagt of Charley er ook bijop komt. Dan komt er een moment van genot, liefde en romantiek… Jawel samen in de hangmat! Een dolgelukkig fris en nieuw stel, vol van liefde, avontuur en een leven voor altijd! Dat is wat er voor ze klaarligt. Na een jaar besluiten de tortelduifjes bij elkaar in te trekken en zoals verwacht zeggen ze elkaar op een oud treinstation het ja-woord… Ze hebben elkaar immers in de trein leren kennen. Ze krijgen twee kinderen en hoe toevallig het ook is… De één wil treinmachinist worden en de ander treinconducteur. Dat wat ze wilden kwam ook uit, en zo ontstond er een hele ‘treinen-familie’ in huize Charley, Merel, Sam en Heidi. Charley heeft zijn werk als onderhoudsmonteur opgezegd en is verhuisd naar Merel. Daar heeft hij een baan als onderhoudsmonteur voor treinen kunnen krijgen. Merel is receptioniste bij de treinmaatschappij. Liefdevol, passievol en met een hart vol treinen leven ze nog lang en gelukkig! Het gebed is goed verhoord en een wens is in vervulling gekomen 💕🙏

35 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *