Flipje

Flipje is een hondje en hij bijt stoute kinderen in hun kontje. Ondanks dat is hij een kindervriend en een enorme knuffelbeer. Flipje houdt van likjes uitdelen en om een lekker potje te ravotten daar is hij ook niet vies van. Met zijn vlek op de neus en op zijn eigen kontje wordt hij meteen door alle kinderen in de buurt herkend en diegene die het lef heeft om een ander te pesten krijgt meteen een gat in zijn broek met een afdruk van één van de tanden van Flipje. In de zijstraat naast de school woont een gezin met hele stoute kinderen en ze hebben alle vier een wel bekende afdruk. Eigen schuld dikke bult zeiden de ouders en na een potje janken gingen de kinderen naar buiten om te kijken of Flipje daar nog was mét de lieve kinderen. Terwijl de vier stoute kinderen richting schoolplein gingen begon Flipje al behoorlijk te grommen. Het is een klein lief hondje, maar als ie boos is dan weet je niet wat je ziet!

De vier lopen naar het groepje toe en bieden hun excuses aan, maar eerst moesten ze langs Flipje zien te komen. Dan steekt één van de jongens zijn hand uit om Flipje te aaien en zo worden de acht jongens én Flipje grootse vrienden. Met z ‘n negenen (inclusief Flipje) genieten ze van de mooie prachtige en zonnige middag op het schoolplein en geheel onverwacht kijken de ouders hun ogen uit als ze de pestkoppen met de ‘pispalen’ zien spelen alsof er nooit wat is gebeurd. Dankzij Flipje, en daarom wordt hij extra in het zonnetje gezet. Met koekjes en een heerlijk bot die de acht kinderen hem geven voelt Flipje even alsof hij in het paradijs leeft. En zo is een vriendschap voor het leven ontstaan want zo ‘n twintig jaar later hebben ze nog steeds een enorm goed contact ondanks dat de acht kleine kinderen grote pubers zijn geworden en ze naar school gaan en later afstuderen bij de universiteit.

Na de universiteit gingen ze allemaal trouwen en werken en tijdens een biertje hebben ze het er nog weleens over… Namelijk de avonturen die ze met Flipje hebben beleefd en elk jaar op de vijfde oktober, de dag na dierendag, herdenken ze door te proosten op de prachtige Flipje die bij één van de vrienden achter het huis is begraven. Dát ene moment dat Flipje mee mocht naar de bruiloft van Sanne en Pieter, waarbij Pieter één van de acht vrienden is… Daar waar Flipje de huwelijkstaart heeft opgegeten en er niets meer van over was. In plaats van boos te worden begon iedereen keihard te lachen en het echtpaar? Dat leeft nog lang en gelukkig! En dan in de lente, daar waar Bob, óók één van de acht vrienden smoorverliefd werd op zijn huidige vrouw Dorien en Flipje net zolang rondjes rende om de tortelduifjes totdat de hondenlijn vast om hun heen zat en ze dus niet meer ‘van elkaar’ weg konden. Nét zoals in de film inderdaad 💕 De eerste zoen volgde al snel!

En dan tenslotte nog daar waar Willem met Ineke, zijn toenmalige verloofde in de bioscoop zat en opeens Flipje op de schoot sprong van Ineke en beiden in het gezicht begon te likken. Dáár waar Flipje stiekem naar binnensloop de bioscoop in en precies wist waar de twee smoorverliefden waren. Natuurlijk was Flipje van harte welkom bij de twee verliefden maar helaas werden de drie door het personeel de bioscoop uitgejaagd… Wát ontzettend kinderachtig was dat zeg! Maar goed, ook hun hebben een lang en gelukkig huwelijk. Helaas hebben de acht met aanhang op een dag afscheid moeten nemen van Flipje want helaas hebben ook honden niet het eeuwige leven. Met veel tranen en mooie herinneringen begroeven ze Flipje in de achtertuin van Pieter, en een prachtige foto van Flipje is wat er nog overbleef bij het graf. Een hond om nooit meer te vergeten. Hij leeft niet meer op aarde, maar nog wel in ons hart! Dat is wat ze ook elk jaar zeggen als ze een drankje doen ‘op Flipje’……

2 reacties

  • admin

   Beste Tine,

   Dankje voor je reactie en compliment. Wees welkom bij Bas schrijft 😉
   Ik zal altijd blijven schrijven dus er komt nog meer!
   Houd de website in de gaten.

   Groetjes Bas

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *